Ne čaka na maj :D
No, na splošno je tudi meni produkcijsko in tehnično posnetek všeč ... motijo me pa bobni, bas in klavir.
Mislim, da pri bobnih ni problem samega rockerskega seta. Vsekakor nekaj vpliva, vendar je še vedno največ na samem tjuningu in seveda bobnarju. Tudi nevem kako crapy set se da spremenit v pravi swing machine če veš kaj delaš ... (prava opna, resonančni shell tjuning itd.)
Glede samih činel je drugače, ker se čudežev ne da delat. Tukaj zveni, kot da bi bilo odigrano na najbolj metalske Zildjian činele :rolleyes: Ride pa je pretih in brez body-ja ... možnost premočnega hi-pass filter na OH-jih.
Pač ride mora drajvat skoz komad in vlečt celo ritem sekcijo za sabo. Slišat se mora kot da malo "hiti".
Sam zvok bas kitare niti ni tako slab, vendar je aranžma(oz. basist) tisti ki ga naredi zaspanega.
Klavir se mi zdi brez življenja; najbrž bi pomagalo če bi bilo zaigrano na real klavir in ne na klaviaturo.
Brasi so fantastični ... krasni stereo image in lep atack.
Vse skupaj mi deluje mal plastično in brez življenja ... pogrešam tisti tr00 New Orleans feeling. Pa tudi tempo +10 bpm neb škodil :P
No, ampak kot celota mi vseen deluje dovolj jasno in prepričljivo .. tako da, čestitke!
Ne me preveč napasti, to je bilo zgolj moje subjektivno mnenje :D
Se kar strinjam s komentarjem kar se tiče zvoka bobnov in ride-a, saj je bobnar tudi dejansko snemal na takšne činele, kar je pri miksu povzročalo nemalo težav. No, bomo pa za drugič vedeli :rolleyes: Glede klavirja pa mislim, da je odigran tako kot je treba, malo nazaj in flegma - Basie style. Prav gotovo bi stvar po zvoku bila dopadljivejša, če bi namesto Clavinove Aleš igral na Stainway-a , bobnar na jazzerske bobne itd. Trenutne možnosti so bile pač takšne.
Glede tempa pa : sto ljudi , sto čudi. Meni osebno ugaja, če je stvar stabilna in sedi, ne pa da deluje živčno in podivjano. S tem ne mislim, da se ne da zaigrat tudi hitreje in ravnotako stabilno, vendar je ta komad v parih varijantah že posnet hitreje, zato ni nobene škode, če obstaja še počasnejša varijanta.
Hvala za diskretno kritiko, komentar in pohvalo.
tomaž
Prispevek uredil/a: zimazakon, 02 april 2008 - 07:22 .