Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

EZDrummer plugin - virtulni bobnar

38 odgovorov v tej temi

#1 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 21 julij 2006 - 07:48

EZDrummer plugin - virtulni bobnar je ql in simpla plugin, kateri je bi letos predstavljen v Farnkfurtu na sejmu.
Zadeva je zelo enostavna in prijetna za delo poleg tega pa ima še celo goro midi-jev kater samo "drag & drop" v kateri koli sequencer tongue.gif

Zelo dobro je to da stvarca pokuri cca 260 MB rama kar je čisto nasprotje npr. z BFD-jem ki ti skoraj vname computer :twisted:

Soundi so zelo skompresiran kar se prostora tiče saj cel program zaseda borih 700MB (v primerjavi z ostalimi ki so na xxx DVD-jih)

Par slikc:

Še en primer:

To je res samo drag&drop v nuendo in exportano ven, brez da bi kar koli spreminjal!!!
Seveda možnosti je ogromno!!! :twisted:
Link na web
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#2 Da Cat

Da Cat

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 11 prispevkov

Objavljeno 23 december 2006 - 01:41

Moj prvi post tukaj, lep pozdrav vsem biggrin.gif

Zanima me, koliko kaj delate s tem programom in to, če kdo z njim dela v FL Studio. Ne vem, kako naj vsak boben posebaj spravim v svoj tract tam, da lahko rihtam efekte pri posameznem bobnu. Mogoče kakšen nasvet.

Hvala
Matija

#3 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov

Objavljeno 23 december 2006 - 02:20

QUOTE (Da Cat)
Moj prvi post tukaj, lep pozdrav vsem biggrin.gif

Zanima me, koliko kaj delate s tem programom in to, če kdo z njim dela v FL Studio. Ne vem, kako naj vsak boben posebaj spravim v svoj tract tam, da lahko rihtam efekte pri posameznem bobnu. Mogoče kakšen nasvet.

Hvala
Matija

Uporabljam ga v Nuendu, kjer lahko z funkcijo na mixerju od EZ drumerja razčleniš kanale in imaš vsak track posebaj in dela kar hočeš. EQ, Comp....

#4 crneha

crneha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 59 prispevkov

Objavljeno 25 december 2006 - 12:43

jaz ga imam že nekaj cajta.nisem pa ga še sproval.

#5 magicfinger

magicfinger

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 85 prispevkov

Objavljeno 05 januar 2007 - 02:57

Ta program dela super. Zaradi njega so lahko bobnarji kar malo jezni, če se jih zamenja z enim programom....... samo da dobro posnameš bobne je pa precej dela, če pa nimaš orodja in znanja pa nemogoče.....

#6 Crocy

Crocy

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 249 prispevkov
  • Interests:music production

Objavljeno 18 januar 2007 - 12:52

ce prav razumem deluje stvarca kot redrum v Reasonu?
jst uporablam Session Drumer v Sonarju

#7 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov

Objavljeno 18 januar 2007 - 01:39

QUOTE (Crocy)
ce prav razumem deluje stvarca kot redrum v Reasonu?
jst uporablam Session Drumer v Sonarju

Še bolj simpl, ker maš že komplete bobnarskih loopov narejenih (midi) in samo promeš in preneseš v skvencer! Simpl ku pasul !!!!

#8 kosta77

kosta77

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov

Objavljeno 19 januar 2007 - 11:25

Obstaja še ena tud fajn stvar - Addictive Drums, tko k EZ nekak. Majo funkcionaln demo na strani (sam z majhnim kompletom bobnov in midi fajlov, sicer pa brez omejitev)

k

#9 Peace-ninđa

Peace-ninđa

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 69 prispevkov

Objavljeno 27 januar 2007 - 03:55

Treba ga je pa zaganjat v kombinaciji s programom, ki uporablja vstje ane? Samostojno ga ne morem?

#10 Macek

Macek

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 88 prispevkov
  • Interests:Muzika, grafika...

Objavljeno 27 januar 2007 - 04:14

tale VST meni kuri daleč največ rama in proca od vseh VSTjev, poganjam ga pa v cubase, drgač je pa kr v redu, uporaben

#11 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov

Objavljeno 29 januar 2007 - 06:53

Smo bistvena stavr je to da program zasede 700MB in kuri le 260MB RAMa, v primerjavi z drugimi tovrstnimi VST-ji je to NULA. (Specrtasoniv STYLUS RMX, BFD, ....)

#12 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 05 februar 2007 - 03:51

jst skoz uporablam to za demote komadov...res zvenijo super smile.gif ...poslušte ta nov komad od une bejbe...Jamelia (cover od depechov - personal jesus) ...
EZ drummer na snare-u in hi-hatih tongue.gif ...
takoj se ga sliši,kar pa ne pomeni da ni dobro biggrin.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#13 Peace-ninđa

Peace-ninđa

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 69 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 02:46

Mene pa zanima, če kdo ve kje lahko najdem tabelo (in sekvencer) za pisanje bobnov z miško, na kateri bi bili sampli od EZ drumerja?

#14 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 08:26

QUOTE (Peace-ninđa)
Mene pa zanima, če kdo ve kje lahko najdem tabelo (in sekvencer) za pisanje bobnov z miško, na kateri bi bili sampli od EZ drumerja?

Kako misliš tabelo "drum map" odpreš v npr. cubase nov midi track in lepo klikaš, seveda pa si pred tem določiš vse potrebno da ti bo EZ igral, se pravi I/O.

#15 Peace-ninđa

Peace-ninđa

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 69 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 02:22

Levo od sekvencerja za bobne pisat je navadno napisana tipka (npr. C#2) potem sample in nato takt. Problem je, da z EZ drumerjem ostaja ta tabela nespremenjena (prilagojena tisti deafult ritem mašini). Moram tabelo spreminjat na roko in ugibat o samplih po posluhu ali se jo da od kod uvozit? V pluginu samem sem še najbližje temu kar hočem prišel z jpg. sliko klavirture, vendar pa se nekako tabila ne drži teh navodil...
upam, da razumeš...

#16 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 06:12

Po domače se temu reče "Drum Map".... Sicer pa je tako tut napisano na MIDI kanalu ---> maš Drum map line, kjer ti piše ali No Drum Map ali GM Map (kar se mi zdi da pomeni General MIDI.....

Maš na www.toontrack.com pod Support/Free Download drum maps - - - > Izbereš EZDrummer, pol Host Specific ---> izbereš DAW (Cubase ali Sonar) et voila ---> Drum Maps on demand biggrin.gif

Mislim, da je to to, kar nucaš....

Naloudaš željeno mapo (*.drm ekstenzija) in to potrdiš v prej omenjeni Drum Map liniji.....

=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=

#17 Peace-ninđa

Peace-ninđa

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 69 prispevkov

Objavljeno 28 december 2007 - 02:25

:ava: TO! To sem mislil biggrin.gif hvala res obema za trud

#18 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 28 december 2007 - 12:59

8)
Slava nam đankijem..... laugh.gif

=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=

#19 SegaGenesis

SegaGenesis

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 11 december 2008 - 12:14

Pozdravljeni!

Sem nov uporabnik EZdrummer-ja in dodatka Drumkit From Hell ter imam nekaj vprašanj za vse, ki že uporabljate EZdrummer.

Kako lahko spremenim zvok posameznih bobnov (npr. zvok snare-a)? Lahko posamezen boben ekvaliziram ali potrebujem prav nov snare sample? Kje lahko dobim posamezne zvoke/sample za bobne in kako jih dodam v EZdrummer?

Uporabljam Sonar 4 (Producer Edition) in imam tisti klasični piano roll. Rad bi kaj bolj primernega za bobne. Kje lahko dobim drum map za EZdrumer Drumkit From Hell?

Ali lahko shranim ritme ki jih sam sestavim in kako (tako kot so že od prej shranjeni tovarniški ritmi pri DFH)?

Kako naj proizvedem "flam" na snare-u?

Najlepša hvala za odgovore že vnaprej in upam tudi na čimveč koristnih linkov!

#20 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 15 december 2008 - 01:09

QUOTE (Bellzemos @ 11. Dec 2008 00:14:54) <{POST_SNAPBACK}>
Pozdravljeni!

Sem nov uporabnik EZdrummer-ja in dodatka Drumkit From Hell ter imam nekaj vprašanj za vse, ki že uporabljate EZdrummer.

Kako lahko spremenim zvok posameznih bobnov (npr. zvok snare-a)? Lahko posamezen boben ekvaliziram ali potrebujem prav nov snare sample? Kje lahko dobim posamezne zvoke/sample za bobne in kako jih dodam v EZdrummer?

Uporabljam Sonar 4 (Producer Edition) in imam tisti klasični piano roll. Rad bi kaj bolj primernega za bobne. Kje lahko dobim drum map za EZdrumer Drumkit From Hell?

Ali lahko shranim ritme ki jih sam sestavim in kako (tako kot so že od prej shranjeni tovarniški ritmi pri DFH)?

Kako naj proizvedem "flam" na snare-u?

Najlepša hvala za odgovore že vnaprej in upam tudi na čimveč koristnih linkov!

1. V pluginu greš v mikser in vsakemu kanalu določiš samostojen output (na štartu gre vse v en stereo bus)... Potem pa v DAW-u odideš na kanal ki bi ga rt replejsu oz. ekvaliziral in to storiš smile.gif

Drum map? ... za sonar nevem,ampak ti srčno svetujem uporabo kakega bolj resnega DAW programa... Vsak cubase/nuendo (ta dva sta internetno zelo dostopna in zelo stabilna...glej različico SX3)

Ko boš dobil to je čist simple delat s piano rollom... lahka pa delaš tudi na GM varianto...

Shraniti ritme? Lahko preprosto sejvaš sešn... a Addictive drumsih se pa da sejvat ritem v sam plugin(prav tako tudi setup bobnov)...

EZ drummer ni preveč fleksibilen plugin kar se tiče spreminjanja sounda(Pitch in pa sample) ... Addictive drums pa ima to prednost da ima vsak boben določljiv pitch,mic pozicijo(pri kicku,snare-u in roomih) in pa notranja ekvalizacija in kompresija...

upam da je kej pomagal
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#21 TheLUXY

TheLUXY

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 81 prispevkov

Objavljeno 25 december 2008 - 07:58

mene pa zanima kak sploh uporablat to zadevo... inštaliru sm ga, zdj pa ne vem kak naprej.. nikjer nobenga programa, samo fajli v program filesih.. baje ga je treba uporabljat skupaj z nekim drugim programom al kak že.. mam nuenda vendar ne vem, kako začet. help me, please smile.gif

#22 Piranha

Piranha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 60 prispevkov

Objavljeno 25 december 2008 - 10:00

QUOTE (TheLUXY @ 25. Dec 2008 21:58:47) <{POST_SNAPBACK}>
mene pa zanima kak sploh uporablat to zadevo... inštaliru sm ga, zdj pa ne vem kak naprej.. nikjer nobenga programa, samo fajli v program filesih.. baje ga je treba uporabljat skupaj z nekim drugim programom al kak že.. mam nuenda vendar ne vem, kako začet. help me, please smile.gif

Jaz ga uporabljam v cubase!
Pritisni F11 oz najdi, kje v nuendu imaš VST Instruments in potem tam izbereš Ezdrummerja.

Noter v samem programu pa lahko potem izbiraš činele, bobne....oz. imaš tudi tracke, katere lahko preneseš v midi track v (tvojem primeru) Nuendu.

#23 TheLUXY

TheLUXY

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 81 prispevkov

Objavljeno 26 december 2008 - 12:28

ok, ratal mi je pridit do "delovnega okolja"... na kak način pa zaj posamezne zvoke spraviš v nek ritem? obstaja kakšna matrica ali kaj podobnega, kot pri reasnu, ko sestaviš bit?

#24 Piranha

Piranha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 60 prispevkov

Objavljeno 26 december 2008 - 12:52

QUOTE (TheLUXY @ 26. Dec 2008 14:28:53) <{POST_SNAPBACK}>
ok, ratal mi je pridit do "delovnega okolja"... na kak način pa zaj posamezne zvoke spraviš v nek ritem? obstaja kakšna matrica ali kaj podobnega, kot pri reasnu, ko sestaviš bit?

O reasonu jaz nimam pojma, nekaj sem enkrat probaval, pa mi ni nič uspelo.

Pri "EZ" imaš loope pod "open grooves" potem pa jih samo preneseš z miško v nuendu v delovno okolje (midi track), za editiranje pa samo klikneš 2x na njega, ko ga imaš v midi tracku in tam noter lahko spreminjaš midi zapis. Hitrost pa nastaviš normalno tam spodaj v nuendu, ko imaš "click"

#25 TheLUXY

TheLUXY

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 81 prispevkov

Objavljeno 16 december 2009 - 03:11

Ok, v Cubase 5-ki hočem uporabit loop masha, groove agenta, halliona,...
Pa da se posvetim samo enemu, npr Groove Agentu..

Pod virtual instruments nastavim Groove Agent.. Program le tega nastavim na npr "Hard Rock Kit" in če v instrumentu pritiskam na pad-e, se lepo slišijo posamični zvoki (v tem primeru) bobnov.. V Drum Map-u nastavim opcijo na GM Map, output le te pa na "Groove Agent One" opcijo..

Kaj pa sedaj? Kje lahko zdaj začnem sestavljati programe različnih zvokov z miško? Če z miško (svinčnikom) kliknem na delovno površino se mi sicer izriše posnetek, vendar je prazen.. Torej, kam in kako se vnaša sedaj te posamične zvoke? Kako priti do tega, da bo vsak zvok na svojem kanalu, da se jih bo dalo obdelovati, vsakega posebej?

#26 prasc

prasc

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 22 prispevkov

Objavljeno 02 junij 2010 - 09:42

Pozdravljeni!

Imam eno uprašanje glede EZ drummerja. A je mogoče že posnete bobne (10 kanalov-wav format) replejsat z EZ drummer sampli? Kot na primer u drumagogu?

#27 Patron

Patron

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 59 prispevkov

Objavljeno 02 junij 2010 - 10:36

se da, za to rabiš program drumtracker, isto od toontracka

#28 Sclabo

Sclabo

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov

Objavljeno 04 junij 2010 - 03:34

Mene pa zanima ali ve kdo od vas kako in kaj si v Ableton-u nastavit, da bi mi pravilno zapisovalo midi.

Povezal sem si: trigerji --> alesis dm5 --> ableton.

Problem je, da mi zdaj iz trigerja na tomu bere ride činelo v Addictive Drums-ih. Kick štima, snare je pa "gluh". Zadaj v drum modulu imam vse prav povezano, lahko bi probal še malo pretaknit kablovje, da vidim če slučajno pobira snare iz kakega percussion kanala (tisti ki jih imam še proste).

Pa dobro...to najbrž ni prava rešitev. Ali se da to v Abletonu narest recimo na princip read/write, da bi si recimo izbral snare in mu dal midi informacijo prek trigerja, da si zapovne ? Na princip midi kontrolerja mislim. Čeprav ne verjamem, da ima addictive drums opcijo write/read, ali pač ?
Isto me zanima tudi za EZ Drummer, Battery, ali ostale že priložene komplete drumsov od Abletona.

Neka nastavitev za to mora najbrž obstajat ?

Tam kjer je za nastavit midi klaviaturo pod preferences so samo klaviature.

Kaj svetujete ?

Prispevek uredil/a: Sclabo, 04 junij 2010 - 03:37 .

#29 Sclabo

Sclabo

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov

Objavljeno 05 junij 2010 - 08:11

Torej noben ne ve ?

#30 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 07 junij 2010 - 08:06

Spremeni način kako imaš mapirane bobne oz. midi translator ti signal snare-a recimo označi kot ton C3, namesto da bi ga interpretiral kot D1. Mislim, da je pri addictive drumsih snare lociran tam nekje od D1 - F1.

Isto ponovi za ostale pad-e ...
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov