Hvala za komentarje!
"
hja stvar okusa in odvisno kako si si to zamislil"
Kaj pa vem ...sploh nimam predstave o tem. Ko začnem nekaj snemat pač experimentiram in iščem dober zvok.
"
meni kitara deluje malo megleno-nedefiniran"
Meni tudi ...najbrž je kriv/o:
prostor?
moje božanje kitare?
mikrofon?
postavitev mikrofona?
mix?
...ali pa vsega po malo ...
"
malo se se poigraj s frekvencami na klavirju,probaj z oskim Q-jem malo porezat spodnjo sredino par db"
Hmm ...nisem še prišel tako daleč z znanjem. Tale midi sem itak dobil nekje na netu in ga malo mixal v AA
"
za naprej pa si omisli vsaj en kondenzatorski mikrofon"
Mogoče kakšen nasvet ..tam nekje do 150 €?
V primeru da kupim nek soliden kondenzatorski mikrofon, koliko bo moj prostor prispeval slabem zvoku?
Ker nimam primernega prostora za snemat, kateri od prostorov stanovanja bi mi priporočil? Tole sem snemal v dnevni sobi..... par cmm odaljeno Beto od strun. (nekje pri 13-14 prečki)
"
Za moj okus je tudi preveč medla, nima prezence in samo mulja neki zadaj "
Če pogledaš tisti video spodaj, boš videl kako jaz to delam ..mogoče kakšen nasvet ...kaj narobe delam?
For:
osebno za mene izjemno dobra izbira komada, Indexi... hvala da si me spomnil na njega, malo nostalgije!
Zato mi kvaliteta ni tako pomembna.
Kakšen je šele original, obup. Dober primer ko je glasba bolj pomembna od kvalitete posnetka!
Dalo bi se seveda bolje naredit.
Zdaj sem se zahaklal za komad, pardon za OT ampak je res legendaren, naredili so ga Indexi (ženska preminulega člana benda Boda je splavila in odšla v ameriko, od tod besedilo), prepevajo pa ga še Massimo, pel ga je tudi Toše Proeski, Crvena jabuka, naš Marko Vozelj,...
Luštna ta vaša interpretacija!
Prav vesel sem da ti je komad všeč in da je še kaj nostalgije prisotne.
Vse kar si napisal drži ...ampak od vseh ki so peli tole, mi je še zmeraj od Indexov najboljša.
Ravnokar sem
naložil svoj video s tem komadom in poslušam katastrofalno izvedbo nekih Acapulco Band
Video z mojim posnetkom sem dal (upam da ni preveč OT) samo zaradi tega da vidite kako snemam in da mi mogoče kaj svetujete kaj naj spremenim?
Hvala še enkrat za komentarje ...pri naslednjem posnetku bom poskusil napredovat