Kateri preamp najraje uporabljate?
Objavljeno 09 junij 2006 - 01:37
Iz prve roke lahko povem, da vsi našteti (razen Behringer malo odstopa od povprečja), delujejo več ali manj isto, oz. je razlika med Millenio in serijskim (ugrajenim) preampom v Yamaho 02R96 tako majhna, da ne odtehta 600.000 SIT, kolikor stane Millenia. Kdor ne verjame, se lahko naroči na prezentacijo. 8)
Nisem pa še probal raznih Fearnov, Tube-Techov, Manley-jev in podobne high klase, ampak po moje prav gromozanske razlike v primerjavi s kakšnim Focusriteom tudi ne more bit. Vsi, ki vsaj malo veste, kako so preampi narejeni in kaj to sploh je, veste, da je vse skup malo manj kot nategavščina. Govorim o preampih brez ali z bypassano kompresijo, limiterjem in eqjem!
Moje mnenje je, da je bolje vložit malo več v super mikrofon in povprečen preamp, kot pa v super preamp in poceni mikrofon. Pa še tukaj cena ni enako kvaliteta. Z Neumannom TLM103 nimam prav dobrih izkušenj, v nasprotju z Audio Technico 4033, ki je pol cenejši in dela bolje od omenjenega Neumanna, vsaj na vokalih in akustičnih instrumentih.
Konec koncev smo snemali plato direkt na Soundcraft DC2020 preampe, pozneje smo z istimi majki popravili določene stvari na 02R96 in Yamahine preampe. Ni razlike v soundu! Pa to ne rečem samo jaz... poznam kar nekaj folka, ki je enakega mnenja. Se pa lepo vidi, če maš, ja... Lučke pa tko. Hehe...
LP
Objavljeno 09 junij 2006 - 04:18
A ce bi si nabavljal preamp bi raje kupil kaj manj komercialnega, cenejsega,narejenega v majhnih serijah. Ponudnikov je veliko.
Objavljeno 09 junij 2006 - 05:24
Pol se pa enkrat v jesen dobimo (lahko pr men v "novem" studiu, upam da bo septembra vse fertik) in probamo vse te kište. Povabmo en band in eksperimentiramo cel dan. Zvečer pa še piknik nardimo... Prijetno s koristnim, oz. obratno, hehe.
LP
Objavljeno 09 junij 2006 - 07:47
Naj povem eno zgodbo o njem:
Ko sem bil se mulec sem mu nesel na "popravilo" Gibson GA20 ojacevalec iz l.56..Zgledal je kot nov, krasen primerek, za zbiratelje vreden precej. A treba mu je bilo zamenjat eno lampo, pa mi je Slapsak rekel da se je ne da dobit (danes vem da to ni res) in mi v zameno zanj ponudil nekaj lamp ki sem jih rabil za preamp ki sem ga izdeloval (po njegovih oz Mullardovih nacrtih). Ker naj bi lampe bile vredne 20.000 sit sem se odlocil za menjavo, kaj naj bi z ampom ki se ga" ne da" popravit... Nato sem mu povedal da imam se Fender Vibralux Reverb in Gibson Les Paul Studio in je hotel kupiti se to. Ponudil mi je 12000 sit in ostali material za preamp ki naj bi bil vreden 70.000. Danes vem da je bila vrednost materiala 10.000 sit!!!
Za Fender Vibrolux, Gibson Ga20 in Les Paul sem torej dobil 120.000 in material v vrednosti 10.000 sit. Lampe so bile itak skart roba, tako da sem jih po vecih frustrirajocih poskusih izdelati preamp z njimi vrgel v smeti. Da ne govorim o shemi za preamp..To je bil neki Mullardov preamp ki naj bi bil enak Neumannu, a to ni res. Spet laz!!! Jaz sem pa prodal mojo kitaro in ferst ker sem za delo nujno rabil vhunski preamp. Pa izdelat sem ga znal, samo pravi nasvet in material sem rabil. Res ne vem kaj naj naredim s tem tipom?:twisted:
Sorry za tale izpad, a tema je pac nanesla na to.
No, za jeseni pa velja
Pozdrav Miha
Objavljeno 13 junij 2006 - 09:33
Res ne razumem, kako se ti je zdelo kul zamenjat Gibson GA20 (letnik 56!!!) za lampe v vrednosti 20 jurjov??? Koliko si bil pa star takrat?
Objavljeno 13 junij 2006 - 12:56
Takrat sem bil star 19 let, pa nihce drug ni hotel vzeto ampa na servis ker ga niso poznali. Jaz pa tudi nisem vedel kaj imam. Sedaj resno razmisljam da bi se oglasil pri Slapsaku da se "pogovoriva" o tem problemu. A zal je minilo veliko casa od takrat, tako da vprasanje ce se mi sploh splaca.
Kaj ce bi raje kaksno rekli o preampih, ne o Slapsaku. Ce pa ima kdo kaksno konkretno idejo glede omenjenega problema je bom zelo vesel.
Kateri so torej vasi priljubljeni preampi? Uporabljate samo tiste na konverterjih, ali samo zunanje?
Objavljeno 13 junij 2006 - 01:37
Res upam, da bos uspesen.
Objavljeno 13 junij 2006 - 01:46
Objavljeno 14 junij 2006 - 11:55
Z Bobanom ki ga najbrz poznate imamo vsi zelo dobre izkusnje. Naredi poceni, hitro in zelo kvalitetno. Pa se lampe ima res poceni. Prodaja "ta boljse" od Ei Nis, ki postajajo vedno bolj cenjene. Priporocam, cifro lahko dobite pri meni.
Objavljeno 15 junij 2006 - 11:03
Naj napisem se svoje izkusnje s tem: uporabljal sem TL Audio Ivory serijo, Telefunken/TAB V72, Manley Voxbox (le sprobal), Rane MS1B, UA2-610, Avalon 737, Tube Tech MP1A, nekaj kopij, broadcasting preampov idr.
Tezko opisem vsakega posebej, a "najboljsi" se mi zdi Tube Tech in nekaj kopij razlicnih old school preampov. Rekel bi da najvec karakterja, topline dodajo tisti ki imajo signalni transformator na vhodu in izhodu, od novejsih me je pa presenetilo nekaj modelov ki imajo kot ojacevalni element le en cip.
Objavljeno 01 avgust 2006 - 02:33
Sprobal sem tl audio in art nek poceni model samo moram rečt da je zelo lepo otoplil sound. kupujem pa neki še dodatnega mogoče Joemeek
Objavljeno 03 avgust 2006 - 06:02
Moram ga kaj sprobat. Kaj je kdo probal ART digital Mpa 600 eu nekje.
http://www.musik-sch...oducts_id=11262[url]
Objavljeno 08 avgust 2006 - 01:33
Največ uporabljam pa seveda Milenia Media STT-1 8)
Objavljeno 08 avgust 2006 - 02:02
BTW kje in kolio stane mindprintDTC
Nevem točno lani ko sem ga jaz kupil je bila cena cca 2000€, ampak jaz sem ceno zbil na 1150€
Kupiš
Objavljeno 08 avgust 2006 - 03:00
Iz tega lahko sklepaš, da cena ni vse. In tiste lampe v Behringerju niti niso za okras, ampak imajo svojo funkcijo. Zadeva je tudi kar lepo lično narejena, celo v notranjosti.
Sicer ni glih prvi na spisku po uporabi, ni pa vreden takega sovraženja, kot to počno nekateri.
LP
Objavljeno 08 avgust 2006 - 05:09
Glede neke pripombe, da ni v SLO glasbenika, ki bi "izkoristil" nek drag preamp - v SLO je dosti dobrih glasbenikov in celo odlicnih projektov, pravzaprav je manj res dobre produkcije... Prevec je sterile in posnemanja - raje imam tehnicno povprecno / solidno produkcijo s karakterjem, kot hiper sproducirano anemicnost... A to je ze druga tema... V SLO je kar nekaj drago opremljenih studiev, pa je vseeno veliko izdelkov, ki pridejo ven, zelo povprecnih - ne vem, ce so zmeraj glasbeniki krivi, da se oprema ne "izkoristi" dovolj
Objavljeno 08 avgust 2006 - 10:35
So not lampe samo za svetlobo in gretje ali ...
Pred kratkim sem delal na koncertu White Snake v Krizankah. Za vokale, snare in se par instrumentov so imeli Behringer Ultragain lampase..Zvok je bil cisto ok, celo dober ce izvzamem to, da je bilo preglasno. Tehnika sem vprasal zakaj ravno Behringer, pa mi je rekel da so ti preampi cisto primerljivi s tistimi v rangu 1000 evrov.
Tule je pa se link ki prikazuje nateg :
the lovely glow of a vacuum tube
http://www.record-pr...earn.cfm?a=2838
Ampak preamp dobro dela. V resnici ni lampas;vhodna stopnja je tranzistorska, potem lampa da malo zmehca, na koncu pa cip namesto tranzistorja. Gre za hibrid, enako kot TL Audio "tube" preampi.
Objavljeno 09 avgust 2006 - 09:07
kljub temu da je oprema kar na novoju v nekaterih studijih.
Problem je da ne slišim ne izvirnih idej ne dobre produkcije.
No nebi rad tle kritiziral, saj niso še nobenemu kritiku postavli spomenika:)
Ja bom preizkusil behringerja no, ker rabim nekaj za live in mogoče bo celo zanimiv za moje analogne zverine.
Kaj si probal menjat lampe?
Objavljeno 09 avgust 2006 - 07:45
Lamp nisem menjal, odprl sem ga zato, ker me je zanimalo kako kvalitetno je zgrajen in za kaksno vezje gre, lampasko ali hibridno..Menjava lamp bi najbrz kaj spremenila, a ne bistveno. To bi se splacalo narediti ko bi bile izrabljene, pri novih pa ne.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov