Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

reanimacija stare škatle

9 odgovorov v tej temi

#1 Jitter

Jitter

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 28 november 2007 - 08:43

Danes sem lahko res vesel. Ravnokar sem domov prinesel precej staro analogno rolandovo kišto JX8P. Zadeva je nekje 10 let stala nepokrita v kleti.
Uglavnem sint dela. Aftertouch kontakti so izgleda oksidirali tako da to ne dela. Zraven je celo memory expansion za celih 32 user presetov biggrin.gif

Treba ga bo dobro očistiti, najprej površinsko, tipke skoraj da niso več bele... in vsaj nekaj, niso rumene od tobaka.
Ima kdo kako priporočilo s čim naj ga dobro spucam?
Nekaj sem sicer že... tolko da nimam prstov umazanih
Ampak žmohten sound pa ma ufff

Lp!

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 29 november 2007 - 08:23

Jst bi se lotil tega prvo s kompresorjem na zrak, vse bi spihal kar bi se dalo. Ostalo pa mikro krpica in alkohol, pa vse lepo prebrisat na grobo. Nato bi ga odprl in tudi notranjost spihal in prebrisal. Nato pa bi se lotil kontaktov z kontakt sprejem.
Po moji oceni bi šlo tko :smt039
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 29 november 2007 - 11:27

Hudo!

Sem si pogledal sliko in specifikacije od JX8P. Zadeva zgleda cist digitalna, kljub temu da je analogna... zanimivo...

Skratka, jaz imam slabe izkusnje s kontakt sprayem. Namrec ko pospricas je super, cez kake dva tedna pa zacne zafrkavat... dela pa spet ne dela, etc... In ko se spray cisto posusi pa dela se slabse kot na zacetku.

Predvidevam, da so sprayi razlicni, tko da ni dobro kar nekih zakljuckov delat. Vse skupaj v morebiten razmislek...

Lp,

b.

#4 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 29 november 2007 - 11:49

Ko sem jaz pucal notranjost korga dw8000 sem uzel tekočino k je sicer za pucat crtje, ma je useeno kar dobro šlo. Ne pa pretiravat s polivanjem, pa kar koli boš že uporabil, ker čeprav je nereagirno, zna napravit sranje

:wink:

#5 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 29 november 2007 - 02:00

men ga je en par let nazaj ponujal skupaj s programatorjem za 60 jurjev, js debil pa ga nisem kupil :-? jaojao,se zdej se po glavi tepem smile.gif
aja, a mogoce kdo ve kje se pri nas kupi konzervo stisnjenega zraka?
Ebay the baby, get more equipment.

#6 Jitter

Jitter

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 29 november 2007 - 03:33

Yo dedci!

Thanx za feedback!

He he, najprej sem ga itak na grobo z zrakom nato pa samo z enim blagim detergentom ampak treba ga bo res z palčko pa vatko, ker so tipke tudi pri strani čist črne. So pa tipke lepo poravnane in razen enega Dis-a vse delajo.
Uspel sem celo naredit en nov zvok in ga shranit na kartico, kar pomeni da je kartica tudi OK in baterija v njej tudi.
Če ga bom šel razdirat in popravljat aftertač se še nisem cist odločil, bom pa ga definitivno čez vikend odprl.
Če koga zanima kako zgledajo čreva lahko tut malo pofotkam. Mene sicer zelo firbec matrajo čreva, ampak še bolj me zanima kako se bo odzival na sekvencer od D2. Na fršterker ga še nisem priklopil, ker moram najprej naredit plac.

PG-800 pa žal ni poleg, nimam niti originalnega kabla zato je kabel kar prilotan na konektor :oops:
Se komu kaj sanja kako se uporabi PC programator/editor(emulator PG-800) ... rabim za to kak poseben kabel ali gre to po midi kablu?

Stisnjen zrak:
http://www.jae.si/ar...?articleid=3061
če rabiš pa večkrat rabiš kompresor pa se ti splača vzet kompresor od odsluženega hladilnika in zraven namontirat bombo od odslužene plinske jeklenke
ali pa gasilnega aparata /rabiš obvezno reducirni ventil in manometer... v končni fazi ti bombo lahko naredi vsak ki zna varit. Jaz imam narejen tak kompresor in mi služi za airbrush in za vakumiranje (epoxi+karbon)... tak kompresor deluje namreč v obe smeri. Nafila pa bombo nekje na 3 bare kar je vrh glave za airbrush ali pa kaj spihat.

Lp

#7 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 01 december 2007 - 10:57

Uf. JX8P je moj fav synth. Pa sem ga budala prodal pred 4 leti. Ga ni čez njegove stringe in pade. Za base obstaja veliko boljših sintov, ampak stringi.......so...... ful lepi.
Obstajata pa dve verziji. Prva brez imen patchev na gumbih, in druga s slabšo klaviaturo in imeni patchev. Prva ima tudi druge čipe za oscilatorje in filter. Zveni bolj umazano, temnejše in bolj analogno. Jaz sem imel to verzijo, ki jo je zelo težko dobiti. Druga verzija ima neke custom Rolandove čipe.

#8 Jitter

Jitter

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 01 december 2007 - 08:48

Hmmm, a potem je ta moj, bolša verzija, na patchih ima samo številke?

Danes je šel v midi zaprego, dela ko šus. Odprt se mi ga še kar neda. Spustil sem na D2 en pattern loop. Electribe EA-1 je žgal bass, JX pa stringse... nato vidim da je
BBE 462 ugasnjen... sem še to pr'kuru... in sem se samo še dol usedu in čik pržgau... rade japanci za nas biggrin.gif

saj ne zamerite.. Life's a joke, right?

#9 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 03 december 2007 - 12:11

QUOTE (Jitter)
Hmmm, a potem je ta moj, bolša verzija, na patchih ima samo številke?

JA, TA JE TA HUDA VERZIJA!

vzemi preset bright strings in ga daj v 2 voice unison z oktavo narazen in se čudi!

#10 Jitter

Jitter

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 05 december 2007 - 02:00

Sem pregledal patche pa ga ne najdem.
A jih daš za oktavo narazen z DCO?

Sem pa preiskusil PC editor/emulator PG-800
in naložil nekaj pathev iz neta. Skupaj jih je več kot 300
V glavnem sem pa spreminjal samo VCF cutoff in resonanco, DCO tune in pa chorus jasno.
Lahko kdo svetuje kako pametno knjigo o sintezi oz. kak dober link?
Rad bi o tej zadevi vedel več, kako sploh razni parametri vplivajo na zvok

Lp

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov