Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

PMC

39 odgovorov v tej temi

#1 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 15 december 2007 - 07:21

se komu sanja kje v EU majo kašnga dilerja ter koliko približno koštajo taki zvočniki? sem malce višji razred gledal ker mislim nadgraditi...sem PMC-ke zmer hotu met, pa kašne ATC ali K&H

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 16 december 2007 - 09:24

PMC Avstrija:
http://www.avitech.at/
ATC:
http://www.atc.gb.net/dealer_world.htm
K&H:
http://www.klein-hum...ountry=Slovenia

Za KH ne vem, če je v ligi ATC in PMC...kakšni Lipinski recimo.

ATC in PMC sta izjemno draga, malo posurfaj, ker je odvisno kateri model te interesira. 3 sistemski PMCji in ATCji pa sploh...ne vem če se splačajo glede na konkurenco...(tudi večji Quested recimo, ali pa "Barefooot hype")
Lipinski so kar zelo poceni glede na njihovo uspešnost in priljubljenost.
KH o300 recimo, so skoraj toliko kot Adam s3a.
Nenad Patkovic

#3 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 09:37

Zastopnik za K+H je v LJ in sicer ADM d.o.o. (g. Peter Ogrinc) 041 662 487. Povej, da ti je za cifro poveodu Tadej, boš dubu še kakšn popust. laugh.gif

LP
www.mmedia.si

#4 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 09:38

(V glavnem sem pocakal na NLP-ja)

ATC: http://www.atc.gb.net/intro.htm

Cene za ATC so tu (GB)
http://www.audiosalo...uk/atcmain.html

PMC: http://www.pmc-speakers.com

Najbližji: AVitech Czerningasse 16 A-1020,Vienna

#5 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 10:20

Lipinski Sound Corporation
6120 Massachusetts Avenue,
Bethesda, Maryland 20816, USA

Lipinski Powered Monitor $6,085.00 = 4.120,40eu
Main Speaker L-505 $1,495.00
Main Speaker L-707 $2,495.00
Monoblock Power Amplifier L-301 $2,995.00
Speaker Stand L-360 $595.00
L-302 Stereo Power Amplifier $4,995.00
Subwoofer Power Amplifier L-300 $2,995.00
Subwoofer L-150 $2,495.00
5.1 Surround Solution $33,515.00

(!!!??? kaj pa akustika prostora, (pa čez 5 let))

#6 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 16 december 2007 - 10:34

Ja, Verteroney, a si po kisli župi priplaval; če so zvočniki odlični, akustika ni tak pomembna laugh.gif
Nenad Patkovic

#7 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 10:48

Pol bi blo to nekak tako: nabaviš odlične zvočnike in se rešiš gradbenih projektov, matematike, meritev,... in glava ne boli.

#8 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 11:02

načeloma se spogledujem z TB2S. na dolphinm music sem našel dva različna modela: TB2S ter TB2S-A. mi ni jasno kaj je z prvimi a so aktivni ali ne - http://www.dolphinmu...product_id/6812
drugi so pa kar malo čez moj budget (4000), no ni pa račeno da ne bi še malo globlje pograbu v žep če je treba. kar se tiče akustike imam v planu tudi ti porihtat kolikor se le da. lipinski? link mogoče? :oops:

in ko sem že lih premetaval internetne trgovine počez sem še žal na nekaj takega naletel - http://video.musicst...l/index_EN.html

#9 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 11:08

http://www.lipinskistore.com/store/
s primernim ojačevalcem pa so cene seveda zasoljene:(
P.S.: ti manjši PMCji niso ne vem kako boljši od konkurence v enakem cenovnem rangu, pri 3 sistemskih (IB1S, IB2S,...) se začne slišna razlika (pa tudi cenovna)...
Nenad Patkovic

#10 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 11:21

kako misliš v istem cenovnem razredu? v sobo tut ne morem dat prevelikih monitorjev. zato težnja po PMCu

#11 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 12:45

sem pisal na tole avstrijsko firmo da vidmo cene

#12 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 12:45

Manjši PMCji (očitno hočeš 2 sistemske - ponavadi manjši zvočniki, katere pogojuje velikost tvojega prostora) so spodobni zvočniki, nisem pa prepričan če so vredno svojega denarja.
To se boš lahko le osebno prepričal, mene pač niso.
Potem v tem cenovnem rangu do 4000€ (kot navajaš) imaš, kot sam veš: KH o300, adam s3a, focal twin, genelec 8050a, Quested VS 2108 (osebno priporočam namesto pmc-jev),...

Vse to so orodja, ki so dovolj profesionalna za resno delo, izbira je zgolj osebna, da pa sploh izkoristiš njihov potencial! pa je bolj pomembna akustika prostora, kot katere zvočnike si si izbral.

Akustika pa zna stat še več kot 4000€...
Nenad Patkovic

#13 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 02:03

za questede sem slišal od cimra da so baje petarda. jih je slišal pri Doajaji (je dal cca 3k) pa tut v Umekovem studioju dela na njih, čeprav se čudim kako lahko kdo zdržio ob tako grdih monitorjih (vem ja...:roll: ), Adame grem poslušat še v AudioPro ker jih odkrito povedano nisem še slišal (čeprav mi tale AudioPro smrdi predvsem zaradi odnosa do strank, nevem mogoče raje Sonus) - predvsem teli S3A so mamljivi pa še 3-way so - čeprav vidm da se S3A najbolj splača vzet pri AudioPro-ju saj je cena enga 1680, thomann,dolphin ter music store ga cenijo vsi čez 1800 ojrof, bomo vidl kaj pri Sonusu pravijo , za Genie v trzin (čeprav močno dvomim da jih bom spljoh v obzir vzel), za Fukale si upam trdit da jih sploh ne rabim poslušat in jih lahko preprosto kar vzamem (Twinse - tut 3 way) edin te PMCjke so mi neznanke čeprav nisem videl nekih graj na njihov račun.

akustiko pa tut počasi - za začetek ene par bass trapov pa dograjevat. vem da se mi najbolj splača vzet tervol pa da sam naredim trape ampak od ostalih projektov ki sem jih sfural zadnja 2 mesca se mi odkrito povedano trenutno več ne da it DIY.

#14 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 02:24

Dolphin Music http://www.dolphinmu...roduct_id/30394

cena za S3A :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

#15 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 03:00

http://www.dolphinmu...product_id/5326 - to je aktivna verzija z flying mole ojačevalci, cena pa je za en zvočnik, no boš videl ceno iz Avstrije ko ti odpišejo. Mali PMCji so kar dobri, a ceno imajo previsoko za to kar nudijo, plačaš pač firmo.
Umek ima mislim da trosistemske, vsaka serija zvočnikov je poglavje zase, ni nujno da če slišiš od iste firme ene zvočnike in so ti super, da bodo tudi drugi modeli okej... to je še posebno izrazito pri dynaudijih...
Tudi focali so relativni, enim so všeč drugim ne, twin serija ni enaka kot solo itd...
BTW: baje pa jbl-ke glede na koliko stanejo, nudijo dosti, čeprav jaz bi najprej dodobra preposlušal quested, focale, adame, KH, po možnosti v enakem prostoru z urejeno akustiko :roll: ...vem, težko bo.
Nenad Patkovic

#16 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 03:43

te PMCjke so mi od zmeri neki bile. še preden sem kupil svoje prve pro zvočnike sem hotel met te beštije, sploh AML :smt116 :smt116 :smt116. edino oznake te lahko malo zmedejo če jih ne znaš odkodirati TB2S, TB2S+,TB2S-A....whateva. še malček bi moral samo cene uskladiti ter kasneje da naredim končno odločitev, bi pa dilo idealno če bi imeli vsaj troje od omenjenih monitorjev kje na kupu da pukne men sešan. lih zdej vidu, Genelec, Focal in Adame lahko sprobamo pri sonusu. yumi

#17 jantex

jantex

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 06:26

Ker sem tudi sam sedaj v obdobju mrzličnega nakupovanja boljših zvočnikov in sem jih sedaj v preteklem tednu kar precej preposlušal (sicer ne v istem prostoru) lahko podam svoje mnenje:

Poslušal sem Focal Twin, Solo, Genelec 8050 in 8040, Adam s3a, s2a, KRK VXT8, Dynaudio AIR6, AIR20 BM6A, BM12A in Digidesignove (PMC) speakerje.

Meni sta bila z naskokom najbolj všeč ADAM S3a in Genelec 8050 (tudi 8040). Sicer je težko podati objektivno primerjavo, ker jih nisem slišal v istem prostoru in se zato sedaj ne morem odločiti, kaj bi izbral (sicer bi izbral 8250, če bi se odločil za Genelece, ker je baje ta njihov dsp res totalno do jajc).

Ker sem v tem threadu izvedel, da torej le imamo v Sloveniji K&H dealerja, bom vprašal tudi za O300, preden bom sklenil odločitev.

Je pa v vsakem primeru težko primerjati vse te zvočnike v istem cenovnem razredu, ker jih je nemogoče pri nas slišati v istem prostoru in ker se res ne da govoriti o razlikah o kakovosti in kvaliteti zvoka, temveč izbira bolj zavisi od osebnih preferenc, torej kakšen tip zvoka ti je bolj všeč. Vsak model ima svoje prednosti in slabosti... in kot sem ugotovil ni najboljšega zvočnika...se pa sam nagibam k S3A ali Genelecom 8250.

#18 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 16 december 2007 - 06:37

Malo bi ti pomagal :wink: : ne kupuj dsp-jev v zvočnikih. Verjetno si že opazil in prečital, da to ni ne vem kako učinkovito oz, je varljivo.
Če pa res ne moreš brez tega pa si raje omisli 8050tke in IKMjev ARC sistem, ki je mnogo bolj dovršen (a še zmeraj korekcijski eqji niso ravno baš nekaj - http://www.realtraps...rt_audyssey.htm - tehnologija na kateri deluje IKMjev sistem). Tak tweaking je primeren le za res fino tjunanje prostora (npr. +-3dB), a za ta denar dobiš kar nekaj akustičnih panelov, ki učinkoviteje rešijo problem.
Nenad Patkovic

#19 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 17 december 2007 - 06:20

Quested-e lah probas v siski pri KSL studio...Dojaja prav da so zakon smile.gif
Ebay the baby, get more equipment.

#20 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 17 december 2007 - 07:30

so mi odpisal za PMCje TB2S-A , cca 2900 za rečt :-) very happy to hear that. bom še vidu kako bom bi rad še twinse, adame on questede slišal

#21 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 17 december 2007 - 08:54

Za par ni dosti, povej kaj ko jih boš testiral 8)
Nenad Patkovic

#22 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 17 december 2007 - 09:34

brez skrbi da bom. čeprav razmišljam da bi obdržal tudi focale pored pmc-ijk, čeprav bo treba še kakšen ka li dva dodat še za akustiko in trape. kašne bass trape kaj svetuješ NLP? no DIY please :shock:

#23 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 17 december 2007 - 11:17

ahhh, za denar pmc in focalov lahko nabaviš barefootke:)
Za "no DIY" akustiko pa mi lahko pošlješ ZS in se pogovoriva.
Nenad Patkovic

#24 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 09:41

ma kaj misliš da si ne bi z največjim veseljem barefootk kupit? saj trenutno jih nemorem ker nimam večjega budgeta kot sem že omenil pa tut focale ČE prodam je to samo 1300 ojrof še plusa. kok so pa barefootke? cca 3000$ po kosu če se ne motim

#25 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 10:49

aha, sem mislil da misliš focal twin.
Barefootke 6500$ + shipping...
Nenad Patkovic

#26 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 06:38

če bo vse po sreči lahko pričakujem Barefootke v prvi polovici naslednjega leta.

#27 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 10:39

btw je že kdo naročeval preko dolphin music-a? cena za par TB2S-A je še bolj ugodna (2380€) kot pri slovenskem uradnem uvozniku (2877€) ?

#28 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 09:32

QUOTE (Katoda)
če bo vse po sreči lahko pričakujem Barefootke v prvi polovici naslednjega leta.

Resno? Se povabim na poslušanje, če me povabiš, ko jih dobiš laugh.gif
Nenad Patkovic

#29 andro31

andro31

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 10:57

Jaz sem naročil svoj projectmix, HS80 ter nekaj mic-ov ter slušalk.
Ni težav, edino prej naj se dodatno pozanimajo za poštnino pri DHL, ker je malo dražja, kolikor ti oni po defaultu naračunajo ...
Sploh, če naročiš malo več škatel, tako kot jaz 8)
"H.A.L. is just I.B.M. shifted one letter to the left. "

#30 jantex

jantex

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 11:45

hmmm...kolikor se meni zdi, ta cena €2380.77 ni za par ampak za posanezni zvočnik...nikjer ne vidim, da bi pisalo, da gre za par.

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov