Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Cubase SX 3 on Intel Q6600 - zmrz!!!

19 odgovorov v tej temi

#1 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 20 avgust 2007 - 02:59

Dečki, v čem bi bil lahko problem, ki se mi pojavlja na novi mašini (Intel Quad 6600, 4 GB DDR2 RAM... )....

Namreč Cubase SX 3 mi po nekaj časa delovanja enostavno zmrzne.... Javi neki "Serious Error...blabla..." in moram stvar reštartat.....

idea.gif Pomislu sm na problem XP-jev, glede na to da je SP 1.... Kej je možno kaj drugega.... Prvo sm hotu inštalirat XP SP2 Performance edition May 2007, ma mi sploh ni hotelo skopirat driverjev za RAID oz. SATA2 disk kontroler dol z floopy-a.... Prebral je (sej veste, na začetku ko vpraša " Press F6 to install third-party.... ".... V glavnem prebralo mi je, ko pa je bil čas za zapisat, mi enostavno javi, da ne more skopirat datotek :?: :?:

Zdej uni CD z XP SP2, ki ga mam na tem starem računalniku, pa je odromal v izposojo in s tem v 3 p****, ker se je uni ki sem mu ga posodil, izgovarjal da mi ga je vrnu.... Pa ga ni :-?

Cubase na starem mlinčku dela tipi-top..... Lahko mi je v vsem cajtu (2-3 leta) 2x krešnil.....

Litl bit of help eniwon, pliz.... Vud bi hajli aprišijejtd.... Tenk ju... 8)

=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=

#2 Macek

Macek

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 88 prispevkov
  • Interests:Muzika, grafika...

Objavljeno 20 avgust 2007 - 03:14

Malo povej bl točno kakšen hardware imaš...A si poskušal ponovno namestit cubase? Mogoče kak nov VST? Meni je zarad massive VST ja crashal vsakič ko sem ga zagnal...

#3 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 20 avgust 2007 - 04:13

VST-ji niso problem, ker mam isto število VST-jev na stari kišti, pa nima problemov sa stomakom biggrin.gif .....

Hardware? Mama plata je Intel DG965WH, ostale karakteristike so pa bile podane.... Če misliš pa d mjuzik hardwer, ga pa trenutno še ni, ker čakam brata, da se zmisli naročit od Thomann-a.... Integrirana zvočna (ASIO support) in to je to....

Sej sem delal na ta starem tudi nekaj z integrirano, preden sem takrat kupil SB Live!, pa ni mel nobenih problemov.... Ne vem no....

Ixi, če boš tole bral, je bla ta tema razlog, da sem ti frcnil klic.... 8)

#4 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 20 avgust 2007 - 07:16

Nevem, mogoče je zaradi tega ker nimaš SP2 gor naložen. Probaj to prvo.
Za foro pa še paralelno probaja instalirat in delat z Nuendo 3.2.xxx. Če se ti bo dogajalo isto potem je problem v računalniku.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 20 avgust 2007 - 07:49

mislim da najprej sp2 porihtaj, korak po korak...
unga s CDjem pa vžgi po pi*** pardon, po vilčki.
Nenad Patkovic

#6 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 04 september 2007 - 04:22

Si zrihtal težave s Quadom?

Ravnokar sem ga montiral v svoj DAW - Core2Quad Q6600 in 4Gb DDR2 RAMa. smile.gif

Komentarji in primerjave glede na Core2Duo E6600 sledijo.

LP

#7 matchless

matchless

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 140 prispevkov
  • Interests:Glasba &amp; Računalništvo &amp; Tehnologija

Objavljeno 04 september 2007 - 04:32

me prav zanima ali je vidna razlika med njima, če se mi splača upgrejdat mašino biggrin.gif

#8 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 04 september 2007 - 05:18

Ne glih ti enaki procesorji, ampak cca. 50 in več % razlika je. Odvisno od aplikacij. Včasih tudi skoraj 100%. No vsaj pri nas (služba).
Pa vse ostale komponente niso medsebojno enake..
Nenad Patkovic

#9 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 05 september 2007 - 12:35

No takole... Neke opazne razlike med Core2Duo E6600 z 2Gb DDR2 ter Core2Quad Q6600 s 4Gb DDR2 RAMa med samim delovanjem OSa ni. V Nuendu pa je VST Performance padel za kakšnih 20%.

Vse to pod Windows XP SP2. Pod Visto so še vedno problemi z "nihanjem" VST Performance-a med samim predvajanjem in snemanjem, tako da bo treba res počakat na Windows Vienna, Vista pa zgleda da je res samo nališpan kič vržen v prazno.

Drugače pa... Če se vam izplača, precenite sami. Meni se je. smile.gif

LP

#10 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 06 september 2007 - 08:28

QUOTE ([Blaster)
]Si zrihtal težave s Quadom?

Ravnokar sem ga montiral v svoj DAW - Core2Quad Q6600 in 4Gb DDR2 RAMa. smile.gif

Komentarji in primerjave glede na Core2Duo E6600 sledijo.

LP

Čaw Blaster. Ti trenutno se nahajam na Braču na oddihu od te nesnage biggrin.gif Glej, racunalnik sem vrnil bratu ki mi je sicer sestavljal že prejšnjo mašino katera mi dela še danes. Tegale sicer ni testiral kako dela kot je testiral prejšnjega. Tko da bom zdej po 12-em, ko se vračam, prevzel kišto in bomo videli, kaj bo..... Sumim sicer, da je vsa ta kalvarija povezana tudi z delovanjem (beri pregrevanjem) mame plate. Z parimi sem govoril in so mi nekako vsi potrdili, da je morda prav v tem problem. Namreč I/O kontrolerji na matični so mi skakljali tudi do 76 stopinj. Bomo videli, kaj bo.
Kaj mislite ostali, bi blo kaj v vezi s tem?

Morsko-slan pozdrav sa Dalmacija :smt030

#11 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 06 september 2007 - 09:16

Jaz v življenju še nisem imel problemov s pregrevanjem česarkoli. Če bi mene vprašal, kaj bi prvo pomislil ob tvojih simptomih, bi rekel ali napajalnik, ali pa RAM (oz. če ga imaš 4Gb in si v boot.ini dodal /3GB ter nisi na novo postavil sistema, je to vzrok - napačno naslavljanje pomnilnika).

Ker si pa ravno omenjal temperature pa... ne vem. Tudi senzorji niso več to kar so bili. wink.gif

LP

#12 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 07 september 2007 - 01:51

Ne ne, ni RAM, ker je to prav frišna mašina.... Je pa tko, da sm si potegnil dol Intelov Desktop Utilities in prečekiral temperature, ki so se z izjemo CPU Thermal Margin, ki je bil okoli 40 stopinj, vse ostale (Motherboard 1 in 2, Memory Controller Hub) gibale okoli 60-65, I/O Controller Hub pa kot sem omenil v prejšnjem postu..... Vsake tolko mi je tudi zagnal ventilacijo na mrtvo za par sekund in potem krepnil..... :smt013

Ne vem no. kej ga jebe......

Tudi Cubase mi ni deloval kot bi moral.... Če sem recimo karkoli delal oziroma snemal, mi je po določenem času javil "resno napako".... No sej sem že opisal na začetku, kaj mu fali..... Sem si pa še malo ogledal err.log file in sem opazil, da se je v večini primerov obešal ob razne VST .dll fajle ( ezdrummer, Trilogy,....) Ni pa blo zmeri to......
Bomo vidli, kako se bo baštard obnašal zdej, ko pridem nazaj.....

#13 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 07 september 2007 - 03:19

Glede RAM-a... nima veze, če je čisto nova mašina ali ne. Včasih kakšen RAM plata enostavno "ne potegne" in te zaje..ava.

#14 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 14 september 2007 - 11:10

Yo.

PO zadnjem pogovoru z bratom je problem črnogorskega sindroma (beri: pregrevanja biggrin.gif ) rešen.... Je pa problem še zmeri v krešanju.... Reku mi je, da je sicer z hlajenjem malo podaljšal delovanje, ampak da se je po malo daljšem času čarunalnik spet odločil za štrik varjanto biggrin.gif Če sem ga prav zastopil, je probal vsak RAM posebej laufat z štirimi BURN-CPU-ji (za vsak Core posebej) in mu je mašina delovala več ur..... Neki mi je palamudil še o MEM-Testu, samo ga nisem prav razumel.... Bojada stvar ni bila bleščeča :-?

Sicer sem na ta računalnik (ker on ni vedel kdaj mi meni krešne) vstopil preko ISL Light, tako da sem mu zaštartal Cubase (laufal je z samo 1 palčko RAM-a - 1GB), vendar mi je kmalu po zagonu opet obvisel na Husein način laugh.gif

Reku je, da bo zrihtal ziher WIN XP SP2, ter da bo mašina delala (kar se tiče hardware-a), od tam naprej (meki ver biggrin.gif ) pa ne more kej dosti pomagati.....

Blaster, če bo slučajno kak problem, se bom lahko kej pri tebi oglasil? :roll: :wink: 8)

#15 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 14 september 2007 - 11:55

Res ne vem, zakaj bi imel problem s pregrevanjem. Kot sem ti rekel, še vedno sumim na nekompatibilnost RAMa in motherboarda, MOGOČE je za to kriva celo kakšna opcija v BIOSu.

Meni dela Asus P5W-DH Deluxe (pasivno hlajenje chipseta) in Core2Quad Q6600 s serijskim Intelovim hladilnikom brez vsakega problema. Pa je v mašini poleg vsega tud 5 HDD-jev, tako da temperature res ne manjka.

Ja, lahko se oglasiš, ni problema.

BTW... kakšen RAM imaš sploh? Ter procesor (1066MHz ali 1333MHz FSB)?

LP

#16 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 14 september 2007 - 12:33

RAM - PC800 DDR2 s hladilnikom - 4 palčke po 1GB

Procesni inženir:
CORE 2 QUAD Q6600, 2.400 GHz 8MB, 1066MHz, LGA775

Plata:

Intel DG965WHMKR, C2D, LGA775, iG965, FSB 1066, 4× DC DDR2 800, int. grafika X3000, 1×PCI-Ex16, 3×PCI-Ex1, 3×PCI, 10×USB, 7.1 ZVOČNA, 2×FIREWIRE, 6×SATA, RAID, 10/100,1000 LAN, ATX

#17 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 07 januar 2008 - 01:26

QUOTE ([Blaster)
] Core2Quad Q6600 s serijskim Intelovim hladilnikom LP

kok je pa kej glasen tale box cooler??

#18 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 07 januar 2008 - 02:13

QUOTE (Zergi)
QUOTE ([Blaster)
] Core2Quad Q6600 s serijskim Intelovim hladilnikom LP

kok je pa kej glasen tale box cooler??

Tih.
www.mmedia.si

#19 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 07 januar 2008 - 03:07

tok tih da ni treba kakega zalmana ipd. kupovat?
mogoče veš, majo Q in E serija procov enak cooler?

#20 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 07 januar 2008 - 04:37

Jst mam Zalmana na P4 3.2GHz, pa je glasnejši od tega original Intelovga na Q6600.

Če hočeš popolno tišino, si nabavi ohišje od Zalmana brez ventilatorjev, ali pa preseli računalnik v drugo sobo.

LP
www.mmedia.si

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov