Dve težavi
Objavljeno 28 oktober 2008 - 11:03
1.) Želim posneti el. kitaro v SX - u ( ali Nuendu, sej je isti problem ), pri čemer želim nastavljen zvok preko IK Multimedia Amplitube 2 ( ali Metal ali Hendrix, isti problem ). In zdaj: Če imam odprt program Cubase, pa skušam odpreti še Amplitube, mi javi napako, da se ne more prikopit na hardware output ( ki je v tem primeru Tapco link USB ). Tudi, če odprem najprej Amplitube, poiščem željeni zvok, pa skušam odpret Cubase, mi javi enako napako. Se pravi, oba programa posamezno delata brez težav, hkrati pa ne ..... lahko sicer v Cubasu odprem audio track, pa Amplitube na insertu, to pa gre skozi, ampak zelo papa CPU, tak da če želim nasneti recimo tri, štiri kitare na tak način, je že problem ( sploh, če je še Reason v ReWire zraven ). Kaka ideja, kako to rešit?
2.) Zanimiv ( in obenem čuden ) problem: V Cubasu odprem audio track. Ko priklopim na zunanjo napravo mikrofon ( ali kitaro, isto naredi ), naenkrat kontrole ne delujejo več. Z miško lahko klikam karkoli ( play, rewind, record ..... karkoli skratka ), ni nobenega učinka. Če pa zalaufam snemanje in potem priklopim mukrofon ali kitaro, pa posname normalno, potem pa deluje le še tipka stop .... kako se rešit tega vragca?
Hvala za pomoč že vnaprej.
lp
Objavljeno 28 oktober 2008 - 11:39
1.) Želim posneti el. kitaro v SX - u ( ali Nuendu, sej je isti problem ), pri čemer želim nastavljen zvok preko IK Multimedia Amplitube 2 ( ali Metal ali Hendrix, isti problem ). In zdaj: Če imam odprt program Cubase, pa skušam odpreti še Amplitube, mi javi napako, da se ne more prikopit na hardware output ( ki je v tem primeru Tapco link USB ). Tudi, če odprem najprej Amplitube, poiščem željeni zvok, pa skušam odpret Cubase, mi javi enako napako. Se pravi, oba programa posamezno delata brez težav, hkrati pa ne ..... lahko sicer v Cubasu odprem audio track, pa Amplitube na insertu, to pa gre skozi, ampak zelo papa CPU, tak da če želim nasneti recimo tri, štiri kitare na tak način, je že problem ( sploh, če je še Reason v ReWire zraven ). Kaka ideja, kako to rešit?
2.) Zanimiv ( in obenem čuden ) problem: V Cubasu odprem audio track. Ko priklopim na zunanjo napravo mikrofon ( ali kitaro, isto naredi ), naenkrat kontrole ne delujejo več. Z miško lahko klikam karkoli ( play, rewind, record ..... karkoli skratka ), ni nobenega učinka. Če pa zalaufam snemanje in potem priklopim mukrofon ali kitaro, pa posname normalno, potem pa deluje le še tipka stop .... kako se rešit tega vragca?
Hvala za pomoč že vnaprej.
lp
1. Cubase SX --> Devices --> Device setup --> Release ASIO in background. Najbolj "pravilna" pot pa je, da daš Amplitube na input kanal v Cubase-u, izključiš direct monitoring ter spustiš latency na toliko, da še lahko igraš in čim manj obremenjuješ procesor.
2. Kupiš original.
LP
Objavljeno 28 oktober 2008 - 12:04
Drugače pa, najlepša hvala za odgovor. Aja, Amplitube na input, še praviš .... to sem že sam študiral, da bi moralo biti tako, ampak je problem v tem, da na inputu sploh nimam možnosti posebne izbire. Samo Tapco link USB stereo ( ali mono ), prav tako za output.
Objavljeno 28 oktober 2008 - 12:43
Umm,ja... redno "vtikam" virtualen usb key v "virtualen" usb vtič =)
Objavljeno 28 oktober 2008 - 01:33
drgač imajo steinbergi usb dongle,da sploh delajo ....no dokler se učiš ti nebo noben zameru za ta virtual...ampak ko gre pa zares je pa prav da kupiš original....
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 28 oktober 2008 - 02:43
s tem seveda zgubiš kontrolo za nekatere zadeve (osnove,kot so volume ipd ostanejo) ....probaj boš vidu
seveda lahko tracke potem odfrizaš tut nazaj ...tuk na hitrco o tem.
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 28 oktober 2008 - 08:06
Čakam samo to, kdaj bo Steinberg naredu freezing večih kanalov naenkrat, tako kot je v Logicu. Označiš poljubno špur in freezaš v istem času kot v Cubase-u eno špuro. Kr neki.
Drugače pa... kup si Mac Pro, pa ne boš rabu nkol nč freezat.
LP
Objavljeno 29 oktober 2008 - 10:04
Bolj, ko se poglabljam v tele zadeve, bolj mi je jasno, da mi pravzaprav ni čisto nič jasno, hudiča.
Objavljeno 29 oktober 2008 - 11:55
Tudi tapco kartica je za poj v *****, lahko da ona dela probleme... ne vem.
Kaj če bi probal z nekim piratskim programom (ne podpiram ampak če se že učiš zvočne digitalije...) ki je navkljub temu stabilnejši saj nima donglov ipd.
Recimo AdobeAudition3, pa še preprostejši za uporabo je kot ostali programi.
Predlog pač.
... input pin; da nima zvočna problem z napajanjem iz usb-ja, kar ne bi bilo čudno!
Ta karta ne pozna zunanjega napajanja?!
reši te edino uporaba drugih usb portov ali pa še najbolje v rač. trgovini kupiš usb razširitveni vmesnik - hub, ki en usb razširi v recimo 4 usb porte in se lahko priključi dodatno napajanje: usb-hub-equip-4-portni-napajalnik
btw: izgleda da je Tapco vsaj v tem dober Tapco
engage. secure. defend
Objavljeno 29 oktober 2008 - 02:27
Adobe audition ne poznam. Ali obstaja kaka testna verzija, tolk da se vidi, za kaj sploh gre?
lp
Vem, vem, saj zato sem napisal vprašaj in klicaj. Resnejši intrfejsi imajo to opcijo.
Ja nič; če ti ne bo niti pod AA3 delalo, kupi ta USB hub za 15 ojrof.
AA je simpl ko pasulj.
Objavljeno 29 oktober 2008 - 02:31
OT: mene pa to asocira na akustično netretirano sobo z ogromnim subom in comb filtering efektom. Boga reva kaj mora trpet
Objavljeno 29 oktober 2008 - 04:25
Ti si smotan.
Objavljeno 04 november 2008 - 07:48
Ali pa, če poskusim s kako podobno zvočno. V podobnem rangu naj bi bila tudi Lexicon lambda ( ma sej je lahkt tud alpha, sej imam phantom power za mic na posebnem preampu ). Mogoče kdo ve za katero od teh dveh, za neko razumno ceno?
Najlepša hvala za pomoč že vnaprej.
Objavljeno 04 november 2008 - 11:31
Objavljeno 04 november 2008 - 11:35
Objavljeno 04 november 2008 - 02:15
lp
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov