Vezava večih računalnikov v mrežo (seštevanje CPU-ja)
Začel
ixi
, feb 06 2006 10:35
14 odgovorov v tej temi
Objavljeno 06 februar 2006 - 10:35
Ali je že kdo poizkusi ali pa ve več o tem, da vežeš več PC-je v mrežo in jih baje z nekim software-jom polinkaš med sabo ter se ti pri tem sešteje CPU!
Bojda zadeva dela pri nuendu in sx-u!
če je komu kej bl jasno je to fina informacija!!!
LP
Bojda zadeva dela pri nuendu in sx-u!
če je komu kej bl jasno je to fina informacija!!!
LP
Objavljeno 12 februar 2006 - 08:37
'VST system link' je Steinbergov protokol za distribuirano obdelavo. En pc je master(SX), drugi so hosti(SX ali VST5.1r1), vsa komunikacija pa laufa prek S/PDIF-a. Stvar se pri meni ni izkazala za kakšen čudež od tehnike, očitno namreč že sama sinhronizacija obremeni CPU čist za brez veze. Sicer pa tut ne pričakovat kakšnih čudežev od starega Pentium-3 ;)
Jaz osebno računalnike raje povežem kar z midijem (midi over lan, še rajš pa kr navaden kabel) in preprosto vse VSTi-je laufam na extra pcju, Reason spet na tretjem, etc. Ves audio material in pa midi track-e pa seveda na masterju (da ni treba sinhronizacije peljat na ostale).
Lahko bi pa seveda mel extra pc samo za realtime mastering (L3, dither, spektrometri,..), ki pa bi vse skup snemal kar direkt v stereo track na HD. Joj, kolk smo se razvadl =)
Jaz osebno računalnike raje povežem kar z midijem (midi over lan, še rajš pa kr navaden kabel) in preprosto vse VSTi-je laufam na extra pcju, Reason spet na tretjem, etc. Ves audio material in pa midi track-e pa seveda na masterju (da ni treba sinhronizacije peljat na ostale).
Lahko bi pa seveda mel extra pc samo za realtime mastering (L3, dither, spektrometri,..), ki pa bi vse skup snemal kar direkt v stereo track na HD. Joj, kolk smo se razvadl =)
Ahhh, tudi entropija ni več to kar je nekoč bila ...
Objavljeno 12 februar 2006 - 11:03
Hja, TCP/IP (oziroma LAN) ni ravno primeren za 'time critical' aplikacije. Obstajajo sicer neki realtime protocoli (RTP in podobni) ampak je še vedno premal zmogljiv za tako stvar.
Sicer je pa Steinberg z veseljem posegel po SPDIFu, ker mu to omogoča, da se še vedno baha s svojim 'sample-accurate positioning'-om, in sicer tudi na distribuiranih sistemih.
Steiney je car... 8)
Sicer je pa Steinberg z veseljem posegel po SPDIFu, ker mu to omogoča, da se še vedno baha s svojim 'sample-accurate positioning'-om, in sicer tudi na distribuiranih sistemih.
Steiney je car... 8)
Objavljeno 21 februar 2006 - 07:32
Najs link! Upam da tud dela tko kot pravjo =)
Anyway, še neki da se Apple-ovci ne bodo čutli zapostavljene (kar se jim že tako rado dogaja ;)..
http://plasq.com/wormhole/
Anyway, še neki da se Apple-ovci ne bodo čutli zapostavljene (kar se jim že tako rado dogaja ;)..
http://plasq.com/wormhole/
Objavljeno 22 februar 2006 - 09:13
QUOTE (zabukowski)
Obstaja software po imenu FX-TELEPORT (www.fxteleport.com), ki deluje z'lo dobr' preko mrežne kartice. Prednost pred system linkom je tudi v tem, da zvočno kartico potrebuješ samo na centralnem računalniku, na ostalih pa ne.
To je to !
Samo moram probat če bo deloval s Pro Tools-i!
Thx zabukowski!!!
Objavljeno 29 september 2006 - 02:25
Ixi: A si sprobal?
Mal sem skeptičen.... ampak vse je mogoče.....
Veliko procesov je linearnih, to pomeni da se mora eden prej izvršit da se lahko potem naslednji.... tam ti cpu farma ne more pomagati... tako se CPU power ne more kar tako seštevati....
Pri rendanju grafike je stvar mal drugačna.... ne vem če se da ta ti več mašin hkrati renda isti frejm.... ampak ena mašina zrenda 1 frejm druga 2 frejm itd..... in to se potem lahko sešteva.... pri audiu je pa real time....
dejte mal povedat če je kdo to sprobal?
Mal sem skeptičen.... ampak vse je mogoče.....
Veliko procesov je linearnih, to pomeni da se mora eden prej izvršit da se lahko potem naslednji.... tam ti cpu farma ne more pomagati... tako se CPU power ne more kar tako seštevati....
Pri rendanju grafike je stvar mal drugačna.... ne vem če se da ta ti več mašin hkrati renda isti frejm.... ampak ena mašina zrenda 1 frejm druga 2 frejm itd..... in to se potem lahko sešteva.... pri audiu je pa real time....
dejte mal povedat če je kdo to sprobal?
Objavljeno 18 april 2007 - 10:08
Obstaja pa še Reaper (www.reaper.fm), ki ima to že vgrajeno kot funkcijo ReaMote in menda dela fenomenalno. Itak je Reaper nora zadeva v vseh pogledih, še posebej za 40$!
Objavljeno 19 april 2007 - 10:48
FX teleport sem uporabljal, pa se je zadeva kregala z zvočno kartico, ampak samo takrat ko je bilo omrežje vključeno, ko ga pa izključiš pa ti seveda nič ne koristi teleport program
, pa sem menjal zvočno in je stvar (v principu) delovala zelo dobro, a kaj ko je tisti ta drug računalnik bil preveč star.
Ta program pa vseeno pobere kar nekaj resursov obema; delovnemu-dokaj dobremu in "remotanemu"-kar slabšemu. Na nek način sem torej bil skoraj na istem, morda kakšni 4-6 špur več v multitracku...
Ironija je tudi, da malokdo ima dve odlični mašini namesto ene še boljše.
Če ti kaj pomeni nekaj kanalov več ali pa da imaš celo tisti ta drug kompjuter kar dober, pa je rezultat dokaj dober.
Ta program pa vseeno pobere kar nekaj resursov obema; delovnemu-dokaj dobremu in "remotanemu"-kar slabšemu. Na nek način sem torej bil skoraj na istem, morda kakšni 4-6 špur več v multitracku...
Ironija je tudi, da malokdo ima dve odlični mašini namesto ene še boljše.
Če ti kaj pomeni nekaj kanalov več ali pa da imaš celo tisti ta drug kompjuter kar dober, pa je rezultat dokaj dober.
Objavljeno 20 april 2007 - 07:57
Ja jaz mam en kompjuter star 2 leti in sicer P4 2,8 Intel plata+procesor in sem dal pred dvema letoma celo premoženje zanj (480k sit) danes pa zanj ne dobim 500 €. Pa če bi si umislil enga Cora-a mi je nesmislno prodajat to kišto za 500€, jo raje imam za download pa jo linkam z FX Teleportom pa je to to.
Aja, pa še to me zanima. Ali kdo uporablja eno mašino za mix, druga pa za Vst Instrumente, pa sta mašini med seboj povezani oz. sinhronizirani.
Vem da se to da samo nevem kako se obnese.
Hvala :!:
Aja, pa še to me zanima. Ali kdo uporablja eno mašino za mix, druga pa za Vst Instrumente, pa sta mašini med seboj povezani oz. sinhronizirani.
Vem da se to da samo nevem kako se obnese.
Hvala :!:
Objavljeno 20 april 2007 - 10:57
v tem primeru pa ti bo 2.8 kompjuer po mojem nudil kar dober "support".
ko bosta mašini med seboj povezani, pa bo opazen nek zamik, moraš pač probat pa boš videl kako ti štima
Mislim da ti bo všeč, zdaj konkretno koliko boš lahko razdelil opravila na mix in efekte pa probaj, mislim da boš moral uporabljat malo mišmaš metodo
ko bosta mašini med seboj povezani, pa bo opazen nek zamik, moraš pač probat pa boš videl kako ti štima
Mislim da ti bo všeč, zdaj konkretno koliko boš lahko razdelil opravila na mix in efekte pa probaj, mislim da boš moral uporabljat malo mišmaš metodo
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov