Kje nabaviti Sennheiser e604
Začel
fuxy
, dec 07 2008 06:00
18 odgovorov v tej temi
Objavljeno 09 december 2008 - 10:55
QUOTE (ixi @ 9. Dec 2008 09:49:20) <{POST_SNAPBACK}>
Zakaj ga misliš nucat ? Tomi, snare,... Boljša rešitev je BEYERDYNAMIC OPUS 87 100x 
Se strinjam ... čeprav Opus 88 so še boljši
... morš pa bit pripravljen na divje gejtanje, ker so kondenzatorji in poleg fantastičnega sustaina bobnov dobiš še fantastično preveč hi-hata in ostalih stvari
Drgač overall so pa super majki ... ne morš verjet kaj lahk nastane iz tama rockstar seta za 600€
Objavljeno 09 december 2008 - 09:36
QUOTE (Psyko @ 9. Dec 2008 10:55:52) <{POST_SNAPBACK}>
Se strinjam ... čeprav Opus 88 so še boljši
... morš pa bit pripravljen na divje gejtanje, ker so kondenzatorji in poleg fantastičnega sustaina bobnov dobiš še fantastično preveč hi-hata in ostalih stvari
Drgač overall so pa super majki ... ne morš verjet kaj lahk nastane iz tama rockstar seta za 600€
Opus 87 in 88 sta IDENTIČNA mikrofona, samo 'klipsni' oziroma pritrdilna mehanizma sta različna.
Škoda takih mikrofonov, če jih je TREBA 'divje gejtat'. Za divje gejtarje je ceneje, da uporabijo npr. T-bone, ker mikrofon primarno več ne vpliva na zvok bobna, temveč kakeršen-koli-že 'gejting'.
Ave
Aleš Dravinec
ADRaudio
www.adraudio.com
ADRaudio
www.adraudio.com
Objavljeno 10 december 2008 - 12:10
Pardon .. sem zamešal med opus 67 in 87
namreč opus 67 je dinamik.
No, nisem mislil s tem, da nič od tona ne ostane...
Pač za live jih jaz osebno nebi uporabil, čepav sem to že velikokrat videl (uporablja jih Wolfgang Haffner, ki ima mimogrede odličen live sound.)
V studiu so veliko bolj kontrolirane okoliščine in osebno največkrat "gejtam" tome kar na roko. Se pravi da jih izrežem iz tracka in jih fejdam po mojem okusu glede na aranžma in potek komada. Seveda pa je ogromno odvisno od stila glasbe ...
No, vglavnem .. meni osebno so odlični mikrofoni, le s pozicijo le teh je treba pazit. Jih moraš kar precej "zvit" da dobiš pravi hot spot. So tudi konkretno narejeni, tako da ni straha da bi kr razpadli
Pač za live jih jaz osebno nebi uporabil, čepav sem to že velikokrat videl (uporablja jih Wolfgang Haffner, ki ima mimogrede odličen live sound.)
V studiu so veliko bolj kontrolirane okoliščine in osebno največkrat "gejtam" tome kar na roko. Se pravi da jih izrežem iz tracka in jih fejdam po mojem okusu glede na aranžma in potek komada. Seveda pa je ogromno odvisno od stila glasbe ...
No, vglavnem .. meni osebno so odlični mikrofoni, le s pozicijo le teh je treba pazit. Jih moraš kar precej "zvit" da dobiš pravi hot spot. So tudi konkretno narejeni, tako da ni straha da bi kr razpadli
Objavljeno 10 december 2008 - 06:56
QUOTE (Psyko @ 10. Dec 2008 00:10:22) <{POST_SNAPBACK}>
Pardon .. sem zamešal med opus 67 in 87
namreč opus 67 je dinamik.
+1
Aleš Dravinec
ADRaudio
www.adraudio.com
ADRaudio
www.adraudio.com
Objavljeno 10 december 2008 - 07:48
imel sem te bobnarske mikrofone od opusa, morem rečt , da vredu mic, kot mic, težava, ki sem jo opazil je bila v bobnarski klipsni in držalu-gooseneck mikrofona, kajti zadeva je preveč na ziher narejena in zato premočna, posledica tega je da se prenašajo prav vse vibracije direktno po vpenjanju, zraven dobite za vsak udarec, še kot bi malo udarili po mokrofonu, sploh če igrate rim shot! Zato odsvetujem te opuse za snemanje bobnov, delno pogojno pa za live koncerte (še to sem pol zamenjal za Audio-Technico, ki ima neprimerno boljše vpenjanje in klipsno)
Glede gejtanja in produkcije bobnov, je pa že aleš d. vredu povedal, če ga mislite bobne tolko sproducirat, pol je res bolš nabavit t.bone, ker itak nema več veze !
Za snemanje je še vedno pravilo mic na stojalo!
lp, Aleš Kajtna
Glede gejtanja in produkcije bobnov, je pa že aleš d. vredu povedal, če ga mislite bobne tolko sproducirat, pol je res bolš nabavit t.bone, ker itak nema več veze !
Za snemanje je še vedno pravilo mic na stojalo!
lp, Aleš Kajtna
''the great gretsch sound''
AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.
AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.
Objavljeno 10 december 2008 - 12:59
No, do neke mere se strinjam z jodldajsom ... vsekakor je boljše če imaš mic-e ločene od bobnarskega obroča ... sploh če so to kakšni Sennheiser 421
Ampak dejstvo je da se s clip-on mic-i da posnet prehode na zelo visoki ravni ... vendar res sam prehode ... na snare clip-oni ne sodijo ravno zaradi omenjenega rim shota. Tam priporočam audix i5
Evo TO je posneto z opusi.
Ampak dejstvo je da se s clip-on mic-i da posnet prehode na zelo visoki ravni ... vendar res sam prehode ... na snare clip-oni ne sodijo ravno zaradi omenjenega rim shota. Tam priporočam audix i5
Evo TO je posneto z opusi.
Objavljeno 10 december 2008 - 01:08
QUOTE (TheLUXY @ 10. Dec 2008 10:44:33) <{POST_SNAPBACK}>
Glede na prebrano v tem in drugih forumih bi se po tem takem še vseeno najraje odločil za e604, v kolikor sem razumel zgoraj napisano.
Pokliči na SONUS d.o.o. Tam boš dubu najceneje....in predvsem najbolje ti bo Borut svetoval.....
SONUS d.o.o.
Podmark 2a
5290 Šempeter pri Gorici
Slovenija
e-mail: info@sonus.si
tel: 05 302 78 87
Borut 031 302 923
Objavljeno 12 december 2008 - 02:05
QUOTE (TheLUXY @ 10. Dec 2008 20:28:27) <{POST_SNAPBACK}>
Ja tale posnetek je hud
a se da kje dobit bl quality verzijo sounda? (sam muska, brez videa). Pa s čim je bil kick sneman?
Jah nekje bi še mogel met na nekem disku... bom probal poiskat
Kick je bil sneman, Atm25 na resonant opnu in nek sdc kondenzator (se ne spomnim točno kter) na beater opnu.
Bil pa je bil zaprt, se pravi brez luknje v res. opni. Bobni, DW collector serija.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov