Pred kratkim sem iz zabavljaško-gostilniškega ambienta rešil en D-50 v super kondiciji... To je zame eden najbolj spejs digitalnih sintov, pa med digitalci najbolj mehak in fat..
Najlepše pa je, da se danes dobi za ca.250EU...
Skratka - dandanes, ko se vse seli v kompjuter in so VSTiji res že zelo dobri, pa vseeno ugotavljam, da tudi pri digitalnem sintu obstaja razlika - HW ima več neke mehkobe in kompaktnosti, ki kar vabi, da igraš....
Sicer se mi je enako zgodilo, ko sem prvič odprl Absynth - presedel nekaj ur za njim in spejsal... a z D-50 je še boljše - pa zelo ok klaviaturo ima.
Oba sinta se mi zdita zelo podobna - idealna za epske cinematične sounde in mogočne pade.
A D-50 kljub častitljivi starosti in tehnični omejenosti v primerjavi s kompleksnostjo Absyntha še zmeraj uspe pričarat še za ščepec več magije in topline...
CHECK:
1. www.satoration.org/spejs1.mp3
2. www.satoration.org/spejs2.mp3
Ne povem kdo je kdo, lahko pa ugibate...
(oboje je posneto surovo - samo z internimi fxi od obeh sintov, brez dodatnih reverbov ali kakršnekoli obdelave)
D-50 se obnaša pod prsti bolj organsko, manj ostre visoke ima in zveni digitalno na najboljši možen način. Zdi se tudi, kot da bi bil sound bolj kompakten - manj "in your face" - kar pušča več headrooma za ostalo...
Absynth je odbit spejs sint, ki pa zveni malo bolj ostro in ekasto ter prekrije širok spekter, da ga nato težje umiksaš...
Skratka - tole legendarno staro digitalno zverino toplo priporočam.
Roland D-50 Vs. Absynth
Začel
satoration
, jan 12 2008 10:11
5 odgovorov v tej temi
Objavljeno 13 januar 2008 - 01:53
najs :wink: rekel bi da je D-50 taprvi...mam prav?
pr spejs2 ga drugi sound res mal neprijetno zareze...ceprov ga pa pri prvem soundu bas lepo gode
men se tut zdi, da zna bit moja yamahca dx7 digitalna na tak lep, analogen nacin...
men se tut zdi, da zna bit moja yamahca dx7 digitalna na tak lep, analogen nacin...
Ebay the baby, get more equipment.
Objavljeno 14 januar 2008 - 07:52
QUOTE (Jitter)
QUOTE (satoration)
Pred kratkim sem iz zabavljaško-gostilniškega ambienta rešil en D-50 v super kondiciji
... torej so tisti tadobri zvoki zelo malo rabljeni
Mhm, v uporabi so bile v glavnem "violine", harmonika in klarinet - nekdo je prav posebej sprogramiral take zvoke gor za tega gospoda, ki mi je tole prodal :roll:
Hvala bogu za sysex dump pa internetno druščino "wierdotov", hehe
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov