Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Cubase - Nuendo - Kratka Vprašanja

20 odgovorov v tej temi

#1 najnačiši

najnačiši

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2008 - 02:39

torej:

1. Kateri operacijski sistem priporočate izključno za ta dva programa? Windows XP ali Windows 2000 ali server verzijo? Server še nisem imel inštalirano bi pa probal... kaj priporočate? O visti nočem slišati niti besedice tongue.gif

2. Mogoče obstaja kaka stran kjer bi si lahko ogledal, ali downloadal kake template profijev - oz. cubase-nuendo projekte da bi vsaj približno vedel kako majo oni to pošlihtano in kako je urejen njihov mix. Ni mus da so zraven sempli, kar hočem je le, da bi imel predstavo o tem kako naj bi en spodoben projekt zgledal(z vsemi grupiranji - barvami itd.. itd... Sicer vem da ima vsak svojo "postavitev" ali vseeno sem malo radoveden.

3. Mogoče lahko kdor podrobno razloži kake prednosti prinese VST-link? Ker me zadeva zelo mika a trenutno še nimam dovolj sredstev-hardwarea da bi jo izpeljal bi rad vsaj kak pogovor o tem, rad slišim ka novega, zanimivega.

4. Kateri druge tuje forume najbolj prporočate za ta programa? Seveda poleg oficialnih...

5. Nekje sem zasledil cubase-nuendo tipkovnico ki ima lepo obdelane tipke

to je ena imzed njih. Mogoče se to da kjer v Sloveniji dobiti? Saj vem da boste nekateri rekli da je to šminkeraj ampak meni je pa odštekana - barvita smile.gif

6. Kateri od teh dveh programov bolj priporočate za elektronsko produciranje? Prej sem uporabljal cubase zdaj pa že nekaj časa skačem z nuendotom saj mi deluje nekako bolj profesionalno, so lepše barve in ime je bolj "močno", nekako me bolj privlači, če glih ne uporabljam njegovih video zmožnosti..... torej kaj pravite vi?

7. en problem ki ga še nisem čisto rešil... Naprimer da dam en sinth pa zberem eno zvok oz. sound bank... vse ok in ql dokler se track predvaja, toda če stisnem stop in gre vse znova se mi synth spremeni na enega drugega.
Saj vem da je fora v programingu in automatizaciji, ampak vprašal bi če obstaja kaka opcija da bi vso optimizacijo(npr pri kake midi importu.) odstranill, da mi potem nebi preskakovalo?

no to je zaenkrat vse... bo pa še ziher več vprašanj biggrin.gif
upam da mi bo kdo na katero odgovoril.

#2 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 08 marec 2008 - 11:40

ok ... hehehe upam da bo ixi prebral tole 6to točko ..ker cubase in nuendo sta skoraj enaka programa ampak nevem men je razlika delat dan in noč... zarad same oblike GUI-a ...ane ane ixi ... glede tipkounic nevem kje jih pri nas dobiš,jas sem si jo naredu sam iz stickerjev.
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#3 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 08 marec 2008 - 01:04

Win xp + cubase 4 oz. nuendo 4 je ok opcija!

Glede template za cubase in nuendao dobiš poleg original programa tudi nekaj demo songov zraven, sicer jih nisem nikje zasledil kao "try be for buy"

Glede tipkovnice je ena izmed opcij original pri Steinbergu, ali pa kupiš FLEX tipkovnico, tako kot jo imajo v gostilnah in si bližnjice sam sprogramiraš kakor ti paše.

Zavedaj se le da programi oz. aplikacije ala Cubase Nuendo le orodje za delo. Ves ostalo je kreativa, znanje in izkušnje.... če boš delal z nuendom še ne pomeni da boš naredil boljši izdelek. Kolikor sem seznanjen z razlikami Cubase vs. Nuendo je to da naj bi imel Nuendo še podporo za video in surround.... in še še par fint.

Odstraniš jo lahko za inport pa nisem nikoli niti pomislil. :roll:
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#4 Psyko

Psyko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2008 - 05:49

Glede tipkovnice:

Link 1
ali
Link 2

biggrin.gif

#5 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2008 - 06:10

Windows XP SP2 + Nuendo 3.2 ali Windows Vista + Nuendo 4.1 (vendar kar nekaj zadev dela slabše kot pri verziji 3.2).

Ali Mac OS X...

LP
www.mmedia.si

#6 najnačiši

najnačiši

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2008 - 08:00

hvala hvala smile.gif - vem da dober program ne naredi dobrega producenta.. nikoli nisem tako mislil -- dober muzikant naredi dobro melodijo/groove tudi na starih inštrumentih in tako velja tudi tu! wink.gif

ja zaj po novem sem slišal da mac os x že podpira nuendo in cubase, vendar je še beta verzija ampak huh...... kakšen udarec je to a? - mislim da bomo morali varčevati za mac-a smile.gif

#7 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2008 - 08:36

7. tist ko ti preskakuje midi zvoke klikni na midi region pa pod view al kje v meniju (nekje zravn piano roll in midi editor) izberi "EVENT LIST", pa notr poisci "program change" in pobrisi vse program change evente

jaz ponavadi pobrisem vse razn "note" ostalo pa potem dodajam.

6. cubase, nuendo ma surround pa video, ce rabis to furi nuendo, drgac je cubase cist kul. cubase4 ma pa itak tut surround. tk da sam se video manjka. smile.gif ubistvu je popolnoma vseeno ker je enak audio engine kolikor sm jaz prebral. meni je ljubsi cubase (bil vcasih hehe. *kof*logic*kof*)

5 sprintaj si nalepke

2. cubase tutorial dvd's, trije so, vlacijo se po malo manj legalnih straneh.

1. mac osx tongue.gif just kidding. XP 32bit ti podpira samo 3 gb rama al neki takega? kako pa na 2000 ali server laufa pa nevem

mac OSX podpira cubase in nuendo, samo mors placat za original, a-ne.
zato sem jaz na logicu zdaj laugh.gif laugh.gif

#8 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2008 - 09:23

Mac OS X od vedno podpira Nuendo / Cubase (oz. obratno).

LP
www.mmedia.si

#9 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2008 - 10:58

1. O win Server smo že neki razpravljali -> http://www.planetaud...opic.php?t=1281

Sicer pa če vzameš povsem čiste XPje, brez kakih omrežnih povezav, oz. grafičnih čudežev, demo softwarea, odvečnih pluginov, sploh pa :roll: čimmanj skrekanega programja.... potem to deluje. Ne pa pomeni to, da si na trenutem OSju dodaš uporabniško ime oz uporabnika, in da je to to.

lp

#10 najnačiši

najnačiši

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2008 - 12:24

Hvala!! Res ste prijazni. Uh zdaj se mi pa poraja še eno vprašanje.. ker mislim znova namestiti neke vstije me zanima če se kako da exportat - preset-e, ki jih narediš s STORE PRESET-om? KSe to sploh da ali izginejo če izbrišeš vst?

Poleg tega me še zanima, če se mogoče da narediti 2 usera-

na enem bi teklo vse drugo kot nuendo - ko bi se pa prijavil z nuendo username-jem bi pa tam bilo vse na perfomance mode, brez kakršnih koli dodatnih programov. Samo zvočna in driver + nuendo ostalo pa vse izklopljeno. Kako bi se to dalo narediti? Ali lahko 2 usera-sharata isti program?

Npr. zdaj imam win xp narejen na 2 userja, na prvem je že dosti progarmov in vsega(standard) biggrin.gif, na drugem akountu, ki sem ga ustvaril sedaj je pa vse prazno kot ob prvi inštalaciji. Kako zdaj naprimer naredim, da bom lahko zaganjal nuendo, ki je nameščen na profilu drugega uporabnika? Saj razumete kaj mislim ali ne?

pač bi mel 2 moda - en je za brskanje pa vse drugo kot produciranje, en pa za produciranje. Ali je boljša poteza če inštaliraš 2 OS-a?

pa še malo nenavadno vprašanje. Mogoče kdo ve kjer bi lahko našel nalepke za tipkovnico v kaki vektorski obliki(cdr ali nekaj)? A mislite da je že kdo to delal, da bi si potem sam naredil nalepke smile.gif

lahko je tudi autocad ali illustrator.. bavim se z vsemi..

#11 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2008 - 12:56

Ravno to sem te hotel opozoriti v prejšnjem postu. Če samo dodaš account je morda videti use mirno, vendar je kar precej drajverju v uporabi..... pravzaprav če se spomniš ko instaliraš programe pa te praša če želiš za enega ali use uporabnike...... prav tako se mrežni drajverji po defaultu namestijo na bilokateri račun, neglede ali je bil prej ustvarjen ali po tem.
Zato ti priporočam novo particijo oz. še boljše da kar drugi disk in da potem dam narediš res povsem na novo. Sicer se ponovnem zagonu "internetnih" XPjev pokaže sistemska informacija, da je bil sistem posodobljen in da je potreben reboot, tko da tudi ta varianta najbrž ni 100%, je pa usekakor bolše kot samo dodaten acc. Sam imam 3 XPje, OSX, SuSe, prihaja pa še Vista :smt026

#12 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2008 - 02:11

opale... win xp sp3 podpira nad 3gb rama... wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#13 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 11 marec 2008 - 12:41

QUOTE (najnačiši)
2. Mogoče obstaja kaka stran kjer bi si lahko ogledal, ali downloadal kake template profijev - oz. cubase-nuendo projekte da bi vsaj približno vedel kako majo oni to pošlihtano in kako je urejen njihov mix. Ni mus da so zraven sempli, kar hočem je le, da bi imel predstavo o tem kako naj bi en spodoben projekt zgledal(z vsemi grupiranji - barvami itd.. itd... Sicer vem da ima vsak svojo "postavitev" ali vseeno sem malo radoveden.

Tole bo neki zate Production Mixing Mastering with Waves
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#14 najnačiši

najnačiši

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 25 marec 2008 - 12:11

hvala, hvala.. smile.gif bom si ogledal tole, pogledal sem že vse 3 dvdje pa hands on cubase plus malo morje tutorialov... a mislim da meni nekaj drugega fali, ker znanja že nekaj mam in to je .... GEAR:) kako se naj lotim mixanja če nimam keša za monitorje, hjoj bom zdaj vse prodal samo da bo zvok.. ampak potem še akustika itd..... zakaj mora to biti tako drag hobi???? povejte mi..... dokler is jaz zrikhtam eno primerno sobo jo izoliram, nabavim monitore, dobro zvočno pa kak midi kontroler bodo spet leta minila sad.gif

in kaj naj delam vmes, kako se naj učim če nimam ustrezne opreme... kako naj vem če je sound dober če pa mam neke stare koncertne zvočnike... še najboljši mix naredim na moje beyerdynamic dt770 smile.gif občudujem vas v nekaterih topicih saj imate skoraj vsi boljšo opremo, im happy for you... včasih sploh ne upam gledat - ker se samo naenkrat pokaže kaka nova mac pro kišta..... katero bi itak pojedel smile.gif

no karkoli že, nekaj mi pa vseeno še ni jasno...

a je možno naredit v nuendotu podobno kot je rešeno z barvami v cubasu? Tam klikneš npr. na midi track pa scrolaš z mouse wheelom pa ti menjava barve avtomatsko, pri nuendotu pa res moraš vedno kliknit na color tool določit barvo pa farbat.. a se ne da hitreje?

#15 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 25 marec 2008 - 12:38

Ma če se boš z barvo ukvarjal, bo še več minilo kot samo leta.
Če so finance problem, delaj na slušalke.

#16 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 16 junij 2008 - 10:36

Če misli kdo sam prinata nalepke:

Mislim da pride ok, če je sprintano v razmerju cca. 13 x 18cm.

LP

#17 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 16 junij 2008 - 11:11

MA ZDJ SO ŽE MULTIMEDIA TIPKOUNCE NA LED,KI SE TI POSTAVIJO PAČ NA KATER PROGRAM HOČŠ... OD KUBEJZA DO ILUSTRATORJA... HUDA FORA ZA TISTE K MAJO VIŠEK KEŠA

PS SORY ZA KAPSE ... SE MI JE KEBAB VMES ZATAKNU .... (MAL HECA)

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#18 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 28 februar 2009 - 10:40

Verjetno se je o tem že kje govorilo, a ne najdem.

Zanima me, če Cubase SX3 odpre projekt posnet v Nuednu (samo audio in MIDI, brez pluginov, avtomatizacije...)

#19 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 28 februar 2009 - 11:12

Ja.
www.mmedia.si

#20 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 28 februar 2009 - 11:12

Da da odpre

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#21 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 28 februar 2009 - 02:37

Hvala

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo