Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

hardware reverb ali UAD

66 odgovorov v tej temi

#31 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2007 - 06:05

vseeno bi pa rad vedel samo še to koliko pljaginov lahko furate na svojih UAD karticah?

#32 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 10 maj 2007 - 06:25

osebno nimam uad, verjetno čakam na uad2 ko pač bo, do takrat pa native.TC ni dorasel, duende je premalo vsestranski, liquid mix je interesanten...
Koliko pluginov lahko furaš z eno uad kartico pa si poglej na njihovi inet strani ali forumu.
Vem da tistih ta pravih pluginov; Neve, Plate, Fairchild,... jih lahko furaš 2 ali 4, nekaj takega...natančne podatke si lahko hitro pošičeš. Uad je malo zaspal, glede zmogljivosti, ni pa glede kvalitete.
Zato si marsikdo kupi po 4 kartice, uporabljaš pa le en licenčiran bundle na vseh hkrati, kar je fer.

To je ta forum: www.chrismilne.com/uadforums
tukja tudi najdeš vse zašimfane plugine, ki jih uad prekaša, včasih seveda zelo pretiravajo smile.gif

#33 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 10 maj 2007 - 08:38

http://www.uaudio.co...UAD/charts.html

#34 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2007 - 11:22

ubistvu bo verjetno neki takole: ali Do-en-day ali za začetek ene 2 UAD project kartice in si js dokupim pač tiste plugine, ki jih rabim in jih bom potreboval. Čeprav nevem zakaj mi je znanec pravil češ jaz ne rabim UADk ali Duendeja če se bavim elektronsko glasbo.

#35 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2007 - 11:44

QUOTE (Katoda)
Čeprav nevem zakaj mi je znanec pravil češ jaz ne rabim UADk ali Duendeja če se bavim elektronsko glasbo.

:smt017 :roll: :smt040

#36 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2007 - 11:58

ja sej....on na vsak način hoče mene prepričat da si js raj za ta denar kupim logic pro, ker naj bi biu ful pi*darija in da sploh ne bom rabu nobenih extra pljaginov in sintov.djabe bratko če sm js vajen kubasice in mi logic niti malo ne odgovarja pa tut če mam meka...shit Im offtopic :roll:

#37 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 11 maj 2007 - 05:49

Ja UAD je zmaga. Jst ma zdej 2 karti not z vsemi puini razen Heliosa, pa šetega bom verjetno v kratkem imel 8)
Vami eno flexi in eno project karto.
Pa pri flexi dobiš vučer za 500$ pa s tem nabaviš plugine, oz. dodaš še keš poleg.
preračunaj malo. Flexi je cca 675€ + project cca. 385€.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#38 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 11 maj 2007 - 10:24

QUOTE (Katoda)
ja sej....on na vsak način hoče mene prepričat da si js raj za ta denar kupim logic pro, ker naj bi biu ful pi*darija in da sploh ne bom rabu nobenih extra pljaginov in sintov.djabe bratko če sm js vajen kubasice in mi logic niti malo ne odgovarja pa tut če mam meka...shit Im offtopic :roll:

na logic prisega (zraven pro toolsov) največ profesionalcev po svetu. Vem da je izjemno neroden za uporabo glede na nam ostale domače audio aplikacije.
Navadit se je treba, je orodje ki ti lahko z izjemnimi možnostmi ki jih nudi, pomaga k izboljšanim in zahtevnejšim projektom. Tisti ki se naučijo iz zvočnih programov potegnit največ vidijo dobre prednosti pred ostalo izbiro. Mislim da je na takem nivoju tudi sequoia9. tudi morda nuendo.
Mislim da je dobra izbira, čeprav mogoče posiljena. :smt023

#39 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 12 maj 2007 - 02:39

evo tkole sem se odvoču...vzamem Duendeja ker:

- je firewire
- lahko pelem 32 trackov
- sem probal waves ssl 4000 verzijo in sem bil kar zadovoljen
- sem največ poudarka dajal na dober kompresor (in mislim da nisem falil)
- je SSL

sicer pa kar se tiče host aplikacije...danes je padla odločitev da se popolnoma selim na Mac platformo. zaenkrat ne mislim kupovat LP temveč bom probal s expressom. če ni nekih bistvenih razlik med LP in LE ( in bistvene mislim audio engine in podobne ) si upam reči da bom kar zadovoljen zaenkrat z expressom

še enkrat hvala vsem na pomoči

lp
denis :wink:

#40 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 12 maj 2007 - 08:47

Ja, krasna škatla, na kateri se bohoti napis Solid State Logic, vendar mislim da popolnoma neuporabna.

Če hočeš RES DOBRE kompresorje, potem si nabavi Neve (Ruper Neve serijo Portico), ki delajo FENOMENALNO in ga ne more nadomestit noben plug-in. Sploh pa mi osebno SSL razen imena ni všeč.

Seveda stvar odločitve posameznika, ampak... tko je.
Jaz imam sedaj dva dni vse možne plug-ine na UAD-1e, pa ti povem da kljub blaznih pohvalah, kako so Neve kompresorji in EQji na UADu ne vem kako dobri, zame delajo popolnoma isto kot vsi drugi plug-ini, le grafičen vmesnik je drug. Se pravi, za psihoakustiko je poskrbljeno. smile.gif

Če pogledaš realno... Lažje je skint karakter enega reverb algoritma, pa jim ne rata, pa bodo skinli emulacijo kompresorja? Dej dej...

Real stuff še vedno dela svoje.

Če že pikiraš na plug-in varianto in firewire, si kupi Focusrite Liquid Mix, ker je ful cenejši pa isti zos.

Kar se pa Maca tiče pa... Spet stvar odločitve. Logic je sequencer kot sequencer. Navdušil me je Logic Pro zaradi velikega števila izjemno kvalitetnih virtualnih instrumentov, ki so že ugrajeni v sam software. Tako da... preveri, če ima enako tudi Express. Drugače raje vzemi Logic Pro.

LP

#41 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 13 maj 2007 - 08:30

če se lotiš opremljat studio z outboardi, pa poleg compov obvezno odličen HW eq, pošten kolutar, HW effect processor,... kajti kakšen Rupert comp ali dva nista zadovoljiva za popolno analogno vzdušje.
...če delaš več zvrsti glasbe, poskrbi da boš imel veliko paleto outboardov, mix mizo, dobro ventilacijo, mislim pa da imaš premali prostor za kaj takega smile.gif
če že rabiš najboljši možen highend reverb, pa takoj iskat fizične snemalne ambiente po Evropi, kajti outboard reverb procesorji (tudi TC in Lexicon) še niso uspeli dati tako uspešnih simulacij kot so pravi prostori. sofwerski tudi ne.

vsak mora vedet kaj pričakuje in hoče.

btw: subjektivno niti rupert neve compi niso ne vem kaj proti neštetim drugim npr. groovetubes ali tubetech, manley...

#42 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 13 maj 2007 - 09:07

Proti vsem plug-inom ter TL Audio C1, Focusrite ISA-220 Session Pack, Millenia SST-1, MindPrint DTC, dela tale Neve Portico 5043 FENOMENALNO!

Tud če ga uporabljaš za tracking (in to kar 1:5 pri -12dB tresholda) nimaš kaj zajebat. IZJEMEN za snemanje vokalov.

GrooveTubesa, Manleya, ... nisem še slišal. Sem pa imel možnost delati z Tube-Techom, ki nima proti Neve-u za burek.

LP

#43 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 13 maj 2007 - 10:46

odvisno kateri model tube tech in model neve-a (star, nov, rupert...).
ampak da te ne slišijo profiji iz naših slo studijev da grajaš tube tech in v ospredje tišiš rupert, tudi na gearslutzu bi se smejali (je tudi izredno subjektivno mnenje).
rupert v novejših dizajnih ni več tako "pedanten" kot v starih (racionalizacija stroškov in razširjen ciljnji trg- s tem se sedaj ukvarjam smile.gif )
meni osebno pa je vseeno; jaz sem se naučil naredit primerljivo in zadovoljivo simulacijo analognega zvoka ITB smile.gif .
Pa ne bom trdil da je to preprost postopek ali da je povsem enak zvok kakor iz te in one analogne škatle.Dovolj dobro je.Ko bom pa (če sploh bom smile.gif ) zvočne izdelke začel prodajat za resen denar pa bom predefiniral svoje želje.
sicer pa (ne dolgo nazaj) nisem več lastnik studija, zadevo smo prelastninili, od sedaj ko bom moral kaj sproducirat, bom najel dovolj resen studio, posnel, zmiksal, ga skeširal in spizdil biggrin.gif
mnogo, mnogo, bolj poceni pride... v sloveniji je vse ostalo špilarija brez učinka.

#44 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 13 maj 2007 - 06:39

Jah, kot sem omenil, govorim o Rupert Neve Portico 5043, o novi škatli.

Kaj si drugi mislijo o tem in kaj o Tube-Techu, me ne zanima kaj dosti, meni tale Portico hudičevo dobr dela smile.gif

LP

#45 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 14 maj 2007 - 09:49

QUOTE ([Blaster)
]Ja, krasna škatla, na kateri se bohoti napis Solid State Logic, vendar mislim da popolnoma neuporabna.

Če hočeš RES DOBRE kompresorje, potem si nabavi Neve (Ruper Neve serijo Portico), ki delajo FENOMENALNO in ga ne more nadomestit noben plug-in. Sploh pa mi osebno SSL razen imena ni všeč.

Zelo izbran okus imas, ni kaj :wink:
Kaj pa je tisto kar te pri SSL-u tako moti, da ti ugaja le ime?
Meni je hardver, kolikor sem ga slisal, zelo vsec, pa tudi softver je cisto uporaben ce nisi prevec razvajen.
Od fenomenalnih kompresorjev bi pa izpostavil LA2A, API, 1176, SSL 4000, Fairchild...
G. Rupertu pa cisto nic vec ne verjamem odkar drugi dizajnirajo opremo na kateri je on podpisan. Ce ta trditev ne velja je on nov genij v ligi Einsteinov, vsaj kar se produktivnosti tice.

Lp

#46 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 10:21

No, v čem je razlika med SSL Duende in Waves SSL4000?
Ne vem, zato vprašam.

Tube-Teche in SSLe sem imel možnost preiskusiti le v Frankfurtu na sejmu, zato govorim pač iz tega stališča. Neve Portico 5043 pa v lastnem studiu, pri trackingu, našponanega ku 100 mater, dela pa nepozabno. smile.gif

LP

#47 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 12:27

QUOTE ([Blaster)
]No, v čem je razlika med SSL Duende in Waves SSL4000?
Ne vem, zato vprašam.

Tube-Teche in SSLe sem imel možnost preiskusiti le v Frankfurtu na sejmu, zato govorim pač iz tega stališča. Neve Portico 5043 pa v lastnem studiu, pri trackingu, našponanega ku 100 mater, dela pa nepozabno. smile.gif

LP

O.T. Sej ti ga bom kupu za poročno darilo, sam ne jokat 8) biggrin.gif

#48 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 12:42

Kaj bi rad, da se že kr to soboto poročim? laugh.gif

LP

#49 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 01:17

1

#50 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 02:02

duende je po zvoku boljši od ssl wavesov

off topic: če misliš kupit FW FX varianto probaj še liquid mix- bolj vsestranski od duende

(osebno tudi ne vem če je ssl zvok tako muzikalen kot npr. neve)

#51 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 02:07

1) Duende ma res doljši sound od Waves-ov.
2) Liquid mix pa mi sploh ne potegne, sem ga testiral na sejmu pa se mi jezdel kr neki, docti boljši mi je Uad. tongue.gif

#52 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 02:10

od comp. in eq plugov pa sploh uad - ja!

#53 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 03:33

over SSL's ?

#54 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 03:50

ssl duende ima najbolj približan zvok svojemu ssl analognemu brandu.
uad se je lotil pa neve-a in drugih (pultec, la2a,1176, Fairchild...). a je karta šibka.
liquid mix je pa "vse in svašta" kar si zaželiš, kako pa simulira/konvulira analogni zvok je pa druga zgodba. Po mojem za svojo ceno ni slab, GUI ni tako lep kot pri ostalih, latenca,...preveri osebno če gre smile.gif

pravi analogni neve pač lepo "muzikalno kolorira", ssl pa je bolj transparenten in ne vem kakšne še imaginarne besede ti lahko tu namečem, pa bo nekdo drug rekel ne ima bolj tak in tak zvok...
važno je kar je bolj prijetno za uho.

ssl je v USA-u menda več kot 80% izbira v fullprofi studijih in je seveda zaradi tega nek standard za pop,dance muziko. malo si lahko o tem pogledaš po netu (neve vs ssl).

moja simpatija pa gre v drugi smeri od ssl-a (neve, api...)...kar ne pomeni da ssl ni odličen.
kaj ti pač osebno paše.

#55 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 14 maj 2007 - 08:56

men osebno ssl ni prevec vsec, vsaj waves-ovi plugini ne, oz. je dober za specificne zadeve, npr. za kak electro beat al pa za cez premocan kick dat da ga mal omehca, za 4x4 zadeve se mi pa zdi da prevec energije poje oz. stanjsa sound...liquid mix je pa kolega sprobal pa je reku, da je prevec transparenten, nc posebnega...
Ebay the baby, get more equipment.

#56 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 09:02

vseeno je treba vedet, da ima prava analogna ssl-ka vseeno boljši zvok kot (bilo keri) plugin :twisted:

#57 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 11:15

če zadanem na loteriji.... 8)

#58 soundtrap

soundtrap

Anchko

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 15 maj 2007 - 08:52

dejmo dejmo, ni tako hudo, gremo delat smile.gif
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#59 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2007 - 05:51

zelo zanesljiv vir mi je namignil da naj bi si Duende lastil neke umazane trike, ki naj bi odvračal (oz. še tuhtajo) ali bi dobavljali to karto ali ne, ni mi pa hotel povedati kateri "triki" to so. obljubim pa da ne bom stal riniti u to da bi zvedel tongue.gif

#60 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 28 maj 2007 - 07:00

Ja kaj si pa hotel s tem povedati? Kaksni triki?

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov