SAE Institute
Objavljeno 16 oktober 2009 - 07:17
jst verjamem da se bi najdla uporaba tega pri nas,sam je premal bendov kateri bi si lahko privoščili delo v takem studiu v naših razmerah...
neki druzga je pa če mixaš za tujce... da pa prideš do tega morš bit pa talent ane... sej to je neverending story itak...
Objavljeno 16 oktober 2009 - 07:24
Objavljeno 16 oktober 2009 - 08:13
sicer pa ja... mislim da bi več ali manj vsi radi imeli omenjen gear
Objavljeno 16 oktober 2009 - 09:40
Drgač sem pa ravno v Berlinu na SAE alumni convention. Včeri je bil party ... je blo dbest
Objavljeno 16 oktober 2009 - 10:35
pa če se vrnem malo nazaj... mislim, da je dober predavatelj največ.
Objavljeno 16 oktober 2009 - 11:20
Drgač sem pa ravno v Berlinu na SAE alumni convention. Včeri je bil party ... je blo dbest
o gee, očitno ni nič v audio gearu več, najbolje da se sae prelocira v tibet kjer bojo lahko svojim študentom nabildal um in duha ob skledah riža in vode
tolk o l337 programu in facilities
Objavljeno 18 oktober 2009 - 12:43
Zelo dobra ideja! zakaj pa ne ...
... mogoče lih ne Tibet, je mal predraga letalska karta.
Objavljeno 18 oktober 2009 - 06:38
akustika...heh, če lahko andy wallace namixa take hite na gate trga,vrjetno ni tak problem v akustiki
treba se je učit,na vsem... za cukrček pa kupit ssl-a in ga redno uporabljat
(pa behringer kompresor na masterju valda)
Objavljeno 18 oktober 2009 - 07:21
Bog si ga vedi zakaj toliko denarja eni namenijo prav tem stvarem.
Daj si enkrat odpri eno resnejšo knjigo pa si prečitaj.
Klinc gleda Barefootke, če jih poslušaš v prostoru kot kopalnica.
sori ampak neka logika pa naj bo no.
Pa če boš delal na ssl-ki tudi ne boš ratal mojster samo okusil boš nekaj dobrega, lahko pa študente odpeljejo par krat na izlet v tujino pa da slišijo TISTO razliko recimo med mackie-jem in neve ali ssl.
... v svojem studiju boš pa spet na onyxu ali spiritfoliju ali TLAudiju.
Ne zagovarjam, da nimajo bolje opremljenih prostorov in previsokih cen ampak kvaliteta predavateljev je RES najpomembnejša!
veš če vidiš na sliki enega slavnega producenta ali mix inženirja in sedi v svojem domačem improviziranem studiju še ne pomeni da ne miksa albuma tudi kje drugje.
... so pa tud slavni "Neoti" ki so prebili matriko in delajo "odlične" albume, ker je pač slaven, v svojem hajzlu... folk svašta poje če je od zadaj slavno ime.
Sploh pa kaj vse namečejo v tistih par decibelov dynamic rangeja dandanes, da zamaskirajo svojo nekvalitetno produkcijo!
Probaj tako delat klasično glasbo!!!
Pa še nekaj je; nadarjeni zvočni mojstri, ki imajo res ogromno kilometrine za seboj v dobrih studijih, znajo marsikaj tudi v skromnejšem okolju. Imajo izverzirqane možgane. ... pa še rutina, vedo na kaj naj bodo pozorni, že na pamet vedo kako in kaj, vsak ima svoj zverziran princip dela...
Objavljeno 19 oktober 2009 - 01:15
predavatelji so tudi pomembni... sam kaj pa tisti inžinirji in freelancerji ki nimajo nikakršne šole za sabo pa mixajo top plate? nevem no...
predvsem podpiram to da se največ naučiš sam,da prideš sam do stvari...da sam namiksaš slabo plato za katero po parih letih točno veš kje si zajebu in kje bi lahko stvar izboljšu... sej štekaš kaj mislm?
največ odneseš od zadeve ko neki zajebeš...
Objavljeno 19 oktober 2009 - 01:42
tako kot je bilo že povedano s strani SAE:
"Dejstvo je, da se vedno kdo "prešverca" in potem s svojim neznanjem meče slabo luč na vse ostale. Ampak tako je čisto povsod."
... imaš pa samouke, ki prekosijo marsikoga.
vse je relativno.
ma v bistvu ni šola draga, v Slo. imamo usrane dohodke:)
Objavljeno 19 oktober 2009 - 02:50
Pa se vrnimo k delavnicam, ki so bile prejšnji teden v organizaciji SAE Institute.
Ena od njih se je imenovala Sound, Production and Music, vodil jo je Gregor Zemljič in pogovarjali smo se na splošno o delanju muzike, kako se prebit na sceno, koliko truda je ponavadi vloženega, da se doseže nek nivo in kako ga potem najbolje vnovčit. Pogovor je potekal spontano in vmes so padla tudi bolj specifična vprašanja o masteringu, mixanju in raznim "malim tajnama velikih majstora".
Prispevek uredil/a: Sae Ljubljana, 19 oktober 2009 - 02:52 .
Objavljeno 19 oktober 2009 - 07:53
Ni bilo mišljeno sarkastično, na koncu koncev je zelo pomembno na predavanjih, da slišiš kaj ti predavatelj govori.
Jaz sem zmeraj sedel v prvih vrstah (... tudi zato ker sem rad klepetal:)).
Objavljeno 29 oktober 2009 - 12:13
Pred kratkim je Martin Bezjak zmagal na SAE Junior Awards med vsemi SAE študenti s produkcijo komada Forgotten, od skupine Dweal.
Več o njemu si lahko preberete na naši SAE Institute Facebook strani.
Obenem pa smo dodali tudi zelo zanimiv finalni projekt od Perice Šurana, ki je po novem tudi supervisor tukaj na SAE Ljubljana.
Oba komada lahko slišite v zavihku Music na zgoraj omenjenem naslovu.
Objavljeno 30 oktober 2009 - 02:17
Za več informacij in prijavo si poglejte: http://ljubljana.sae...nice_v_novembru .
Objavljeno 30 oktober 2009 - 05:56
Jaz sm hodil tja nekaj let nazaj. Ne vem kako je zdaj, kolikor pa mi nove generacije povejo, je dosti slabše kot je bilo. Nekaj predavateljev je baje šlo stran, slišal pa sem od letošnjih študentov, da so zamenjave baje bolj slabe. No baje je zdaj vsaj g. Zemljič tam. Po mojem je bolja varjanta, da končaš to svojo šolo, ki jo obiskuješ, in potem če se ti bo dalo še vpišeš SAE, ker SAE ti ne garantira nikakršne plačilne stopnje oz. izobrazbene ravni, diploma pa je samo toliko, da je. Jaz bi to raje opisal skoraj kot nekakšen tečaj, torej ne kot šola, sploh pa ne faks v pravem pomenu.
Prispevek uredil/a: Campto, 30 oktober 2009 - 05:58 .
Objavljeno 02 november 2009 - 11:47
Tako da tudi svetujem Mitji, da najprej konča (poudarek je na konča, da ne bo potem zabluzil) šolo katero je začel in potem eventuelno vpiše še SAE. Marsikdo pa tudi študira na drugi fakulteti in obenem dela SAE. Tudi to je možnost za resne študente.
Objavljeno 03 november 2009 - 08:27
Objavljeno 04 november 2009 - 01:13
Če bi biu hrvat, bi bil Tomislav Misnjerović ali kaj podobnega.
LP
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov