Prvi del predstavitve je imel topic digital consoles (PM5DRH,M7CL48 IN LS9/32)
Drugi del predstavitve je bilo predavanje o uporabi ethernet tehnologije v proaudiu.
Ker se sam še vedno držim analogije mi je ta seminar kar precej odpru obzorja glede digitalij (predvsem workflowa)
Če se mi je zdela PM5D zelo okorna in nerodna za live ,sem ugotovil,da pa je M7 zelo user friendli miza in bi si po
pol ure kloftanja po njej na seminaru upal it na njo zmixat band.Skratka sedmica je recimo zelo blizu temu,kaj bi moral
postati standard v digitalnih audio mizah ....je pa res,da je zadeva malce že zastarela,saj ima LS9 precej večjo DSP moč
kljub temu,da je low budget varianta.Tudi LS9 ni slaba zadeva,čeprav ima nekaj pomanjkljivosti (slab screen)je pa treba upoštevati
da za svojo ceno da veliko.Res je ta "centra logic" pri sedemki sistem fenomenalna pogruntavščina in se da zelo lepo hitro delat.
Tudi teški multikori počasi jemljejo slovo (hvalabogu) saj ethernet tehnologija vstrajno trka na vrata.
Pri yamahi so se odločili za podporo pri Cobranet in Ethersound,saj za ta protokol lahko uporabljamo
standardne swiče bilokaterega proizvajalca. S tem,da se Cobra net priporoča za aplikacije kje potrebujemo
večje število outputa(broadcasting seminarji ipd.),Ethersound pa za večje številov inputa (live ...)
Torej heavy duty multicore anakonde bosta menjala 2 CAT5 kabla in en kup ad/da pretvornikov.
Od forumašev nisem zasledil nobenega ....hmm.
Tolk o tem ...digital domain ....here I come