Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

SX 3 - težava

39 odgovorov v tej temi

#1 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 15 oktober 2008 - 06:23

Pozdravljeni. Sem nov na tem forumu, pa tudi bolj "svež" v ustvarjanju glasbe z računalnikom, imam pa vprašanje - v Cubase SX mi zvok od midi klaviature pride skoraj s sekundno zakasnitvijo. V čem bi bla fora, verjetno v kakih nastavitvah, ampak kako, kje? Zanimivo je, da pa recimo v Sonarju 7 in Reasonu 4 pa to deluje normalno, ravno zato mislim, da je problem v kaki nastavitvi v SX-u. No, če kdo ve, lepo prosim za pomoč, se pa opravičujem že vnaprej, če je podobna tema že kdaj bila - kot rečeno, sem šele odkril tale vaš forum.
Hvala in lp že vnaprej.

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 15 oktober 2008 - 07:02

Pozdravljen in dobrodošel na forumu PlanetAudio.

Ali imaš v Sx-u nastavljeno točno določemo npr. klaviaturo MIDI in ali imaš All MIDI inputs.

Prvo poglej v Devices => Devices Setup => MIDI => Tu poglej če je ta kalaviatura aktivna
Nato na MIDI Tracku izbereš taisto klaviaturi za Input, in nebi smelo biti problemov.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 benetom

benetom

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 87 prispevkov
  • Interests:Rock, računalništvo, kitara,...

Objavljeno 15 oktober 2008 - 07:03

Imaš izbrane ASIO gonilnike v SX-u ? Mogoče je tu težava, če jih nisi nastavil in imaš izbrane recimo DirectX ipd......

#4 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 15 oktober 2008 - 10:41

Hvala za odgovore ......
Ja, imam naštiman MIDI input ( MPU 401, dokler ne nabavim USB zadeve ). Po mojem v tem ni težava, ker namreč tudi, ko odprem bobne v SX-u ( LM 7 ) in z miško kliknem na kick, snare, ali karkoli, se zvok sliši z zakasnitvijo.

Mogoče je pa res kaj v zvezi z ASIO driverjem ( mora torej bit naštiman kot primarni? ), bom pogledal, če bo to rešilo zadevo.

#5 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 15 oktober 2008 - 10:54

QUOTE (Voxman @ 15. Oct 2008 11:41:40) <{POST_SNAPBACK}>
Hvala za odgovore ......
Ja, imam naštiman MIDI input ( MPU 401, dokler ne nabavim USB zadeve ). Po mojem v tem ni težava, ker namreč tudi, ko odprem bobne v SX-u ( LM 7 ) in z miško kliknem na kick, snare, ali karkoli, se zvok sliši z zakasnitvijo.

Mogoče je pa res kaj v zvezi z ASIO driverjem ( mora torej bit naštiman kot primarni? ), bom pogledal, če bo to rešilo zadevo.

Mislim da je problem v tvoji karti,če imaš navadno zvočno karto potem ti je opcija,da si naložiš gonilnike ASIO 4 ALL 2.8 KLIK
in potem izbereš to v sx u ... sm mel enake probleme dokler nism kupu externe karte ,sem pač uporabljal asio 4 all driverje
LP
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#6 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 15 oktober 2008 - 10:55

ASIO Driver imaš najbrž izbran kot ASIO FullDuplex ali ASIO DirectX. Namesto njega naloži ASIO driverje od tvoje zvočne karte, pa naj bi bilo ok. Če imaš "navadno" zvočno karto, za katero ni ASIO driverjev, si instaliraj gor ASIO4ALL (http://www.asio4all.com/).

Najprej probaj to. Če to ne bo ok, obstaja še par fint, ampak mislim, da bi tole moralo delat.

LP
www.mmedia.si

#7 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 15 oktober 2008 - 11:00

am a nism ravnokar enako povedu ??? heh verjetno sma skupaj postala strongbench.gif

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#8 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 15 oktober 2008 - 11:24

Istočasno sva pisala, ja ... jumping0046.gif
www.mmedia.si

#9 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 15 oktober 2008 - 08:40

Evo, sem zdownloadal ASIO 4all, naštimal .... in zadeva deluje smile.gif
Res hvala, fantje, zlati ste.

#10 benetom

benetom

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 87 prispevkov
  • Interests:Rock, računalništvo, kitara,...

Objavljeno 16 oktober 2008 - 05:07

TUdi za ostale audio aplikacije od sedaj naprej uporabljaj ASIO4All. Ne bo ti žal smile.gif

#11 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 16 oktober 2008 - 08:41

Za audio aplikacije bom počakal na nakup zunanje zvočne ( ciljam na M-audio fast track pro ), ampak če ne bo težav, bom seveda obdržal nastavitev ASIO 4all. Midi za zdaj deluje krasno v vseh programih, ki jih preizkušam. Hvala za pomoč še enkrat smile.gif

#12 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 16 oktober 2008 - 11:50

Voxman, daj prosim prečitaj si o zvočnih (tudi o M-audiu) na temle podforumu:
Zvočne karte, konverterji

Upam, da ti bo olajšalo odločitev.
Nenad Patkovic

#13 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 21 oktober 2008 - 09:28

Evo, takole je .... danes sem nabavil zunanjo zvočno - za prvič sem se odločil za Tapco.link USB, zraven sem kupil tudi tube preamp za mikrofon ( kar Behringerjev tube ultragain mic 100 ). Rezultat: Traction 2, ki je bil priložen zvočni karti - ni zvoka ( ??? ). Reason 4, Amplitube2, metal in Jimi Hendrix - deluje normalno. Tudi ves ostali glasbeni material ( glasbene datoteke ), vse delujejo normalno, odličen zvok na monitorje. Wavelab, Soundforge - nobenega problema. Sonar 7, Nuendo in cubase SX 3 - ništa !!!!!!!! Nobenega zvoka, se pravi, ne sliši se niti klika. V čem hudiča sem ga usral, samo inštalacijski cd sem spustil skoz, nobenih nastavitev nisem nikjer spreminjal, pa vseeno nobenega zvoka ..... v čem bi bla fora? A je iz kateregakoli razloga brisalo ASIO 4 all? Bi pomagalo, če omenjene programe ponovno inštaliram, tokrat s Tapco kartico? Plis help še enkrat, no .....

#14 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 21 oktober 2008 - 09:32

Aja, še to - če v SXu odprem zvok na navadne računalniške zvočnike, se pa sliši ..... mora biti en hudič v nastavitvah, najbrž?

#15 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 21 oktober 2008 - 09:40

Probaj malo v CUBASEu preklikat v nastavitvah outpute/inpute question.gif

#16 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 21 oktober 2008 - 09:47

... no vidiš, v tem primeru je to povprečno življenje avdio entuzijstov na začetku:)
Nenad Patkovic

#17 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 21 oktober 2008 - 10:13

zraven tapcota si moral dobit drajverje ,v kjubejsi naštelaj zdaj to namest asio4 all ,oz asio 4 all vrž ven,interno kartico pa onemogoči !!

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#18 Psyko

Psyko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2008 - 12:22

QUOTE (NLP @ 21. Oct 2008 22:47:57) <{POST_SNAPBACK}>
... no vidiš, v tem primeru je to povprečno življenje avdio entuzijstov na začetku:)

Ja sam res biggrin.gif vsak mora to 1x skozi dat jumping0046.gif

#19 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2008 - 05:01

NLP, jaz sem glasbeni entuziast že "bolj na koncu", ne ravno na začetku ( star sem 42 let ), samo sistem sem kompletno menjal ( iz komplet analognega v digitalnega ). Ne mislim na novo izumljat tople vode, ker je že zdavnaj izumljena, delam čist simpl bobne, base, čist malo klaviatur za ozadje, kitare ( v osnovi sem kitarist ), ter vokal. Kako delujejo kompresorji, equaliserji, de-esserji in ostale zadeve, mi je dokaj jasno od prej. Nisem pa računalniški strokovnjak, tudi sicer ne. Čist verjamem, da se moje zagate zdijo smešne, a klinc, človek pač nečesa ne ve in vpraša. Prvi problem ( z zakasnitvijo ) mi je uspelo še pred uporabo Tapcota popolnoma rešiti, pa verjamem, da bo tudi tokrat tako. Tudi to verjamem, da sem vprašal na pravem forumu smile.gif

Sicer pa, hvala vsem za odgovore .... onemogočit standardno kartico v nastavitvah SXa? Bom poskusil to, mogoče bo pomagalo. Čudno se mi res zdi to, da ni res nobenega zvoka, niti klika ne.

#20 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 22 oktober 2008 - 06:38

Tko kot je mikro reku, instaliraj driverje in nato izberi karto !

nastavi_karto.GIF
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#21 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2008 - 09:26

glej zdaj ko imaš tole novo zvočno karto , je potrebno staro intergrirano oz uno ki imaš v pcju onemogočit,vse konekcije (zvočniki,inputi,daw listening )naj potekajo preko
tapcota zatorej moraš windowsi "pokazati" karto (start---->control panel--->sounds and audio devices---->tam nastaviš tapcota za default,seveda moraš prvo
inštalirat driverje,pri kubejsu in ostalih programih za snemanje prav tako nastaviš to isto karto!
Pa še izjava odgovornega urednika revije sound on sound ,da ti bo lažje pri srcu :-)

30 dB JE LAŽJE NAUČITI ANALOGNEGA TONCA DIGITALNIH TRIKOV,KOT DIGITALNEGA TONCA ANALOGNIH TRIKOV !!!

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#22 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2008 - 09:49

Hvala, res mi je lažje pri srcu ( haha ), no čisto mi bo odleglo, ko rešim tale moj problem ..... to, kar si ti napisal, glede onemogočanja stare "navadne" zvočne karte, se zdi zelo smiselno ( ampak zanimivo, Reason itd.... ter navadne glasbene datoteke je brez problema "potegnilo" v Tapcota, brez kakih nadaljnih čirole - čarole variant, samo Cubase in Cakewalk štrajkata ).
No, popoldan se bom lotil tega, bom videl, kaj mi bo uspelo sčarati ven ( če sploh kaj ).

#23 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2008 - 11:22

Ja, pa sem že malo bližje smile.gif takole: zvok se zdaj sliši, ali udarim z miško na snare ( ali kamorkoli ), ali pa na klaviaturi, se sliši ( brez zakasnitve ). Posname ga, sliši se tudi tisto, kar je posneto ...... edino f***king metronoma ni od nikoder ( ?? ). Imam nastavljen precount, click na ON, tudi v samem programu očitno je ( vidim po tem, da ga zazna mixer ) .... slišim ga pa ne. Metronome settings sem že preklikal po dolgem in počez, nič .... a se metronom torej štela še kje posebej v programu?

#24 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2008 - 11:42

mislim da gre metronom direktno na AUDITION zato preglej outpute

#25 Psyko

Psyko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2008 - 01:22

Pod Vst connections imaš zavihek -> studio .. mislim da se tam metronom outputi nastavljajo.

#26 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2008 - 01:40

Vsem iskrena hvala za odgovore. Zrihtano, zdej špila vse smile.gif)

#27 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2008 - 05:07

QUOTE (Voxman @ 22. Oct 2008 06:01:05) <{POST_SNAPBACK}>
NLP, jaz sem glasbeni entuziast že "bolj na koncu", ne ravno na začetku ( star sem 42 let ), samo sistem sem kompletno menjal ( iz komplet analognega v digitalnega ). Ne mislim na novo izumljat tople vode, ker je že zdavnaj izumljena, delam čist simpl bobne, base, čist malo klaviatur za ozadje, kitare ( v osnovi sem kitarist ), ter vokal. Kako delujejo kompresorji, equaliserji, de-esserji in ostale zadeve, mi je dokaj jasno od prej. Nisem pa računalniški strokovnjak, tudi sicer ne. Čist verjamem, da se moje zagate zdijo smešne, a klinc, človek pač nečesa ne ve in vpraša. Prvi problem ( z zakasnitvijo ) mi je uspelo še pred uporabo Tapcota popolnoma rešiti, pa verjamem, da bo tudi tokrat tako. Tudi to verjamem, da sem vprašal na pravem forumu smile.gif

Sicer pa, hvala vsem za odgovore .... onemogočit standardno kartico v nastavitvah SXa? Bom poskusil to, mogoče bo pomagalo. Čudno se mi res zdi to, da ni res nobenega zvoka, niti klika ne.

Hvala bogu, da imaš analogno predznanje.
Hotel sem ti le prikrajšati muke pri izbiri zvočne kartice in da ne bi zapravljal za takšne nezanesljive firme.
Najmanjše zakasnitve boš imel s PCI/PCMCIA ipd. interfejsi, ne s FW sploh pa ne z USB.
Nenad Patkovic

#28 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2008 - 07:06

Ja, to vem. Sem bral karakteristike po netu, pa tudi tiste linke, ki si jih dal gor ( hvala ). Ker je snemanje s PC-jem zame več ali manj novo, bom najprej spoznaval delovanje programov, ki jih imam. Kolikor se da pač najbolje. Vem tudi, da bo s Tapcom nekaj latence, a ker ne gre za neko širšo komercialno rabo, sem to za učenje vzel v zakup. Ko bom videl, da vem/znam dovolj, bo pa čas za nakup najbrž še močnejšega PC-ja in tudi prave zvočne karte, take kot jih omenjaš gor. Pol pa res "rock"n"roll, ja .... ampak to ne spada več na to temo.
Se pa še enkrat vsem sodelujočim zahvaljujem za pomoč. Z računalniki si res nisem najbolj na "ti" in tu me malce jebe, pa bo že.

#29 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 06 november 2008 - 10:43

Še en kvesčn, bi prosil za odgovor: v navodilih sicer piše, da se note lahko printajo iz "score editorja", ne najdem pa, kje ( kako ) se v SX-u odpre score editor za recimo posamezno audio špuro?

lp

#30 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 06 november 2008 - 02:03

Score editor za audio špuro ne moreš odpret.

LP
www.mmedia.si

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov