SX 3 - težava
Začel
Voxman
, okt 15 2008 06:23
39 odgovorov v tej temi
Objavljeno 06 november 2008 - 02:17
A pol se note lahko izpišejo sam za midi instrumente? Za kitaro ali vokal, ki so posneti live, se ne da izpisati not? To je pa šit ..... a jih lahko v kakem drugem programu? Guitar pro še imam na voljo, nisem ga pa še inštaliral, so pa tam tud neke notacije. Ker v Nuendu je verjetno enako, ne? Hm, ali pa v Sound forgu, se to da?
Objavljeno 06 november 2008 - 03:12
Izpis not je mogoč le za midi. Pa še tko ne pričakuj, da bodo note "same letele" ven. Moraš obvladat "notacijo" tako ali drugače. To ti je zgolj orodje oz. pripomoček.
V NOBENEM drugem programu se ne da izpisat audio špur, brez skrbi.
Če iščeš program, namenjen pisanju not, partitur, si poglej Finale in Sibelius, ki sta temu namenjena.
LP
V NOBENEM drugem programu se ne da izpisat audio špur, brez skrbi.
Če iščeš program, namenjen pisanju not, partitur, si poglej Finale in Sibelius, ki sta temu namenjena.
LP
www.mmedia.si
Objavljeno 06 november 2008 - 04:52
Hm ..... no, torej, takole - pri javnem razpisu za, recimo EMO 2009 zahtevajo poleg vsega ostalega ( posnetek z vokali in brez, slika, besedilo, zgodovino izvajalca in bla bla bla ) tudi notni zapis skladbe ( RES mi ni čisto jasno kaj si s tistim pomagajo, ker izvajalci tam namreč pojejo v živo na posneto glasbeno podlago, nobenega orkestra ne rabijo zraven ). Torej, če bi želel poslati tja pesem, mi ostane edina opcija, da dam posnetek nekomu, ki bo na podlagi posnetka izpisal note ( bodisi ročno bodisi s katerim od računalniških programov )? Sem prav razumel?
In še nekaj ..... resnično si težko predstavljam, kako je izgledal notni zapis za recimo pesem od Lordov "Hard rock Hallelluiah", s katero so se proslavili na Eurosongu ..... in spet, kaj bodo komu note za tako pesem???
In še nekaj ..... resnično si težko predstavljam, kako je izgledal notni zapis za recimo pesem od Lordov "Hard rock Hallelluiah", s katero so se proslavili na Eurosongu ..... in spet, kaj bodo komu note za tako pesem???
Objavljeno 06 november 2008 - 05:32
QUOTE (Voxman @ 6. Nov 2008 16:52:25) <{POST_SNAPBACK}>
Hm ..... no, torej, takole - pri javnem razpisu za, recimo EMO 2009 zahtevajo poleg vsega ostalega ( posnetek z vokali in brez, slika, besedilo, zgodovino izvajalca in bla bla bla ) tudi notni zapis skladbe ( RES mi ni čisto jasno kaj si s tistim pomagajo, ker izvajalci tam namreč pojejo v živo na posneto glasbeno podlago, nobenega orkestra ne rabijo zraven ). Torej, če bi želel poslati tja pesem, mi ostane edina opcija, da dam posnetek nekomu, ki bo na podlagi posnetka izpisal note ( bodisi ročno bodisi s katerim od računalniških programov )? Sem prav razumel?
Tako je. Če ne znaš sam, daš nekomu pač napisat. Ponavadi se ne piše cele partiture, ampak vokalno linijo ter harmonije, s podpisanim besedilom. Sicer pa ljudje na razpise pošiljajo vse sorte.
Če te zanima kako in kaj, mi pošlji ZS.
LP
www.mmedia.si
Objavljeno 06 november 2008 - 06:30
Ja, me zanima ( sicer ne bi toliko spraševal
). Sem ti poslal zs, hvala že vnaprej za ponujeno pomoč.
Sicer pa seveda vem, da na razpise pošiljajo vse sorte - saj vse sorte tudi včasih pride naprej, tudi kaj takega, kar ni vredno povprečnih glasbenih ušes. Ampak to so seveda bolj subjektivna mnenja, vsak ima svoje uho in vsako uho svoj okus
No imaš zs, da ne smetim dalje po temi ( sori ).
lp
Sicer pa seveda vem, da na razpise pošiljajo vse sorte - saj vse sorte tudi včasih pride naprej, tudi kaj takega, kar ni vredno povprečnih glasbenih ušes. Ampak to so seveda bolj subjektivna mnenja, vsak ima svoje uho in vsako uho svoj okus
No imaš zs, da ne smetim dalje po temi ( sori ).
lp
Objavljeno 20 december 2008 - 11:51
imam tud jst eno težavo, na novmu računalniku sm namestu cubase sx3, naštimu prave drajverje pa inpute/outpute, snema mi vredu, ko pa hočm posneto predvajat ni zvoka, niti na nobenem metru ne kaže da bi se kj predvajal in mi še vedno kot deluje direct monitoring, kaj je narobe oz kaj imam narobe nastavlen?
Objavljeno 06 september 2009 - 09:09
Zdravo !
V Cubase-u se mi vsake toliko zgodi nekaj dosti nenavadnega... Včasih mi pri kakšnem projektu izgine tale "okvirček" kjer so gumbi za play, record, tempo itd. Ne morem vklopit niti z F2, niti če grem pod Transport in....
Se je to še komu zgodilo ?
lp
V Cubase-u se mi vsake toliko zgodi nekaj dosti nenavadnega... Včasih mi pri kakšnem projektu izgine tale "okvirček" kjer so gumbi za play, record, tempo itd. Ne morem vklopit niti z F2, niti če grem pod Transport in....
Se je to še komu zgodilo ?
lp
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov