Avantone Mixcubes - povratek Auratones
Objavljeno 12 september 2006 - 07:27
http://www.avantelec...NE_mixcubes.htm
Saj - itak vsi sprobavamo na navadnem hi-fiju, pa v avtu, pa na walkmanu, itd. - a se mi zdi se posebej dobro, da imas direktno primerjavo kar direkt v studiu, pa kul je tudi to - da imas jasno sliko midrangea - brez kretnice - in je lahko pozicioniranje vokalov, snarov, violin, klarinetov, saksofonov in drugih midlasto "strlecih" zvokov precej lazje.
Je kdo kdaj uporabljal legendarne Auratones oz. se vam zdi nakup takih "lo-fi" reference monitorjev smiselno?
Objavljeno 13 september 2006 - 10:22
Tnx za info...
Pisuka, zakaj niso naredili aktivnih, to bi bla bomba
Lp,
b.
Objavljeno 15 september 2006 - 01:05
Torej ne gre samo za referenco na slabih boksih, ampak za realno sliko, kako zveni zadeva v midrangu - to pa je najbrz razlika? Predvsem ta drug del se mi zdi zanimiv - da se natancno slisi razne strlece snare, pa prevec ostre kitare, pa prevladujoce vokale, kar se sicer zamaskira na main monitorjih oz. ni tako ocitno...
Hkrati pa je seveda to informacija, kako bo zvenelo na vseh teh omejenih sistemih... od TVja, prenostnih radiev, do ure-radio-budilke, itd.
No, ce ima kdo kaj "firsthand" izkusenj z Auratones ali Avantones, naj javi.
Hype pa itak mora bit
Objavljeno 15 september 2006 - 04:21
Če hočeš poslušat, kako zveni v midrange-u, poslušaj na zvočnikih, ki jim zaupaš. Se pač skoncentriraš na midrange. Sploh pa je bojlše slišat celoten kontekst komada (IMVHO), če je pa že nuja, low in high cut filter je vedno možnost...
Če hočeš slišat, kako bo na radiju, pač zmanjšaš frekvenčno območje, ki ga ima radio.
Če hočeš slišat, kako bo zvenelo na slabih zvočnikih... ne bom se ponavljal
No... vsekakor bi jaz kupil tak zvočnik, ko bi imel že vsaj 50 mikrofonov, spedenano Helios mizo, outboard da se začnejo stvari dvigovat in pa preveč denarja... Potem bi mogoče pomuslil, da bi kupil nekaj, za kar trdijo da je zelo slabo (sploh ni basov in visokih! Srednji se slišijo fantastično!) in je prav zato dobro?! :shock:
No... sigurno pretiravam, ampak ne prenesem takih nategovanj.
Objavljeno 17 september 2006 - 12:56
Samo najbrz se 3/4 ameriskih mixerjev / producentov ni prostovoljno pustilo nategovat, ko so uporabljali ali se uporabljajo Auratones in niso tega poceli zaradi "hypa"... Tako kot najbrz Neve mispultov ne uporabljajo zaradi "hypa"...
Zanimalo me je mnenje uporabnikov teh boksov...
Objavljeno 17 september 2006 - 04:24
En link do clanka, v katerem je lepo opisana koristnost Auratones... ceprav ni kaj dosti mnenj na tem forumu glede teh zvocnikov, se mi zdi da je to smiselna zadeva in pocasi postajam preprican v njih veliko koristnost.
evo link: http://www.eqmag.com...storycode=14194
Najbolj zgovoren izvlecek iz tega clanka (govori o starih Auratones, torej ni del kaksnega PRja za ta nove Avantone) :
"Typically, I start a mix on the HorrorTones (Auratones) for a number of reasons.
Reason 1: It’s hard to get the artist out of the room and you run the risk of tiring their ears if you start on the higher end systems. Eventually, they get bored while you’re on the Auratones and leave while you’re working. That’s the good news.
Reason 2: In the beginning of the mix, I prefer to be the one setting up the patches and cross patches on the board. While I might be patching a series of compressors and efx, I’m listening to the general balance of the instruments and making casual adjustments. I don’t really want to be listening critically at this point and prefer to save my ears. The Auratones are pretty perfect for this.
Reason 3: When I go under the headphones (Beyerdynamics DT250) to fine tune the placement for the stereo image, the Auratones are less likely to interfere with my judgment and the artist can enter the control room, listen, and I don’t worry they are ruining their ears. I could, and do, turn off the speakers, but it can be deadly boring in the control room for the others.
At low volumes, the Auratones show off distortion and intonation issues better than most of the high-end speakers. While you can’t really judge bass response, the theory that “if it sounds good on the small speakers, it’ll translate better in the final mix” still holds up for me. I will spend 50% of the time on the small speakers. It’s probably the best $60 I’ve ever spent."
Pa se eno mnenje dalje v clanku:
"Yet in a stereo mix, it’s nearly impossible to not use the less desirable Auratones and NS10s along with the high-end speakers."
Seveda je tudi to mnenje subjektivno, a tip ima precej izkusenj...
Objavljeno 08 december 2006 - 12:41
prva posiljka Avantone Mix Cubes je v Evropi!
Svoj par pravkar break-inam...
Stereo slika je huda, frekvencno podrocje je seveda omejeno... a zvenijo zelo dobro! Super je ker imas obcutek da kar vstopis v zvocno sliko, ful jasno slisis distorzije, reverbe, stereo pozicije instrumentov...moram se probat kaj miksat na njih...
BTW - pravkar ugotavljam, kako dobro je zmiksana plata "Nefes" etno-elektronicarja Mercan Dedeja...
Objavljeno 08 december 2006 - 12:53
Objavljeno 15 december 2006 - 03:02
Npr. tip, ki ima barefoote, pa po njegovih besedah na gearslutz forumu mixa na auratones - oz. odkar jih je skuril na avantone mix cubes... Na ta velike pa samo preverja...
link: http://www.magicgard...m/equipment.htm
Ce dobis v mixu bas in toplino na te boksice, jih ima tudi na ta velikih... kar ne velja nujno za vecino nearfieldov, ki itak imajo dosti basov in spodnjih midlov... Ce te middli kitar na mix cubes ubijajo ves, da bi jih lahko naredil malo temnejse ali dal tise... Nearfieldi niso isto kot tile mix cubes ali auratones...
Res hudo orodje - evo moja dolznost opravljena - opozoril sem vas, da ne spregledate, zdaj pa dam mir s tem!
Objavljeno 15 december 2006 - 05:30
Poslušaš v mono ali stereo? Kakšen zvok imajo? Zakaj misliš, da če se bo na njih dobro slišalo, bo povsod dobro?
Hvala!
Oboje... Zanimivo, da je preklop na mono se veliko bolj dramaticen, kot na mojih glavnih monitorjih... Stereo slika je zelo jasna, vsaka panning spremeba je zelo opazna, pozicioniranje instrumentov je super lahko...
Zvenijo slabo na dober nacin.
Dajo ti zelo jasno informacijo o razmerjih med instrumenti - tezko bi dal prevec na glas kak snare ali kitaro... Zelo dobro lahko nastavis barvo instrumentov, da zvenijo usklajeno, na ta velike samo preveris, ce kaksni subi ne sekajo prevec - a ce sta kick in bas kitara usklajena na teh malih zvocnickih - oz. ce ju sploh slisis, si ze naredil polovico dela, na ta velikih samo se popeglas in spet preveris, ce se ni prevec porusilo na ta malih...
To je to na kratko - malo poglej na gearslutz - v zadnjih dneh se dogaja prava evforija... pa se kaj ti bodo drugi povedali.
Objavljeno 03 september 2007 - 11:35
Danes sem dobil mail od Avant-ov da pride v kratkem na trg tudi aktivna razlicica MixCubes, se pravi z vgrajenim ojacevalcem.
Prototip je bil prikazan na Januarskem 2007 NAMMu, v trgovinah pa naj bi bili nekje oktobra / novembra 2007.
To je naravnost odlicno!!!
Lp,
b.
Objavljeno 01 november 2007 - 11:18
Objavljeno 02 november 2007 - 11:36
super izgleda tole... ceprav ne vem kako kaj vpliva vsa ta elektronika v tako malem ohisju... pa najbrz so naredili tako, da je kul, saj obvladajo...
Te zvocnike se enkrat toplo priporocam vsem - ce seveda veste za kaj bi jih uporabili...
Jaz svoje pasivkote poganjam na tole šalo:
http://www.tnt-audio...li/t-amp_e.html
Seveda poslusam zelo tiho in ni problema z mocjo - sicer je lahko malo presvoh...
Zelo zadovoljen!
BTW - pred kratkim sem poslušal Quested S6 na katere sem računal, da bi mi lahko služili kot nekakšni NS10... A kar se tiče razkrivanja detaljev, problemov z midli, slišnost kompresije, basi na malih sistemih, razmerji - nimajo šans - sama zmeda.
Način kako tile Mixcubes razkrivajo audio je fenomenalen in nima primerjave. Šele veliki full-range sistemi razkrivajo celotno sliko na podoben način kot tile ta-mali razkrivajo probleme v omejenem področju (ki pa je kritično)...
Objavljeno 02 november 2007 - 12:06
Tale aktivna razlicica je bolj globoka, tako da se mi zdi da osnovni design 165x165x165mm ostane nespremenjen in na koncu je se dodatnih 4cm za ojacevalec in 4cm za hladilna rebra.
Mislim da je porihtano, kot se spodobi...
Lp,
b.
Objavljeno 15 januar 2008 - 12:03
http://www.myspace.com/zergon
http://www.flickr.com/photos/zergon/
Objavljeno 19 marec 2008 - 08:59
Menim se direkt z distributerjem iz nemcije in trenutna cena (vzeli bomo vec kosov) je za vec kot tretjino nizja od tele:
http://www.thomann.d...ve_mixcubes.htm
Cena je za par. Do realizacije bo prislo v prvi polovici aprila.
Lp,
b.
Objavljeno 20 marec 2008 - 09:18
Objavljeno 20 marec 2008 - 11:54
Glede ameriske ponudbe: ta nima nobene veze z evropsko. Tvoj primer kaze ceno za aktivni par 360$ = 240e. Tisti za 199$ pa so pasivni, ki nas ne zanimajo.
V evropi se cene vrtijo cez 400e.
Sploh pa se mi zdi da bi bila tale debata primerna za PM (kot sem tudi navedel, da me naj zaiteresirani PMjajo) ker nima nobene veze z osnovno temo, ki jo je odprl satoration.
Lp,
b.
Objavljeno 24 maj 2008 - 03:46
Res dobra igraca. "Panning" in "stageing" je super. Slisis razmerja in postavitve z neverjetno lahkoto. Podobno je tudi z efekti, npr. potovanje delayev (naj bo to LeftRight, FrontBack ali UpDown(frekvencno)) je slisno brez tezav, takoj vidis ce si nataknil npr. prevec reverba, ali pa nepravega reverba (ki se ne spoji dobro s suhim signalom).
Kar pa mi je bilo se najbolj vsec je iskat razmerje vokal / glasba. Res lepo pokaze kdaj je enega premalo ali drugega prevec, pa naj bo to amplitudno ali frekvencno.
Zelo dobro se obnese tudi, ko poslusas vse skupaj samo na en zvocnik (npr. na levega, desni pa je mute-iran).
Sam zvok je grozen, nimajo te zvocniki brez razloga nickname "horrortones" : ) Vendar pa slisis vsako smet, napakico, slab rez ali kaj podobnega rez brez tezav... temu so tudi namenjeni...
Aja se to. Kar nekaj uporabnikov (na gearslutz) ima tezave s brumom oz z groundLoopom, ki pa se ga da brez tezav odstranit.
Za resno delo in za dodaten par k glavnim monitorjem definitivno priporocam. Lahko resi marsikatero uro ali dan skakanja iz ene sobe v drugo "primerjalnega" poslusanja : )
Lp,
b.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov