1. Kateri operacijski sistem priporočate izključno za ta dva programa? Windows XP ali Windows 2000 ali server verzijo? Server še nisem imel inštalirano bi pa probal... kaj priporočate? O visti nočem slišati niti besedice
2. Mogoče obstaja kaka stran kjer bi si lahko ogledal, ali downloadal kake template profijev - oz. cubase-nuendo projekte da bi vsaj približno vedel kako majo oni to pošlihtano in kako je urejen njihov mix. Ni mus da so zraven sempli, kar hočem je le, da bi imel predstavo o tem kako naj bi en spodoben projekt zgledal(z vsemi grupiranji - barvami itd.. itd... Sicer vem da ima vsak svojo "postavitev" ali vseeno sem malo radoveden.
3. Mogoče lahko kdor podrobno razloži kake prednosti prinese VST-link? Ker me zadeva zelo mika a trenutno še nimam dovolj sredstev-hardwarea da bi jo izpeljal bi rad vsaj kak pogovor o tem, rad slišim ka novega, zanimivega.
4. Kateri druge tuje forume najbolj prporočate za ta programa? Seveda poleg oficialnih...
5. Nekje sem zasledil cubase-nuendo tipkovnico ki ima lepo obdelane tipke
to je ena imzed njih. Mogoče se to da kjer v Sloveniji dobiti? Saj vem da boste nekateri rekli da je to šminkeraj ampak meni je pa odštekana - barvita
6. Kateri od teh dveh programov bolj priporočate za elektronsko produciranje? Prej sem uporabljal cubase zdaj pa že nekaj časa skačem z nuendotom saj mi deluje nekako bolj profesionalno, so lepše barve in ime je bolj "močno", nekako me bolj privlači, če glih ne uporabljam njegovih video zmožnosti..... torej kaj pravite vi?
7. en problem ki ga še nisem čisto rešil... Naprimer da dam en sinth pa zberem eno zvok oz. sound bank... vse ok in ql dokler se track predvaja, toda če stisnem stop in gre vse znova se mi synth spremeni na enega drugega.
Saj vem da je fora v programingu in automatizaciji, ampak vprašal bi če obstaja kaka opcija da bi vso optimizacijo(npr pri kake midi importu.) odstranill, da mi potem nebi preskakovalo?
no to je zaenkrat vse... bo pa še ziher več vprašanj
upam da mi bo kdo na katero odgovoril.