Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Katero zvočno karto z dobrimi predojačevalci?

47 odgovorov v tej temi

#31 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 07 september 2008 - 05:05

In, če bi prebral te moje poste bi že zdavnaj vedel, da nimam več studia ter, da sem imel in Echo Layla3G in Rme Multiface in M-audio1814 in terradrek88mt in eno Antexovo ter večkrat uporabljal FF800 (in še marsikaj)... z leti se nabere, ti pa lahko še dalje skačešsmile.gif
Obdržal sem edino Echo Indigo I/O, katero pa tudi ne uporabljam več.
Zdaj sem naročnik:)
Ukvarjam pa se tudi z akustiko.
Nenad Patkovic

#32 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 08 september 2008 - 10:22

Fante dost pametovanja! Vsak na pove svoje mnenje ne pa tuki ne favorizirat kot naši poslanci PATRIJE smile.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#33 blaž

blaž

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 109 prispevkov

Objavljeno 11 september 2008 - 10:02

Blaster, budget je nekje 3000 €, za vse skupi seveda. Upam, da se bo za to ceno dalo kaj pametnega dobit, seveda pa sem svoj pogled na karte razvrstil po naslednjih kategorijah. Lahko me popravite če se slučajno motim.
Prvo pravite, da so na echo karticah boljši priampi in konverterji. Tudi na linku od nlp-ja ima echo kartica višje mesto od rme-ja.
Se pravi, prišparam na ceni karte, + na dodatnem preampu vsaj za nekaj časa in na boljšem konverterju.
Drugo, toliko vhodov in izhodov, kot jih ima rme ne rabim, oz. za moje potrebe mi zadostuje echo za začetek, ker se spet ne bom profesionalno ukvarjal s tem in nima smisla vlagat v nekaj, kar bom uporabljal morda polovično glede na zmožnosti karte, ali pa še to ne.
Tretje, kar je zame bistvenega pomena, pa je hardverska kontrola gainov in glasnosti slušalk, katere pa rme nažalost nima, saj drugače bi se tudi sam verjetno odločil zanj.
Vglavnem so to razlogi zakaj sem se odločil za echo. Seveda pa vem, da rme odlično deluje, saj je tudi cena taka, da mora.
Čudno je samo to, da noben na forumu nima več te karte, pa tako ste jo hvalili v nekaterih temah na tem forumu.

#34 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 11 september 2008 - 10:25

Ko ti enkrat prištekaš karto na komp, so ti važni samo še odlični driverji ter vmesnik. To pa ima RME od vseh kart, kar sem jih videl, nekako najbolj pogruntano. Preamp boš prej ali slej kupil posebej, malo bolj "orng", ker na teh kartah so tko al tko "neki da dela pač". Koverterji ... kateri so boljši, Apogee ali RME, mogoče Echo ali PrismSound? wink.gif Nihče ne more rečt, kaj je BOLJE in kaj je SLABŠE. Poslušaj z ušesi in ti bo jasno, kaj hočeš.

Za 3000 € pa si lahko kupiš Apple iMac 24", Logic Pro 8 ter Apogee Ensemble. jumping0046.gif

Pa te spet "mešam". red_bandana.gif

LP
www.mmedia.si

#35 blaž

blaž

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 109 prispevkov

Objavljeno 11 september 2008 - 05:25

Blaster, vsega pa spet ne mislim zapravit samo za karto, komp itak mam bom kr na pc-ju ostal, mi pa manjka še mikrofon pa seveda monitorji in slušalke, tako da to pravzaprav sploh ni veliko denarja. Samo za moje potrebe in za to, kar rabim bo že vredu.
A mi poveš nekaj zakaj se echotu tako izogibaš? Maš slabe izkušnje z njim?

#36 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 11 september 2008 - 05:49

QUOTE (blaž @ 11. Sep 2008 18:25:24) <{POST_SNAPBACK}>
Blaster, vsega pa spet ne mislim zapravit samo za karto, komp itak mam bom kr na pc-ju ostal, mi pa manjka še mikrofon pa seveda monitorji in slušalke, tako da to pravzaprav sploh ni veliko denarja. Samo za moje potrebe in za to, kar rabim bo že vredu.
A mi poveš nekaj zakaj se echotu tako izogibaš? Maš slabe izkušnje z njim?

Saj se ne izogibam... ti ga kr nabav. red_bandana.gif
www.mmedia.si

#37 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 11 september 2008 - 09:56

Tako bom rekel (moj povzetek): vsi imajo/ imam prav.
Ogromno je že napisano o rme-ju in echo-tu in ostalih.
Takoj nad njima je lynx:)

Ampak pri sodobnih konverterjih na današnjem tržišču, ni treba gledati pretirano na kvaliteto konverterjev (pri low/ mid konverterjih je važno da zvenijo relativno nevtralno, pred par leti lansirane zvočne so še uporabljajle stare tipe konverterjev).

Echo in rme imata svoje + in -, to je to.

Tudi presonus in emu in m-audio,... nekatere super zadovoljuje.

Vse kar sem pisal o rme-ju in echo-tu, terratecu, M-audiu, lynx-u... sem izvlekel iz lastnih izkušenj in podal lastno mnenje.
Nenad Patkovic

#38 blaž

blaž

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 109 prispevkov

Objavljeno 11 september 2008 - 11:33

Ok nekaj stvari, katere so za mene pomembne:
Pomembno mi je, da ima karta dovolj spl-a.
Pomembno mi je, da preamp nima nič šuma "bolj znano pod imenom hiss", to mi je na prvem mestu.
Sound kaj naj rečem Sennheiser ima zame odličen zvok. S tem hočem povedati predvsem karakteristiko zvoka. Morda vam bo to pomagalo pri nasvetih.
Če ima echo vsaj nekaj tega, potem je to to., drugače je pa rme takoj za njim, na drugem mestu.

#39 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 11 september 2008 - 11:43

... hiss ni edini "šum"!
Nobena nima tega šuma, razen prve serije Echo driverjev za 3G.
Nenad Patkovic

#40 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov

Objavljeno 12 september 2008 - 07:00

Obe karti imate vse potrebne zahteve ki si jih malo prej naštel.
Odločitev pa je seveda tvoja!

#41 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 12 september 2008 - 10:00

QUOTE (blaž @ 12. Sep 2008 00:33:02) <{POST_SNAPBACK}>
Sound kaj naj rečem Sennheiser ima zame odličen zvok. S tem hočem povedati predvsem karakteristiko zvoka. Morda vam bo to pomagalo pri nasvetih.
Če ima echo vsaj nekaj tega, potem je to to., drugače je pa rme takoj za njim, na drugem mestu.

Kakšen Sennheiser in njegov karakter? Kaj ima to veze s karto?

Ma kupš neki pa je no, drugač bo prej novo leto. biggrin.gif

LP
www.mmedia.si

#42 blaž

blaž

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 109 prispevkov

Objavljeno 12 september 2008 - 11:21

Blaster, mislil sem na karakteristiko zvoka. Sennheiser mi je po detajlih in po visokih zlo všeč, samo zato pravim, da bi bilo dobro kaj takega met. Ja do novega leta bom pa verjetno glih vse mel, to maš pa prav.
Kolk pa računate za akustiko, ok mislim osnova, pol pa naprej?

#43 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov

Objavljeno 12 september 2008 - 11:27

Odvisno od kvadrature sobe!
Jas sem dal za moji skromnih 12 m2 cca 4-5k€ smile.gif ampak je poštimano 90% smile.gif

strongbench.gif

#44 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 12 september 2008 - 12:42

ma kaki senheiser sound??? sound česa?? slušalk??? al kaj?? o čem ti to ??
slišu sm že ekspresio fender sound alpa marshal sound ma senheiser sound .... ta mi je pa prvič ,pa sem že kr neki časa u poslu ashamed0002.gif

tko mal OT :z vsemi temi perifernimi gadgeti lahko nardiš sound kakaršnega ti hočeš.... vse je v največji meri odvisno
od tvojih ušes in tvojega znanja ,ne pa od zvočnih kart ...zvočna karta nima veze kaki sound boš ti imel oz ga proizvedel.
Pomembna je iznajdlivost ,da workflova sploh ne omenjam ..... seveda pa je akustični tretma prostora top prioriteta ....karta
ti nebo dala "senheiser sounda" kvečjemu kaj drugega ,ti naprimer in tvoje dojemanje zvoka je bistveno pri tem,vse ostalo so
SAMO PRIPOMOČKI !!
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#45 blaž

blaž

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 109 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 09:23

Microsound, mislil sem samo na karakter, čistino zvoka in ne na to, da bi mi karta dala zvok od Sennheiserja.
Mi je pa njihov karakter zvoka zelo všeč in samo za primerjavo sem dal to fermo, da si boš lažje predstavljal kakšen sound mi je všeč.

#46 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 10:19

microsound: +1

Nimam pojma, o kakšnem karakterju in čistini sennheiserja je govora.

LP
www.mmedia.si

#47 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 13 september 2008 - 11:00

...uf .... karakter zvoka od česa od sennheiserja??? pol nabav tisto kaj ti da tale zvok,ne pa tisto,kaj ti da podoben zvok,
ker nekaj kaj je podobno je lahko zelo drugače ! " senheiser zvok" ti lahko da tudi dober spiker (govorec da nau kdo mislu zvočnik)
z pravilno tehniko govorenja .... a nam lahko zaupaš kaj bi ti to snemal? ,nekje se mi zdi da si omenjal vokal...ampak vokal za kaj?
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#48 blaž

blaž

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 109 prispevkov

Objavljeno 14 september 2008 - 08:42

Ok upam, da se glede karakterja zvoka zdaj razumemo. Bom povedal preprosto. To je isto, kot če slišiš nek zvočnik, pa ti je sound od te in te ferme zlo všeč in bi rad mel tak sound. Samo to sem mislil.
Moje delo nebi bilo samo na snemanju vokalov, ampak predvsem bi bila digitalizacija.

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov