Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Nov Dan

• Prosimo prijavite se za odgovor
13 odgovorov v tej temi

#1 mondxxi

mondxxi

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 6 prispevkov
  • Interests:Elektronika,komponiranje,modelarstvo...

Objavljeno 14 november 2008 - 01:16

Nov na PlanetAudio.
Pozdrav vsem.
Prebiram forum in se čudim, da ga nisem odkril že prej. Žal mi je, da sem zamudil nagradni natečaj. Zelo dobra domislica, pohvale in občudovanje vsem, ki ste sodelovali.
Pred dobrimi desetimi leti sem posnel v domačem studiu 18 svojih instrumentalnih komadov.
Od ideje do aranžmaja do končnega izdelka, ki je seveda primerljiv takratnemu znanju in opremi.
Po desetih letih pavze, se vračam na "sceno".
Glede na to, da vas je na forumu precej takih, ki se aktivno ukvarjate z produkcijo in ustvarjanjem glasbe, bi rad izvedel kakšno opremo priporočate za tak stil glasbe.
V mislih imam kakšen zmogljiv synt ala Yamaha MM,MO.. ali celo ES.
Doma je HPjev Paviolion DV9027.
Nekaj se igram z FL Studio, pa mi je za zdaj bolj všeč stari Cubase 2.0 (Še na Atariju).
Morda kdo ve, kaj nudi Cubase LE (V paketu z Yamaho MM6) oziroma česa ne nudi?

Za (ponovni) začetek še vedno nimam prostora za kakšno akustiko...

Moja Bivša oprema:
Atari STF 1040
Korg M1m ,
Kawai K1m,
Roland TR505
Yamaha pss795,
Tascam 488,
BOSS RV10

Še par komadov iz CDjke:
http://www.trzalica......Funky day.mp3

Pokomentirajte, svetujte.
lp mondxxi
Več glav več ve!

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 14 november 2008 - 02:16

Super, dobrodošel!

Podrobnejše informacije o opremi ti bodo forumovci sigurno pomagali!
Nenad Patkovic

#3 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 14 november 2008 - 03:32

Hmm, tiste "oskubljene" variante yamahe men niso preveč všeč. Če že, potem ES.
Sicer ti pa VST-jij omogočajo precej več kot kaka taka hardware klaviatura.

#4 mondxxi

mondxxi

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 6 prispevkov

Objavljeno 17 november 2008 - 08:29

Hvala NLP in BlackOrWhite.
Kar se tiče Yamahe MM in MO sem tudi sam malo skeptičen. Rad bi ju v živo slišal, ker pravijo, da navkljub istim sound bankam kot jih ima ES ne zvenita najbolje.
Z VST-ji se šele spoznavam prek FL-a pa me za zdaj niso prepričali. Najbrž bo treba najt prave plugine, sample.. za mojo glasbo.
Glede na to, da sem navajen na cubase filozofijo me zanima ali ima kdo kakšen predlog, kateri low budget program nabaviti?
LPM
Več glav več ve!

#5 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 17 november 2008 - 10:54

Imam ES rack, enkrat sem probal MO, pa mi ni blo glih za primerjat.
Če ti odgovarja cubase filozofija, se ga pač drži.

#6 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 17 november 2008 - 03:07

Kaj pa zvočna, jo že imaš?
Nenad Patkovic

#7 mondxxi

mondxxi

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 6 prispevkov

Objavljeno 18 november 2008 - 09:51

@NLP Trenutno še ne razmišljam o audio posnetkih, ker nimam prostora, ki bi bil primeren za snemanje. Me pa vseeno zanima v čem je bistvena razlika pri snemanju enega audio signala naenkrat prek vgrajene zvočne karte v HPjevem Notebooku ali prek posebne zunanje zvočne kartice. Najbrž se razlika pojavi šele pri nasnemavanju?
Več glav več ve!

#8 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 18 november 2008 - 10:23

On-board zvočne so nezanesljive, pri večih trakih v sekvencerju/ editorju pride do drop outov, tudi ko dodajaš vst efekte zna... v glavnem svašta se zna dogajat, kvaliteta konverterjev je slaba, sinhronizacija je zanič (temu primerni drop outi...).
Res samo ne vgrajene zvočne, to je skoraj primerljivo z vgrajeno grafično kartico in igranjem igric...
Razlika ni samo pri nasnemavanju ampak že pri snemanju in obdelavi.
Nenad Patkovic

#9 mondxxi

mondxxi

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 6 prispevkov

Objavljeno 19 november 2008 - 09:14

Hvala NLP
Že veselo prebiram forum in vaše debate o zvočnih karticah. USB ne, FW ja.. še bolje pa PCIe.
Vseeno mislim, da bom najprej poskusil obudit starodavno znanje CUBASE-a na neki novejši različici. Pa VST instrumente in efekte bo potrebno na novo osvojit. Glede na to, da gre predvsem za lastno produkcijo lastnih idej bom počakal v katero smer me bo potegnilo in potem razmišljal o nabavi prave zunanje zvočne karte. Razmišljam prav?
Več glav več ve!

#10 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 19 november 2008 - 10:19

Res je, prav razmišljaš!
Nenad Patkovic

#11 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 19 november 2008 - 10:48

ST1040 - To mi deli! : )

Ravno zadnjic sem ga prizgal in nalozil cubase 2.0 iz 720kB diskete : )
Takoj me je zagrabila nostalgija... hehehe...
Nekateri ga se danes uporabljajo zaradi tako stabilnega MIDI Clock-a : )

Skratka, Cubase 4LE je za samo MIDI Komponiranje povsem OK.

Glede na zgoraj napisano vidim da si MIDI-jas, tako da ti predlagam da si umislis neko zvocno kartico, ki ti bo omogocala nizke zakasnitve (latenco), tako da bos lahko uporabljal virtualne instrumente in efekte prakticno v realnem casu... danes so virtualni istrumenti ze tako razviti, da so povsem vzporedno (nekateri pa tudi dalec naprej) z digitalnimi hardware-skimi
synth-i. OK, ce rabis tudi za v zivo igrat se ti jasno splaca imet hardware, sicer pa nekako ne...

In ogromno je tudi brezplacnih, ki so zelo dobri. Npr, ce ne drugega si poglej vsaj EMU ProteusVX ( www.emu.com ) in YellowTools Independence Free v2 ( http://www.yellowtools.com ).

Za iskat dolocene plugine, pa lahko uporabis tole, kjer bos lahko tocno specificiral kaj isces (npr. brezplacne klavirske instrumente v VST obliki ali kaj podobnega):

http://www.kvraudio.com/get.php

Za zvocno kartico prelistaj po forumu, je napisanega veliko na to temo, jaz osebno ti priporocam nekaj od RME. Bodi pa tudi pozoren s kompatibilnostjo, ker prenosniki so veliko bolj muhasti v primerjavi z desktop racunalniki. Moras pazit, da kupis nekaj kar ti bo delalo z izbranih hardware-om...

Druga alternativa ti pa je Logic 8, kjer imas prakticno vse kar potrebujes ze v startu v sami aplikaciji. Za to igraco pa si primoran porihtat OSX ali kupit Apple hardware...

Evo, za enkrat bi moglo bit to dovolj, potem pa samo pocas naprej... : )

Srecno!

Lp,

b.

#12 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 19 november 2008 - 11:22

Praviš da imaš HPjev Pavilion dv9027 prenosnik, jaz imam dv9084ea in je vgrajena zvočna kratko malo katastrofa, sploh pri miksanju.
Kvaliteta konverzije mi je še najmanjša briga.
Vsi tisti prej omenjeni problemi pri meni na laptopu veljajo.
Enkrat že menjana matična (v garanciji, tudi zaradi drugih problemov) pa še zmeraj čisto enaki problemi.
Morda so bili pri tvoji seriji previdnejši.
Nenad Patkovic

#13 mondxxi

mondxxi

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 6 prispevkov

Objavljeno 19 november 2008 - 11:54

@NLP
Moj Dv9037ea (v začetnem postu tiskarska greška) ima kot najbrž še kakšen iz te serije probleme z vgrajenimi stereo mikrofoni (sicer jih nisem nikoli uporabljal, ampak če že so, naj delajo). Dejstvo je, da so nekateri omenjali neustrezne driverje za zvočno, kot razlog za tako nizek mic gain. Kakšnih miksanj ali kakšnega resnejšega multitrack programa tam gor še nisem poganjal, tako da ne vem kako bo. Vse ostalo deluje BP.
@minimalB
Jp Še vedno nekje doma počiva Atarijev STf1040 z predelavo RAMa iz 1Mega v 4Mega + dodan HD 270M (onboard). Tud Cubase 2.0 je kar na disku. Klikneš in dela. Vsaj upam da še, ker ga nisem prižgal že celo večnost. Pomanjkanje prostora in čas ga je porinilo v omaro.
Drugače pa najlepša hvala za nasvete in linke. Se grem kar lepo izobraževat.
Kar se tiče zvočne razmišljam nekaj v smeri Fire Wire, ker računalnik precej premikam in mi je še vseeno lažje kabel iztikat...kot pa cel express card slot vn vlečt. Ali pač ne?
Vsekakor se grem zdej mal "past" na rme-audio.de
lpmondxxi
Več glav več ve!

#14 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 19 november 2008 - 05:35

Če greš na FW idi z RME ali Echo firmo. Rme bo imela še nekoliko nižjo latenco.
Card slot je dobra varijanta ampak Rme ima nekoliko slabše modele s tem tipom povezave kakor FW modele (FF800 ali FF400).
btw: FF400 ima enak čip/ tranzitorski preamp kakor Prism Orpheus in Apogee Ensemble (vsekakor se vseeno medsebojno zvočno razlikujejo:)). FF800 je najmočnejša od vseh FW kart na tržišču (I/O), preampi so pa bolj povprečni.
Rme-jev routing in stabilnost je 1A. Še pet krat dražje firme se lahko glede tega skrijejo. Echo pa ima zvočno boljše konverterje (razlika je sicer izjemno mala), preampi so dokaj uporabni, stabilnost je tu nekje z Rme-jem, cena je pol in še več nižja od RM-jevih, routing je osnoven.
Da ti malo prišparam raziskovanje:)
Nenad Patkovic

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov