TEST MIKROFONOV (Shure, Beyerdynamic, Neumann, Akg,..)
Objavljeno 28 oktober 2007 - 10:15
- Shure Beta 58
- Shure SM 58
- Beyerdynamic TGX-60
- Beyerdynamic TGX-80
- Neumann KMS 105
Sample 1
Sample 2
Sample 3
Sample 4
Sample 5
Snemano je direktno v EMU 1820m. Od obdelave je narejena samo normalizacija in izvoz v Mp3.
Zanima me, kateri mikrofon (glede na te posnetke) bi vi izbrali? Kateri posnetek ima za vas najbolšo karakteristiko? Zanimivo bi bilo tudi če glede na te posnetke lahko ugotovite kateri posnetek je bil narejen s katerim mikrofonom
Čez kak dan bom objavil tudi pod katero številko je spravljen kateri mikrofon. :twisted:
Objavljeno 30 oktober 2007 - 10:10
2, 3, 4 pa mislim, da so Shuri in Neumann.
Mislim, da je Neumann eden izmed 2 ali 4, nisem pa spet imel toliko opravka z njim.
No, pa recimo da poskušam srečo:
2 - Neumann
3 - Shure Beta58
4 - Shure SM58
1 in 5 sta pa zanič.
LP
Objavljeno 30 oktober 2007 - 01:48
kompliceran ane? ... vse je treba probat pa bo...
Objavljeno 30 oktober 2007 - 04:07
1. Suh (Kot bi mu manjkalo okoli 120 Hz) - ta mi najbolje zveni
2. Vokal je bolj glob in dinamičen
3. Čuje se precej izdihavanje, na trenutke gre v distorzijo in je nekoliko bolj azprt
4. Spominja me na 2. in 3., spet distorzija
5. Najbolj dinamičen zvok, se čuje precej izdihavanje
To bi bilo na hitro to... :-? :?:
Objavljeno 30 oktober 2007 - 04:45
1 in 4 zvenita kot da imata premalo gaina - ko zvisam signal zveni bolje, sicer zvenita prazno..
Na prvi vtis mi je najbolj vsec 2, 5 pa mu je podoben, a mi je manj vsec.
3 je ok, a bolj medla.
----
Naj probam - varianta 1 - ce EMU lepo dela skupaj s Shuri potem izberem:
1 in 4 Beyer
2 in 5 Shura (2 je beta)
3 je Neumann
varianta 2 - ce EMU ne dela lepo s Shuri:
1 in 4 Shura (4 je beta)
2 in 5 Beyer
3 Neumann
Objavljeno 31 oktober 2007 - 08:41
1 in 4 zvenita kot da imata premalo gaina - ko zvisam signal zveni bolje, sicer zvenita prazno..
Ja tole si kar pravilno ugotovil. Tema mikrofonoma sem moral kar precej odpret gain na karti, pa imata še vedno nižji signal
Bom še malo počakal, predno razkrijem kje je kateri mikrofon, da vidimo če se bo še kdo opogumil
Objavljeno 01 november 2007 - 08:55
1 - Beta 58 (~157 EUR)
2 - NEUMAN (~500 EUR)
3 - TGX80 (~230 EUR)
4 - SM 58 (~120 EUR)
5 - TGX60 (~ 200 EUR)
Kot sem že zgoraj napisal - Shure mikrofona sta imela precej nižji signal kot ostali trije. Beyer me je pa močno presenetil.
Seveda bi bilo treba preizkusit še kako pridejo ti mikrofoni vn v mixu, samo sumim, da Beta ne bo več dolgo moj glavni mikrofon za vokal :twisted:
Objavljeno 01 november 2007 - 05:41
pri taki muzki je vokal tako v ospredju oz. sploh ni benda ampak samo vokal+akustika...in pri tem se bo opazlo kater majk je dobr ker pa malo manj dober...
če se pa pogovarjamo o recimo rock-u... hja,po mojih izkušnjah se je shure (57,58,7b) vedno najbol usedu u mix,če štekate kaj hočm povedat...sam spet,eni majo radi klasike kot je npr. 57ka,eni pač ne ...
it's all up to you
Objavljeno 01 november 2007 - 06:34
Kot sem rekel - preizkusit moram te ostale mikrofone še v živo. Če delujejo tko kot na posnetkih, pol bom verjetno presedlal. Je pa nekaj: Beto lahko tiščiš v zvočnik pa ne bo zapiskala. To za ostale mikrofone ne morem trdit. :?:
Objavljeno 01 november 2007 - 07:49
Enkrat smo postavljali ozvočenje in smo delali EQ monitorske linije, da ne bi piskalo. Najprej sem dal gor beto in mi je skor glavo vtrgalo od glasnosti, pa ni piskalo. Pol sem dal pa gor SM58, je pa blo treba kr precej poštimat.
Načeloma se piskanja ne bojim preveč, ker sem precej glasen na odru in me ni treba preveč odpirat na mizi in v monitorjih...
Objavljeno 01 november 2007 - 10:17
LP
Objavljeno 01 november 2007 - 11:08
Pa ocitno sem bil blize resnici po varianti 2: E-MU ocitno ne dela dobro z Shuri - mogoce ima premalo gaina - jaz sem slisal ze zelo odlicne vokale na SM58, pa tudi 57... - cisto "studijske"...
Objavljeno 13 februar 2008 - 11:04
Po dogovoru z g. Šmalcem aka Ixijem nadaljujem kar v tej temi, tako da ga prosim, da nalepi gor špure. Thnx!
No, tudi v našem studiu smo se kakšne tri tedne nazaj namenili malo mice testirat.
Na preizkušnji so bili:
Shure beta 58a
Shure SM 75
AKG C451B
Beyerdynamic TG88
Neumann KMS 105
Sontronics Orpheus
Snemali smo z Cubaseom Sx3 na Focusritte Saffire karti. Potekalo pa je približno takole:
V recording roomu smo postavili dve stojali, na vsako posadili po en mice-enega dinamičnega in enega kondenzatorja. Vokalist je bil odmaknjen cca. 40 cm od micov. Snemali smo trikrat, vsakič z drugim parom micov. Vokalistu smo zažugali :twisted:, da mora vsakič isto odpeti. No ja, sej se je potrudil, malo razlike pa boste verjetno vseeno opazili.
Vse spure so suhe in neobdelane. So samo porezane, tako da so priblizno enako dolge, tako bo primerjava lepša.
Akustika v studiu je dodelana, izmerjena zvočna slika je izmerjena. Je lepo linearna, mogoče rahlo ojačana na nizkih frekvencah.
Prilepim se slike studia, samo nimam se pripravljenih.
Aja pa še delovna ekipa:
Vladimir Hmeljak aka. Lajf PC,
Erik Bačar, moja malenkost,
Omar, vokalist.
No, da vidim in slišim vaša mnenja. Mene osebno je SM57 prijetno presenetila.
Objavljeno 13 februar 2008 - 11:37
Men osebno dobr zvenita Shure Sm 57 in Sontronics Orpheus.
Nad 57-ko nisem nič presenečen, ker sem jo tudi jaz dostikrat uporabljal za vokale, pa kot ven so Larine (Baruca) plate skoraj da v celoti posnete z Shure Sm 57.
Tale Sontronics Orpheus pa me pozitivno presenetil, in mi ima sound full dobr zame. Res se mu poznajo sredni spodnji, čeprav sem malo razočaran nad visokimi k jih ni, čeprav so na grafu povdarejni okrog 10kilo.
Pa spodaj ni nič nizkih na posnetku, a ste melo low cut ???
Objavljeno 13 februar 2008 - 12:00
Orpheus dela res kot mora, razlika do drugih je kar očitna. Naslednja stvar, ki jo bomo naredili bo dvoboj med Orpheusom in Brauner Phantom (še en hud kondenzator). Me zanima, če bo tu kakšna razlika. :roll:
Ker razlika v ceni je skoraj 1:3.
Ko stestiramo, dam špure na forum.
Objavljeno 13 februar 2008 - 12:48
Mal je že razlike v barvi med posameznimi pari. Pa 40 cm se mi zdi tud predaleč za B58 ker čisto drugače zveni če jo imaš nalimano na usta, pa verjetno je še kateri od teh mikrofonov tak - vsaj dinamični.
Od teh posnetkv mi je pa SM57 najbolš.
Objavljeno 13 februar 2008 - 02:00
čeprav je Orpheus tud zelo uredu.... tak lepo mehek...
povsod pa pogrešam presenco ki jo ma na posnetku beta58 (čeprav mi je sound najslabši)
Enkrat bi si rad primerjal 57 z SE 1A ravno na vokalu... sam nimam 57 ...
A ste uporabljal kakšno zaščitno mrežico?
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov