Windows 2000
Začel
Piranha
, okt 08 2008 02:39
9 odgovorov v tej temi
Objavljeno 08 oktober 2008 - 02:39
Pozdravljeni!
Zadnje čase sem malo bolj resno začel s snemanjem glasbe in sem hitro prišel do zanimivih spoznanj.
Namreč rad bi imel strogo ločen operacijski sistem za snemanje glasbe od operacijskega sistema za vse ostale "bedarije". Trenutno nimam viška denarja, pa tudi se mi še ne zdi smiselno, da bi skočil v trgovino po nov računalnik.
Razmišljal sem, da bi inštaliral Win 2000 pro in Win XP pro.
Nikjer na forumu nisem zasledil, da kdo uporablja za snemanje windows 2000 professional. In kakšna je podpora plug-inov in Cubase 3.0 sx na windows 2000? V produkciji sem amater. Ali naj raje ostanem na win XP?
Prostora na računalniku imam dovolj za 2 OS. Vse skupaj 1.4 T diskov.
Hvala
Zadnje čase sem malo bolj resno začel s snemanjem glasbe in sem hitro prišel do zanimivih spoznanj.
Namreč rad bi imel strogo ločen operacijski sistem za snemanje glasbe od operacijskega sistema za vse ostale "bedarije". Trenutno nimam viška denarja, pa tudi se mi še ne zdi smiselno, da bi skočil v trgovino po nov računalnik.
Razmišljal sem, da bi inštaliral Win 2000 pro in Win XP pro.
Nikjer na forumu nisem zasledil, da kdo uporablja za snemanje windows 2000 professional. In kakšna je podpora plug-inov in Cubase 3.0 sx na windows 2000? V produkciji sem amater. Ali naj raje ostanem na win XP?
Prostora na računalniku imam dovolj za 2 OS. Vse skupaj 1.4 T diskov.
Hvala
Objavljeno 08 oktober 2008 - 03:27
QUOTE (Blaster @ 8. Oct 2008 16:14:01) <{POST_SNAPBACK}>
Potem si pa instaliraj dvoje XPje na ločene particije.
Pa ja ne boš leta 2008 instaliral predpotopni OS?!? Še XPji so iz mode, kaj žele Windows 2000 (tu je vprašljiva podpora).
LP
Pa ja ne boš leta 2008 instaliral predpotopni OS?!? Še XPji so iz mode, kaj žele Windows 2000 (tu je vprašljiva podpora).
LP
Saj najraje bi itak mel dvojne XP-je. Mam več particij diskov. Pa je možno dvojne inštalirat, da ti naredi boot menu. Npr. Xp na C: in xp na D?
Ali pa normalne XP na c: in Xp performance na d: ?
hvala
Objavljeno 08 oktober 2008 - 04:05
QUOTE (Piranha @ 8. Oct 2008 16:27:42) <{POST_SNAPBACK}>
Saj najraje bi itak mel dvojne XP-je. Mam več particij diskov. Pa je možno dvojne inštalirat, da ti naredi boot menu. Npr. Xp na C: in xp na D?
hvala
hvala
Da.
Za boot menu uporabi Acronis "nevemkaj" (prepozna vse OSje), lahk pa tudi ob zagonu računalnika stiskaš F8 dokler se ti ne pokaže BIOS menu, ki ti ponuja kateri disk hočeš zagnati na master. Meni je že delalo na 3x XP, 1 Visti, 1 Mac osx, 1 Suse.
lp
Objavljeno 08 oktober 2008 - 11:35
Najbolje je, da narediš tako, kot je predlagal Winni. Sistema naj bosta čisto ločena med sabo, brez kakšnih boot managerjev in ostalih zadev. F8 na začetku pritisneš (oz. ALT pri Mac-u
) in izbereš disk.
ČE seveda imaš VEČ DISKOV. Če imaš več particij in en disk, ti ostane le boot manager.
LP
ČE seveda imaš VEČ DISKOV. Če imaš več particij in en disk, ti ostane le boot manager.
LP
www.mmedia.si
Objavljeno 10 oktober 2008 - 09:20
Sem delal na menda vseh OS widnowsov in zmeraj sem se moral naučiti "naTweakati" sistem, da mi je deloval zadovoljivo.
Pri vsakem mi je kar uspelo, je pa bilo včasih vloženo mnogo truda:(. včasih sem lačno čakal tudi na updejte...
Z xp-je sem imel do zdaj najmanj težav. V bistvu so bile vedno dokaj preprosto odpravljive. Zato so mi xp-ji do sedaj za pc kar dobri.
Je pa res, da ne smeš preveč zabasati sistema z istočasno odprtimi večimi zahtevnejšimi programi brez občasnega ponovnega zagona na vsaj enkrat dnevno.
Tudi enostavno disejblanje inter in etherneta mi je včasih čudežno rešilo težavo.
Malo že OT:(, pardon.
Pri vsakem mi je kar uspelo, je pa bilo včasih vloženo mnogo truda:(. včasih sem lačno čakal tudi na updejte...
Z xp-je sem imel do zdaj najmanj težav. V bistvu so bile vedno dokaj preprosto odpravljive. Zato so mi xp-ji do sedaj za pc kar dobri.
Je pa res, da ne smeš preveč zabasati sistema z istočasno odprtimi večimi zahtevnejšimi programi brez občasnega ponovnega zagona na vsaj enkrat dnevno.
Tudi enostavno disejblanje inter in etherneta mi je včasih čudežno rešilo težavo.
Malo že OT:(, pardon.
Nenad Patkovic
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov