Na bolhi: http://www.bolha.com/oglas2726268
Ker ste bolj ali manj struckoti - zadeva je res kul za ta denar... dela, a je specificna - za stereo akusticne posnetke - kar se mene tice - ambient...
Je nekoliko eksoticno zgrajena - chinch priklopi, a glede zvoka je vrhunska... tube v pravem pomenu besede - odprto, clean, mehko, 3D...
Prodajam, ker si kupujem en "normalen" vsestranski preamp, najbrz DAV BG1U, ki bo omogocal tako uporabo ostalih mikrofonov, ki jih imam + ko si nekoc dokupim en high-end stereo par - Pearl, Schoeps ali Sennheiser bo lahko opravljal enako funkcijo kot tale Hajdinjak kit - razlika v ceni bo sicer precejsnja, a gradim...
Trenutno si ne morem privoscit naprave, ki jo uporabljam mogoce stirikrat na leto za posnet kak life ambience...
Cena: 480 EU.
Zvočni primeri // (ambience fajle poslušajte seveda malo bolj na glas):
surov neobdelan ambience posnet s Hajdinjak Labs kitom:
uporaba v mixu:
surov neobdelan ambience 2 posnet s Hajdinjak Labs kitom:
http://www.satoration.org/hajdinjakAMBexcrpt.mp3
uporaba v mixu:
http://www.satoration.org/jazzmixexcrpt2.mp3
Hajdinjak Labs tube stereo preamp/mic kit
Začel
satoration
, okt 18 2007 05:48
7 odgovorov v tej temi
Objavljeno 18 oktober 2007 - 05:48
Objavljeno 18 oktober 2007 - 11:24
madona, imaš še poleg vintage đibielk še nekaj zelo interesantnih fint v rokavu:)
Nenad Patkovic
Objavljeno 19 oktober 2007 - 12:13
QUOTE (NLP)
madona, imaš še poleg vintage đibielk še nekaj zelo interesantnih fint v rokavu:)
Trixter, ja, hehe... Ma se skoraj pocutim, kot da prodajam svoja skrita orozja - sicer bodo najbrz JBLke se nekaj casa pri meni, kar mi je cisto prav...
Tale set pa je odbita zadeva, samo res rabim kak bolj univerzalen preamp - ker tole je v bistvu en stereo mic v treh enotah - 2 mica in 1 preamp narejen zanju...
Objavljeno 14 december 2007 - 03:50
Prodano.
Objavljeno 14 december 2007 - 06:06
čist eno vprašanje - všeč mi je zvok, zanima me pa katero si to skupino snemal in zasedbo, če mi lahko izdaš, mi je muska všeč!
''the great gretsch sound''
AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.
Objavljeno 15 december 2007 - 12:49
Hoj jodldajs,
prvi odlomki so iz live koncerta Zlatka Kaučiča, projekt "Vizionarja", ki bo kmalu izšel pri založbi Goga iz Novega mesta. Super ekipo ima in nekaj prominentnih gostov - Irene Aebi, Paul McCandless...
Zadnja koščka pa iz live albuma "Nano" Samo Šalamon European quarteta, ki je prav tako izšel pri založbi Goga. Ekipa je prav tako mednarodna in zelo močna; poseben gost je Michel Godard na tubi...
prvi odlomki so iz live koncerta Zlatka Kaučiča, projekt "Vizionarja", ki bo kmalu izšel pri založbi Goga iz Novega mesta. Super ekipo ima in nekaj prominentnih gostov - Irene Aebi, Paul McCandless...
Zadnja koščka pa iz live albuma "Nano" Samo Šalamon European quarteta, ki je prav tako izšel pri založbi Goga. Ekipa je prav tako mednarodna in zelo močna; poseben gost je Michel Godard na tubi...
Objavljeno 15 december 2007 - 02:47
hvala za odgovor, se mi je zdelo da so malo boljši kalibri, kot le kak jam session! a lahko malo opišeš na kak sistem si snemal, kaj si omikrofonil, na kaj si snemal, mal postavitev?
hvala in še enkrat zelo lep izdelek!
lp, Aleš
hvala in še enkrat zelo lep izdelek!
lp, Aleš
''the great gretsch sound''
Objavljeno 15 december 2007 - 04:28
To je mogoce ze tema za premaknit...
Izseka sta sicer samo mali koscek tega - res so lepe plate - ne po moji zaslugi, ampak zaradi dobrih muzicarjev...
Ambient postavitev je bila ORTF stereo - tale Hajdinjak labs - v sredini banda kaksna 2 metra od prve bojne črte - v obeh primerih je bil prostor Linhartova dvorana Cankarjevega doma, za Samota sem imel še dodaten stereo par, ki so ga postavili Cankarjevci pri mešalni mizi.
Ostalo je bilo pomikrofonirano za life - v Cankarju itak uporabljajo kul mikrofone - Audio-technica, Schoeps, AKG, Electro-voice, itd. Ne spomnim se vec vseh detaljev - skratka - vse je bilo tudi close pomikrofonirano in sem vlekel direkt out iz mize na Alesis HD24.
V klavirju so Audio-technice, bobni so klasicno pomikrofonirani za jazz - oveheadi (Schoeps), snare, kick (pri Kaucicu sem prosil se za dodaten tom mic) + stereo mikrofoni za njegov percussion set-up...
Vokal Irene Aebi (ki ga ni na teh clipih) je bil na tisti life vokalni Neumann, pihala na Audio-technice in EV RE20, kontrabas DI + mic (AKG 414, ce se ne motim).
Za tubo se ne spomnim ali je bil kak kondenzer ali EV RE20..
Kitarski amp SM57 ce se ne motim...
Toliko.
Brez ambient micov bi bili posnetki precej bolj dolgočasni in brez življenja...
Izseka sta sicer samo mali koscek tega - res so lepe plate - ne po moji zaslugi, ampak zaradi dobrih muzicarjev...
Ambient postavitev je bila ORTF stereo - tale Hajdinjak labs - v sredini banda kaksna 2 metra od prve bojne črte - v obeh primerih je bil prostor Linhartova dvorana Cankarjevega doma, za Samota sem imel še dodaten stereo par, ki so ga postavili Cankarjevci pri mešalni mizi.
Ostalo je bilo pomikrofonirano za life - v Cankarju itak uporabljajo kul mikrofone - Audio-technica, Schoeps, AKG, Electro-voice, itd. Ne spomnim se vec vseh detaljev - skratka - vse je bilo tudi close pomikrofonirano in sem vlekel direkt out iz mize na Alesis HD24.
V klavirju so Audio-technice, bobni so klasicno pomikrofonirani za jazz - oveheadi (Schoeps), snare, kick (pri Kaucicu sem prosil se za dodaten tom mic) + stereo mikrofoni za njegov percussion set-up...
Vokal Irene Aebi (ki ga ni na teh clipih) je bil na tisti life vokalni Neumann, pihala na Audio-technice in EV RE20, kontrabas DI + mic (AKG 414, ce se ne motim).
Za tubo se ne spomnim ali je bil kak kondenzer ali EV RE20..
Kitarski amp SM57 ce se ne motim...
Toliko.
Brez ambient micov bi bili posnetki precej bolj dolgočasni in brez življenja...
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov

Tema je zaklenjena