SX 3 - težava
Objavljeno 15 oktober 2008 - 06:23
Hvala in lp že vnaprej.
Objavljeno 15 oktober 2008 - 07:02
Ali imaš v Sx-u nastavljeno točno določemo npr. klaviaturo MIDI in ali imaš All MIDI inputs.
Prvo poglej v Devices => Devices Setup => MIDI => Tu poglej če je ta kalaviatura aktivna
Nato na MIDI Tracku izbereš taisto klaviaturi za Input, in nebi smelo biti problemov.
Objavljeno 15 oktober 2008 - 10:41
Ja, imam naštiman MIDI input ( MPU 401, dokler ne nabavim USB zadeve ). Po mojem v tem ni težava, ker namreč tudi, ko odprem bobne v SX-u ( LM 7 ) in z miško kliknem na kick, snare, ali karkoli, se zvok sliši z zakasnitvijo.
Mogoče je pa res kaj v zvezi z ASIO driverjem ( mora torej bit naštiman kot primarni? ), bom pogledal, če bo to rešilo zadevo.
Objavljeno 15 oktober 2008 - 10:54
Ja, imam naštiman MIDI input ( MPU 401, dokler ne nabavim USB zadeve ). Po mojem v tem ni težava, ker namreč tudi, ko odprem bobne v SX-u ( LM 7 ) in z miško kliknem na kick, snare, ali karkoli, se zvok sliši z zakasnitvijo.
Mogoče je pa res kaj v zvezi z ASIO driverjem ( mora torej bit naštiman kot primarni? ), bom pogledal, če bo to rešilo zadevo.
Mislim da je problem v tvoji karti,če imaš navadno zvočno karto potem ti je opcija,da si naložiš gonilnike ASIO 4 ALL 2.8 KLIK
in potem izbereš to v sx u ... sm mel enake probleme dokler nism kupu externe karte ,sem pač uporabljal asio 4 all driverje
LP
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 15 oktober 2008 - 10:55
Najprej probaj to. Če to ne bo ok, obstaja še par fint, ampak mislim, da bi tole moralo delat.
LP
Objavljeno 16 oktober 2008 - 11:50
Zvočne karte, konverterji
Upam, da ti bo olajšalo odločitev.
Objavljeno 21 oktober 2008 - 09:28
Objavljeno 22 oktober 2008 - 12:22
Ja sam res
Objavljeno 22 oktober 2008 - 05:01
Sicer pa, hvala vsem za odgovore .... onemogočit standardno kartico v nastavitvah SXa? Bom poskusil to, mogoče bo pomagalo. Čudno se mi res zdi to, da ni res nobenega zvoka, niti klika ne.
Objavljeno 22 oktober 2008 - 09:26
tapcota zatorej moraš windowsi "pokazati" karto (start---->control panel--->sounds and audio devices---->tam nastaviš tapcota za default,seveda moraš prvo
inštalirat driverje,pri kubejsu in ostalih programih za snemanje prav tako nastaviš to isto karto!
Pa še izjava odgovornega urednika revije sound on sound ,da ti bo lažje pri srcu :-)
30 dB JE LAŽJE NAUČITI ANALOGNEGA TONCA DIGITALNIH TRIKOV,KOT DIGITALNEGA TONCA ANALOGNIH TRIKOV !!!
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 22 oktober 2008 - 09:49
No, popoldan se bom lotil tega, bom videl, kaj mi bo uspelo sčarati ven ( če sploh kaj ).
Objavljeno 22 oktober 2008 - 11:22
Objavljeno 22 oktober 2008 - 05:07
Sicer pa, hvala vsem za odgovore .... onemogočit standardno kartico v nastavitvah SXa? Bom poskusil to, mogoče bo pomagalo. Čudno se mi res zdi to, da ni res nobenega zvoka, niti klika ne.
Hvala bogu, da imaš analogno predznanje.
Hotel sem ti le prikrajšati muke pri izbiri zvočne kartice in da ne bi zapravljal za takšne nezanesljive firme.
Najmanjše zakasnitve boš imel s PCI/PCMCIA ipd. interfejsi, ne s FW sploh pa ne z USB.
Objavljeno 22 oktober 2008 - 07:06
Se pa še enkrat vsem sodelujočim zahvaljujem za pomoč. Z računalniki si res nisem najbolj na "ti" in tu me malce jebe, pa bo že.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov