mikser + konverter 24 kanalov
Objavljeno 16 december 2007 - 10:17
Cena za oboje nekje do 4500€
(nisem vedel kam naj dam temo: sem ali med zunanje procesorje, efekte, bi pa rad to razjasnil v eni temi skupaj)
Objavljeno 17 december 2007 - 02:34
Gre bolj za polprofesionalno uporabo ali zgolj hobi?
torej tudi mešalka naj bi imela 24 kanalov --> da lahko pač vsak kanal posebej miksaš :wink: nekako bi rad analogno mešalko, raba: studio, recimo malo manj kot polprofi --> tako najprej za dodaten prihodek, kasneje mogoče naraste
Objavljeno 17 december 2007 - 02:42
Objavljeno 17 december 2007 - 03:46
Cena za oboje nekje do 4500€
(nisem vedel kam naj dam temo: sem ali med zunanje procesorje, efekte, bi pa rad to razjasnil v eni temi skupaj)
Za ta denar ravno dobiš Midas Venice 320... Super 24 kanalni mixer ravno v rangu o katerem pišeš... Sicer je mišljen bolj za life, a se ga ne bi branil v studiu.
Večji (beri: dražji) problem so konverterji - 24 ADDA kanalov te bo kar stalo...
Objavljeno 17 december 2007 - 05:33
Glede converterja sem v neki temi zasledil motu 24 i/o?
Mislim, da nima smisla zasnovat studia okoli mikserja ki je nizjega kvalitetnega ranga od Midas Venice ali TOFT ATB - potem raje ostani ITB z nekaj outboard kompresorji in EQji...
Glede kartice in konverterjev pa bi se raje ogledal po kaksni RME ali LYNX karti (bolj kot se ogledujem po kartah, s katerimi bi nadomestil svoj EMU 1820M, bolj se mi ti dve firmi zdita edina mozna izbira za PCja) - dokaj ugodni konverterji pa so mogoce kaj taksnega : http://www.thomann.d...e_a16_ultra.htm
(in jih furas na interni clock od RMEja ali Lynxa ki je zelo dober)
Objavljeno 17 december 2007 - 05:49
Sicer mi je ta midas venice 320 tudi kar všeč. eno, kar me moti so 8cm faderji, imam pa še eno vprašanje: ma to kaj efektov že notri, ali je vse treba dodatno priklopit? :roll: Mogoče malo noob ampak vseeno.
Sej med Ghost le 240 in temo venicam ni tolikšne cenovne razlike??
hvala za predloge in nasvete
Objavljeno 17 december 2007 - 06:53
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 17 december 2007 - 07:39
Sicer mi je ta midas venice 320 tudi kar všeč. eno, kar me moti so 8cm faderji, imam pa še eno vprašanje: ma to kaj efektov že notri, ali je vse treba dodatno priklopit? :roll: Mogoče malo noob ampak vseeno.
Sej med Ghost le 240 in temo venicam ni tolikšne cenovne razlike??
hvala za predloge in nasvete
Toft ima RES super EQje in če bi si kupoval mizo bi precej razmišljal o tem - nimam pojma o tej firewire varianti, a najbrž dela...
Midaske postajajo kar nekak live standard, ker so zelo dobre in cenovno kar ugodne - ko jih zagledam na placih kjer špilamo, sem takoj boljše volje, čeprav so uspeli tonci tudi s temi mizami povsem zaj..at sound.
Mixal sem že nekaj projektov, ki so bili posneti life preko Midaske in nimam pripomb na sound... Zelo ok.
Kar se tiče integriranih efektov ti je odgovoril že microsound...
Mimogrede - glede na "noob" vprašanja - pa si kdaj sploh delal z mizo? Poznaš ta "workflow" in res potrebuješ mizo?
Objavljeno 17 december 2007 - 09:05
Prostor ni ravno za neke hude orkestre(live: 7,5*5*3,2), se pa zgodi, da se dela na terenu :wink:
Objavljeno 17 december 2007 - 10:03
Raje poskrbi, da bo vse ostalo kar se da, dobro izbrano in kvalitetno.
Ne rečem, če bi imel višek denarja (v višine ene hišice), pa bi se razvadil z eno dobro mešalko...
Tudi za teren (live?)? To pa je druga zgodba.
Objavljeno 17 december 2007 - 10:25
Se pravi, bi v studiu vse delal na outboardu? Drag je ta špas
Eno vprašanje mimo: Potem so tudi vse mešalke v studijih bv :?: :roll:
Objavljeno 17 december 2007 - 11:34
Misliš, da je 12,16,24 preampov na budget mešalki boljših kot samostojni budget preampi (a ne nujno nekvalitetni, teh je kar nekaj)? Da je budget 24IO konverter zanesljiv in dober?
Imaš torej cca. 4500€, kaj želiš natančno doseč in ali je 24 istočasnih kanalov IO res potrebnih potemtakem?
Objavljeno 18 december 2007 - 12:07
Objavljeno 18 december 2007 - 09:34
Ponavadi imajo eq, comp, plugini boljši zvok, kakor cenene mix mize.
Oprosti, meni so to še zmeraj poceni mize in vem da 4000-5000€ ni malo denarja. Ampak tudi najmanjši helikopter dosti stane.
Razen morda pri live snemanju (praviš da bo ti tudi to štos) ne potrebuješ nobenih eq-jev, compov,...rabiš čimbolj čist "dry" zvok, ki ga nato obdeluješ bodisi ITB ali v kombinaciji OTB.
Če boš pa spet rekel, da ne boš snemal siddharte, pa če že moraš kupi recimo mackie onyx 16xx in negove konverterje, ki jih kar vtakneš. Boš malo tudi prišparal. Res ima samo analognih 16/ digitalnih 18 IO ampak ali res rabiš glih 24 kanalov in zakaj?
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov