USB Audio Interface
Začel
Basement_projects
, dec 12 2006 05:27
86 odgovorov v tej temi
Objavljeno 23 januar 2007 - 02:11
Preden karkoli kupim, imam nekaj vprasanj :
1.) Če prav razumem pelem kabel za monitorje ven iz tam kjer je označeno s številko ena? Označeno je z "1" in "2", zakaj ne L in R, al si jst kej hudo narobe predstaljam tole:)
2. Uglavnm iscem USB karto na katere bi lahko priklopil monitorje (so aktivni), imel bi vhod (preamp) za slusalke (sennheiser HD265), preamp za mic, mogoče kak midi vhod za klaviaturo (m-audio keystation zdaj je na USB). Pa pogoj je še da je seveda USB, ker na PCI-u je že druga kartica, plus paše mi da je mobilna, da jo lahko še kam drugam nesm, budget pa tam nekje isto 200 eur.
Objavljeno 23 januar 2007 - 07:08
pod 1 je prav za Izhod in tuki gor priklopiš monitorje (LR=1,2), imaš pa tudi RCA(činč) izhode!
Po 2. lahko priklopiš mic, line in instrument, npr. bass, kitaro direkt, kalavitaure tudi. Tudi sosednji vhod je identičen (na levi)
Moram priznat da tisti kabel nevem kam di dal :oops: od kakšne mešalke je to kabel in kakšen mic lahko naj priklopiš???
Po 2. lahko priklopiš mic, line in instrument, npr. bass, kitaro direkt, kalavitaure tudi. Tudi sosednji vhod je identičen (na levi)
Moram priznat da tisti kabel nevem kam di dal :oops: od kakšne mešalke je to kabel in kakšen mic lahko naj priklopiš???
Objavljeno 23 januar 2007 - 06:21
na tej zvočni so kombinirani konektorji, ponavadi Neutrik...
To pomeni, da lahko balanasiran signal spraviš notri skozi tak XLR kabel (ki ga lahko priljučiš) , ali skozi navadni TRS, ki ga tudi lahko utakneš v tak kombiniran konektor.
Mislim, da lahko pripelješ notri tudi line level signal, ali celo el. kitaro kar direktno, če ima ugrajen DI...
To pomeni, da lahko balanasiran signal spraviš notri skozi tak XLR kabel (ki ga lahko priljučiš) , ali skozi navadni TRS, ki ga tudi lahko utakneš v tak kombiniran konektor.
Mislim, da lahko pripelješ notri tudi line level signal, ali celo el. kitaro kar direktno, če ima ugrajen DI...
Objavljeno 23 januar 2007 - 08:12
QUOTE (SoulFood)
na tej zvočni so kombinirani konektorji, ponavadi Neutrik...
Maš popolnom prav
Objavljeno 26 januar 2007 - 01:14
Sem dobil fast track pro, priklopim monitorje pa se sliši iz njih neprijeten zvok podoben tihemu piskanju , sm mislu da se bom tega znebil s tole karto, je pa se slabs kot prej, kaksne ideje kako se tega znebit? Ko vklopim slušalke se ne sliši nič je vse ok
Objavljeno 26 januar 2007 - 01:21
QUOTE (Macek)
Sem dobil fast track pro, priklopim monitorje pa se sliši iz njih neprijeten zvok podoben tihemu piskanju , sm mislu da se bom tega znebil s tole karto, je pa se slabs kot prej, kaksne ideje kako se tega znebit? Ko vklopim slušalke se ne sliši nič je vse ok
Problemi z elektriko. Nekje ti en ventilator tolče na maso
Monitorje oz. ojačevalec na drugo fazo :!:
Objavljeno 26 januar 2007 - 02:09
QUOTE (Macek)
Al pa zamenjam ventilator...?
K tole na drugo fazo, mi ni čist jasno kako nej izvedem
Ja napajanje za zvočnike al pa računalnik moraš priklopit na drugo vtičnico, ta vtičnica pa mora bit na drugi fazi.
Malo sprobavaj.
Je pa res če si v kakšnem bloku zna bi zelo zanimivo
Ker boš šel ti na drugo fazo v tvojem stanovanju, sosed bo mel pa pralni stroj na tej fazi, pa bo spet pestro :wink:
Aja P.S. jst sem mel problem z dodatnim ventilatorjem za diske hladi enkrat v preteklosti ko sem še uporabljal TerraTec kartico.
Objavljeno 26 januar 2007 - 06:48
Sm zdej uredil, sm priklopil USB direkt na matično ploščo pa je nehalo piskat:) Prej sm kar preko podaljška...no
Me pa zdaj zanima če ima m-audio kak svoj software, kot ga ima emu (patchmix) za malo štelat stvari, ker tale control panel je bolj boga ne mors nic stelat razen lantence, pa vhodov/izhodov..
Me pa zdaj zanima če ima m-audio kak svoj software, kot ga ima emu (patchmix) za malo štelat stvari, ker tale control panel je bolj boga ne mors nic stelat razen lantence, pa vhodov/izhodov..
Objavljeno 01 februar 2007 - 11:50
QUOTE (Peace-ninđa)
Kje si pa kupil?
V audiopro dobijo šele februarja :/
V audiopro dobijo šele februarja :/
Kdaj so ti to rekli?
Sam jo namrec cakam od zacetka januarja, pa so mi jo oblublal ze pred 2 tednoma in zdej nazadnje, da grejo po njih ta ponedeljek... nekak sem upal, da jo bom zdele (al pa vsaj ta teden) ze dobil... zdele pa tole preberem...
Kr ne morem verjet... iz druzga konca sveta bi jo ze dobil v tem casu =)
Objavljeno 01 februar 2007 - 12:38
No, saj prijazni so ful, nic ne recem.
Mi je pa res nedojemljivo, da moras dandanes cakat na karkoli (serijskega) vec kot 1 teden ali 2, ce narocis izven Evrope...
Sicer pa bi ze zdavnej narocil preko interneta iz tujine, ce bi bil 100%, da ne bo tezav v interakciji audio card-laptop in bi vedel, da zadeve ne bo treba vracat...
Mi je pa res nedojemljivo, da moras dandanes cakat na karkoli (serijskega) vec kot 1 teden ali 2, ce narocis izven Evrope...
Sicer pa bi ze zdavnej narocil preko interneta iz tujine, ce bi bil 100%, da ne bo tezav v interakciji audio card-laptop in bi vedel, da zadeve ne bo treba vracat...
Objavljeno 03 februar 2007 - 02:18
Na moje presenecenje so me vceraj klicali in sem dobil...
Peace-ninja... glej, da si na svoje ime narocil... sicer pa sem klical tudi v Underground grooves, tam je dobavni rok 10 dni (majo tudi shop v MB)... vedno ti pa preostane kak ebay.de store, ki posilja v EU (pomojem dobis v parih dneh).
Drugace pa mi ni cist jasno... sem instaliral najnovejse driverje in zvocna dela BP in ko zalaufam te audio programe, ni nikjer ASIO za izbrat? Vcasih sem imel moznost ASIO, MME, WDA, itd....
Je zdej ASIO default (in mirna bosna), ali sem jaz kej spregledal oz. pozabu instalirat?... Ali obstajajo kaki EXTRA m-audio ASIO driverji (nasel jih nisem)... Pa sem pretaknu ze vse mozne preferences, control panel (audio, drivers)... ne duha ne sluha o ASIO... =)
Peace-ninja... glej, da si na svoje ime narocil... sicer pa sem klical tudi v Underground grooves, tam je dobavni rok 10 dni (majo tudi shop v MB)... vedno ti pa preostane kak ebay.de store, ki posilja v EU (pomojem dobis v parih dneh).
Drugace pa mi ni cist jasno... sem instaliral najnovejse driverje in zvocna dela BP in ko zalaufam te audio programe, ni nikjer ASIO za izbrat? Vcasih sem imel moznost ASIO, MME, WDA, itd....
Je zdej ASIO default (in mirna bosna), ali sem jaz kej spregledal oz. pozabu instalirat?... Ali obstajajo kaki EXTRA m-audio ASIO driverji (nasel jih nisem)... Pa sem pretaknu ze vse mozne preferences, control panel (audio, drivers)... ne duha ne sluha o ASIO... =)
Objavljeno 14 april 2008 - 06:49
da nebom nove teme odpiral...
ena ambiciozna želja, mam enih 120-30€ in bi rad kupil usb/fwr kartico-bo na laptopu, drugače bi PCI vzel. Za domačo uporabo bi snemal kitaro, bass, mogoče vokal...rad bi pa tudi band cel posnel. Na placu mamo 10(+-2) kanalno behringer mešalko. Kot zgleda bom mogo za ta denar abljeno kupovat, ali pa tudi ne? Sem prebral to temo, ampak je že kar stara in me zanima kaj je zdaj na voljo? Aja, pa nisem nek fan snemanja kitare direkt v kartico, zato bom postavil mic pred box, za band tudi verjetno isto.
LP Jernej
ena ambiciozna želja, mam enih 120-30€ in bi rad kupil usb/fwr kartico-bo na laptopu, drugače bi PCI vzel. Za domačo uporabo bi snemal kitaro, bass, mogoče vokal...rad bi pa tudi band cel posnel. Na placu mamo 10(+-2) kanalno behringer mešalko. Kot zgleda bom mogo za ta denar abljeno kupovat, ali pa tudi ne? Sem prebral to temo, ampak je že kar stara in me zanima kaj je zdaj na voljo? Aja, pa nisem nek fan snemanja kitare direkt v kartico, zato bom postavil mic pred box, za band tudi verjetno isto.
LP Jernej
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov