Daljinski Mikrofon za prireditve......
Objavljeno 07 maj 2008 - 10:32
Forum spremljam že več časa vendar se sedaj prvič oglašam, ker imam konkretno vprašanje.
V ansamblu v katerem igram večkrat potrebujemo daljinski mikrofon za izvedbo raznih iger ali povezovanje prireditev. Do sedaj smo si vedno sposojali enega shura ali pa zeck-a. Vendar ker je potreba po tem vedno večja smo se odločili, da bomo kupili svoj mikrofon.
Tega je kar nekaj na tržišču vendar se ne bi rad nasankal.
Malo sem pogledal okrog in mi je v oči padel ta komplet pri thomann-u
Sedaj pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje z temi dotičnimi AKG-jevimi daljinci. Zelo se mi dopade, da ima prenosna enota za napajanje samo eno 1,5V baterijo, ki bi naj po vrhu zdržala celo do 30 ur.
Lahko predlagate tudi kateri drugi model, ki bi bil nekje v tem cenovnem rangu.
Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.
Lep pozdrav
Boštjan
Objavljeno 07 maj 2008 - 10:58
Sedaj redno uporabljam Shure Beta 58a in se zelo zelo zadovoljen z njimi!!!
Objavljeno 08 maj 2008 - 05:47
Sedaj redno uporabljam Shure Beta 58a in se zelo zelo zadovoljen z njimi!!!
No ja Ixi, vsak ima lahko 'nesrečo' in naleti na kos s težavami. Lahko pa da servis ni ravnal ustrezno. Jaz bi stranki na njihovem mestu dal TAKOJ nov mikrofon, potem pa tuhtal, kaj je z izvirnim narobe...
Nazaj na teme : AKG je OK izbor, WMS 400 na primer. Če pa je budget resnejša ovira pa priporočam Audiotehnica ATW 1452 ( prodaja 'tudi' Audiopro). Dobre performanse in odličen support.
Osnovno vodilo pri daljinskih sistemih : kupi UHF, TRUE DIVERSITY sistem. Dobro je tudi, da oddajnik uporablja dve (eno) 1,5V AA baterijo. To pomeni, da je oddajnik opemljen s stikalnim napajalnikom, ki baterijsko napetost dvigne na potrebno obratovalno napetost oddalnika, to pa 'počne' dobro tudi, če sta bateriji že zelo 'utrujeni'. Za primerjavo (posplošeno): Daljinski sistemi, ki uporabljajo 9V baterijo, se hitreje začnejo 'grdo obnašati', ko se baterija prazne...
Aja : Na baterijah MORA pisati Duracell !!! (trust me)
ADRaudio
www.adraudio.com
Objavljeno 08 maj 2008 - 08:26
Obema se zahvaljujem za odgovore. WMS 400 bi verjetno bil dobra izbira vendar je res malo previsoko z ceno. Poskusili bomo dobiti na probo WMS 40.
Tako da vidim kako se obnaša. Mogoče pa zadosti našim potrebam. V kolikor pa ne pa bomo šli raje na kako preverjeno varianto z zgoraj omenjenim Audio tehnica.
Daljinca ne potrebujem za petje. V prioriteti mi je da ima dovolj velik domet in zanesljivo delovanje.
Lep pozdrav
Boštjan
Objavljeno 08 maj 2008 - 09:06
Objavljeno 08 maj 2008 - 09:51
(mogoče še kakšna serija od Varte, ampak najbolje kar duracell)
Ej, a še delajo une slovenske Zmaj baterije? Mogoče tam najdemo kakšno k ma več mAh kot duracellove
Še delajo, še... Dobiš tud Mercator baterije, če želiš.
Drugače pa sklepam po mojem blesavem digitalnem fotoaparatu, k ga v pogon spravijo le 2500 mAh (in več) baterije, kar je manj se sploh ne užge. Za daljinske mikrofone pa ne vem kako in kaj. Verjetno je tud fajn mal popazit na to.
Do zdaj imam najboljše izkušnje z GP 2700 "Rechargeable" baterijami.
LP
Objavljeno 09 maj 2008 - 07:05
Kaj pa je narobe
Objavljeno 12 maj 2008 - 09:37
Edino me skrbi malo, ker piše v specifikacijah za domet minimalno 5m. Ok.... koliko pa je potem max...?
Sem pa mimogrede zasledil tudi tega T-bone-a pri thomannu. t-bone
Vendar sem skeptičen. Ali ima kdo izkušnje z to robo iz Thomann-a?
Lp Boštjan
Objavljeno 02 junij 2008 - 08:35
Poleg Duracell uporabljam se GP akumulatorje + polnilec. Mocno priporocam.
www.madd.si
Objavljeno 03 junij 2008 - 11:36
- Vsak pošten mikrofon na kablu je bolj varno uporabljat kot pa daljinca.
- vsak radio prenos ma svoje kompromise, dinamika, freq. obseg itn.
- tud pr daljincih ni zmeraj "več dnarja več muzike", izbirajte s pomočjo metode "uzaludnih pokušaja"
- pri enih je problem prenos (švoh oddajniki) pa jih zmanjka če je cca 10 glav ljudi vmes, (postavljaš "lopate" antene fejst nad glave)
- drugi spet to zmorejo pa "žrejo" baterije, ko da si poročen z hčero od lastnika Duracell-a
- pri enih je to nekako optimalno pa majo sound ko telefon...
pa še bi lahko našteval.
Pri baterijah pa mislim takole: Prvo poglej datum!!!
Pol pa sodi o kvaliteti.
Na škatli sicer piše da ma rok trajanja do l.2014-ega, ne piše pa kolkokrat je že v skladišču zmrznila, ali bila v tovornjaku na soncu...
Kapaciteta baterije se manjša z časom tudi v originalnem paketu.
Na "šihtu" uporabljam 9V GP Ultra, kakih 50 do 100 na leto, kupljene pri istem prodajalcu, ki jih zaradi mene tud redno naroča. V primerjavi z Duracell-om nisem zasledil velikih odstopanj. Dobra Duracelka zdrži 10-15% dlje, stane pa dost več!!
V Avstriji pa uporabljam Duracell professional, so sicer zelo dobre,
pa smo vseeno enkrat že vrgli celo 100-tko (9V) škatlo stran, ker so ble vse fuč po cca. 5-tih minutah.
Verjetno so dobavitelju iz ORFa "majčken" pomrznile, bila je namreč zima.
Spet nakladam....
Ajt!
Objavljeno 08 julij 2008 - 02:22
Že kar nekaj časa je minilo in nabavil sem mikrofon. Tako da se čutim dolžnega da povem kako in kaj sem zadovoljen.
Torej ker sem iskal predvsem mikrofon, ki ima dober doseg, sem iskal zadeve, z malo večjo oddajno močjo kot imajo ponavadi (10mW). Namreč zgodi se da ozvočim tudi kakšno tekmo radijsko vodenih modelov na terenu in takrat je glavni sodnik z mikrofonom lahko zelo oddaljen od sprejemnika.
No da ne bom dolgovezil. Nabavil sem US Blaster USB7392 pri Hartmanu. Mikrofon je napajan z dvema 1,5V baterijama (Duracell seveda
No pa še nekaj o kvaliteti govora- petja. Mi ga seveda največ uporabljamo ravno za govor. Je pa res, da je pač potrebno govoriti v njega. Če se govori vanj od strani potem pobira manj, (to je pa itak problem pri vseh ljudeh, ki niso vajeni govoriti na mikrofon) in ne vleče recimo tako kot kaki shure beta 58, ki jih imamo za vokale.
Še enkrat bi se zahvalil vsem za nasvete.
Lep pozdrav
Boštjan
Objavljeno 15 februar 2010 - 11:17
Z društvom večkrat organiziramo razna potopisna predavanja, predstavitve literarnih del, ... in končno smo dobili odobrena sredstva za prenosne mikrofone. Želja je set dveh ali treh kravatnih mikrofonov, budget pa 400€. Ali lahko kdo priporoči kakšen konkreten model.
LP, M
Objavljeno 15 februar 2010 - 11:53
Pripročam da štartaš z vsaj AudioTechnico AT ATW 701 E/P PRESENTER, ki je vsrednjem rangu.
Dobiš tut kaje čip varjante v Conradu, ki pa nevem kako delajo in če sploh deljo
Objavljeno 16 februar 2010 - 07:49
http://www.akg.com/s...anguage,EN.html
ker že imam en tak set, ampak z ročnim mikrofonom in dela odlično. Nimam pa izkušenj z kravatnimi mikrofoni in me zanima kje je ta AKG v primerjavi z npr. Audio Technicom.
Objavljeno 13 maj 2010 - 09:26
http://www.akg.com/s...anguage,EN.html
ker že imam en tak set, ampak z ročnim mikrofonom in dela odlično. Nimam pa izkušenj z kravatnimi mikrofoni in me zanima kje je ta AKG v primerjavi z npr. Audio Technicom.
Glej AT poznam AKG ne toliko, po karakteristikah slabši, vendar zna tudi delat dobo. Maš pa še DB technologie, ki za svoj denar 190€ dela fenomenalno.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov