Test kompresorjev (TLAudio,Focusrite,Neve,AMEK,Purple Audio) - Blaster&IXI
Objavljeno 14 april 2008 - 12:46
Zopet sva se z IXI-jem zapodila v testiranje... tokrat kompresorjev - med samim trackingom vokala!
Pod drobnogledom je bilo 5 različnih kosov, Focusrite, TLAudio, Neve, Amek ter Purple Audio.
Kompresija je bila v vseh primerih 4:1, threshold -20dB, attack in release okrog 50 ms.
Pri Neve Portico ter Purple Audiu sva kot preamp uporabila kar preamp iz Yamahe DM2000, zaradi čim manjše koloracije, ki jo dajejo nekateri drugi (TLAudio - lampaš, itd...), pri drugih je uporabljen preamp iz channel stripov.
No, pa gremo lepo po vrsti... Zopet, za mikrofonom moja sestrica, ki sem jo privlekel za mikrofon točno po nedeljskem kosilu , zato se vam že naprej opravičuje, ker je s polnim želodcem baje težko pet.
Vsi posneti fajli so normalizirani in spuščeni poleg glasbene podlage.
Vokal je needitiran, nič dodatno kompresiran, nobenega eq-ja, samo malo reverba.
1. TLAudio C1: Neumann TLM103 --> TLAudio C1 --> DM2000
http://www.planetaud...essor/Test1.mp3
2. Focusrite ISA-220 Session Pack: Neumann TLM103 --> Focusrite ISA-220 Session Pack --> DM2000
http://www.planetaud...essor/Test2.mp3
3. Neve Portico 5043: Neumann TLM103 --> DM2000 preamp --> Neve Portico 5043 --> DM2000
http://www.planetaud...essor/Test3.mp3
4. AMEK CIB: Neumann TLM103 --> AMEK CIB --> DM2000
http://www.planetaud...essor/Test4.mp3
5. Purple Audio MC76: Neumann TLM103 --> DM2000 preamp --> Purple Audio MC76 --> DM2000
http://www.planetaud...essor/Test5.mp3
Takole... Malo pokomentirajte, kateri je vam najbolj všeč, kakšne razlike opazite, itd...
LP
Objavljeno 18 april 2008 - 12:17
Drugi najbolj vsec mi je AMEK CIB - mogoce je to samo psiha, ker vem, da je hud stroj, hehe in smo preko njega nekoc posneli en lep oud.
Ostali mi zvenijo dokaj neizrazito - ISA pa celo malo "prazno".
Imam pa pravkar sposojenega enega Portica 5043 in preko njega snemam ene bolj glasne in agresivne vokale - dela spodobno, a nic posebnega za moj okus... Moram sprobat tak bolj ekstremen treshold, kot sta ga vidva izbrala - jaz delam med 0 in -10 - mogoce je to napaka...
Na tem soft vokalu se mi je Portico zelo dopadel.
Objavljeno 18 april 2008 - 07:31
Jep,
sem prišel do tresholda -15 in še zmeraj zveni lepo naravno, odprto in dela ko majka... V bistvu mi je vedno bolj všeč... na koncu mi ga bo še težko vrnit, grrrrr.. Finta je, da ga sploh ne opaziš, samo vse je kul in lepo ukročeno, hehe...
Aja - še vprašanje - a sta vklopila FB gumb ali sta delala v feed-forward načinu? Meni zveni bolje, če je FB vklopljen.
Objavljeno 19 april 2008 - 11:58
sem prišel do tresholda -15 in še zmeraj zveni lepo naravno, odprto in dela ko majka... V bistvu mi je vedno bolj všeč... na koncu mi ga bo še težko vrnit, grrrrr.. Finta je, da ga sploh ne opaziš, samo vse je kul in lepo ukročeno, hehe...
Aja - še vprašanje - a sta vklopila FB gumb ali sta delala v feed-forward načinu? Meni zveni bolje, če je FB vklopljen.
FB.
LP
Objavljeno 30 april 2008 - 02:38
drugace pa amek mi je tudi vsec...
kolko pa je na masinah bilo GR?
za test, po mojem bi blo bolse ce nebi se dajalo reverbov
GR na momente tudi -10 dB in več.
LP
Objavljeno 22 september 2008 - 08:11
Nekateri člani foruma očitno imate hude mašine oz jih imate na izposojo kot rečete in pol testirate in gor in dol, dajte prosim narediti enkrat test teh hudih mašin proti VST (cubasov comp, kjaerhus clasic - free, PSP wintage warmer) in PCI VST (UAD-recimo ali TC)
To bi bilo zelo zanimivo slišat (pa da recimo probate narediti najprej enake nastavitve, nato pa probat narediti čim boljši približek recimo hardwerskim comp in potem razkrit nastavitve teh VST-jev)
E to bi bilo zelo uporabno marsikateremu smrtniku, ki si nikoli mogoče ne bo mogel privoščiti teh dragih mašin imajo pa kreativnost, posluh in bi mogoče znali zelo dobro uporabit kakega od VST-jev, ki so dosti bolj ugodni!
Seveda naj bo pri takem testu isti preamp in mic, ter po možnosti kak lep glas, kot v tem testu, katerega debatiramo!
lp, aleš
AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.
Objavljeno 22 september 2008 - 09:49
OT: kako pa izgleda ta naprava, ki ga proizvaja?
Ali res zveni drugače/ bolje, če je bolj prazna/ lačna?
To glede "HW VS SW" je zanimivo a težko in dolgotrajno ter kvalitetno naredit...
Na Digidesignovi spletni strani imaš tak test, kjer so snemali in miksali eni izmed najboljših svetovnih inženirjev.
Komentarje pa imaš na gearslutzu.
Vsekakor pa 100% podpiram takšne teste!
Objavljeno 22 september 2008 - 11:41
OT: kako pa izgleda ta naprava, ki ga proizvaja?
Ali res zveni drugače/ bolje, če je bolj prazna/ lačna?
Peesda NLP, pazi kako govoriš o moji sestri in DaHookovi ženi.
LP
Objavljeno 22 september 2008 - 11:55
LP
OT: kdo je DaHook?
Sicer pa kaj dandanes pomeni poroka...
upam da ni to ta tip, ki prodaja akustično peno: Hook?
Objavljeno 23 september 2008 - 12:07
Sicer pa kaj dandanes pomeni poroka...
upam da ni to ta tip, ki prodaja akustično peno: Hook?
Tako nekako.
Objavljeno 23 september 2008 - 12:21
Nimam kej oprostit.
Objavljeno 23 september 2008 - 12:42
Že pri vsej pameti.
NLP, pejd gremo spat, lej kolk je ura.
Dva moderatorja, pa smetiva tle po forumu...
Objavljeno 23 september 2008 - 10:29
lp, aleš
Ful folka to pravi.
LP
Objavljeno 01 avgust 2014 - 04:41
lp, aleš
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov