da malo oživim ta zanimiv topic.....
umekovi Consumer Recreation komadi so bili vsi nareti na rolandovi TR seriji 707,808,909... (ritem sekcija), kot je to že nekdo omenil lani. bass in melodične linije pa so bile narete predvsem na Studio Electronics syntih (ATC-1, SE-1), ARP 2600 in pa še na kakšnih Waldorf syntih.
Tu sem priložil eno njegovo kr precej staro fotko (l. 2001), na kateri se lepo vidijo SE synthi (ATC-1, SE-1), pod njimi je Novation Supernova 2, na desni strani Waldorf (Microwase XT, Pulse), tista čudna škatla na vrhu je legendarni ARP 2600 (mašina stara 30 let), pred njo je TR-909, na mizici ima tud Virusa B in AKAI MPC2000, mixer je nek Mackie za monitorce pa nisem prepričan ali so Genelec ali Mackie. Imel sem tudi eno njegovo novejšo fotko na kateri se ne vidi skoraj nič, razn tega, da je v tistem trenutko lastil neke KRK monitorje, nevem točno katere.
Drugače sm ga pa kake dve leti nazaj privat kontaktiro na myspace in ga vprašal če še uporablja te hardware škatle in mi je odgovoril, da sedaj uporablja še samo Logic Pro in pa NI Reaktor, hardware škatle so pa lepo shranjene v omarici in ni šans da bi jih prodal

Glede hardware mašinerije se kakšnih samplerjev res ne splača več imet, ker so software semplerji praktično isto zmogljivi, se pa splača vlagat denar v hardware synthe ker vam povem iz prve roke, da je razlika več kot očitna, še navaden neizkušen poslušalec bi jo opazil. Sam sem ponosen lastnik Waldorf Pulse syntha ki je 100% analogen, poceni (200 - 300€ ebay secondhand) in noben software synth se nemore kosat z njim. Sedaj še ciljam na
http://www.studioelectronics.com , ki so ravnotako pure analog in hudo zveneči synthi ampak precej dražji.
LP