Zdravo!
Sem novajlija na forumu in me zanima, kaj priporočate da nabavim kot master klaviaturo: CME UF-8 ali M-AUDIO Keystation 88pro.
Klaviaturo bi uporabljal tudi za učenje sina, ki bo začel obiskovati glasbeno šolo/klavir. Osebno sem preiskusil UF-8 , Keystation pa ne.
Vem pa, da je glede kontrole s softwareom (Cubase, Sonar) keystation veliko boljši.
Hvala za vaše mnenje.
LP;
Master klaviatura
Začel
gomboss
, maj 29 2006 06:59
6 odgovorov v tej temi
Objavljeno 29 maj 2006 - 08:46
Hmm, kolikor mi je poznano, imajo M-Audio res bedno tastaturo. Tako da je učenje klavirja na to malo vprašljivo.
Je pa kot kontroler baje M-Audio boljši.
Res pa je, da sam osebno nisem preiskusil nobene od teh dveh modelov.
Bi se pa sam odločil takole: premislil bi, koliko dejansko potrebujem vse tiste Knobse in Slide za uporabo v studiu, predvsem pa bi v trgovini (če se le da) postavil eno zraven druge in probal tastaturi. Glede na to, da se namerava sin na to učiti klavir, se mi zdi to kar pomembno.
lp
Je pa kot kontroler baje M-Audio boljši.
Res pa je, da sam osebno nisem preiskusil nobene od teh dveh modelov.
Bi se pa sam odločil takole: premislil bi, koliko dejansko potrebujem vse tiste Knobse in Slide za uporabo v studiu, predvsem pa bi v trgovini (če se le da) postavil eno zraven druge in probal tastaturi. Glede na to, da se namerava sin na to učiti klavir, se mi zdi to kar pomembno.
lp
Objavljeno 29 maj 2006 - 09:37
Za učenje klavirja priporočam:
- obtežene tipke
- velocity sensitivity
(aftertouch sensitivity je pa en tak ekstra fetish za nas filingerje ;)
Kar se kompatibilnosti s softwarejem tiče se ne obremenjuj, ker itak vse midi implementacije sledijo GM, GS ali XG standardu (so pa itak vsi GM compliant), za tiste redke klaviature ki pa tega ne podpirajo se pa pač napiše "midi map" (ampak takih klaviatur danes sploh ni več ;). "Generic remote" (za outboard kontrolo) se pa da itak naprogramirat na karkoli, samo da ima klaviatura kakrsnekoli sliderje..
Good luck!
- obtežene tipke
- velocity sensitivity
(aftertouch sensitivity je pa en tak ekstra fetish za nas filingerje ;)
Kar se kompatibilnosti s softwarejem tiče se ne obremenjuj, ker itak vse midi implementacije sledijo GM, GS ali XG standardu (so pa itak vsi GM compliant), za tiste redke klaviature ki pa tega ne podpirajo se pa pač napiše "midi map" (ampak takih klaviatur danes sploh ni več ;). "Generic remote" (za outboard kontrolo) se pa da itak naprogramirat na karkoli, samo da ima klaviatura kakrsnekoli sliderje..
Good luck!
Ahhh, tudi entropija ni več to kar je nekoč bila ...
Objavljeno 25 januar 2007 - 01:24
Glede master klaviature se tudi jaz zanimam za kaj uporabnega, ampak "resno" učenje klavirja za moje pojme zahteva pravo mehaniko, se pravi od lesenih tipk naprej, kar v praksi pomeni, da elektronske variante ne pridejo v poštev (razen mogoče kakšne dražje variante s pravo mehaniko in lesenimi tipkami, kar pa je dražje od solidnega pianina). Master keyboard bo torej za namen učenja uporaben največ 2 leti, več ne, potem bo potreben vsaj pianino, če interes ne bo padel.
lp
lp
Objavljeno 25 januar 2007 - 10:01
Pred kratkim sem si kupil Keystation 88es, pa sem zelo zadovoljen z njo. Za učenje klavirja verjetno ni primerna, ker niso hammer-on tipke, ampak semi-weighted... je pa za to ceno zelo super klaviatura.
Meni so tipke zelo všeč, saj so dosti hitre (v primerjavi s klavirskimi), hkrati pa imajo kar dosti "hoda" in niso tako mehke kot na večini synthov. Tako da za to ceno vsekakor priporočam vsem, ki rabijo večji controller, pa jim hammer-on tipke niso pogoj.
Meni so tipke zelo všeč, saj so dosti hitre (v primerjavi s klavirskimi), hkrati pa imajo kar dosti "hoda" in niso tako mehke kot na večini synthov. Tako da za to ceno vsekakor priporočam vsem, ki rabijo večji controller, pa jim hammer-on tipke niso pogoj.
Objavljeno 25 januar 2007 - 10:05
QUOTE (saso)
Pred kratkim sem si kupil Keystation 88es, pa sem zelo zadovoljen z njo. Za učenje klavirja verjetno ni primerna, ker niso hammer-on tipke, ampak semi-weighted... je pa za to ceno zelo super klaviatura.
Kakšna pa je bla cena in kje si kupil ???
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov