Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Večglasno petje

14 odgovorov v tej temi

#1 sven

sven

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 32 prispevkov

Objavljeno 25 maj 2008 - 07:27

Pozdravljeni, sem nov na forumu in se spodobi da se najprej predstavim, sem Sven iz Celja, star 22 let. Rabim malce vaše pomoči, vidim da ste na forumu bolj kot ne sami audio mojstri zato boste mi verjetno znali pomagat.

Ko editiram vokale se vse sliši zelo monotono, v standardu uporabljam RSO Vocal Magic Pro, Yamahin Vocal rack, kup različnih reverbov, delay-ev, eq-ev itd..a ne pridem niti blizu željenemu rezultatu.
Sedaj bi rad naredil slednje, iz monotonega vokala bi rad prišel do večglasnega petja kakor se sliši v refrenu.
prilepil sem link do podobne zadeve kakršno bi rad ustvaril (refren vokal)
http://video.google....9...154116517

Bi mi znali kako pomagat prit do takšnega efekta?

Hvala. Sven

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 26 maj 2008 - 10:53

Neki si lahko pomagaš z Melodyne-om, pa z TC-Helicon Harmony4 - sicer za PoCo, ne pade mi pa ne pamet kako se reče enmu pluginu ki dela podobno vendar je VST.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 26 maj 2008 - 12:52

Imaš več možnosti: plugini in enim vokalom - enkrat posnetim lead vokalom ter nato manipuliranim s plugini; plugini in večkratnim nasnemavanjem lead vokala - nato manipuliranje s plugini in kombiniranje večkratno posnetega lead vokala na različne načine (od normalnega petja do šepetanja do oktave višje in nižje do umetnega pitchanja za +in- 1... vse to lepo zmiksat v razmerju da je slišno okej); plugini in različni vokali + lead vokal parkrat nasnet,...
Najbolje je tisto kar ti je osebno všeč, prva opcija je najslabša.
Plugini: melodyne, tudi npr. waves doubler, pa kakšni reverbi na določenih grupah blendanih vokalov... domišljija in experimentiranje.
Nenad Patkovic

#4 sven

sven

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 32 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2008 - 01:20

Hvala za odgovora.
Ixi z melodynom sem že probal, tc-a bom pa še vzel pod drobnogled a nikjer ne vidim možnosti downloada demota.
Probal sem že tud z harmonizerjem, nazadnje tud z več kanali tako kot si opisal Nlp, tud z Vocoderjem, od Harmonizerjev imam Veilkland, a žal v demo obliki tako da ne morem ničesar shranit, ob enem ob vokalu ustvari chorde, res odličen plugin, ga priporočam. A še vedno ne dobim željenega rezultata.

Priložil sem accapelo main parta v originalu in drugo verzijo editano s harmonizerjem brez ostalih efektov. da se vidi kako se sliši, ne zadanem globine efekta nikakor.

Pripete datoteke

#5 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 26 maj 2008 - 01:35

Veš odgovor sploh ni preprost, dal sem ti le namige, ki jih lahko razvijaš dalje.
Ko se večkrat nasnemava vokal je izjemno pomembna kvaliteta pevca in njegovega občutka za nadaljne tejke in njegova ter tvoja domišljija. Kot sem omenjal pitchanje+-, oktave gor dol, odpeto na različne načine, morebitno več različnih vokalov, pa igranje s chorus, delay, reverb... plugini in medsebojno blendanje do željenega rezultata...
... in še en nasvet: ne posnemaj druge, bog ve kaj so vse naredili, naj ti bo neko vodilo ampak naredi po svoje, lahko še boljše. Če si na začetku kot omenjaš, nekega instant recepta ni, pač izkušnje.
Kot primer: Kylie Minogue vse spremljave, različne oktave, šepetanja in vsemogoče varijacije petja na isto temo posname vse sama le s svojim vokalom. Ona je kar dober primer takšnega načina produkcije vokala.
Nenad Patkovic

#6 sven

sven

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 32 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2008 - 04:19

Ne ne nisem začetnik, z glasbo že ukvarjam skoraj 6 let, v splošnem izdelujem midije za slovenske glasbenike, zato se še nikoli nisem srečal z obdelavo vokalov prej tako podrobno, pesem je namreč namenjena za tekmovanje in osnov glasu se ne sme spremenit, zato imam težavo. Nlp sem šel po tvojem nasvetu, sem prišel do zelo zelo podobnega rezultata (hvala ti za nasvet) a sedaj mi še manjka topline glasu, kako bi pa to rešil? Nekaj sem že experimentiral pa ni nekega pravega efekta. Hvala

#7 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2008 - 07:54

Probaj s kakšnim tritone digital colortone in podobnimi efekti ki dodajajo prijetno distorzijo, pa tudi ta nov BBE Sonic maximizer, pa voxengo jih ima kar nekaj...
Super da ti je nasvet pomagal.
Nenad Patkovic

#8 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 27 maj 2008 - 08:38

Pomoje boš željeni rezultat dosegel le z večkarnim petjem in snemanje ter nasnemavanjem!!!
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#9 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2008 - 10:10

Kakršen koli signal boš procesiral, boš težko dobil "toplega".
Razni harmonizerji vsi zožajo sound, tako da ma tle Ixi prav - najboljš da na nasnameš vokale.
Če točno veš kaj iščeš, potem jaz ne poznam boljšega orodja kot Melodyne.

#10 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2008 - 11:22

Če hočeš "toplega", je Damjan Murko pravi naslov! violent085.gif

LP
www.mmedia.si

#11 sven

sven

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 32 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2008 - 03:58

QUOTE (Blaster @ 27. May 2008 12:22:42) <{POST_SNAPBACK}>
Če hočeš "toplega", je Damjan Murko pravi naslov! violent085.gif

s tem bi se popolnoma strinjal.

Hvala vsem za pomoč, lotil sem se projekta z melodyne pluginom in delayanjem, res vokal je še bol redek in zveni še bolj katastrofalno kot prej, kot da bi se petje slišal v ozadju pesmi, sedaj sem ta del uporabil za back vokale. Glavni del pa bom probal rešit z več "špurami", več vokalov nasnetih na različen način in upam da bom prišel do zadovoljivega rezultata, drugače pa bom zadevo odnesel majstrom v kakšn studio da mi bodo uredili stvar dokončno - to bi bila skrajna varjanta glede na to da se zajebavam z vokali že četrti dan. Kakšne so cene storitev pa bom že pobrskal po forumu da se ne boste preveč ukvarjali z mano wink.gif

#12 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2008 - 06:54

Gre, gre kar nekaj topline dodat obstoječemu s pravilno tehniko in zaporedjem ter odvisno od obstoječe situacije, nikakor pa ne takšen rezultat kot dodatna nasnemavanja!
Damjan Murko za predsednika! hump.gif jumping0046.gif
Nenad Patkovic

#13 sven

sven

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 32 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2008 - 10:10

Evo zmaga! Prišel sem do popolnoma istega glasu, istih frekvenc, reverba, vglavnem popolnoma isto. Da še povem kaj sem uporabil če bo komu kaj koristlo v prihodnosti, Princeton digital reverb, harmony od tc electronic-a, melodyne, bbe maximizer, classic delay od kjaerusa ter classic eq od kjaerusa. jumping0046.gif

edit: sem se lotil nasnemavanja, pitchanja gor/dol itd, na koncu sem probal z dvema špurama, na eno sem imel nasnet vokal z močnim reverbom in delayanjem vse skupaj močno kompresirano, na main vokal pa sem dodal le malce harmonije na povdarkih in rahel reverb ter seveda kompresijo, to je to.

#14 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2008 - 10:23

cool.gif
jaz, seveda odvisno od situacije, včasih razmnožim tudi po 10 in nekaj špur istega fileja, vsaka špura pod svojim efektom (ali več) in jih medsebojno blendam.
Vem da bi dodatno nasnemavanje bilo mnogo lažje in naravnejše, ampak mnogokrat je to nemogoče.
Nenad Patkovic

#15 Crocy

Crocy

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 249 prispevkov
  • Interests:music production

Objavljeno 12 junij 2008 - 10:47

poskusi še V-Vocal

lp
Crocy