Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

kompresor do 3000 eu

53 odgovorov v tej temi

#1 graylow

graylow

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov
  • Interests:elektronska (minimalistična) glasba

Objavljeno 27 december 2007 - 12:58

zanima me kaj bi mi priporočali za takšno ceno...kompresor bo namenjen za elektronsko produkcijo
Music is what feelings sound like

#2 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 01:05

Stereo ali mono? ...

če mono,potem bi ti svetvou enga Distressorja ki pride 1500 ojrou, pa enga UA 1176 ki pride okol 1700 eurou...

tko boš meu dve odlični barvi kompresorjev... 1176 kot klasika in pa distressor ki ponuja neki drugih zadevc ki bi lahko lepo barvale "hladno" elektroniko...

če bi pa stereo opcijo...pa sploh nebi razmišlu pa bi vzel manley mu-kompresor... pride okol 3500... pol pa še en DIY SSL kompresor pa maš use =)
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#3 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 01:25

Digital Fishphones, za 3000 € pa za en mesec na maldive. smile.gif

NLP, boš kaj dodal? 8)
www.mmedia.si

#4 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 27 december 2007 - 03:22

Jaz se v nulo strinjam z Blasterjem :!:
...predlagam le Sejšele ali Mauricius laugh.gif

glej ali misliš služit s svojo glasbo denar, boš od tega živel,...? - Potem lahko bluzimo tisto in ono....
Če pa ne potem v najhujšem zagriženem primeru (ker si pač na vsak način želiš imet fancy HW comp.) idi v pametno DIY varianto (boš lahko naredil kar nekaj različnih komponent za ta budget).
Drugače pa lahko s free plugini in v kakšnem studiu dodatno pobarvaš zvoke. Tam imajo še več strupenih kompresorjev, eqjev,...kompresor ni vse.

Kaj pa "Akustika"?!
(si to mislil Blaster? laugh.gif )
Nenad Patkovic

#5 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 05:55

QUOTE (NLP)
Jaz se v nulo strinjam z Blasterjem :!:
...predlagam le Sejšele ali Mauricius laugh.gif

glej ali misliš služit s svojo glasbo denar, boš od tega živel,...? - Potem lahko bluzimo tisto in ono....
Če pa ne potem v najhujšem zagriženem primeru (ker si pač na vsak način želiš imet fancy HW comp.) idi v pametno DIY varianto (boš lahko naredil kar nekaj različnih komponent za ta budget).
Drugače pa lahko s free plugini in v kakšnem studiu dodatno pobarvaš zvoke. Tam imajo še več strupenih kompresorjev, eqjev,...kompresor ni vse.

Kaj pa "Akustika"?!
(si to mislil Blaster? laugh.gif )

Tudi to, ja. Predvsem pa tisto prvo... wink.gif
www.mmedia.si

#6 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 06:20

Tud Mombasa pride v poštev :twisted:

=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=

#7 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 10:47

hmm.... zgleda da mamo tuki člane ki bi lahko deleli v kšni franšizi ki se ukvarja s turizmom ohmy.gif ...

če ma člouk 3000 eurou...išče kompresor... zakaj pa ne? ... pizdarija no?!$%po neki strani mam do vas neko spoštovanje ker ste dal že neki čez,sam to mi je pa res mim...
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#8 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 27 december 2007 - 11:19

Ne narobe razumet, poleg tega da kaj svetujemo, se tudi šalimo, to je to. Resno se mi zdi takšen lušten kupček denarja, malo dosti, da bi ga "zapravil" za HW kompresor.
Konkretno: če imaš vse porihtano (prostor, akustika, mikrofoni, kontrolna soba, preampi, konverterji, ...) in s tem služiš nek denar od katerega lahko živiš - kupi en dober kompresor. Shadow hills npr.smile.gif tega je res dosti. Mnogokrat je izbira odvisna od lastnih preferenc, stila muzike in/ali! domišljije.
V tem primeru osebno priporočam DIY variante, ki so tako ponavadi kopije (mnogokrat boljše) legendarnih ali sodobnih komponent.
Če pa je tvoja glasba hobi in občasno resnejše avtorsko delo, potem pa si pomagaj/olajšaj s plugini, ki niso zaničevanja vredni. Ampak pred tem moraš sledit poti gradnji studia (prostor, akustika,...prej površno našteto).
V slabem prostoru zajet zvok, bo tudi najboljši kompresor dajal slabše rezultate kot bi lahko.
Če nimaš vsega porihtanega, se mi to zdi zapravljanje denarja za dober feeling in ne kvalitetnejše delo.
Nenad Patkovic

#9 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 11:58

hehe, dobr ste začel debato...
pejte na pir pa se zmente.

Tle pa pač povejte človeku kater kompresor naj kupi za 3k €. Po možnosti naj svetujejo tisti, ki so že delali s takimi aparturami.

Če kupuje comp za tri jurje in nima porithanih "ostalih stvari" je konc koncev njegov problem. (če je vsaj malo bral forum, potem se zihr boji NLPja in je že lepoposkrbel za akustiko :wink: )Je pa lepo, no, da opozorite :wink: , ker je konc koncev res in mate prav.

Zdaj pa le svetujte glede kompresorja.

P.S.: pa ne zatirajte kochobassa, takih romantikov manjka v tem poslu biggrin.gif

#10 Gaber

Gaber

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 130 prispevkov
  • Interests:ena bjonda iz budve....

Objavljeno 28 december 2007 - 08:29

jaz ti bi svetoval chandlerja germanium compresor ker dela ko svinja!!! distressor pa itak je zakon....

to je vredno imet neglede al je hobi al je job

http://www.gearslutz...anium-comp.html

#11 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 28 december 2007 - 08:45

Jst bom dodal še eno zlo dobr kompresor na tale seznam.
Po mojem okusu je tole Neve Portico 5043.

o-t.// na Maldivih je lepše kot na Mavriciusu in Širilanki :smt115

Aja, P.S. Raje si kupi za ta denar dva kosa.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#12 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 28 december 2007 - 11:41

Če hočes konkretno razpočit kick, da sune kot pri norcih, potem en kompresor tipa Urei 1176 (ki mu vse gumbke porineš notri) ne škodi. Baje da dela Purple audio najboljšo repliko - MC77. UA je sicer kao nadaljevanje originala, ampak Purple je baje the real shit. Pa še porabil boš samo polovico denarja. Sicer pa se elektro baje v zadnjih cajtih dosti dela ITB...
SPL Transient designer zna bit koristen - tudi tale od UAD-1...

Za hitro in čisto kompresijo je meni ultimativni zakon LA-2A, ki ga dela UA ali pa kakšna samogradnja - a ga poznam samo iz njegove software različice na UAD-1. Pa je že tam HUD. Primeren je za neslišno komprimiranje in umirjanje signalov...

Aja - pa kak dbx160 za barvo... pa grizenje...

Na bus mogoče celo ne bi dajal kompresorja, če hočeš odprt airy sound v elektroniki - raje na posameznih inštrumentih - da umiriš bas linije, itd.

Če pa ze za bus - pa to kar so ostali rekli...

Ni pa čisto mimo pomislek kaj človek že ima - cel kup vintage sintov pa celo serijo Rolandovih TRjk, itd. pa bi res rad še en hud analogen kompresor ali pa dela na skrekan Cubase pa Reasona....

To seveda lahko vpliva na nasvete...

#13 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 28 december 2007 - 12:57

Satoration, se popolnoma strinjam s tabo.... Bejž vedet, kaj ma doma pod posteljo.... biggrin.gif

Kaj pa recimo SUMMIT AUDIO DCL-200 ? Zna bit kar srčkana zadeva :roll:

Za ta keš (3k) dobi tudi že AMS Neve 8801 , pa ma vse v enem (EQ, Comp, Gate, Limiter, MIc-Pre.... ). Sm bolj rookie v teh zadevah, ma če pogledam, da bi jaz kupoval tako stvar, bi se za začetek bolj nagibal k CS-u, šele kasneje (če bi stvar zalaufala), bi si dodatno omislil še kako drugo HW dobroto :smt023

Sicer samo moje skromno mnenje....

#14 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 28 december 2007 - 02:22

Mah ja - sicer pa ko pomislim - za 3000eu - ce ze imas vse ostalo - si res lahko privoscis en Distressor + Purple Audio MC77 + kak rabljen dbx160 za mali denar - tale lepo vgrizne in je drugacna barva (ali pomanjkanje le-te) od ostalih...

#15 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 28 december 2007 - 03:07

...pa še DW Fearn (osebno slišal - super), Pendulum, ADL (osebno slišal - super), API, Daking, EAR, Fairman, Gyratec, GML (osebno slišal - super), Groove Tubes (osebno slišal - super), Inner tube, Inward Conn., Manley (osebno slišal - super), Mercury, Prism Maselec, Millenia (osebno slišal - super), Retro Instr., Shadow Hills, Smart Research, Summit (osebno slišal - super), Thermionic, Tube tech (osebno slišal - super),... in pa vse ostalo do sedaj našteto.
Nič ni zelo očitno bolje od drugega, morda le drugačno. Iz vsake komponente ki jo imaš ali jo dokupiš izvlečeš ves možen potecial, potem si pripravljen na več.

Osebno ne bi znal povedat, kakšen karakter bi pasal tvojemu zvoku, ki ga hočeš dizajnirat, naredit verjetno nek lasten trade mark zvok, zato pa so tvoja ušesa tista, ki ti bodo rekla, to je to....pa čez par mesecev boš spoznal, da pa bi še ta in oni karakter...in nikad kraja.
Chris Lord Alge ima komponente naštimane na njemu najboljše "sweet" nastavitve, katere bojda nikdar ne spreminja, zato pa ima toliko opreme laugh.gif . Torej vsaka komponenta ima svojo bolj ali manj magično nastavitev.
Cene pa so vrtoglave, glede na to kar ena kišta ponudi (za mene žal premalo za take denarje, saj ni rentabilno, če pa bi bilo, pa je to drug štos).

Zato sem še zmeraj pristaš DIY variant (sploh pri compih, eqjih in preampih), če že ne znam delat s plugini in/ ali nikakor ne dobim "tistega" organskega zvoka.

Ixi; daj mu poslušat svojega Drawmerja ali Mindprinta, morda mu bo všeč... :wink:
Nenad Patkovic

#16 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 28 december 2007 - 04:26

Drawmer 1960 je zelo ok, a mogoče ni ravno za take namene - pred leti sem z njim redno razpočeval sterilne TR909 sample (to pomeni "overkompresiral" in nato dvignil make-up gain in s tem distorziral) - tako da so dobili značilni "oomph" sound - a je bilo še zmeraj preveč pocasto - pač lampe in soft knee karakter - kompresor tipa Urei 1176 pa je ravno za take hece... Dbx160 pa je klasika za obdržat signal na svojem mestu, kar zna v elektroniki tudi prav prit...

Kaj pa vem - samo slišat ni dovolj - treba je malo uporabljat in videt kako deluje v določenem scenariju - ne gre samo za osebne preference - bolj za način delovanja določenih kompresorjev - dlakocepske razlike med različnimi firmami so potem manj pomembne...

UAD-1 je super vadnica za v praksi preizkušat način delovanja in zvočni karakter dragih klasičnih kompresorjev... Plug-ini ne zvenijo do 100% enako dobro kot HW, a je njihov karakter in način delovanja identičen (recimo 80% kvalitete HW in 100% enak način uporabe kot HW).

Najboljše si je vzet zgled kaj je delovalo dobro v zgodovini in se še danes uporablja - torej referenco in se po tem ravnat.

Pa ubrat klasiko - en OPTO, en FET in en TUBE kompresor pri hiši - še zmeraj pa sta tu bolha in ebay, da kaj prodaš, ko ti več ne paše in bi rad kaj drugega - kdor ne riskira ne profitira NLP (glede rentabilnosti).

peace

#17 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 28 december 2007 - 05:50

Velja. Meni je vseeno, jaz sem že "pokopal" svoja 2 studia tak da neke izkušnje že imam laugh.gif
Čisto smo se razpričali threadstarterja Graylowa pa sploh več ni laugh.gif
Nenad Patkovic

#18 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 28 december 2007 - 07:18

...je kupu behrinfakingerja in šu u južne kraje ....
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#19 graylow

graylow

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov

Objavljeno 28 december 2007 - 09:07

uuuu kk ste se že fajn razpričali mene pa ni blo....se opravičujem sad.gif
no takole nism noben hud profič k se mu pod postlo skrivajo sinthy in druge zadeve mam pa zato akustiko poštimano (sm se ustrašu NLP-ja glede akustike biggrin.gif ). Drugo leto grem v nabavo nove zvočne (FF800), compa ter alesis andromeda a6....sam za kompresor mi pa ni jasno kaj izbrat. Glede na to da produciram bol minimalističen tehno kjer hočm doseči organski zvok ter tisto globino in kristalno čistino zvoka.... bass linija more bit extremna prav tako kick (tuki mate set od gaiserja www.clonk.com -->artists--Gaiser).

#20 graylow

graylow

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov

Objavljeno 28 december 2007 - 09:11

aja pa original programe si bom kupu biggrin.gif

#21 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 28 december 2007 - 10:45

no če hočeš že extremne bass linije si raje preposlušaj kašno delo od Vex'd bratov...in se raje odloči ali si gearslut ali bi raje delal na produkciji zaradi občutkov, ki jih gojiš do glasbe.

lp

#22 graylow

graylow

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov

Objavljeno 29 december 2007 - 08:28

ja itak da zaradi čustev to počnem...konc koncev se bom tud zarad tega zakreditiru. Cajt je že biu da se spustim bol v profi vode

#23 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 29 december 2007 - 08:40

in zdej boš puko 3k za en kompresor? dobr si

#24 graylow

graylow

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov

Objavljeno 29 december 2007 - 08:50

ne sej si bom dva kupu za ta dnar bom ubogu pobe

#25 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 29 december 2007 - 11:42

Kaj pa če bi prvo poskusil z dobro premišljenim "setom pluginov" in probal prodat prve izdelke in naknadno lepo upgrejdal svoj studio?
Ne vem, če se bo kaj mnogo bolj poznalo pri trženju tvojih izdelkov zgolj s pridobitvijo boljših kompresorjev, kot pa lahko pripomore sama ideja/glasba, ki je najvažnejša (poleg akustike seveda laugh.gif )?!
Nenad Patkovic

#26 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 30 december 2007 - 02:57

Se popolnoma strinjam s tabo, NLP, ampak tistemu ki se gre res 100% za glasbo bo prodal tud samega sebe...... hvalabogu malo jih je in sam usaj za enkrat nisem tak :smt107

Res pa ne vem če se ti splača kupovat tako drag kompresor, saj imaš res na razpolago kvalitetne plugine, ki se navsezadnje tudi že lahko primerjajo z najdražjim hardverom.

#27 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 30 december 2007 - 11:07

Recimo Waves API, V-Series, URS Pro, SSL 4000, UAD-1, SSL Duende.... Za te šolde si raje omisli par UAD-ovih kartolin (recimo Ultra Pak pa še par project pakov, tko da maš ene 3-4 karte and off-you-go).... Neprimerno več boš za začetek nardil z tem, šele kasneje si začni omišljat HW.....

#28 graylow

graylow

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov

Objavljeno 30 december 2007 - 12:47

najbolš je kombinacija pluginov z HW, oboje more bit pr bajti.

#29 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 30 december 2007 - 02:24

QUOTE (graylow)
najbolš je kombinacija pluginov z HW, oboje more bit pr bajti.

Če se res hočes it profi - pa glede na to, kar sem slišal na onem linku do Gaiserja - je največji hec v source materialu...

Če se boš šel tak minimal tehno je res pomembno, da suvajo prave analogne mašince, ki pač imajo še tisti mali % več organske dimenzije in šusa, kot VSTiji... če slišiš veliko razliko med original 808 in ADM sampli potem veš kaj moraš najprej nabavit... : http://www.audioreal...nnouncement.htm

Če večina glasbe temelji na drum patternu in bas liniji, potem pač mora biti vir vrhunski, če bi rad bil res pro...

Analogne mašince imajo bolj organski sound, poleg tega pa noro tight timing, ki ga MIDI težko poustvari... (govorimo o takem minimalu, kjer vse temelji na simple grooveu, ki laufa - za ostalo ni problem ITB)

Če za tak stil ne uporabljaš prave reči je to tako, kot da bi snemal solo el.bass plato a la Marcus Miller ali Victor Wooten in podobni s Trilogyjem...

Drugo pa je, če delaš kak IDM, pa bolj kolažiraš, uporabljaš loope, ekstremno efektaš - to se da veliko bolj fleksibilno delat ITB.

Prepričan sem, da lahko 90% super kreativne elektro produkcije narediš ITB s pomočjo prej omenjenih plug-inov - sploh UAD-1 in Duende sta hud zakon... pa boš imel več raznolikosti in možnosti, kot samo z dvema dobrima HW kompresorjema...

Če se že misliš zakreditirat si nabavi opremo, ki ti bo v štartu največ koristila... To so pa prave analogne mašine in profi software...

P.S. Pa vem kaj govorim, ker sem bil nekaj let ponosni lastnik TR-808, ki je čista drum machine erotika... samo spustiš zanimiv pattern, malo vrtiš gumbke, vklopiš še kak dodaten filter, delay, zraven kaj zaigraš na synth in že groovaš... še zdaj mi je žal, da sem jo prodal za dvakratno ceno po kateri sem jo kupil... pa čeprav se ne ukvarjam z elektronsko glasbo v najožjem smislu besede...

#30 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 30 december 2007 - 03:29

misliš da kakšen nepheton ne bi bil dobra konkurenca audiorealism-u ?
http://www.d16.pl/index.php?menu=153

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov