Plugin za boljšo akustiko?!
Začel
NLP
, avg 22 2007 10:25
18 odgovorov v tej temi
Objavljeno 20 september 2007 - 07:43
Marsikaj je že prišlo ven na različnih forumih, glede na tak gverila inet marketing ni nič revolucionarnega, malo naprednejši room correction eq:
http://www.audyssey.com/multEQ.html
razen, če presenetijo v zadnjem trenutku z genialno idejo in pokosijo do sedaj znane fizikalne zakone :smt003
Uživaj v NY!
http://www.audyssey.com/multEQ.html
razen, če presenetijo v zadnjem trenutku z genialno idejo in pokosijo do sedaj znane fizikalne zakone :smt003
Uživaj v NY!
Nenad Patkovic
Objavljeno 21 september 2007 - 10:29
Tudi na Harmony centralu je bila ta novica, pa so jo umaknili...
Je pa res, da sedaj ne boš več potreboval zvočnikov, ki imajo eq corresction funkcijo ampak bo sedaj v "priročnejši" obliki - plugin.
Tudi naprednejše dodatne funkcije boš lahko uporabljal kot je vidno iz tega linka (upam vsaj no, bomo videli...).
Žal pa ta "room correction" metoda ni primerna, morda za res fini tuning (max. +- 3dB, ampak šele ko imaš akustiko porihtano, saj ni nadomestka zanjo.).
Je pa res, da sedaj ne boš več potreboval zvočnikov, ki imajo eq corresction funkcijo ampak bo sedaj v "priročnejši" obliki - plugin.
Tudi naprednejše dodatne funkcije boš lahko uporabljal kot je vidno iz tega linka (upam vsaj no, bomo videli...).
Žal pa ta "room correction" metoda ni primerna, morda za res fini tuning (max. +- 3dB, ampak šele ko imaš akustiko porihtano, saj ni nadomestka zanjo.).
Nenad Patkovic
Objavljeno 07 oktober 2007 - 04:26
Evo "the eagle has landed" brez dima:
http://www.ikmultime...l?arc/index.php
žal torej, nič kaj revolucionarnega.
Mr. Pitch Shifter lepo se imej v NY!
http://www.ikmultime...l?arc/index.php
žal torej, nič kaj revolucionarnega.
Mr. Pitch Shifter lepo se imej v NY!
Nenad Patkovic
Objavljeno 07 oktober 2007 - 11:28
Nenad Patkovic
Objavljeno 12 oktober 2007 - 09:23
Dan!
Ja, sem nazaj iz NYC.
Ja, bil na AES.
Hehe in ja, govoril z guysi pri IK MM.
Torej, kot sem predvideval, gre le se za eno teh tuningov, ki skusajo kompenzirati za sobo.
Ne bi opisoval v detajle, ker se niti nisem spuscal zaradi "takojsnjega sprovociranega omejenega zanimanja" za tol rec.
Hm, 12 tock mikrofonskih meritev (kao tuned small condenser electret, ki ga prilozijo zraven...hehe, po moje, ker je to software in da bodo ljudje mislili, da je treba kupiti "da whole thing"...), krivulja, nato inverzija te krivulje in VOILA, FLAT SOUND!!!!!!
(...in nato svizec zavije cokolado v folijo...)
Po prvih trenutkih, ko mi je svetovalec IK skusal zdrdrati uradni tekst in sem zastavil vprasanje, koliko je to smotrno, ce je povsod razen v sweet pointu STALA,....je rekel, ...y'know what...?
"well...uhm...ARC lets you saving more presets, so you can playback to your customer sitting back on the couch ANOTHER PRESET YOU'VE MADE FOR THAT SPOT".
?????????????????
Mislim, da komentar ni potreben.
Uh, potem me je potrepljalo po rami in ze sem sedal v BUCNI hali za demonstracijo (le za zvocniki zavesca press). A/B....A/B...seveda sem vprasujoce gledal postavnega visokega IK moza, ki me je prav tako....gledal vprasujoce...uh, verjetno je zelel "UauuUUuU whaaaaat a diiifereeeeence....! That's awsome man...!"
Jah, bila je razlika, seveda, vendar pogoji za ocenjevanje razlik approx. 0.1%.
Naj pa le recem, da ne gledam zviska na njih (kljub nekaj humorja tule hihi), ker pac poslovno izkoriscajo to trzno niso in seveda me vsaka taka zadeva zanima.
Le "kupim" ne vsake take.
Sicer pa, jah nic, ful enih stvari, pa saj vsi poznamo ker imamo internet, ne bi o tem dolgovezil...le prijetno presenecenje, da je veliko razstavljalcev imelo Focal Be-6 mointorje, ki jih ponosno uporabljam tudi sam. Hehe kool.
INCLUDING EMPIRiCAL LABS OoooHH YeAAAh
Ne morem si pomagat, ampak prsti so se mi precej lepili na XIOSYNTH, ki mi je zelo blizu po karakterju soundov, ki jih :nudi.
"bom kupu" lol
...ker Novation Nova, ki sem ga nekooooc imel, sicer zmogljiv synth, vendar plastika od sounda zal.
Ti sejmi so, vkolikor nisi zaradi poslovnih razlogov tam (jaz sem pac bil), malo brez veze, saj je to poddobno mesecnemu branju 3000000 strani revij, ki imajo vse te lep slikce in konzole in furnircke in lampe..."bah, kdo bo delu musko raje...............??"
Kot zanimivost pa naj povem, da katerikoli f...ing hotel na Manhattnu pride freakin' VSAJ 400 USD na noc BREZ zajtrka..."uh dobr d sm mel vse placan"...prosm brez vprasanj na to temo.
pa lep pozdrav vsem.
Ja, sem nazaj iz NYC.
Ja, bil na AES.
Hehe in ja, govoril z guysi pri IK MM.
Torej, kot sem predvideval, gre le se za eno teh tuningov, ki skusajo kompenzirati za sobo.
Ne bi opisoval v detajle, ker se niti nisem spuscal zaradi "takojsnjega sprovociranega omejenega zanimanja" za tol rec.
Hm, 12 tock mikrofonskih meritev (kao tuned small condenser electret, ki ga prilozijo zraven...hehe, po moje, ker je to software in da bodo ljudje mislili, da je treba kupiti "da whole thing"...), krivulja, nato inverzija te krivulje in VOILA, FLAT SOUND!!!!!!
(...in nato svizec zavije cokolado v folijo...)
Po prvih trenutkih, ko mi je svetovalec IK skusal zdrdrati uradni tekst in sem zastavil vprasanje, koliko je to smotrno, ce je povsod razen v sweet pointu STALA,....je rekel, ...y'know what...?
"well...uhm...ARC lets you saving more presets, so you can playback to your customer sitting back on the couch ANOTHER PRESET YOU'VE MADE FOR THAT SPOT".
?????????????????
Mislim, da komentar ni potreben.
Uh, potem me je potrepljalo po rami in ze sem sedal v BUCNI hali za demonstracijo (le za zvocniki zavesca press). A/B....A/B...seveda sem vprasujoce gledal postavnega visokega IK moza, ki me je prav tako....gledal vprasujoce...uh, verjetno je zelel "UauuUUuU whaaaaat a diiifereeeeence....! That's awsome man...!"
Jah, bila je razlika, seveda, vendar pogoji za ocenjevanje razlik approx. 0.1%.
Naj pa le recem, da ne gledam zviska na njih (kljub nekaj humorja tule hihi), ker pac poslovno izkoriscajo to trzno niso in seveda me vsaka taka zadeva zanima.
Le "kupim" ne vsake take.
Sicer pa, jah nic, ful enih stvari, pa saj vsi poznamo ker imamo internet, ne bi o tem dolgovezil...le prijetno presenecenje, da je veliko razstavljalcev imelo Focal Be-6 mointorje, ki jih ponosno uporabljam tudi sam. Hehe kool.
INCLUDING EMPIRiCAL LABS OoooHH YeAAAh
Ne morem si pomagat, ampak prsti so se mi precej lepili na XIOSYNTH, ki mi je zelo blizu po karakterju soundov, ki jih :nudi.
"bom kupu" lol
...ker Novation Nova, ki sem ga nekooooc imel, sicer zmogljiv synth, vendar plastika od sounda zal.
Ti sejmi so, vkolikor nisi zaradi poslovnih razlogov tam (jaz sem pac bil), malo brez veze, saj je to poddobno mesecnemu branju 3000000 strani revij, ki imajo vse te lep slikce in konzole in furnircke in lampe..."bah, kdo bo delu musko raje...............??"
Kot zanimivost pa naj povem, da katerikoli f...ing hotel na Manhattnu pride freakin' VSAJ 400 USD na noc BREZ zajtrka..."uh dobr d sm mel vse placan"...prosm brez vprasanj na to temo.
pa lep pozdrav vsem.
Bolje izdati kaseto kot prijatelja.
Objavljeno 12 oktober 2007 - 09:26
QUOTE (kochobass)
Eto foro za najhujši master u domači sobi na slušalke od conrada...
Daš na master buss eq... magična nastavitev je pa +6db@60hz,-18db@250hz,Q 2.0,+18db@14khz Q 1.2 ... haha
Daš na master buss eq... magična nastavitev je pa +6db@60hz,-18db@250hz,Q 2.0,+18db@14khz Q 1.2 ... haha
Ej, stari, nimas pojma.
Pravilno je +6.34db@60hz,-18.004db@250hz,Q 2.1,+12db@14khz Q 1.2
Objavljeno 13 oktober 2007 - 06:15
QUOTE (NLP)
kaj pa so drugače imeli pametnega na AES srečanju, tisto kar se ti morda zdi da bo kakšen "trend" prihodnje sezone?
huh ta je tezka. res ne bi vedel kaj bi lahko bil "trend"...na razlicnih podrocjih pac se razvijajo stvari...seveda na software-u se vsi mocno trudijo, kot npr. plugini in workstationi. Seveda je Logic 8 precej v ospredju trenutno.
Potem jasno izginja srednja klasa outboard procesorjev, ker ti userji sedaj uporabljajo samo software. Outboard vsekakor polno v razvoju se vedno, vendar bolj v prestizni klasi (empirical labs, api, tubetech,..avalon..itd itd).
...trg je hvalezen za take drazje procesorje, saj obljubljajo npr boljsi summing, boljsi zvok DAW postaj, boljse konverterje...saturatorje,...itd itd.
Seveda so tudi veliki sedaj ze tradicionalni hit apple racunalniki, ki jih uporabljajo vse resne platforme kot prioriteto, npr. protools, logic, motu dp,...
...in seveda razni kontrolerji kot zunanji interface za DAW aplikacije.
no pa saj, ne odkrivam ravno vode tule, samo kaj posebnega drugega ni, samo razvoj in racunalniki v ospredju. no mozno je tudi, da sem kaj seveda spregledal, sorry ce sem.
lep sobotni vecer pa ne se ga prevec nabutat, ker je jutri se en dan
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov