Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

mikser + konverter 24 kanalov

99 odgovorov v tej temi

#61 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 20 december 2007 - 02:22

QUOTE (NLP)
Seveda, koliko albumov posnameš v najetih studijih, za denar ene velike mix mize, ki pa je pač samo tvoja.Miza pa niti približno ni vse.
Dandanes je že vse skoraj ITB in popestreno z malo OTB, pa je kvaliteta lahko boljša, izkušnje in domišljija pač.
Držim pesti za midasko ali tofta, nujno poročaj kako se bo kaj obnesla :smt023

Naš slogan: vsaj en tonc v vsako slovensko vas! 8)

Ja, niti ne toliko - recimo konkretno enomesečno snemanje in miksanje plate v niti ne najdražjem profi studiu (ki ima veliko mešalko - taki so pač vseeno malo dražji, hehe) te lahko stane tudi ca. 30.000EU - še dve plati, pa si že kupiš SSLko... smile.gif

Upam, da navijaš za MMK - moje prioritete so kar racionalne in ne vključujejo mešalk - v začetku 2008 DAV BG1U, nato Duende in nič drugega za nekaj časa - to pa je tudi to... wink.gif

Slogan: En studio v vsako slovensko ulico!

#62 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 20 december 2007 - 02:36

Ja pol bo pa dela z akustičnim svetovanjem laugh.gif

Veš, da pa zapraviš 30.000€ na plato si pa že len in neizvežban ali pa da se grejo zadeti špilat pred mikrofon, producent pa jim štempla ure.
Morda tudi kakšni ta hudi umetniki, ki mora bit tak in onak, pa tega še sami verjetno ne slišijo, ampak začutijo z dušo tongue.gif
Taki pa tak niso primerni, da si kupijo mizo, ker ali so leni ali pa preveliki umetniki, da bi se ukvarjali z njo.
Če si dober glasbenik špilaj in služi, strokovnjakom pa pošteno plačaj da te odlično zapakirajo na plošček. Če si morda slab glasbenik, potem pa se raje uči za tonca in postani dober v tem (to ni bilo namenjeno nobenemu osebno, a vidim da si tukaj kupujejo "loto" mize menda še ne polnoletni ljudje, zato nasvet).
Nenad Patkovic

#63 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 02:48

Hmm, smo že zelo off topic, pa vseeno... To je kar realnost - cifro, ki sem jo omenil je potrošil en dokaj pomemben ex-yu rock band, ki se je odločil prodreti konkretno v tujino... Vem iz prve roke od njihovega producenta/mixerja - res je v to všteto vse - produkcija, mix - ker je on lastnik studia...
A poznam manj znan band iz SLO, ki je tudi zapravil ca.25.000EU v Sloveniji za izdelek, ki je kul, ni pa nekaj posebnega...

Pomisli - zakaj bi morali biti leni ali nesposobni - navežbani jazzerji res lahko posnamejo plato v dveh ali treh dneh + kakšnih pet dni ali več mixa - odvisno od kompleksnoti...
Ambiciozen pop ali rock band, ki bi se rad igral s produkcijo pa si vzame čas - za razliko od akustičarjev praktično vse nasnemavajo, pogosto spreminjajo aranžmaje v studiu, tudi programming se pogosto dela v studiu - to vse vzame čas, a lahko na koncu da ven odličen izdelek... Mix komadov s 60+ špurami tudi vzame čas ca. 1 skladba na dan, itd.

Na naši low-budget sceni se to pač rešuje z delitvijo dela - sami editirajo, kar se da nasnamejo bandi sami (kitare, sinte), aranžmaje in programming naredijo preden gredo v studio - potem seveda porabijo manj časa - a vseeno - malo večji bandi si privoščijo - in kdor sanja o SSLkah pač cilja na to sceno... Jaz ne, da ne bo pomote.

Hočem samo rečt - da nekdo ki potroši 30.000EU za plato ni nujno len in neumen... wink.gif

#64 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 20 december 2007 - 03:07

No, okej, nisem rekel neumni biggrin.gif
Vseeno se mi za slovenske razmere to zdi malo dosti, ampak dobro, verjamem in sem že slišal, le pogosti niso takšni glasbeniki. Nekateri dajo nekaj na sebe, pa vrhunski producenti nanesejo €€€.
Od teh strank se ne da živet, jih je malo. Večina pa se vseeno vrti pod 20.000, 15.000 (tudi manj kot 10.000€) pa zna bit v redu. A miza ni vse, je le majhen segment v celem sistemu oz. studiu. Kje je še tu....ohhh, daj Blaster in ostali, ki živite od tega in se ne šalite gučnite malo, kaj so resni problemi.
Satoration: tvoj sistem/ želja studia je realna in lepa ter uresničljiva, pa vseeno nanese eno manjše premoženje.

Res smo/sem off topic, a saj smo že vse povedali, pro&contra ter dali nasvete, vsekakor pa ne bo odveč še kakšen od koga.
Nenad Patkovic

#65 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 03:17

hehe...sej zato sm pa napisu da je zaenkrat v planu "samo" Manley,ssl comp. + mejbi še kšn "efektor" kompresor =) ...

drug stil muzike mam,in kot si napisal,ta stil rabi pretiravanje,ampak pretiravanje v mejah okusnega... tube distorzija,agresivni kompresorji z dušo... limiterji ki zalimajo posnetek do neba... itd. sej veste o čem govorim wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#66 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 20 december 2007 - 03:24

Sej jst bi imel eno SSLko not v studiu pa je premajhen 8)
Fora vsega tega je to da je slovenija premajhna za tele igrače, in dokle bodo vsi delali doma na PC-jih iz špara z Vodno in zračno podpora (H2O&AiR) bo pač tako kot je, poden od produkcije in Slovenske glasbene sceneeee :wink: , z razliko praih izjem.
Nevem kaj sanjate tolk o teh SSLka in podobnih mizah.
Za moje pojme je to totalna bedarija, jaz sem v svojem nekajletne produciranju zmetal keša za razne igrače toliko, da me danes glava boli.
Ko pa pomislim da po sceni harajo Atomik harmonik, Turbo angles in werner pa naj še Dobriča omenim, avtorske pa si talajo po SAZASu kot čokaladice Životinjsko carstvo, je brez predmetno razmišljanje o teh rečeh.
Če glasbenik nezana igrat oz. nima dobrga sounda že v štartu te nepomaga NIČ.
Pa če mislite kupovat take naprave ala Neve in SSL pa računat za komad, mix ali podobo 100€ sao dajte. Jaz več ne vžge računalnika za ta denar.

Če pa nimate kam dnarja porint, pa me pokličte, imam zanimivo naložbo => SKLADI.

Drgač si pa otroka raje omisli bo ti hitro nebodo šle po glavi take reči wink.gif
Malo off topic pa vseeno iskreno. :wink:
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#67 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 03:45

Hehe, hvala za razna mnenja in želje biggrin.gif Zdaj še malo premišljujem o predlogu storation-a, pa malo še šparam biggrin.gif biggrin.gif (prostovoljni prispevki dobrodošli) :smt044

Ko pa pride do kakih sprememb v mojem gearu pa vse kakor poročam :wink:

#68 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 04:10

Neverending story... :roll:

#69 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 07:33

smile.gif

#70 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 21 december 2007 - 09:09

sm sam bral tale forum .... ker sem nekako podobnega mnenja kot ixi mu dajem : +1 8)
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#71 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 21 december 2007 - 05:24

Kaj pa kombinacija Alesis HD24, pa TOFT?

#72 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 21 december 2007 - 07:13

QUOTE (MMK)
Kaj pa kombinacija Alesis HD24, pa TOFT?

Se ne bi branil.
Samo za mix bi še vedno rabil en kompjuter za avtomatiko (vsaj mute in volume dinamika)... brez tega je težko naredit soliden mix... to pa pomeni dodatne konverterje... če ne boš miksal zgolj ITB potem se izogni HD24 in raje opremi en dober laptop s profi kartico in dobrimi konverterji in ga furaj na teren... Laptop z RME Fireface800 in dodatnim Presonus Digimaxom in TOFT mešalka bi bila ena majhna zmaga, smile.gif A to je že krepko preko tvojega budgeta 5000EU...
Ali pa preampi + HD24 in računalnik z eno dobro kartico... ter mix zgolj ITB... Malo ceneje in čisto dovolj dobro - mizo pa še vedno lahko kupiš kasneje...

Odločitve, odločitve. wink.gif

#73 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 21 december 2007 - 11:06

Ne bom raje ostal na kompu, konverterju in toftu, ker kot si rekel, bi tako ali tako potreboval še dodatne konverterje, to se mi pa potem zdi bv. :wink:

#74 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 22 december 2007 - 12:23

QUOTE (MMK)
Ne bom raje ostal na kompu, konverterju in toftu, ker kot si rekel, bi tako ali tako potreboval še dodatne konverterje, to se mi pa potem zdi bv. :wink:

Samo en tak "gut feeling" - Midas Venice je narejena za life - Toft zna biti zelo ok v studiu, a ne vem kako je kaj solidno zanesljivo izdelan - imam feeling, da če ga nameravaš dosti vlačit po terenu, zna kaj odpovedat... Tale njihov channel strip ATC-2 ki ga imam, mi zveni odlično, a izdelava je tako-tako - tile potenciometri in stikala se mi zdijo dokaj nežna in ga ne bi rad kaj dosti premikal iz studia - kaj šele eno veliko mešalko... Midas pa je zgrajena za to, da se jo vlači naokrog... Ne vem - zgolj še en premislek.

#75 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 22 december 2007 - 12:50

Ja tudi kaj takega je dobro slišat. Bom premislil še malo o tem :wink:

#76 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov

Objavljeno 22 december 2007 - 01:43

Aja, P.S. => da nebo kdo mislil da imam kaj proti gor omenjenim glasbenikom in taki muski.
Ceni vsako muziko pako pop, rock kot turboooooo :smt114

#77 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 22 december 2007 - 03:23

ixi - proti glasbi, ki poneumlja in se že skoraj dela norca iz poslušalcev lahko imaš kaj PROTI. Werner, Atomic Harmonic, Zlatko Dobrič - pa to je res zgolj $$$ in ne glasba...
Narejena je samo z dobičkom v glavi - to so slabe vibracije - lahko si proti - saj štekam: "vsakemu svoje", "live and let live" - a zakaj pa ne povedat, da je nekaj bull-shit in da je pravzaprav škodljivo - ne povzdiguje in ne krepi duha, kot dobra glasba, temveč poneumlja in ustvarja poslušne potrošnike... Pač pa ne bom nič slabega rekel o kakšnih Slakih ali Avsenikih, pa čeprav mi ta glasba ni blizu in mi ni všeč. A je vsaj iskreno in konkretno narejena.

Pač moje mnenje seveda.

#78 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 22 december 2007 - 03:47

QUOTE (satoration)
ixi - proti glasbi, ki poneumlja in se že skoraj dela norca iz poslušalcev lahko imaš kaj PROTI. Werner, Atomic Harmonic, Zlatko Dobrič - pa to je res zgolj $$$ in ne glasba...
Narejena je samo z dobičkom v glavi - to so slabe vibracije - lahko si proti - saj štekam: "vsakemu svoje", "live and let live" - a zakaj pa ne povedat, da je nekaj bull-shit in da je pravzaprav škodljivo - ne povzdiguje in ne krepi duha, kot dobra glasba, temveč poneumlja in ustvarja poslušne potrošnike... Pač pa ne bom nič slabega rekel o kakšnih Slakih ali Avsenikih, pa čeprav mi ta glasba ni blizu in mi ni všeč. A je vsaj iskreno in konkretno narejena.

Pač moje mnenje seveda.

+1

#79 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2008 - 08:07

Mogoče malo neprimerna tema, ampak--> ali je kakšna bistvena razlika v kvaliteti, če snemaš z recorderjem ali preko converterjov v komp??? Npr. če primerjaš konverter motu I/O 24 in pa alesis HD 24, ki je približno ista cena (ker se že ravno govori o 24 kanali) laugh.gif laugh.gif

#80 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2008 - 09:17

odvisno kakšna razlika je v zvoku konverterjev alesisa in motuja laugh.gif
Nenad Patkovic

#81 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2008 - 09:24

Kaj pa je recimo tista bistvena razlika potem? Zgolj slučaj na kaj začneš in se navadiš, oz. kaj imaš na delovnem mestu oz še kakšen drug tak razlog laugh.gif laugh.gif laugh.gif

#82 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2008 - 09:34

Važno je da je konverter zanesljiv in ima spodoben zvok, za ta Alesis sem slišal da je spodoben, ampak je HD recorder in zato nekoliko neroden.
Motu pa zna bit smotan z driverji na PCjih, zvok je povprečen.
Če je nuja 24 kanalov za omenjen budget, je najprimernejše rešitve razložil že satoration.
Nenad Patkovic

#83 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2008 - 09:39

Ja to sem skoz mal spremljal :wink: Samo zanimalo me je, če je kakšna grozna razlika, pa vidim da ni. Se mi pa dozdeva, da zna bit hd malo neroden pri delu :roll:

#84 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2008 - 08:41

QUOTE (muzikant)
Mogoče malo neprimerna tema, ampak--> ali je kakšna bistvena razlika v kvaliteti, če snemaš z recorderjem ali preko converterjov v komp??? Npr. če primerjaš konverter motu I/O 24 in pa alesis HD 24, ki je približno ista cena (ker se že ravno govori o 24 kanali) laugh.gif laugh.gif

Če že razmišljaš o taki stvari, je potem najbolj "easyway" da skopiraš file iz HD na PC in "decit" sej HD recorderji zapisujejo ponavadi wav, aiff,...
Ni nobenih izgub na kvaliteti, pač kar zajameš to imaš.

#85 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2008 - 10:15

itb/otb kombo: apogee a/d in d/a + spl mixdream.

#86 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2008 - 10:04

Kaj pa glede konverterjev 2*echo audiofire 12? (zaenkrat zgolj ideja) biggrin.gif :?: idea.gif

#87 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 14 januar 2008 - 08:58

QUOTE (Zergi)
itb/otb kombo: apogee a/d in d/a + spl mixdream.

drži... tud to sm meu jst v glavi... sam da apogee d/a -> summing mikser ali pač mikser -> ssl g-buss (ali kopija) -> manley slam! (z opcijo a/d konv.) ... sam to je že kr sistem vredn okol 15k ojrou....tko da ni malo...
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#88 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 januar 2008 - 10:05

QUOTE (MMK)
Kaj pa glede konverterjev 2*echo audiofire 12? (zaenkrat zgolj ideja) biggrin.gif :?: idea.gif

Echo 8)
Nenad Patkovic

#89 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 14 januar 2008 - 02:03

kocho: tak setup sem zanč pr umeku vidu, pa sem se na to spomnu.. je res dobra kombinacija smile.gif

#90 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 14 januar 2008 - 04:20

QUOTE (NLP)
QUOTE (MMK)

Echo 8)

Nekje na tem forumu sem prebral, da se driverji bolje obnesejo kot pri motu laugh.gif laugh.gif morda pa se bo treba vendarle malo stegnit še :smt033

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov