Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Idealna mix soba?

45 odgovorov v tej temi

#1 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 12 november 2007 - 01:35

Torej,kakšno bi bilo razmerje sten v idealni mix sobi?
zdej se da še spreminjat mere,ker stvar še ni zgrajena(za en štuk bom povišu garažo,ki pa ima kr velike mere)...

treba je upoštevat da mora biti rack od mešalke v drugem prostoru s hlajenjem (zadnji levi kot),računalnik pa rav tako v drugem prostoru(zadaj desno) ...

okrog teh "prostorčkov" bi se pa lahka naredu en giant bass trap,ane? smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 12 november 2007 - 01:52

Več o razmerjih stranic najdeš tuki :wink: Funkcija Išči zelo dobro dela tongue.gif
http://www.planetaud...=...ja&start=30
http://www.planetaud...topic.php?t=803
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 12 november 2007 - 03:17

Ja točno kar je ixi rekel, ampak da se ne izgubiš med različnimi posti:
http://forum.studiot...opic.php?p=5570
ta gospod Eric Desart (po mojem mnenju eden večjih strokovnjakov) jih je zbral na kup iz različnih virov.

Imaš pa napačno poimenovanje teme "Idealna mix soba", zato ker idealna in ena najboljših je npr. ta:
http://www.planetaud...p...
8) laugh.gif
Nenad Patkovic

#4 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 12 november 2007 - 03:46

ufff,tolk ene matematike,jst sm pa en navaden basist smile.gif ... res se ne najdem iz teh grafov,sem pa opazil da je razmerij veliko... očitno si je treba izbrat najbol j primernega za budget in sezidat zadevco smile.gif

live rooma jst nebi meu,ker je za to zadevo specializiranih že preveč studijev,bi se pa vrgu samo v mix in vse kar se tiče le tega...

vem da mora biti soba dost visoka (3m bi blo pomoje že dost zravo),zdej je treba pa še razmerje ostalih sten najt...

umm,a te razmerja so zapisana v obliki širina*dolžina*višina?

še neki,se splača garažo povišat za eno nadstropje z montažno gradnjo? (zadeva je zazidljiva,temelji bi zdržali,podlaga strehe je pa super,ker je ravna in betonasta)
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#5 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 12 november 2007 - 10:27

Iz glave, ti na podlagi premalo obstoječih podatkov, težko kaj rečem.
Prečitaj si še poste na podanih linkih tega foruma,

Razmerje - vrstni red: višina: širina: dolžina - prostora.

Izhodišče je torej lahko, (tudi to praviš da imaš na izbiro) višina prostora.

Potreboval bi fotke, mere, različni opisi konstrukcije...pa preko foruma je to mnogo težje.

Live room ni tako težko projektirat kakor kontrolne sobe. Vsekakor mora biti dokaj velika... ne pomeni pa da ni drago. Kakor sam ugotavljaš, je kar nekaj dobrih prostorov "pri nas" za najet...

Kakor veš, kontrolna soba mora biti frekvenčno stabilna, uravnotežena in zagotavljati čimboljšo translacijo zvoka na druge raznovrstne sisteme.

To je kar nekaj dela, če hočeš, da je res odlična.
Kako resno misliš in koliko imaš :wink:
Nenad Patkovic

#6 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 13 november 2007 - 11:36

zdele grem na razgovor za job... smile.gif mam pa tolk kot kredit dopušča tongue.gif
mislm,resno se mislm vržt v mix...treking se bo zgodil drugje,ker je itak znano da huda oprema za treking košta preveč preveč (majki,chanell stripi,kompresorji...itd)...
oprema za mix je pa že znana... enga ssl-a,hud monitoring,soba,pa par kompresorčkov in efektičou smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#7 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 13 november 2007 - 03:19

SSL? smile.gif Bemti, kok ti bojo pa dali kredita?! smile.gif

#8 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 13 november 2007 - 04:26

dolgoročni plan,pač mjčkn vnaprej gledam...
enkrat bo doma stal ssl g+ ali pa neve VR serije... pa če se na glavo postavm smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#9 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 13 november 2007 - 05:59

trdni plani :wink:

če pa res uspejo, pole pa sploh.......

#10 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 13 november 2007 - 06:50

QUOTE (kochobass)
enkrat bo doma stal ssl g+ ali pa neve VR serije... pa če se na glavo postavm smile.gif

Srečno! biggrin.gif

#11 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 13 november 2007 - 09:53

Potem bo pa treba tudi akustiko porihtat, da ne bo ssl-ka sama sebi v namen smile.gif
Nenad Patkovic

#12 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 13 november 2007 - 11:49

Fantje, bodte resni. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#13 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 02:19

smo resni.. ITB mixi ne bojo nikoli kos top produkcijam... ampak res nikoli... nažalost se analognih buss-ov ne da emulirat...navsezadnje je pa le point mixa v prenašanju po bussih,tapravih hamonicsih in v lahkoti avtomatizacije smile.gif pa da ne omenim da sm zalublen v ssl-ov g-buss kompresor =P :oops:
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#14 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 14 november 2007 - 07:00

Ql, ful se, vsesel da ima nekdo v tela naši mali državici toliko interesa in veselja do tega. Le tako naprej. :wink:
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#15 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 08:29

QUOTE (kochobass)

Sva ze dva! smile.gif Zdej pa sam se da ta loto koncno zalaufa!!!

#16 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 09:23

Tudi jaz sem se na loto "prijavil" že pred 20 leti laugh.gif

Ampak kochobass, ne mi zamerit, a mislim, da ITB mixi že lahko zvenijo bolje kakor OTB (ponavadi sicer ne), čez slabo desetletje pa...saj se verjetno razumeš vsaj malo v zmožnosti algoritmov in omejitve analognih vezij. Le naši mlinčki so še premili.
Zakaj pa meniš da HW firme in veliki studii propadajo kot za šalo.

Ampak vseeno te podpiram v tvoji ideji, ima svoj čar.
Nenad Patkovic

#17 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 11:44

Hehe... Poznam studie v SLO, ki imajo res vrhunsko opremo (SSL, Neve Gemini, Euphonix, ...), ampak začuda so v 80% prazni. smile.gif

Zakaj že?

LP
www.mmedia.si

#18 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 11:55

QUOTE ([Blaster)
]Hehe... Poznam studie v SLO, ki imajo res vrhunsko opremo (SSL, Neve Gemini, Euphonix, ...), ampak začuda so v 80% prazni. smile.gif

Zakaj že?

LP

Zato ker se ne znajo prodat, al pa v njih delajo podpovprečno sposobni ljudje. Daj mi SSL mizo in nafilam ti studio za eno leto vnaprej....

#19 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 14 november 2007 - 11:59

QUOTE ([Blaster)
]Zakaj že?

Zato ker vsak, ki ima 5 minut casa in mlincek pod mizo meni da lahko naredi vse sam... in to seveda veliko boljse od kogar koli drugega... : )

Se veliko let se bo obrnilo za spoznanje, da ce imas doma Word in obvladas abecedo, se ne pomeni da znas pisat romane ali poezijo...

Lp,

b.

#20 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 12:01

QUOTE (GreasyGranny)
Daj mi SSL mizo in nafilam ti studio za eno leto vnaprej....

Ja, ce bos obdrzal trenutne cene... sicer pa mislim da ne : )

Lp,

b.

#21 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 12:02

Pa še nekaj kar ni za zanemarit, če že govorimo o akustiki in pravih mešalkah.
Mix mize so akustični busterji, že na začetku gradnje prostora je potrebno/ pravilno predvidet če bo noter velika mix miza ali ne. Temu primeren bo akustičen dizajn. Teh je kar nekaj tipov in določeni so namenjeni za večje/ velike reflektirajoče površine v prostoru. Kar ne pomeni da določen "primeren" dizajn tudi odpravi vse probleme...
Za moje pojme je to zajeten projekt in s tem $$$, razen če te preveč ne briga kako se bo slišalo ali razpolagaš z zares dobrim kreditom.
Nenad Patkovic

#22 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 12:04

QUOTE (minimalB)
QUOTE ([Blaster)
]Zakaj že?

Zato ker vsak, ki ima 5 minut casa in mlincek pod mizo meni da lahko naredi vse sam... in to seveda veliko boljse od kogar koli drugega... : )

Se veliko let se bo obrnilo za spoznanje, da ce imas doma Word in obvladas abecedo, se ne pomeni da znas pisat romane ali poezijo...

Lp,

b.

+1

Sam tisti ki majo pod mizo mlinček in izkušnje iz worda pač nimajo SSL mize, ane?! :)Za njih mi je vseeno kok majo prazne studije. No sej tud jaz nimam SSLke, pa vseeno trenutno delam 5 bendov in moram ljudi planirat za februar, ok, mal bolso opremo od mlinčka in worda mam pa že! smile.gif

#23 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 12:07

QUOTE (minimalB)
Ja, ce bos obdrzal trenutne cene... sicer pa mislim da ne : )

Lp,

b.

No ja, vsekakor bi moral bit cenejsi od Yorka in RSLa ipd... in bi slo!

#24 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 12:35

Studio v Sloveniji z SSL-kami vred najameš že za 300€/dan, torej 30€ na uro (računa se cca. 10 ur), pa še se da kaj zmenit, če studio najameš za več kot 5 dni.

Povprečni studio v Sloveniji, brez SSL-k ima tarifo okrog 25€ na uro, torej 250€ na dan. In v teh t.i. "povprečnih" studijih kraljujejo raznorazni ITB sistemi, sem pa tja tudi kakšna Mackie 32.8, kakšen SoundCraft Ghost, ...

Če tako pogledamo (pa ne bi rad pljuval v lastno skledo), ni računice najemat "kr en studio". Pa vsi to počnejo.

Kdor želi svojo plato miksat na SSL, gre pač v tujino.
Pa še to ne zaradi SSLa, ampak bolj zaradi fensišmensi samoreklame, da je bla plata narejena v Londonu, New Yorku, Los Angelesu, prav tam, kjer so snemale velike zvezde. Že ko prebereš ta napis na plati, ti zveni bolje, oz. tudi če so jo zaj..ali zveni pač v redu, ker so jo delali ljudje, "ki vedo, kaj delajo". smile.gif
Mastering pa seveda na Švedsko, pa čeprav v masteringu g. Žvelc ali g. Križaj naščijeta marsikaterega "Malströma". smile.gif

LP
www.mmedia.si

#25 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 01:06

QUOTE ([Blaster)
]Studio v Sloveniji z SSL-kami vred najameš že za 300€/dan, torej 30€ na uro (računa se cca. 10 ur), pa še se da kaj zmenit, če studio najameš za več kot 5 dni.

Povprečni studio v Sloveniji, brez SSL-k ima tarifo okrog 25€ na uro, torej 250€ na dan. In v teh t.i. "povprečnih" studijih kraljujejo raznorazni ITB sistemi, sem pa tja tudi kakšna Mackie 32.8, kakšen SoundCraft Ghost, ...

Če tako pogledamo (pa ne bi rad pljuval v lastno skledo), ni računice najemat "kr en studio". Pa vsi to počnejo.

Kdor želi svojo plato miksat na SSL, gre pač v tujino.
Pa še to ne zaradi SSLa, ampak bolj zaradi fensišmensi samoreklame, da je bla plata narejena v Londonu, New Yorku, Los Angelesu, prav tam, kjer so snemale velike zvezde. Že ko prebereš ta napis na plati, ti zveni bolje, oz. tudi če so jo zaj..ali zveni pač v redu, ker so jo delali ljudje, "ki vedo, kaj delajo". smile.gif
Mastering pa seveda na Švedsko, pa čeprav v masteringu g. Žvelc ali g. Križaj naščijeta marsikaterega "Malströma". smile.gif

LP

No no, pocasi.... Kdo v Sloveniji sploh ima SSLa? RSL? Baje dobijo kmalu, ampak do sedaj je bil D&R Octagon (sploh ni slaba miza drugace, ampak se bova strinjala da ni SSL), Jork je ITB, ceprav majo Icona. Melopoja ima Yamaho O2R. Metro ma Alpho. Kif Kif? Avsenik? Sonus? Pan? Tivoli? (mel nekaj starega in zgonjenega, ampak je se to zgodovina). Edino na RTV bi lahko kaj imeli, nisem na tekocem, ampak se probaj tam kaj zmenit za snemanje, good luck! Pa ceprav majo mize, so mislim, da vsi studiji danes ITB. Razen ce se kdo vztraja s trakom. Digitalni recorderji pa itak nimajo prednosti pred ITB.

Ce majo kje SSLa, pa za to ne vem, mi prosim sporoci, bom z veseljem sel kak projekt tja pomiksat.

Glede kesa si zadel najvisji razred v sloveniji. Okoli 300 EUR na snemalni dan, ceprav so to ze cene s popusti. Zdaj mi pa pokazi studio, ki ni v top rangu v sloveniji in racuna 250... V vecini gre za privat studije, kjer se racuna bolj na projekt kot na uro/dan. Velika razlika! To je bolj pogojeno z osebo, ki projekt dela in ne s specificnim studiom.

Glede miksov in masteringov, ki so narejeni zunaj... vsakemu svoje, jaz ne bi bil tako hiter z obtozbami. Veliko stvari ki pridejo od zunaj je narejeno nadpovprecno in dvigujejo standarde v sloveniji. Ni pa pravilo, se strinjam. Sem naredil tudi ze nekaj testov in g. Zvelc je naredil odlicen master, prakticno identicen tistemu iz tujine. So pa prisli momenti, ko je bil master iz tujine neprimerno boljsi... bolj odvisno od projekta, ni pravilo.

Saj ne da te napadam, samo ne maram prevec pavsalnih izjav... smile.gif

#26 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 01:49

Hehe... Peace brotha, samo povedal sem svoje mnenje. smile.gif

ITB zame ne pomeni samo "tracking" na sekvencer, ampak snemanje, miksanje, procesiranje... Vse.
Torej potemtakem niso ravno vsi studii, ki imajo v osrčju delovanja Pro Tools/Nuendo/Logic ravno ITB.

Osebno ponavadi (odvisno od zvrsti, ki jo delam), peljem grupe na mizo in končni summing delam na mizi. Če gre za akustično glasbo, tam do 24 kanalov, peljem vse kanale, vsakega posebej nazaj na mizo. Kaj bi se potem lahko prišteval? Semi-ITB? wink.gif

V RSLu naj bi montirali dva SSLa prejšnji mesec, Octagone so prodali.

Drugače pa je super studio v Ljubljani in sicer Studio Ritem, če si že slišal zanje. Precej neznana zadeva kar se muske tiče, saj v kompleksu treh studiev večinoma delajo filmsko glasbo, sinhronizacije, ... V največjem control roomu kraljuje Neve Gemini, Lexicon 480L, Genelec monitoring in kup analognega hardware-a. Nora zadeva, res. Že sam ambient je nor, da o akustiki niti ne govorimo. Kot da bi sredi Ljubljane prišel v studio v New Yorku. smile.gif Za ceno me je bilo sram vprašat. smile.gif

Če povzamemo, RSL niti nima tako navitih cen glede na opremo (SSL). Čeprav mi RSL za moja ušesa ne sede preveč. Live room mi je ok, akustike control roomov bi se pa težko privadil, oz. bi rabil kar precej časa. Za moja ušesa niso ravno pogruntani. Lahko da komu ful sedejo, meni ne.

Glede RTV-ja je pa tako... Trenutno obratuje le Studio 14 z Euphonixom ter SADiE-jem (ki je itak kap), Lexicon 960L, Genelec 1031A near-fieldi, Genelec 1034B main monitoring, ... glede mikrofonov v glavnem Neumanni, kar ti srce poželi. Cene pa so okrog 200€ / uro, kolikor sem "povlekel" na ušesa. Akustika control rooma je pa klasa zase smile.gif
Tam bi se dalo nardit marsikaj pametnega. Samo ene NS-10ke jim manjkajo. smile.gif
Vendar če ti pokažem posnetke, ki so nastali tam, se samo križaš. Folk še zmeraj dela vse z odporom, toliko in toliko ur na dan, pa ni važno kako (zanič) zveni. Prav škoda, da so še zmeraj v Jugoslaviji. 8)
No ja, poslušaj si zadnjo plato Slovenske popevke, pa boš vedel o čem govorim. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#27 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 02:27

QUOTE (GreasyGranny)
ok, mal bolso opremo od mlinčka in worda mam pa že! smile.gif

Kar sem hotel rect je to, da se skozi govori o opremi, malo pa o znanju in volji... "ej a si vidu un studio, fak - kaksne hude skatle majo not", in podobno...

Z mlinckom ni nic narobe... tudi sam jasno delam na mlincek. Narobe je to, da je oprema na prvem mestu... oprema je lahko kvecjemu na drugem ali tretjem mestu... prvo je znanje in volja.

Kaj ti pomaga ssl, ce na njej dela nekdo, ki bi rad sel domov jest kokice?

Oprema pride do izraza sele ko je znanje in volja zagotovljena... prej pa imam raje znanje, voljo in mlincek kot vse ostalo...

Seveda pa nastane problem (kot sem ze prej napisal) v primeru mlincka in neznanja... to je pa neugodno... : )

Lp,

b.

#28 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 02:58

QUOTE (minimalB)
QUOTE (GreasyGranny)
ok, mal bolso opremo od mlinčka in worda mam pa že! smile.gif

Kar sem hotel rect je to, da se skozi govori o opremi, malo pa o znanju in volji... "ej a si vidu un studio, fak - kaksne hude skatle majo not", in podobno...

Z mlinckom ni nic narobe... tudi sam jasno delam na mlincek. Narobe je to, da je oprema na prvem mestu... oprema je lahko kvecjemu na drugem ali tretjem mestu... prvo je znanje in volja.

Kaj ti pomaga ssl, ce na njej dela nekdo, ki bi rad sel domov jest kokice?

Oprema pride do izraza sele ko je znanje in volja zagotovljena... prej pa imam raje znanje, voljo in mlincek kot vse ostalo...

Seveda pa nastane problem (kot sem ze prej napisal) v primeru mlincka in neznanja... to je pa neugodno... : )

Lp,

b.

Se popolnoma strinjam. Dodam lahko sam se to, da so edini kriteriji koncni izdelki in izkusnje ki jih imajo glasbeniki s tabo. Tu je pa moja vest cista... smile.gif

#29 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 14 november 2007 - 03:00

Iz RSLa sem slisal ze zelo (pod-)povprecne zadeve, a ce je zraven pravi clovek, se najbz da tam narediti marsikaj... a to pomeni placat se dodatnega mixerja in/ali producenta...

SSLka - doslej sem v zivo od hudih miz obcutil samo Ameke - Mozart in Hendrix ter D&R Avalon...
Pred mnogo-mnogo leti (zacetek 90') sem bil v enem studiu z Amek Hendrixom in je ven prisel izdelek, ki ga danes lahko posname vsak peti hisni mojster na Cubaseu in s kaksnim focusriteom in studio projects micom...
Ker pac tip ni znal delat, mi smo pa tudi bili malinovci brez izkusenj...
Kvalitetni preampi lahko zadevo posnamejo enako dobro ali boljse od omenjenih miz...
Za mix so okorne, ce nimajo avtomatike - SSLka z avtomatiko je ueber predraga in dandanes za mix ni nujna - sploh ce nisi 40, 50-letnik, ki ze 15 - 20 let dela na SSLkah in je totalno navajen takega workflowa in ce imas res rad tocno take EQje...

Draga oprema je super, ce nameravas studio oddajat - ce pa si gradis studio zase, pa te bodo promovirali tvoji izdelki in ne oprema...

Ce je izdelek na hibridnem ITB + HW sistemu enakovreden ali celo boljsi od izdelka iz studia s tremi SSLkami - koga potem zanima na cem se je miksalo?

Vazno je - 1. clovek, ki dela, dobra soba, dober monitoring, dober DAW z vrhunskimi pretvorniki in clockom, dobri plug-ini, kak dodaten eksterni reverb, nekaj klonov 1176 in LA-2A in podobnih hecov, se kak dodaten analogni EQ, nekaj kul preampov, po zelji summing box ali pa samo snemas sumo iz DAW preko kaksne high-end naprave (preamp, kompresor) nazaj v DAW.. ali po zelji na trak.

V Nuendu 4 lahko integriras HW kot na mesalni mizi...

Ce hoces sexy look studia in prakticen in "analogen" workflow si lahko omislis Euphonix Eucon System 5MC kontroler, kar je se zmeraj ceneje od SSLke...

To je tudi nekak smiselen cilj za prihodnost - s tem obdrzis cene v normali, da lahko dobre izdelke snemajo/mixajo tudi alter, jazz in sorodni odrinjeni bandi in ne samo ueber budzetne zvezdice...

Sicer pa je v SLO dobrih studiev za najem na pretek..

Doslej najbolj rokersko uporabne bobne sem v SLO dobil od Mateja - GreasyGranny - snemano preko Cranesong Spiderja in v zelo kul majhni, a difuzirani sobi - ce bi imel na voljo se vecjo snemalnico bi bilo ze kicasto, hehe...
Ziher pa se da v raznih Metrojih, Jorkih, RSLih, itd. posnet karkoli vrhunsko - za mix pa se ne bi bal poslat kaksnemu kolegu Minimalu z izkusnjami in zagnanostjo - sploh to zadnje bolj "komercialno" naravnanim studiem velikokrat zmanjka...
A so pripravljeni delat vec revizij mixa po potrebi? So pripravljeni delat na projekt, ne na uro? Itd. - vse to je treba vzet v zakup...

#30 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 14 november 2007 - 03:26

QUOTE (satoration)
...

Draga oprema je super, ce nameravas studio oddajat - ce pa si gradis studio zase, pa te bodo promovirali tvoji izdelki in ne oprema...

:smt023 Voice of reason!

QUOTE (satoration)
Ce je izdelek na hibridnem ITB + HW sistemu enakovreden ali celo boljsi od izdelka iz studia s tremi SSLkami - koga potem zanima na cem se je miksalo?

:smt023 Tudi pod tole se z veseljem podpisem! Ceprav je verjetno bolj fino delat na SSLu.. smile.gif Stvar osebne preference...

QUOTE (satoration)
To je tudi nekak smiselen cilj za prihodnost - s tem obdrzis cene v normali, da lahko dobre izdelke snemajo/mixajo tudi alter, jazz in sorodni odrinjeni bandi in ne samo ueber budzetne zvezdice...

Se strinjam, ampak kljub temu imam raje najboljso mozno opremo in kompromise s ceno delam le z bendi, ki so mi zares vsec. Ne bi rad bil apriori najcenejsi in cenovno dosegljiv vsem alter ipd bendom.

QUOTE (satoration)
Doslej najbolj rokersko uporabne bobne sem v SLO dobil od Mateja - GreasyGranny - snemano preko Cranesong Spiderja in v zelo kul majhni, a difuzirani sobi - ce bi imel na voljo se vecjo snemalnico bi bilo ze kicasto, hehe...

:wink: Mi je zelo v veselje, da smo dobro posneli!! Kes gor ali dol, ni ga lepsega obcutka kot to, da ves da delas dobro in da so ljudje na koncu zadovoljni z izdelkom. Se mogoce slisi naivno, ampak brez tega bi se verjetno ukvarjal s cem bolj profitabilnim. :-? Komaj cakam, da slisim, kaj boste zmiksali!!

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov