Kako se znebiti šumov pri snemanju!!!
Objavljeno 24 december 2007 - 08:23
Sm čisti začetnik"noob".Pa me zanima kako bi se znebil šumov pri snemanju(kitare,vokala..).
Snemam z Sonar 7 Producer Edition, prek mešalne mize Beringer PMH3000 http://sklep.all4m.c...PMH3000_big.jpg.
Probu prek mic in line in.
Zdj me pa zanima kako se jih rešiti ali bi si moral nabaviti vmesnik Lexicon Lambda http://www.agencija-...e...=1&cat=157#
.
Če bi mi lahko kdo svetoval.
Lp! Jani
Objavljeno 24 december 2007 - 08:38
Bejži vstran od Lexiconovih zvočnih! Pa tudi od behringerjevih
Izogni se mešalni, ker tiste normalne imajo neko ceno, raje kakšno dobro zvočno.
Premisli kaj boš delal, kakšno tehniko bo to zahtevalo in kakšen budget imaš!
Prebrskaj cel forum, za začetek forum "Zvočne karte, Konverterji..." in "Akustika" ter "Home studio".
Dobrodošel! :smt111
Objavljeno 24 december 2007 - 09:47
Nekaj več o začetniških kartah, boš našel kakšen odgovor http://www.planetaud...opic.php?t=1269
in tukaj http://www.planetaud...topic.php?t=937
Objavljeno 25 december 2007 - 05:55
http://www.bolha.com/oglas2899036
Snemal bi narodno-zabavno glasbo!
Zdj me pa zanimajo vaša mnenja o njej.
Objavljeno 25 december 2007 - 06:04
...sem že jaz neki spraševal na to temo .... pa klikn zgornji link ,da nebo dvojene teme
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 09 oktober 2008 - 10:15
no uglavnem
kot sem reku imam neko xy zvocno ne bom niti omenu da je trust;P ( ja ja saj nakupuje novo)
noo in uglavnem sem tudi jaz imel probleme z sumenjem
in sem se igral z nastavitvami
pa neke asio draiverje in tak stuff dajau na racunalnik in magicno je nehalo sumet haha
sej ne vem kaj sem naredu ...
zdownloadau sem neke driverje od mesalke ..... ih instalirau in ni vec sumelo
tko da provaj se igrat malo z nastavitami... ce kaj unicis lahko s vedno na novo namestis nee?
hehe
Objavljeno 10 oktober 2008 - 07:29
no uglavnem
kot sem reku imam neko xy zvocno ne bom niti omenu da je trust;P ( ja ja saj nakupuje novo)
noo in uglavnem sem tudi jaz imel probleme z sumenjem
in sem se igral z nastavitvami
pa neke asio draiverje in tak stuff dajau na racunalnik in magicno je nehalo sumet haha
sej ne vem kaj sem naredu ...
zdownloadau sem neke driverje od mesalke ..... ih instalirau in ni vec sumelo
tko da provaj se igrat malo z nastavitami... ce kaj unicis lahko s vedno na novo namestis nee?
hehe
LOL
Objavljeno 12 oktober 2008 - 03:47
the boggi, rotim te da se naučiš osnove audia.Te tvoji komenti res presegajo vse mere dobrega okusa...se ti ne zdi?
LP.GiGaHeRtZ
Objavljeno 12 oktober 2008 - 06:36
da bi pomagali komu se kaj naucit
sam ste sam neki cudaki neumni snobi ok ? da bog da se vam usa vasa kurceva oprema skurla
in da bog da sem vam vase prazne glave polomle
The boggiju se je skurlo ker je uklaplo i-maca na pc
Objavljeno 12 oktober 2008 - 07:00
tako ljubiteljsko kot profesionalno moraš imeti mirne živce in veliko potrpljenja ... ti tega kot vidim nimaš,
žal .
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 12 oktober 2008 - 07:08
res res
prau nobelovo nagradi bi ti dou ....
Ti bi tud lahko biu če bi poslušu kaj smo ti svetovali!...dobil si nasvete pa jih nisi upošteval!..nisi bral kaj smo ti sporočali! in zato NE pametuj in NE smeti tega foruma z tvojimi izpadi!!!
Objavljeno 12 oktober 2008 - 07:13
in to dosti sem prebrau ...
samo tukaj je isto kot ce bi zaceu plezat na vrhu gore.....
a ni da morem na zacetku zacet?
ne vem no
postavim uprasanje ce je mozno in namesto da mi receste ja ja mi zacneste komplicirat in ne vem kaj ....
ne vem res ne vem ...
rad bi se naucu ...
in to zelo rad.... samo ce me boste drgali u glavo ....
vas bom nazaj ...
Objavljeno 12 oktober 2008 - 07:33
kaj je to zvok :LINK
Ko boš doumel tole gremo naprej .....veš skoraj vse je na netu kaj se tiče osnov ,pa vendar tudi tukaj pomagamo takim
ampak kot si dejal nemoreš zidat bajte pri strehi ...mi smo bajto zazidali ti pa sploh neveš kaj je to cegu...če že govorimo v prispodobah
pa ne kar popizdit ...
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 12 oktober 2008 - 08:40
Ta tema mi daje misliti da bomo res odprli nov forum, kjer bodo bolj preproste stvari za prašat in to brez panike da bo kdo dal kontra.
Pa dosti off topika
lp
R E S P E C T!!
Objavljeno 13 oktober 2008 - 07:10
Kar se tiče pa tistih..."pa neke asio draiverje in tak stuff dajau....sej ne vem kaj sem naredu ... itd".....očitno je, da ne veš kaj sploh so ASIO gonilniki, kaj šele ostalo. Pa brez zamere, tudi jaz nisem vedel, a se nisem tako "bohotil" z rahlo neumestnimi komentarji. Drugič raje povprašaj, po možnosti vsaj malce podobno slovnici. Boš naredil boljši vtis, kot pa če "klamfaš" po tipkovnici v kvazi slengu. Ta forum je ravno zaradi tega na najvišjem nivoju, kar se audio produkcije/obdelave tiče v Sloveniji. Vsaj kar jaz poznan podobne slovenske forume je ta daleč pred vsemi.
Pa lepih manir se nauči
Pa brez zamere....
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov