Naj-mastering
Objavljeno 30 avgust 2006 - 02:52
Vsaj osebno še mix težko ocenim, ker ga mastering spremeni... Če je pa v vprašanju sam mastering, torej spremembe nečesa, kar ne poznam... Pojma nimam...
Vem samo da mi ni všeč nič kar zgleda kot en nepretrgan trak od začetka do konca, brez vsake dinamike...
Objavljeno 02 september 2006 - 10:33
Michel Camilo: Rendezvous... cist divji trio!
Kako so to skomponiral / posnel / masteriral ... bo pomoje marisikomu uganka se dolgo casa...
Lp,
b.
Objavljeno 02 september 2006 - 02:44
A Perfect Circle - karkoli od njih // na Emotive ucna ura kreativne ekstremne rabe kompresorjev
The Mars Volta - De-loused in the Comatorium // ostrina+sirina, pestrost, norost produkcije
Pa izven pop-rock scene:
-vecina stvari od zalozb Enja in ECM - glasbeno-zvocno izdelki najvisjega ranga...
- tu so se audiofilske zalozbe Chesky (npr. Astor Piazzolla - Central Park Concert - tako se dela life posnetke...), Waterlily acoustics (v glavnem "etno", pa njihovi izjemni posnetki simfonicne glasbe z blumlein stereo tehniko, brez miksa, brez (pre)masteringa), itd.
Objavljeno 02 september 2006 - 03:15
Tip je bil res genialc. Totalno custveno nabit album. Skoda, da se je fant pognal v vodo. Ceprav glede samega recordinga in mixa mi pa ta album ni med najboljsimi... vsebinsko je pa TOP!
moja 2 centa.
Lp,
b.
Objavljeno 02 september 2006 - 05:05
Sicer pa glede produkcije - vsaka produkcija, ki uspe prenest sporočilo na tak način, kot je to uspelo pri Grace, je po moje dobra... Je pa iz časov, ko je mastering bil še bolj "nežen", ali pa so se namerno tako odlocili - če pogledaš wave - ni kocke, ni porezanih vrhov, ni clippinga...(čeprav me ne moti sodobni mastering, ki izrablja clipping high-end AD pretvornikov, a cenim tudi "old-way" in dejansko dinamično glasbo) Dinamična razlika - nekateri deli v komadih ostanejo tam pri -30db, -24db... Če si nastaviš jakost tako da npr. "So Real" pošteno žge v glasnih delih in poslušaš nato album v celoti (še kdo to dela?), lahko ugotoviš, da je tudi produkcijsko izjemno muzikalično posnet in zmiksan... meni zveni zelo akustično in naravno - ni čisto polikano, ful je slišat atmosfere, vokal pa je itak čudovit... Pri koncertni jakosti poslušanja na velike zvočnike odkriješ ogromno layerjev - neki tihi back vokali, polno nekih ambience šumov - reverbi in drugi efekti v ozadju, polno kitar v različnih pozicijah - zadaj, spredaj, levo, desno, spodaj, zgoraj
Kaj pa vem... kar huda produkcija, res pa sem jo ponovno odkril šele pred kratkim... Pred leti se mi je zdela samo dobra pop plata, sedaj pa se mi zdi genialen glasbeni izdelek. Mogoče novo poslušanje?
Objavljeno 02 september 2006 - 06:09
Totalno nor album in "So Real" , "Lover, You Should've Come Over" in "Dream Brother" so komadi ko se res mal vprasas, halo, kaj pa men ni jasn?
Poslusal sem ga na velike, male, studio in hifi zvocnike, v avtu in na vrhunske slusalke. Zanimivo je to da ko ga prvic, drugic poslusas se ti zdi kot da bi band v zivo zaigral nekaj custveno nabitih pesmi... potem pa pocas ugotovis da je v tej muski ogromno ogromno trakov, ki so zelo subtilni - ampak ravno to naredi to glasbo tako dobro.
Prej, ko sem omenil, da mi ni kar se tice mixa in masteringa med najljubsimi sem imel v mislih to, da kljub fenomenalnemu feelingu, ki ga ta album ponuja, bi lahko bil se boljsi ce bi bila npr. razmerja bobni/cinele bolj homogena, deeser na vokalu, boljsi sound snare-a (zelo razlicno zveni na razlicnih komadih, ceprav sem skoraj preprican da je ista baterija na celem albumu), etc... to da album ni "hot" mi je v bistvu vsec. Dinamika mora bit, sploh pri taki glasbi.
Mimogrede... sem ga ze poiskal in je ze... "Love, let me sleep tonight on your couch"
"So real" je itak totalni masterpeace. Kako je ritem porazdeljen v 4/4 je popolnoma fenomenalno... , da o kitarskem solu sploh ne govorimo, ki ujame svoje popolno bistvo glede na jedro vsebine komada.
To je meni oseno eden najboljsih komadov sploh, mogoce mi je edino "Dave Matthews Band - Stone" bolj vsec.
OK, priznam, zasli smo iz topic-a, samo to sem moral dat iz sebe!!! :mrgreen:
Pozdrav se satoration-u.
Lp,
b.
Objavljeno 04 september 2006 - 09:58
Tip je bil res genialc. Totalno custveno nabit album. Skoda, da se je fant pognal v vodo. Ceprav glede samega recordinga in mixa mi pa ta album ni med najboljsimi... vsebinsko je pa TOP!
moja 2 centa.
Lp,
b.
Grace je verjetno moj najlubsi album. Fantje, neverjetno dober okus imate!!
Objavljeno 04 september 2006 - 06:17
Da pa še razšriim temo
Najbl me zanimajo jazzovski koncerti..
...I'm a sucker for improvisation 8) .....
Objavljeno 05 september 2006 - 12:24
Jaco Pastorius - The Birthday Concert (big band na speedu... legendarno)
John Mclaughlin - The Heart of Things, live in Paris (fusion kot se šika, bobnarski solo za umret vmes...)
Richard Galliano / Michel Portal - Blow Up (noro!)
Astor Piazzolla - The Central park Concert
Pat Metheny Trio - Live (ni tako sladkorno, kot PMG, full energije, ujet live feeling)
Miles Davis - It's About That time - Live At Fillmore East (trippy)
Jimi Hendrix - Live At Berkeley (energija, dober koncert, najboljši sound posnetka med Jimijevimi live koncerti)
etc., itd.
Samo Šalamon sextet - Ela's Dream - zelo kul live plata
Objavljeno 05 september 2006 - 04:10
Pa njegov Joe's Garage, ki sicer ni live, se vedno postavlja standarde.
Miles Davis-Doo Bop je plata ki je prehitevala cajt, vse piska, poka, trga, kot da bi snemali na najbolj prometni ulici New Yorka, ali pa; hmm snifali velikoooo kokaina. Saj po tem so jazzerji znani, kajne.?
Od novejsih mi je v zivo fajn Nils Petter Molvaer, a imena se ne spominjam. Res fajn ambient naredi, pa lepe ovitke na cd-jih ima.
Manufaktur, neki svicarski jazz band z malenskost bolj rokerskim pristopom kar se tice spilanja in snemanja so mi zelo vsec. Koncerte imajo zelo dodelane, tonc je strucko, slisi se dosti bolje kot na plati. Pa se tako spilajo da jih vsakdo razume. Ne maram klasicnega jazza ki ga lahko razumejo le veliki ljubitelji ali jazzerji.
Miha
Objavljeno 05 september 2006 - 08:16
Fantje se posteno razigrajo in sprostijo
Lp,
b.
Objavljeno 05 februar 2007 - 04:03
Trenutno se pa posvečam preglasnosti zadnje plate od nickelbackov...ajme,to je pa tko naglas,pa da ne rečem kakšen je mix...
zveni odurno,hkrati pa super? ...hmm...sumljivo ane
Objavljeno 06 marec 2007 - 04:02
Mogoce od mojih favoritov se Billy Talent - II glede na to da je veliko cleanov pa je vseeno ibr glasna, kaki novejsi Korn / Deftones, pa nevem zakaj mi gre ful po glavi Tool - Lateralus, najbrz zato ker je na plati ogromn dinamike in tihih delov, se vedno ga pa zge tako kot more, ko ga more
Objavljeno 06 marec 2007 - 02:16
Jst zavestno izstopam iz tekme glasnosti, bolj me zanima master, ki bo dobro delal tudi ko se ga da zelo na glas, pa na radiu, pa na racunalniskih boksih, v klubih, mono, na ipodu...whatever... glasen master je po mojem mnenju samo ze vnaprej fiksiran knof za glasnost. Ce hocem naglas, si dam naglas tko da obrnem knof, pa imam se vedno mocne transiente in ne spestanih...
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov