Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Studio M.A.R.S.

17 odgovorov v tej temi

#1 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 28 marec 2008 - 06:19

QUOTE (jodldajs @ 28-Mar-2008 17:51:28) <{POST_SNAPBACK}>
mene tud mal zanima približno za orientacijo od oka !

a se da kak izdelek slišat iz tega studia, me zanima kako to kaj zveni na posnetku !

lp, Aleš

Evo, ena od Zlobko Big Bend-a, sicer ne dam cele, da me ne bo keri ganjal laugh.gif.
Končno zvočno podobo sta dodelala mojstra Ixi in Blaster dry.gif.

Ne čakaj na maj

Kar se pa tiče stroškov - kogar res zanima - PM, pa se bomo o pirčku vse zmenili dry.gif ...
"H.A.L. is just I.B.M. shifted one letter to the left. "

#2 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 30 marec 2008 - 04:00

QUOTE (andro31 @ 28-Mar-2008 19:19:33) <{POST_SNAPBACK}>
Evo, ena od Zlobko Big Bend-a, sicer ne dam cele, da me ne bo keri ganjal laugh.gif.
Končno zvočno podobo sta dodelala mojstra Ixi in Blaster dry.gif.

Ne čakaj na maj

Kar se pa tiče stroškov - kogar res zanima - PM, pa se bomo o pirčku vse zmenili dry.gif ...

Hvala za glasbo - bom reku da je vredu, le za moj okus bi bas in bobne naredil drugače, sploh bobni mi ne sedejo, ker že v štartu najvrjetno niso vredu (samo igranje, izbor činel,...), vokal mi je všeč, brasi zelo vredu !
Klavir špica - jurjevčič zna, kdor zna zna !
lp, Aleš
''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

#3 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 30 marec 2008 - 04:11

QUOTE (jodldajs @ 30-Mar-2008 17:00:10) <{POST_SNAPBACK}>
Hvala za glasbo - bom reku da je vredu, le za moj okus bi bas in bobne naredil drugače, sploh bobni mi ne sedejo, ker že v štartu najvrjetno niso vredu (samo igranje, izbor činel,...), vokal mi je všeč, brasi zelo vredu !
Klavir špica - jurjevčič zna, kdor zna zna !
lp, Aleš

Klavir je tukaj igral (kot vidim) tvoj soimenjak, Aleš Ogrin, iz orkestra SV.
In ja, bobni bi morali bit čiste metlice, vsaj po Kranjčanovem aranžmaju je tako ...

#4 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 30 marec 2008 - 05:25

Pa še marikaj bi moralo bit drugače angry.gif
Nemoreš glih z rokerskim setom bobnov najboljše odigrat tak easy komad tongue.gif
Ampak tak je pač končni izdelek, s katerim smo zadovoljni.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 30 marec 2008 - 05:47

QUOTE (ixi @ 30-Mar-2008 18:25:05) <{POST_SNAPBACK}>
Ampak tak je pač končni izdelek, s katerim smo zadovoljni.

No, lepo si tole speljal na koncu dry.gif.

QUOTE (ixi @ 30-Mar-2008 18:25:05) <{POST_SNAPBACK}>
Pa še marikaj bi moralo bit drugače
Nemoreš glih z rokerskim setom bobnov najboljše odigrat tak easy komad

Kot sem rekel, če bi bile metlice, bi blo boljše ...
A je tukaj mišljeno še kaj razen bobnov (in khm ... pre**č basa tongue.gif ), pa da jaz ne vem ?
Sicer smo že čist off-topic ... wacko.gif

#6 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 30 marec 2008 - 09:48

QUOTE (andro31 @ 30-Mar-2008 18:47:15) <{POST_SNAPBACK}>
No, lepo si tole speljal na koncu dry.gif.

Kot sem rekel, če bi bile metlice, bi blo boljše ...
A je tukaj mišljeno še kaj razen bobnov (in khm ... pre**č basa tongue.gif ), pa da jaz ne vem ?
Sicer smo že čist off-topic ... wacko.gif

ne me preveč jemat, kot da bi hotu kaj slabega, slučajno sem malo skoraj poklicno deformiran pri bobnih ker sem tud sam bobnar že 15 let in sem že nekaj vrhunskih bobnarjev snemal in smo delal velik velik na soundu bobnov predno sem sploh zraven z mici pršu! sploh potem še samo igranje, slučajno mi je v uho padlo, ker ta bobnar ki je to igral glih ne swinga, je bolj ravnjak!

A Aleš je igral? poznam ga vredu, sem ga že tud ozvočeval na koncertih in igrala že skupaj, tako kot z blažem !

ja mogoče bi metlice tu bolj potegnle, pa niti še ni to kriza, sam za moje uho, vse kar malo povoha jazz. swing, morejo biti absolutno prave činele - ker največja katastrofa je igrati swing z rock činelami, ker same po sebi ne swingajo, to je prvo ! glede komada, sami bobni niso dovolj definirani, se malo zgubijo, razen v uvodu ! bas - to je snemano najvrjetno na bas kitaro, glasnost je meni všeč, ker sem pristaš da pri swingu more bas bit konkreten, nima pa nekega jasnega tona, je zamazan, zdej najvrjetno je tud mal preveč kompresorja gor, ne vem tolk točno iz samega posnetka, skratka nima tizga ataka, pa že spet swing, redki znajo swingat na baskitari.

vse ostalo mi je iz produkcijskega smisla všečno!

kdo je pevka?
nuša derenda?

lp, aleš
''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

#7 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 31 marec 2008 - 07:08

Jodldajs, všeč mi je tvoj komentar in moram rečt, da se v večini strinjam s tabo.
Bobnar je itak bolj roker po duši in tudi bobne ma take ... wink.gif. Je pa drugač odličen, da se razume. Sam par pirov more met v riti, da začne swing laufat, ker drugače je vse na power tongue.gif.
Hm, bas je bil sneman prek DI-ja direkt v mizo. Glede tega, kako je to narejeno v mixu, bo pa Ixi bolj vedel povedat ...
Pela je pa Nuša, ja.
No, zdej smo pa res že čist zablodli iz teme, sam čakam, kdaj nas bodo vesoljci ograjali biggrin.gif.

#8 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 31 marec 2008 - 07:34

QUOTE (andro31 @ 31-Mar-2008 07:08:06) <{POST_SNAPBACK}>
Jodldajs, všeč mi je tvoj komentar in moram rečt, da se v večini strinjam s tabo.
Bobnar je itak bolj roker po duši in tudi bobne ma take ... wink.gif. Je pa drugač odličen, da se razume. Sam par pirov more met v riti, da začne swing laufat, ker drugače je vse na power tongue.gif.
Hm, bas je bil sneman prek DI-ja direkt v mizo. Glede tega, kako je to narejeno v mixu, bo pa Ixi bolj vedel povedat ...
Pela je pa Nuša, ja.
No, zdej smo pa res že čist zablodli iz teme, sam čakam, kdaj nas bodo vesoljci ograjali biggrin.gif.

Lahko pa odpreš nov topic!

Bass UAD LA2A in UAD Neve 1081!
Andro je pozabu rečt da je bil BehrINGer D.I. box smile.gif
Glede bobnov, je blo tko da je bila zamisel da so zadej, se pravi ne v prvem planu !

#9 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 31 marec 2008 - 07:42

QUOTE (ixi @ 31-Mar-2008 08:34:27) <{POST_SNAPBACK}>
Andro je pozabu rečt da je bil BehrINGer D.I. box smile.gif

He he, si mogu, a ne ? cool.gif
No, ampak glede na to, kako padajo glasovi v onem drugem topicu o testu preampov, behringer sploh ni tako slab biggrin.gif.

QUOTE (ixi @ 31-Mar-2008 08:34:27) <{POST_SNAPBACK}>
Lahko pa odpreš nov topic!

Ixi, a lahko res prestaviš tole drugam ? Od mojega topica od tule naprej .... Posted 28-Mar-2008 19:19:33. Tega še obenem pusti tukaj .... Tnx !

#10 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 31 marec 2008 - 10:15

PREMIK POSTOV

#11 Psyko

Psyko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 31 marec 2008 - 01:31

Ne čaka na maj biggrin.gif

No, na splošno je tudi meni produkcijsko in tehnično posnetek všeč ... motijo me pa bobni, bas in klavir.
Mislim, da pri bobnih ni problem samega rockerskega seta. Vsekakor nekaj vpliva, vendar je še vedno največ na samem tjuningu in seveda bobnarju. Tudi nevem kako crapy set se da spremenit v pravi swing machine če veš kaj delaš ... (prava opna, resonančni shell tjuning itd.)
Glede samih činel je drugače, ker se čudežev ne da delat. Tukaj zveni, kot da bi bilo odigrano na najbolj metalske Zildjian činele rolleyes.gif Ride pa je pretih in brez body-ja ... možnost premočnega hi-pass filter na OH-jih.
Pač ride mora drajvat skoz komad in vlečt celo ritem sekcijo za sabo. Slišat se mora kot da malo "hiti".

Sam zvok bas kitare niti ni tako slab, vendar je aranžma(oz. basist) tisti ki ga naredi zaspanega.
Klavir se mi zdi brez življenja; najbrž bi pomagalo če bi bilo zaigrano na real klavir in ne na klaviaturo.

Brasi so fantastični ... krasni stereo image in lep atack.

Vse skupaj mi deluje mal plastično in brez življenja ... pogrešam tisti tr00 New Orleans feeling. Pa tudi tempo +10 bpm neb škodil tongue.gif
No, ampak kot celota mi vseen deluje dovolj jasno in prepričljivo .. tako da, čestitke!

Ne me preveč napasti, to je bilo zgolj moje subjektivno mnenje biggrin.gif

#12 zimazakon

zimazakon

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 02 april 2008 - 07:11

QUOTE (Psyko @ 31-Mar-2008 14:31:12) <{POST_SNAPBACK}>
Ne čaka na maj :D

No, na splošno je tudi meni produkcijsko in tehnično posnetek všeč ... motijo me pa bobni, bas in klavir.
Mislim, da pri bobnih ni problem samega rockerskega seta. Vsekakor nekaj vpliva, vendar je še vedno največ na samem tjuningu in seveda bobnarju. Tudi nevem kako crapy set se da spremenit v pravi swing machine če veš kaj delaš ... (prava opna, resonančni shell tjuning itd.)
Glede samih činel je drugače, ker se čudežev ne da delat. Tukaj zveni, kot da bi bilo odigrano na najbolj metalske Zildjian činele :rolleyes: Ride pa je pretih in brez body-ja ... možnost premočnega hi-pass filter na OH-jih.
Pač ride mora drajvat skoz komad in vlečt celo ritem sekcijo za sabo. Slišat se mora kot da malo "hiti".

Sam zvok bas kitare niti ni tako slab, vendar je aranžma(oz. basist) tisti ki ga naredi zaspanega.
Klavir se mi zdi brez življenja; najbrž bi pomagalo če bi bilo zaigrano na real klavir in ne na klaviaturo.

Brasi so fantastični ... krasni stereo image in lep atack.

Vse skupaj mi deluje mal plastično in brez življenja ... pogrešam tisti tr00 New Orleans feeling. Pa tudi tempo +10 bpm neb škodil :P
No, ampak kot celota mi vseen deluje dovolj jasno in prepričljivo .. tako da, čestitke!

Ne me preveč napasti, to je bilo zgolj moje subjektivno mnenje :D

Se kar strinjam s komentarjem kar se tiče zvoka bobnov in ride-a, saj je bobnar tudi dejansko snemal na takšne činele, kar je pri miksu povzročalo nemalo težav. No, bomo pa za drugič vedeli :rolleyes: Glede klavirja pa mislim, da je odigran tako kot je treba, malo nazaj in flegma - Basie style. Prav gotovo bi stvar po zvoku bila dopadljivejša, če bi namesto Clavinove Aleš igral na Stainway-a , bobnar na jazzerske bobne itd. Trenutne možnosti so bile pač takšne.
Glede tempa pa : sto ljudi , sto čudi. Meni osebno ugaja, če je stvar stabilna in sedi, ne pa da deluje živčno in podivjano. S tem ne mislim, da se ne da zaigrat tudi hitreje in ravnotako stabilno, vendar je ta komad v parih varijantah že posnet hitreje, zato ni nobene škode, če obstaja še počasnejša varijanta.
Hvala za diskretno kritiko, komentar in pohvalo.

tomaž

Prispevek uredil/a: zimazakon, 02 april 2008 - 07:22 .

#13 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 02 april 2008 - 07:57

No lepo, oglasil se je tudi sam producent laugh.gif.
Kot je Tomaž povedal, smo pač delali na opremo, ki je bila v danem trenutku na razpolago.
Glede tempa - izgleda, da ima res vsak svoje mnenje, ker meni bi bilo celo še malo ljubše, če bi bilo vse skupaj za dlako počasneje; če se ne motim, je tako mišljeno tudi v originalnem aranžmaju. Hitreje pa sploh ne za moj okus !

No, tukajle je še drugi komad.
Skladbo je napisal Niko Zlobko, aranžma pa Tomaž Zlobko. Igra ista zasedba + Nuša D. ter Rajko Vavpetič na vokalu.

Le verjemi

#14 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 02 april 2008 - 12:30

Oho, spregledal nekaj zanimivega...

Ja - itak so že vsi bili pametni glede bobnov - mene je tudi takoj in najbolj zmotila ritem sekcija - bobni in bas mi zvenijo malo preveč sterilno - kot "general midi"... Štekam sistem bobni zadaj pri big bandu - a mogoče sta kompresija in eq tu malo zašla - malo več prostora in dimenzije vseeno rabijo...

Sicer pa je čisto kul izdelek (govorim zelo mimo in neobremenjeno s svojim siceršnjim glasbenim okusom - ker to pač ni moj stil...), ki se bo lepo slišal po radiu, ker je zelo speglan in jasen...

Ja - generalno glasbeno pa - bas je dolgocajten in nasploh manjka malo življenja in tistega pravega "pomladnega" swinga, hehe. Kot da se je bolj pazilo, da je korektno odigrano, kot pa da se je dejansko muziciralo...

Pa še pohvala - generalni balans in stereo slika sta ueber kul.

------
poslušal še drug komad - bobni so mi podobno čudni - nek eq ali nekaj mi ne sede - pa nisem neka referenca, tako da je to seveda čisto subjektivno...

#15 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 02 april 2008 - 01:17

QUOTE (satoration @ 2-Apr-2008 13:30:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ja - generalno glasbeno pa - bas je dolgocajten in nasploh manjka malo življenja in tistega pravega "pomladnega" swinga, hehe. Kot da se je bolj pazilo, da je korektno odigrano, kot pa da se je dejansko muziciralo...

Ja, to je pa neizogibna posledica nasnemavanja, sigurno bi zvenelo še malo bolje (v smislu zlitosti in pravega "groova"), če bi se snemalo all-at-once ...
Smo pa tako dosegli bolj čist in izpiljen posnetek, puščal pa je tudi več prostora pri mixu ...

Mimogrede, en link na gerslutz-u, kako so snemali WDR Big Band ... zanimivo ! Klik ...

Satoration, to je verjetno komentar na prvo pesem ?

#16 zimazakon

zimazakon

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 02 april 2008 - 02:38

Glede basa bi bilo najbolje, če bi bilo zaigrano na kontrabas, ki je car pri swingu. No bo pa naslednjič cool.gif

#17 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 02 april 2008 - 03:13

QUOTE (andro31 @ 2-Apr-2008 15:17:35) <{POST_SNAPBACK}>
Ja, to je pa neizogibna posledica nasnemavanja, sigurno bi zvenelo še malo bolje (v smislu zlitosti in pravega "groova"), če bi se snemalo all-at-once ...
Smo pa tako dosegli bolj čist in izpiljen posnetek, puščal pa je tudi več prostora pri mixu ...

Mimogrede, en link na gerslutz-u, kako so snemali WDR Big Band ... zanimivo ! Klik ...

Satoration, to je verjetno komentar na prvo pesem ?

Ja, na prvo pesem, ta druga bolj gruva, hehe..

Ja - nasnemavanje malo ubija feeling - res pa je lazje popeglat zadevo...

#18 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 11 avgust 2008 - 12:52

Pozdravček,

linkam na spletno stran ....

http://www.studio-mars.com/

LP
Andrej