Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Cubase vs Pro Tools?

33 odgovorov v tej temi

#1 Piranha

Piranha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 60 prispevkov

Objavljeno 08 julij 2008 - 10:06

Pozdravljeni!

Trenutno uporabljam Cubase 3, kolega mi je svetoval naj začnem raje uporabljat Pro Tools.

Mene pa zanimajo vaša mnenja, kateri vam je bolj pri srcu in kateri je boljši, lažji za uporabo itd.....

hvala!

#2 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 08 julij 2008 - 10:09

Odvisno kateri Pro Tools. Če misliš Pro Tools LE, pozabi ker je kap.

Če že, potem Pro Tools HD, kar velja za nekakšen standard.

Osebno sem trenutno na Logic Pro, čeprav pošteno pogrešam Nuendo in njegov audio editing. violent085.gif
www.mmedia.si

#3 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 09 julij 2008 - 07:24

QUOTE (Blaster @ 8. Jul 2008 23:09:13) <{POST_SNAPBACK}>
Osebno sem trenutno na Logic Pro, čeprav pošteno pogrešam Nuendo in njegov audio editing. violent085.gif

jaz tudi... region based volume najbolj? wink.gif

piranha: za protoolse rabis tudi nov hardware.
pa nisem se slisal koga da bi protools uporabljal za kompliciran midi

#4 Domestic

Domestic

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 92 prispevkov

Objavljeno 09 julij 2008 - 08:21

Ti se kr drži Cubase, če boš tistga obvlado si car. Če maš pa preveč denarja, potem se pa spravi na PT HD in pa TDM plugine biggrin.gif

LP

#5 Stilus

Stilus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 52 prispevkov

Objavljeno 09 julij 2008 - 02:00

QUOTE (Ploki @ 9. Jul 2008 08:24:20) <{POST_SNAPBACK}>
jaz tudi... region based volume najbolj? wink.gif

Tudi med drugim... Pa "bližnjice" za crossfade, fade in, fade out, ...

Preveč da bi našteval.

LP

#6 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 10 julij 2008 - 12:37

Ma če lahko cel svet zdrži brez region volumea bosta pa vidva tud wink.gif

ja ja ja vem, G in H sta bla tako zakon.... tongue.gif

se boste že navadli

LP M

#7 Stilus

Stilus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 52 prispevkov

Objavljeno 10 julij 2008 - 01:13

Pa transpose iz arrange window-a recmo... smile.gif

BlackOrWhite, kr tih bod... Ceu svet dela na Pro Toolsih z vsemi zadevami k so v Nuendu in + more more more... smile.gif

LP

#8 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 10 julij 2008 - 01:40

zakaj si pa potem šaltal iz steinberga na logic in ne na protulse? tongue.gif

#9 Stilus

Stilus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 52 prispevkov

Objavljeno 10 julij 2008 - 01:43

QUOTE (BlackOrWhite @ 10. Jul 2008 14:40:49) <{POST_SNAPBACK}>
zakaj si pa potem šaltal iz steinberga na logic in ne na protulse? tongue.gif

Ni 2x za rečt, da ne bom na Pro Tools HD2 smile.gif

LP

#10 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 10 julij 2008 - 01:44

Stilus, ne ga srat! jumping0046.gif
www.mmedia.si

#11 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 10 julij 2008 - 08:31

Blaster... Stilus... aghmmm... dve osebi v eni...?
IP imata isti whistling.gif tongue.gif
Nenad Patkovic

#12 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 10 julij 2008 - 10:27

Stilusa je NLP ugrabu. jumping0046.gif
www.mmedia.si

#13 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 11 julij 2008 - 02:40

reševanje že poteka moo1.gif

#14 Piranha

Piranha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 60 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2008 - 08:28

QUOTE (Blaster @ 8. Jul 2008 23:09:13) <{POST_SNAPBACK}>
Odvisno kateri Pro Tools. Če misliš Pro Tools LE, pozabi ker je kap.

Če že, potem Pro Tools HD, kar velja za nekakšen standard.

Kakšna pa je razlika med HD in LE?

thnx

#15 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2008 - 11:40

Jah, HD je TDM arhitektura, DSP "based" sistem z vsemi možnimi opcijami za obdelavo audia, kar jih premore ta svet. smile.gif
LE je pač ena lajt edišn verzija, omejena na 32 špur, pol manj funkcij, native arhitektura, ...

Še ena poglavitna razlika je smile.gif CENA. smile.gif

Pro Tools HD2 (je en povprečen HD sistem) stane okrog 8000€ (dve PCIe karti) + dodatni konverterji okrog 2000€ / kos, kakršnega koli pač vzameš.

Pro Tools LE oz. sistem Digi 002, 003, 002R, 003R, pa stane tam 1000 - 2000 € celoten sistem.

Moje mnenje je, da če nimaš za Pro Tools HD, bolje da ostaneš na dobri karti (RME, Lynx, ...) ter native sistemu ala Cubase, Nuendo, Logic Pro, ...

Čisto za primerjavo: RME Fireface 800 (1200 €) + Cubase 4 (500 €) = 1700 €, za kar dobiš že zelo spodobno zadevo, mislim da boljšo od Digi 003R ter Pro Tools LE.

LP
www.mmedia.si

#16 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 15 julij 2008 - 03:32

Jao Blaster... saj spostujem tvoje mnenje, sam obstaja verjetno se kak razlog za izbiro.
Moj najpomembnejsi razlog je software, workflow je meni na PT dalec najboljsi od vseh programov.
Dejstvo je tudi, da lahko svoj session dam na disk in ga odprem v kateremkoli studiu na svetu brez problemov.
Probaj to izvest s Cubasom. LE je za moje ptrebe popolnoma zadosti. Ce bi pa potreboval 170 trackov potem bi pa ze potreboval HD sistem, ker so karte sevedno precej stabilnejse od CPUja. Za mojih mizernih 50 trackov je LE polna kapa.

Pravis da ima LE pol manj funkcij|?? Pol manj?? To je isto kot bi rekel, da je Paris Hilton 10ka, Nicole Richie pa ogabno grda babura.
Pa ni res, ane? Ko dokupis Music Production Kit, se ti stevilo trackov poveca na 48 STEREO!! Dobis tudi multitrack Beat Detective!!
Pol funkcij manjka?? My fat ass! Manjka samo tu pa tam kaksna funkcija! Na prste ene roke lahko prestejes! Pa se to gre za 5.1 funkcije, ki jih res redkokdo tukaj resno potrebuje, ane? Latenca zna bit problem, ce se ne naucis delat okoli tega, potem je nemotece. Itak pa je v 8.0 napovedan ADC tudi v LE.

Ko si tako fajn opisal opcije za nakup ProTools sistema, si pozabil na opcijo, da lahko kupis 002 ali 003 sistem in ga nadgradis z vrhunskin
ADA konverterjem in preampi. Potem mas pa lahko precej boljsi input kot je v HD liniji.

Jaz sem moj 002 nadgradil z Cranesong Spiderjem, ki je 8 kanalni AD in pre, mixer in se marsikaj. Tak input je par razredov boljsi kot
karkoli kar lahko najdes v HD liniji trenutno.

Moj nasvet, ni treba vedno na vsako vprasanje odgovarjat kot da si expert za vse. Saj je kul ce si prebral veliko informacij, ampak precej
vec steje ce zadevo dejansko uporabljas in lahko iz prve roke kaj o tem poves. Jebes teorijo! Vcasih s ponavljanjem informacij lahko nardis vec skode kot koristi.

Matej

QUOTE (Blaster @ 14. Jul 2008 00:40:08) <{POST_SNAPBACK}>
Jah, HD je TDM arhitektura, DSP "based" sistem z vsemi možnimi opcijami za obdelavo audia, kar jih premore ta svet. smile.gif
LE je pač ena lajt edišn verzija, omejena na 32 špur, pol manj funkcij, native arhitektura, ...

Še ena poglavitna razlika je smile.gif CENA. smile.gif

Pro Tools HD2 (je en povprečen HD sistem) stane okrog 8000€ (dve PCIe karti) + dodatni konverterji okrog 2000€ / kos, kakršnega koli pač vzameš.

Pro Tools LE oz. sistem Digi 002, 003, 002R, 003R, pa stane tam 1000 - 2000 € celoten sistem.

Moje mnenje je, da če nimaš za Pro Tools HD, bolje da ostaneš na dobri karti (RME, Lynx, ...) ter native sistemu ala Cubase, Nuendo, Logic Pro, ...

Čisto za primerjavo: RME Fireface 800 (1200 €) + Cubase 4 (500 €) = 1700 €, za kar dobiš že zelo spodobno zadevo, mislim da boljšo od Digi 003R ter Pro Tools LE.

LP

#17 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 15 julij 2008 - 04:23

QUOTE (GreasyGranny @ 15. Jul 2008 16:32:38) <{POST_SNAPBACK}>
Moj nasvet, ni treba vedno na vsako vprasanje odgovarjat kot da si expert za vse. Saj je kul ce si prebral veliko informacij, ampak precej
vec steje ce zadevo dejansko uporabljas in lahko iz prve roke kaj o tem poves.

Matej

Torej, Greasy, prvi post je biu napisan 8. julija. EN TEDEN si meu cajta, da bi napisal svoje mnenje, ker si pač "expert" za Pro Tools LE, pa ga nisi. Repliciraš moj post, namesto da bi odgovoril tistemu, ki je v dilemi Pro Toos / Cubase.

Pro Tools LE in M-Powered sem uporabljal vsega skupaj par dni in še enkrat pravim, da mi je totalno outsiderska zadeva z zvenečim imenom (MENI!).

Mislim pa da vsak lahko napiše svoje mnenje, ali pač?

Raje napiši kaj koristnega.

LP
www.mmedia.si

#18 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 16 julij 2008 - 08:04

QUOTE (Blaster @ 15. Jul 2008 17:23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Torej, Greasy, prvi post je biu napisan 8. julija. EN TEDEN si meu cajta, da bi napisal svoje mnenje, ker si pač "expert" za Pro Tools LE, pa ga nisi. Repliciraš moj post, namesto da bi odgovoril tistemu, ki je v dilemi Pro Toos / Cubase.

Pro Tools LE in M-Powered sem uporabljal vsega skupaj par dni in še enkrat pravim, da mi je totalno outsiderska zadeva z zvenečim imenom (MENI!).

Mislim pa da vsak lahko napiše svoje mnenje, ali pač?

Raje napiši kaj koristnega.

LP

Blaster, najprej sori, nisem hotel izzveneti tako napadalno kot je izpadlo. Ampak pavsalne izjave mi stopijo na rep.
Nisem nicesar napisal originalnemu posterju ker enostavno do sedaj nisem imel casa prebirat forum, ne ker ne bi hotel.
Sploh pa je ta tema tudi na tem forumu bila ze obdelana.

Glede na to, da so Protools defacto standard po celem svetu (v pro audiu, ne v homerecording sceni), potem si verjetno outsider ti s cubasom... whistling.gif

Seveda lahko vsak napise svoje mnenje, samo pazi ko napises svoje "mnenje", ki ga furas kot dejstvo.
Kot naprimer bucka, da imajo LE pol manj funkcij kot TDM. To enostavno ni res, in tu se midva dejansko razhajava.
Ce stvar enostavno ni res, potem ne mores tega zapakirat kot tvoje mnenje in kot tako varno pred kritiko.

Motijo me izjave kot "PT LE so kap!".. Daj no.. samo zato, ker ni financno ugodne variante, da bi prisel do PT sistema, je potem treba le tega pluvat??
002 in 003 sta hardwersko zelo omejena in ce bi imel samo to, potem je verjetno bolje iti na kak drug boljsi hardware. HD so pa predragi.
Ce ne poznas dejanske razlike med HD in LE, potem je bolje da ne pises o tem.

Tudi moj koncept, nadgrajeni 002, je zate verjetno predrag, pa kaj pol, je pa definitivno boljsi celo od HD sistema! Glede kvaliteta inputa.
To si pa pozabil, ko si tako vehementno definiral vse opcije ki jih kupec danes ima.

Ko pises svoje mnenje, potem ga kot takega predstavi, ne pa kot dejstvo, pa bo vse ok.

In ko te popravim, mislim, da napisem vec koristnega, kot da bi lapal nekam v prazno o necem o cemer nimam ravno veliko pojma.
Ne, par dni uporabe ne steje.

Ravnokar snemam session za eno bolj znanih slovenskih izvajalk, ki bo poslan v LA na dodelavo in miksanje. Session bo motherfucker na drugi strani brez tezav odprl in nadeljeval kjer sem jaz ostal. Ce bi mu omenil, da delam na Cubase bi tip mojim narocnikom predlagal naj zamenjajo studio zaradi nekompatibilnosti.

Cubase, Nuendo, DP, Logic ipd, so vsi super programi, ce dobro delas na njih potem je res vseeno. Ampak, cel svet se gre drugo sceno. Z razlogom!

Pa brez zamere, ne znam pisat v rokavickah. Life sucks, get a helmet! evilgrin0040.gif

Matej

#19 Gaber

Gaber

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 130 prispevkov
  • Interests:ena bjonda iz budve....

Objavljeno 16 julij 2008 - 08:21

zacel sem z cubasom, nato sem sel na protools LE, in sem se vedno spraseval kaj je boljse......zatem sem sel na logipro8 in zdaj sem saltal na protoolse hd......

torej moje mnenje....
glede sounda
- cubase nuendo...nimajo puncha in kot neka bunka na 500 ter na 10 k
- logic ...zelo ozek stereo.....in plasticen zvok kateri mi je osebno zelo vsec
- protools hd cisto drugi svet....

glede editinga in ustvarjanja
- cubase....pri njem ni omejitev ...lahko delas kar ces rutas kakor ces editiras kjer ces.....res neverjetno..ampak mal ne prakticno oz neurejeno

- LOGIC za izdelavo kakih podlag in reklam odlicen ker ima ze loope in vse notri... eq itd itd...zelo hitro
- glede audio editiranja ZEEELOOOO SLABBOOOO
- ne dela uredu na 88.2 khz
- delay comp na auxih ne dela ( ce uporabljas external h)

PROTOOLS
- po povratku neverjeten audio editing.....omejen program in glih zaradi tega dosti stvari dela bolse

zakljucek......pojdi na toolse, ker verjetno bos tudi kdaj delal v kakem vecjem studiju in imas zelo dosti moznosti da imajo protoolse...... oz uporabi uno kar te pripelje do zeljenih ciljev neglede na nase izkusnje in predloge

p.s.
to so moje izkusnje na kratko.......se vedno pa dober posnetek lahko naredis na kjeri koli softver in seveda ce nimas dobrega komada pa je itak vseeno.....slab komad ostane vedno slab......lahko ma sam lepsi snr hehehhehe

gaber
www.myspace.com/rbagmusic

160....320....640...1280.....2560....5120.....10240.....+6db

#20 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 16 julij 2008 - 09:15

Write in Cubase, mix in Pro Tools

Daj ne bodita tak zamorjena, mislim da vsi cenimo vajina strokovna osebna mnenja tudi brez fockanja z rokavicami.
Imejta se rada!
Peace beer2.gif
Nenad Patkovic

#21 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 17 julij 2008 - 03:23

QUOTE (Gaber @ 16. Jul 2008 09:21:44) <{POST_SNAPBACK}>
torej moje mnenje....
glede sounda
- cubase nuendo...nimajo puncha in kot neka bunka na 500 ter na 10 k
- logic ...zelo ozek stereo.....in plasticen zvok kateri mi je osebno zelo vsec
- protools hd cisto drugi svet....

gaber

Danes sem vzporedno probal snemat v dva programa naenkrat (CoreAudio to omogoča) in sicer v Nuendo 4 in Logic Pro 8. Posnel sem pač eno špuro z mikrofonom ter nato AIFF fajl iz Logica potegnil v nuendo, naravnal na isti sample (da ni bilo kakšnega zamika) ter obrnil faze.

Zvok se je POPOLNOMA pobil med sabo. Tako da dejansko lahko ovržem mit o boljšem / slabšem soundu pri trackingu na različnih DAW sistemih.

Govorim o trackingu! Se pravi, če zadevo miksaš OTB na mešalni mizi je popolnoma VSEENO kateri DAW imaš (kar se tiče sounda).

Verjetno bi bil drug rezultat, če bi zadevo zmiksal ITB. Pri summingu bi bile verjetno kar razlike. Bo treba enkrat probat. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#22 Piranha

Piranha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 60 prispevkov

Objavljeno 17 julij 2008 - 09:27

Hvala, da ste si vzeli čas in mi podali vaše mnenje.

#23 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 18 julij 2008 - 07:39

Bom še jst dodal eno cvetko:

Bil na PT LE, bil zlo zadovoljen, prešaltal na Cubase4 zaradi latency kompenzacije, ker pri mixu uporabljam outbord.
Moje osebno mnenje je da je pri PT boljši summing in širša stereo slika. Po mojem je prednost summinga v tem ker lahko pri PT ko odpiraš nov session izbereš ali bodo potenciometri meli +6 ali +12 db hoda, pri C4 je to po defaultu +6.

Je pa res da je pri PT sistem editiranja in midija malo v smislu "okrog riti v žep".
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#24 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 18 julij 2008 - 05:36

Danes testirano...

V Nuendu posnet material sem MIXDOWN-al (kanale sem po vrsti obrnil 1 levo, 2 desno, 3 levo, 4 desno, ...). Naredil sem OMF projekt komada ter MIXDOWN z isto panoramiko naredil tudi v Logic Pro 8 ter na Pro Tools HD 7.4.

Po neutrudnem iskanju Phase Invert funkcije na Pro Toolsih (dostopna samo prek parih plug-inov in ne direktno na mikserju) smo že rahlo obupali, tako da smo celotno zadevo uvozili v Nuendo ter obračali faze.

Prišli smo do zaključka, da ...

Med vsemi naštetimi DAW-i v sound processingu NI RAZLIKE! Saj so se faze med seboj pobile in ostala je le tišina.

Seveda je bila zadeva testirana BREZ vseh plug-inov... Se pravi samo gole steze, panirane levo in desno ter mixdownane na vseh treh sistemih.

... ali tako, kot je napisal nekdo na Gearslutzu... DIGITALEN SOUND JE ODVISEN SAMO IN LE OD AD / DA KONVERTERJEV!

LP
www.mmedia.si

#25 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 18 julij 2008 - 07:51

meni se zdi blasterjeva razlaga čisto logična,saj je zvok v dawu sestavljen iz binarne kode torej 1 je enaka v bilokaterem dawu prav tako nula in je prav da se v pobijanju faz zvok uniči (če se neb bi bilo nekaj narobe hudo) do razlik lahko prihaja v mikrofonih,sami akustiki snemalnega prostora ....to je sam teorija ....drugo je pa psycho acoustics in workflow ...npr men akustična kitara svetleje zveni če pofarbam trak z rumeno... saj se barva v katero gledamo poigra z našimi možgani in owerall percepcijo ...zatorej kadar poslušate ne glejte v monitor !!!!
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#26 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 18 julij 2008 - 09:37

Hja človeški možgani so bistveni v doživljanju zvoka.
Sinestezija barve in zvoka... lahko tudi interakcija drugih čutil, spominov, navad, počutja...., ki nam ustvarjajo subjektivno spremembo.

Blaster super test!
Nenad Patkovic

#27 Gaber

Gaber

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 130 prispevkov
  • Interests:ena bjonda iz budve....

Objavljeno 21 julij 2008 - 11:29

.....moj predlog..... probajte od nule zmixat en komad na NPR.... cubase, nuendo, logic.........in enega na protools tdm......
pri meni je razlika zelo velika .... po mojem ta test najvec steje.....

ce naprimer primerjamo logic in cubase proti pro tools le.....je v summingu sigurno razlika ker, protoolsi LE nimajo delay compesationa.....npr logic ima latency na aux oz grupah ce uporabljas zunanji hardver.......tako da nikoli konca in nikoli pravega odgovora.....zato uporabljaj tisti sistem oz hardver s katerim bos dobil zeljene cilje....
www.myspace.com/rbagmusic

160....320....640...1280.....2560....5120.....10240.....+6db

#28 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 21 julij 2008 - 03:08

QUOTE (Gaber @ 21. Jul 2008 12:29:37) <{POST_SNAPBACK}>
.....

ce naprimer primerjamo logic in cubase proti pro tools le.....je v summingu sigurno razlika ker, protoolsi LE nimajo delay compesationa.....npr logic ima latency na aux oz grupah ce uporabljas zunanji hardver.......tako da nikoli konca in nikoli pravega odgovora.....zato uporabljaj tisti sistem oz hardver s katerim bos dobil zeljene cilje....

LE imajo delay compensation, ampak je zelo omejen. Veliko pluginov ima majhen delay in tega ADC spremeni v 0 samplov. Tisti plugini, ki pa to vrednost presegajo pa prikazujejo latenco. Tudi te se da brez tezav resiti z pluginom za delay ali pa jih enostavno nudgas nazaj za doloceno stevilo samplov.

Seveda pa je to nepotrebno delo in se res ze veselim 8.0 kjer je konkreten ADC napovedan tudi za LE...

#29 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 01 september 2008 - 04:04

QUOTE (Gaber @ 16. Jul 2008 09:21:44) <{POST_SNAPBACK}>
- ne dela uredu na 88.2 khz

zakaj pa to? neni na 88.2 dela cist super. :S mislim, kaj ne dela vredu

blaster: mega test! super res. smile.gif

js bi sou na pt HD zarad 48bit internal processinga.
iscem pa en mbox samo zarad audio editinga. mixat sem se navadu v LP8 nekako, ceprav je hroscav. smile.gif
ce mene vprasas je fajn met vsaj PT LE instaliran ze zaradi kompatibilnosti. oz vse tri, Cubase, LP in PT.
ce si trmast bos zavrnu projekt ker ni v tvojem "native" formatu ce si pa pameten ga bos pa vzel pa si ga importu v svoje okolje

gaber: samo bi moral uporabljati cisto iste plugine ce bi sel iz nule mixat.

torej, ma kdo PT LP in CB ter cel Waves diamond bundle smile.gif ? aja, pa ves plugin compensation na OFF!

#30 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 01 september 2008 - 06:38

Gabru ni delal dobro zaradi driverjev za Prismsound Orpheus karte. Čim je spremenu wordclock, se je mac obesil.
Mislim, da so to krivi driverji za Orpheusa...

Več ti bo gaber sam povedal.

Kar se pa tiče DAW-ov pa imam Logic Pro 8 ter Nuendo 4 in seveda tudi Waves bundle. smile.gif Pro Toolsov (žal) ne.

LP
www.mmedia.si

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov