Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

ROUTING problem z E-MU1820M

10 odgovorov v tej temi

#1 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 24 avgust 2007 - 09:52

Ne vem ce je ravno racunalniski problem, bolj logicni...

Evo tako - sicer sem to prej reseval po nekih ezotericnih variantah s sendi in podobno, ampak zdaj bi rad naredil fiksen routing in sicer tole:

Iz NUENDOta (ali CUBASEa) bi rad poslal posamezne kanale v HW svet in jih vrnil nazaj v kartico in pri tem poslusal samo signal ki se vraca - da lahko poslusam kaj pocnem s HW...

Kaj se mi zgodi - nastane zanka... podvojen signal - feedback, phasing in ostalo...
Gledam kurcev patchmix in mi ni jasno zakaj signal ki mu dolocim da gre recimo na mono out 1 se zmeraj slisim na stereo out... Nikakor ne morem dosect da ne bi slisal osnovnega signala...

Any ideas? Ziher se da, sam sem glup, glup, glup - kaj ne more bit tak simple da ce recem - idi vun pri 2.kanalu OUT- da se ta signal vec ne slisi na internem mikserju??? Pa da se vrne na 2. kanal IN in lahko monitoram samo tole? Grrrrrr!!!

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 24 avgust 2007 - 10:24

Nekajkrat sem delal z emu kartico in mi je bil njihov routing malo zamotan, verjamem da ga sam obvladaš v nulo in se dogaja nekaj drugega.
Zato bi se sam s takim problemom obrnil sem:
...morda veš za ta forum "Unofficial E-MU Forum" :

http://www.productio...9e5547f40502f23

nekam so ga prenovili vidim, ampak je še isti in so dosti kritični, obenem ljubijo emu in imajo kar nekaj problemov in rešitev 8)
Nenad Patkovic

#3 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 25 avgust 2007 - 07:29

Jaz v Cubaseu naredim HW insert (External FX) pošljem npr. na kanalu 1 ven in na kanalu 1 nazaj, stem da izklopim direct monitoring.

Pomojem je pri tebi isti problem za tem direct monitoringom, tudi jaz sem imel blazne težave.

lpX
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#4 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 26 avgust 2007 - 04:10

Jep - za insert efekt gre... S sendi ni problema - ker ni direktnega signala zraven oz. returnam samo WET...
Imam Nuendo 2, ki nima funkcije HW insert, grrr... Moram presaltat na Cubase 4...
Hvala za namige - grem tuhtat dalje... sicer pa bo najbrz resitev updejtan Cubase...

thnx

#5 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 27 avgust 2007 - 07:21

Ok, rešeno... sicer ni tako idiot simple, kot bi si želel - v Patchmixu moram naredit aux send prefade channel strip (prav poseben maderfaker s prefade konfiguracijo, ki je ostali stripi nimajo) - ki ga lahko mutam in signal pošljem na fizični out... ostala konfiguracija nato štima...

#6 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 27 avgust 2007 - 08:38

:smt023
važno da si rešil!

A si najdel kaj koristnega na tistem forumu, ki sem ga omenil?
Nenad Patkovic

#7 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 27 avgust 2007 - 09:14

QUOTE (NLP)
:smt023
važno da si rešil!

A si najdel kaj koristnega na tistem forumu, ki sem ga omenil?

Ja, v bistvu sem nekoc ze nekaj surfal po tistem forumu, a ga nisem potreboval kaj dosti do zdaj. Hvala da si me spomnil... Sem postnil vprasanje se tja, a se ni nihce javil... Sem pa prebrskal poste in odkril nekaj sorodnih vprasanj, a se bolj basic... me je pa napotilo nazaj k "NAVODILOM", hehehe... Ko sem natancno prebral kljucne sekcije o tipih channel stripov in routanju mi je kapnilo, da ima ocitno zgolj poseben aux prefade strip moznost, da ga zamjutas in vseeno posiljas signal iz insertiranih sendov na posameznem stripu na fizicne oute... Kdor ne pozna Patchmixa, mu po tem zapisu zdaj ni nic jasno, pa meni tudi ne... hehehe... skratka - workflow sem uredil...
thnx.

#8 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 27 avgust 2007 - 10:00

QUOTE (satoration)
aux send prefade channel strip - ki ga lahko mutam in signal pošljem na fizični out...

Imas pa sreco. Npr. vecina analognih miz izklopi aux pre send ce stisnes mute. Oziroma imajo moznost, da jih odpres in premaknes "jumper" s katerim dolocis a mute-ira pre send ali ne.

V Nuendu (sicer ni HW mixer, a ga imitira kot vsi sequencerji) si to lahko celo nastimas - preferences -> VST -> "Mute pre send when mute". : )

Lp,

b.

#9 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 27 avgust 2007 - 10:17

QUOTE (minimalB)
QUOTE (satoration)
aux send prefade channel strip - ki ga lahko mutam in signal pošljem na fizični out...

Imas pa sreco. Npr. vecina analognih miz izklopi aux pre send ce stisnes mute. Oziroma imajo moznost, da jih odpres in premaknes "jumper" s katerim dolocis a mute-ira pre send ali ne.

V Nuendu (sicer ni HW mixer, a ga imitira kot vsi sequencerji) si to lahko celo nastimas - preferences -> VST -> "Mute pre send when mute". : )

Lp,

b.

Ja, ocitno ima Patchmix malo drugacno logiko, ce se ne motim - tu pomeni to, da je to poseben strip, ki ima aux sende vklopljene na pre-fader... torej, da ko je fader dol ali na mute, aux se zmeraj posilja ven... signal pa ne gre na master out... Ostali stripi ne delajo tako...

Pa analogne mize imajo v glavnem normalne INSERTE, ne rabis AUX sendov izkoriscat za to...

Najelegantneje za hibridno ITB/OTB miksanje bi itak bil en summing amp z inserti in dobro monitoring sekcijo - in bi monitoring potekal preko tega summing ampa, analogne inserte pa ne bi posiljal nazaj v kartico, temvec bi jih umiksaval analogno preko te naprave... najbolj simple in logicno... Avtomatika in del FX-ov ITB, summing in nekaj juicy analognih kompresorjev in EQjev pa OTB... pa smo na konju.

#10 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 27 avgust 2007 - 11:06

QUOTE (satoration)
Najelegantneje za hibridno ITB/OTB miksanje bi itak bil en summing amp z inserti in dobro monitoring sekcijo

Neve 8816 : )
http://www.soundonso...es/neve8816.htm

Se celo 2 seta monitorjev lahko gor priklopis...

Ali pa morda SPL Mixdream. Poznavalci pravijo, da zveni se boljse kot 8816. Jaz sem delal samo z mixdream enkrat bezno, tako da ne vem kako zveni ne eno ne drugo...

Lp,

b.

#11 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 28 avgust 2007 - 09:37

Jep, tocno ta dva gledam... Nekak celo malenkost bolj Mixdream. Pa APIjevi rack mikserji so zanimivi, pa Chandlerjev Mini Rack... Samo je malo prevec $$$

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov