Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Zvočna kartica & Studijska monitora

19 odgovorov v tej temi

#1 najnačiši

najnačiši

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 25 februar 2008 - 09:03

Živjo, jaz bi pa vprašal, če mi kdo lahko pomaga pri izbiri aktivnih monitorjev in zvočne kartice. Za vse skupaj bi odštel maximalno 1200€, ker sem dolgo varčeval.

Ukvarjam se z elektronsko produkcijo, največ uporabljam cubase - še rajši pa nuendo, ker se mi zdi bolj profesionalen in hitrejši. Zvočna je naj pci saj imam z firewire in usb karticami slabe izkušnje.....

imel sem m-audio fw 410 kartico pa mi je crknila in sem izgubil račun zdaj se pa lahko ***... Sicer bi mi ta kartica čisto zadoščala a kaj ko je nihče neve popraviti(mislim da so samo fw porti hin) sad.gif Poleg tega imam še audigy 2 nx ki je tudi že enkrat crknila in sem jo dal popraviti.. ampak ta kartica se ne mora primerjat z m-audio.....

V bistvu dosti inputov ne rabim, 2 ali en(poleg midi vhoda) mi čisto zadoščata (za kitaro itd). Fajn bi bilo če bi imela kartica tudi predojačevalec za kondenzatorski mikrofon(trenutno mam shure nt 2000).

Drugače mi je pa glavno da bi bila zelo kompatibilna z nuendojem in cubase-om in mi dobro služila kot midi enota - saj v prihodnosti hočem kupiti dobro midi klaviaturo.

Igram tudi bobne - nabavil si bom pa tudi elektronske tako da bo spet midi zelo važen - majhno latenco predvsem... to je to.. kak nasvet?

Za monitorje sem že skoraj ziher.... največ gledam Yamaho pa kaki Event

what do you say?

http://www.thomann.d...sp_7_studio.htm

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 25 februar 2008 - 09:24

Zvočniki so zelo individualna izbira, tako da ti tukaj ne bi kaj preveč namigoval, sam preposlušaj in se odloči.

Za zvočno pa bi izbral (kot sem že večkrat povedal) v tvojem primeru Echo. Model si izberi sam, morda vidiš da boš v prihodnosti še kaj potreboval. Echo kartice so morda malo bolje zveneče kot RME, Emu, Presonus, Motu,... in so dokaj poceni. Routing imajo bolj slab, so pa kar dobro stabilne (driverji), preampi so celo boljši kot kakšni RMEjevi, narejene so iz kvalitetnih materialov.
Nenad Patkovic

#3 najnačiši

najnačiši

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 25 februar 2008 - 09:49

hvala za tvoj odgovor,

http://www.echoaudio...ina3G/index.php

ta bi še najbolj prišla v poštev.. Zelo podobna M-Audio Firewire 410.... Še najboljše bi bilo če bi kdo alhko popravil mojo zvočno kartico... mislim da so fw konektorji šli.. mogoče ve kdo za kak servis?? :-?

pa še malo bi oblatil m-audio, če lahko... TAKO SLABE DRIVERJE KOT IMAJO ONI NIMA NIHČE. za kartico sem odštel 400€ pa so vedno bili problemi z driverjami in komplikacije.. tudi sam mixer board je nekaj štekal, pa včasih sploh katere funkcije oz tipke niso delale- mislim da bi lahko na računalniko kaj kontroliral... res sem razočaran nad m-audio-m - že ime se mi sliši cheap.
Nevem če se bom kdaj vrnil k tej firmi, tudi nad midisport pretvorniki se vsi jezijo... Raje imam malo slabšo zvočno kartico in boljše driverje kot pa obratno.. Kaj ti pomaga dobra zvočna če so driverji v kurcu in podpora slaba..

in potem jo tam v kotu gledam, vsaj 300€ vredno zverino, katere ne morem uporabit sad.gif - sem jo že dal enemu na popravilo pa se s tem sploh ni ubadal, nekaj je govoril da kao majo svoje dele.. pa itd pa jih težko dobi..

#4 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 25 februar 2008 - 10:23

Po pravici povedano ne vem kako ima m-audio porihtano popravilo. Verjetno bi bilo najlažje če bi jo dal tja, kamor spada - preko garancije (a račun si izgubil, popravilo in poštnina pa najbrž dražja kot nova).
Veš ti driverji so večni problem tudi "boljših" firm (recimo apogee). Tudi meni je m-audio fw1814 sral nenehno in sem raje uporabljal vse drugo. Eni spet pravijo da od kar jih je prevzel avid je vse okej... Pa ne zamerit, m-audio ni neka zverina (bilo keri model zaenkrat), vse osale prej naštete so boljše po zvoku. Ampak včasih je bil m-audio dokaj sinonim za odlično izbiro, sedaj pač ni več.

Praviloma ko kupuješ zvočno, bi moral kupovati tudi pc sistem ki je kompatibilen in ti proizvajalec zvočnih tudi zagotavlja to.
Nenad Patkovic

#5 najnačiši

najnačiši

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 25 februar 2008 - 10:27

se popolnoma strinjam s tabo a sem navaden smrtnik in si ne morem privoščiti spet nove mašine... obstajajo tako imenovani studio producing sistemi - ki imajo že vse notr in so testirani da ni raznih bluesreenov itd... kompatibilnost pa na višku smile.gif

potem pa praviš da ima echo porihtane driverje? Če se razume z nuendojem je super smile.gif

#6 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 25 februar 2008 - 10:31

Lahko preveriš drugje na tujih forumih (imele pa so enkrat ene slabe driverje, par mesecev je to trajalo, tudi RME je že doživel podobne reči - npr. par mesecev ko so izdali FF800), nikdar ne verjemi kar na besedo enega pač smile.gif
Nenad Patkovic

#7 Crocy

Crocy

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 249 prispevkov
  • Interests:music production

Objavljeno 25 februar 2008 - 10:37

QUOTE (retrp)
sem izgubil račun zdaj se pa lahko ***

če še ni eno leto pojdi v trgovino in naj račun poiščejo v računalniku.

drugače je pa tko da monitorje moreš slišat preden kupiš za zvočne kartice zaenkrat še prisegam na m-audio smile.gif

#8 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 27 februar 2008 - 03:05

samo opazka... tisti monitorji ki si jih opisal namreč eden stane 550eur, kar pomeni 1100eur za par... tako da ti ostane še 100eur za zvočno smile.gif

#9 najnačiši

najnačiši

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 27 februar 2008 - 10:19

QUOTE (saso)
samo opazka... tisti monitorji ki si jih opisal namreč eden stane 550eur, kar pomeni 1100eur za par... tako da ti ostane še 100eur za zvočno smile.gif

dada vem, moral bi na začetku napisati da dam za montiore okoli 1000€ zvočna pa do 400€ smile.gif malo sem povišal. Ima mogoče kdo kake izkušnje s temi monitori, priporoča "ogled" še akterih drugih v tem cenovnem rangu? Monitori bodo uporabljeni da se naredi dober mix v nuendotu - predvsem elektronske glasbe.. potem pa mastering, a za fini mastering to ne pride v poštev. :)no glavno da bo dober mix.

#10 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 27 februar 2008 - 10:21

Malo prebrskaj pod temo: Monitorji, Zvočniki, Slušalke, ...
Nenad Patkovic

#11 najnačiši

najnačiši

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 27 februar 2008 - 10:35

že gledam, drugič bom posamezno odprl topic tongue.gif

#12 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 27 februar 2008 - 11:03

že že, ampak ta cenovni rang je zelo priljubljen tukaj na forumu in so dečki kar nekaj napisali...
Nikakor da nekdo vpraša: Kaj priporočate zdaj ene mastering zvočnike do 50.000€ max. morda 80.000€, ker imam limitiran budget :smt043
Nenad Patkovic

#13 najnačiši

najnačiši

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 27 februar 2008 - 11:07

razumem, smo pač bogi bolj, saj skoraj vsi so tako začeliiii... se vsaj bolj potrudiš.. opažam da ko ljudje postanejo slavni in obogatijo, pozabijo za kaj so živeli, spremenijo se... veliko........ producentov postane lenih, ampak to je že debata za drugo temo.. opažam da je res dosti napisanega, super forum, v slo še nikjer nisem zasledill tako lepega foruma na to tematiko smile.gif

#14 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 27 februar 2008 - 12:12

Ne ni frke da smo bogi, itd... ampak bi pasalo malo debatirat pa makar sanjarit o res že bolano dragih... sicer pa koliko je mladih klincev, ki se na enako vrednih makinah zaletavajo po avtocestah... potemtakem so takšni zvočniki bolj zdravi, niti eno in ne drugo pa ni ne vem kakšna naložba laugh.gif
Me veseli, da ti je forum všeč.
Nenad Patkovic

#15 filipich

filipich

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2008 - 09:36

pozdravljeni, mene zanima če kdo ve kje dobiti kakšne plugine za zvočno echo gina3g ? razne efekte rečmo? hvala, lp

#16 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2008 - 02:57

Ne razumem kakšne efekte bi imel za zvočno kartico.
Če že, potrebuješ recimo na pc-ju DX ali VST, VSTi plugine/ vtičnike/ efekte za DAW editor, sekvencer,... ne pa za zvočno!
Verjetno misliš efekte kot so kompresor, limiter, eq, delay, reverb,...?!
Nenad Patkovic

#17 filipich

filipich

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2008 - 04:03

npr za vocal, da bi samo pel in imel te efekte kot si jih naštel, ne da bi bilo prek kakega programa kot so cubase fruity or smth?

#18 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2008 - 05:32

Prek nekega programa bo moral ja, kjer potem lahko odpreš in naštimaš paramerte plugina.
Obstajajo tudi standalone plugini (kot recimo ena verzija melodyneja ali pa standalone verzija mastering IKM plugina t-racks 24, pa še bi se kaj našlo...).

Žal pa je čas za virtualne efekte pri digitalni produkciji potreben na koncu, ko imaš v editorju vse razrezano, izbrano, postavljeno,... nato dodaš še efekte na te tracke.
Nenad Patkovic

#19 For

For

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 47 prispevkov

Objavljeno 09 oktober 2008 - 11:52

QUOTE (NLP @ 25. Feb 2008 23:23:28) <{POST_SNAPBACK}>
Praviloma ko kupuješ zvočno, bi moral kupovati tudi pc sistem ki je kompatibilen in ti proizvajalec zvočnih tudi zagotavlja to.

Se opravičujem ....brskam, brskam in ne najdem. Vem da sem enkrat precej tega prebral o pc sistemih, pa bi prosil za kakšen link na to temo.

Hvala
ROCK!

#20 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 10 oktober 2008 - 07:02

QUOTE (For @ 9. Oct 2008 23:52:34) <{POST_SNAPBACK}>
Se opravičujem ....brskam, brskam in ne najdem. Vem da sem enkrat precej tega prebral o pc sistemih, pa bi prosil za kakšen link na to temo.

Hvala

http://www.planetaud...p...&hl=windovs

http://www.planetaud...p...&hl=windovs
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov