TRACKBALL
Objavljeno 30 avgust 2008 - 10:27
Objavljeno 31 avgust 2008 - 03:00
lp
Objavljeno 31 avgust 2008 - 03:13
SE KDO KAKSNE ISKUSNJE?
Objavljeno 31 avgust 2008 - 05:33
Eni imajo radi trackball, čeprav priznavajo, da so z njo počasnejši
Trackball uporabljajo največkrat, ko imajo velike studijske miške in jim je tistih par centimetrov za koliko jo moraš premikat, še to preveč.
Aha; pa ne kupuj trackballa, če imaš tresoče roke/ prste...
Objavljeno 31 avgust 2008 - 05:49
osebno sem samo enkrat pred sedmimi leti delal stem in se nisem bogve kaj znasel sedaj pa ko vidim po raznih "filmckih" kako "zivine" z lahkoto vrtijo tisto BALO me je malo primlo da bi spet probal a ne vem kje bi to dobil.
kar se pa tice mojih rok,jutranje doze se ne rabim -zaenkrat!
Objavljeno 31 avgust 2008 - 06:07
http://www.mojatrgov...roducts_id=3758
Ker saj to vbistbvu ni miška, ampak je trackball, ki ga lahko prenašaš okrog... torej ga pozicioniraš, kamor ti paše.
En kolega si je to nabavil, ker ga je pri uporabi miške bolela roka. Rekel je, da je z trackball-om odpravil bolečine in se ga je tudi kar dobro navadil. Ko sem jaz poskušal s tistim upravljati, pa sem zraven postal živčen
Še vseeno pa mislim, da z miško mnogo lažje upravljaš kazalec, kot pa s kroglo.
Objavljeno 31 avgust 2008 - 07:24
osebno sem samo enkrat pred sedmimi leti delal stem in se nisem bogve kaj znasel sedaj pa ko vidim po raznih "filmckih" kako "zivine" z lahkoto vrtijo tisto BALO me je malo primlo da bi spet probal a ne vem kje bi to dobil.
kar se pa tice mojih rok,jutranje doze se ne rabim -zaenkrat!
Res prave živine delajo brez računalnikov, še zmeraj vse analogno
Kdor se navadi na kuglico se pač navadi, jaz sem v enem studiju z njo moral delati eno leto, dokler se nismo vsi ki smo tam delali zedinili in jo dali proč, nabavili normalno miško, basta.
Torej odvisno od tistega, ki z njo dela. Nima veze s pravimi živinami.
Zato pravim da trackballe uporabljajo največkrat, ko imajo velike studijske miks mize in jim je tistih par centimetrov za kolikor moraš premikat miško, še to preveč.
Sicer pa, saj ta zadeva ni draga, zato probaj sam, morda pa tebi odgovarja.
Recimo mene je začel sčasoma malo bolet kazalec in sem menjaval večkrat s sredincem... in ko začne bolet (8-12 ur dnevno dela) prst, se prične tresti, mar ne?
Ene verzije so tudi, ko lahko rolaš s palcem.
Če boš dolgo in profesionalno v tem poslu (ne v domači kleti s kolegi se malo šalit), bo ti jutranja doza še prav prišla
Objavljeno 31 avgust 2008 - 08:00
Objavljeno 31 avgust 2008 - 08:16
SASO tisto kar je na linku mi ne odgovarja ker je premajhno.
Objavljeno 31 avgust 2008 - 08:36
hm... daj postaj kakšno sliko, kakšen trackball ti misliš.. ker tisti link, ki sem ga prilepil sploh ni tako majhna zadeva... ta je takšna, da premikaš s sredincem in/ali prstancem (brez problema z obema prstoma hkrati). Ne vem, kakšna bi bila še večja. Drugo pa je, če hočeš imeti vgrajeno v mizo (čeprav kakšne prednosti tega ne vidim).
Objavljeno 01 september 2008 - 06:20
Objavljeno 01 september 2008 - 09:19
Objavljeno 01 september 2008 - 09:37
Ja.. saj to je podobna zadeva, le da tukaj vrtiš s palcem, namesto s npr.: sredincem. Še vseeno mislim, da je občutek kakor za koga... Jaz sem se malo trudil s trackballom in me dejansko naredi živčnega. Zdi se mi, da imaš veliko manj kontrole z njim kot z miško.
Objavljeno 01 september 2008 - 10:23
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov