Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

mikser + konverter 24 kanalov

99 odgovorov v tej temi

#31 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 10:34

24 kanalov: zaradi želje po snemanju celega banda hkrati, pa tudi snemanja kot sem že omenil, kakšnih orkestrov ipd. --> 16 zna biti hitro premalo

Tudi zaradi miksa zunaj, pa tudi za live :wink:

#32 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 18 december 2007 - 11:04

QUOTE (MMK)
Hvala za nasvete

Torej z mikseto za 4000-5000 ne moreš narediti nekega dokaj kvalitetnega posnetka za na plato :roll: ?

Koliko pa recimo pride nek preamp, ki bi lahko že dobro služil, pa spet ni predrag?

Veš o tem, s čim je vse možno posnet plato je svoja zgodba, vprašanje je kako bo kvalitetna.

http://www.davelectronics.com/bg8.htm (cca. 2200$ če se ne motim, preveri)
to je recimo eden primer, cena je sicer skoraj pol tvojega budgeta za samo 8 kanalov, a kvaliteta nekaj stane.
Lahko bi kupil mnogo bolj poceni focusritove in podobne preampe (kot je omenjal ixi), a potem ne vem kako so kvalitetni v relaciji z midasovimi (soundcraftovi vem da niso bog zna kaj).

Verjetno si potemtakem (ker želiš vse v enem in eden za vse varianto) kupi kar midas.
Nenad Patkovic

#33 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 18 december 2007 - 11:05

QUOTE (MMK)
Hvala za nasvete

Torej z mikseto za 4000-5000 ne moreš narediti nekega dokaj kvalitetnega posnetka za na plato :roll: ?

Koliko pa recimo pride nek preamp, ki bi lahko že dobro služil, pa spet ni predrag?

Obe omenjeni mizi (Midas Venice in Toft ATB - če je njegov channel strip še malo boljši od ATC-2, potem sploh ni kaj za dvomit), ki ne staneta celo premoženje, sta čisto spodobni in se da na njih delat plate...
Res velike mize ponujajo pač še kak % kvalitete več, večje število kanalov, avtomatiko, precej večje možnosti routinga, itd.
Ti dve pa imata premišljen price/performans...
Obe mizi imata vsaj enako dobre, če ne boljše preampe od povprečnega channel stripa za ca. 500 - 1000EU.

Toftov EQ, ki ga v sorodni verziji poznam iz ATC-2 pa je itak popolna zmaga ne glede na cenovni razred.

#34 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 11:21

No sdaj to je tudi eden razlogov zakaj mešalko. Zato ker se mi zdi, da je razmerje kvaliteta-denar kar dobro.

Torej bo najbrž ena od teh dveh :wink: , po vsej verjetnosti midas.

Kaj pa glede konverterja? (Nekje okoli 1000€)

#35 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 11:38

evo ti eno realno... smile.gif

iščeš mešalko,iščeš dobre preampe,super eq-je,kompresorje in pa več kot 16 kanalov....

hah,kje je pol problem... za hudo kvaliteto,kupiš Neve VR al pa SSL 4000 =) ... sej je od 40000 eurou naprej... ampak če zmnožiš 24 kanalov krat 1500 eurou za dober channel strip... si tm tm =)

dj me pa linčite wink.gif ...

tko,za profi studio bi pomoje tud jst odsvetoval midasko... eq-ji pomoje da spet niso tok wau da bi jih uporablju že pri samem trekiranju...

tko da,odloč se....

vedno je pa ta scena,kaj je pocen pa dobr... nič ni poceni in dobro,nažalost... če bi blo,bi vsi čaral plate z neve&manley&ssl&distressor&protools hd3 soundom,ampak z budgetom 5000 ojrou =)

24 kanalen konverter za 1000 eurou? ... hmm,iščeš šum in lažno transkribcijo transientov(vrjem da nočš tega) ...
jst sm delu na octopre,pa ga ne bom glih hvalu,je pa nekak že kr solidn konverter&preamp (mal mi je tak,hladen) ... pa je en kos osmih kanalov od 800 ojrou na gor če se ne motm...
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#36 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 18 december 2007 - 12:01

No, končno en ki me razume smile.gif
Nenad Patkovic

#37 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 12:33

Sanjači smile.gif)

Bolj realno - cena ni vse... Recimo - TOFT ATB ima baje boljše preampe od njihovega channel stripa ATC-2, ki vseeno stane v trgovini ca. 700 - 900EU (odvisno kje kupiš) in je vsekakor v višjem kakovostnem rangu kot Octopre... Tako da bi s takim mikserjem brez problema živel in delal plate po moje...

Večji hec je dobit dobrih 24 ADDA konverterjev za jurja evrov... Recimo teh 16 izgleda dovolj resnih za začetek:

http://www.sonic-cor...s/a16ultra.html

+ kakšna RME Fireface 800 z dvema ADAT vhodoma, pa si že preko 24 za ca. 2000EU...

peace

Pa vseeno - ljudje so in bodo snemali vrhunske plate še na vse kaj drugega kot Neve VR in SSL4000 ter podobno..

#38 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 06:21

Evo eden, ki približno ve kaj hočem.

kochobass --> torej z budgetom pod 40 000 se ne da posnet 24 kanalov za na "dobro" plato hkrati.???

Torej za v studio kaj drugega kot Neve ali SSL sploh ni za študerat? Potem bo treba zaključit s produkcijo in jit tišlarit biggrin.gif

#39 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 08:12

sicer ne bom trdil kakšne reference imaš, samo ne vem če boš pri nas delal plate s katerimi boš povrnil stroške SSL-ki in da ne pride nobena druga mešalna upoštev????

#40 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 08:44

To je meni kristalno jasno, zato pa iščem nek kompromis denar/kvaliteta, ki bi es ga daljnoročno splačalo nabavit biggrin.gif

#41 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 09:15

pri izdelavi dobre plate ni kompromisou glede sounda... za dobro slovensko plato pa rabš pc-ja,pa nekje trekirat zadeve... =)

čutiš razliko? smile.gif jst ne gledam na studio, ki bo nekoč moj, skozi denar,ampak skozi užitek, ki bo ratu ko bom dau neki iz rok...

tolk v premislek... aja,da ti povem še neki... če misliš na low budget in na to da bo keri bend pri tebi snemal? smile.gif forget about it,razn če boš snemu demote in povprečne plate... sori k se sliš kruto,ampak tko je...

bend gre posnet live plato v treh dneh za 1200 eurou u jorka pa doma miksa,al pa samo bobne u parih dnevih... tiste 2 huda kanala za kitare pa že spacaš nekje... wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#42 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 10:35

Torej praviš, da se s tem produktom, kot je npr. TOFT ATB 24 ne da napraviti neke dokaj dobre plate? Kdo pa ima zate v Sloveniji dobre plate?

Pozabil povedat --> snemal bom pretežno nz glasbo, pop, kakšne orkestre...

Če vzameš npr. nz glasbo. Ima studio zlati zvoki zate dobre produkte?(zgolj primerjava)

#43 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 11:21

ok se ne spoznam na te tipe glasbe... sem mainly v takem žanru ki ne dopušča uporabljanje opreme takega tipa... tko da več nisem kompetenten sogovornik oz. dajalec mnenj...

se umikam... dobr nakup želim 8)
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#44 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 18 december 2007 - 11:28

Hvala biggrin.gif

Še vedno pa je tvoje mnenje zaželjeno. Saj jaz vem, da če bi se vse dalo naredit s takim budgetom, ne bi noben imel SSL ali visokocenovnih outboardov ipd., ampak kot sem že rekel iščem nek komopromis, za čim bolj normalno delo. :wink:

#45 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 09:27

Večkrat sem že napisal (in tudi drugi), da bi se marskikdo čudil na kakšnih zadevah nastajajo izjemni izdelki. Zakaj pa ne.
Konkretno: ne govorimo o vrhunskih izdelkih (pa da ne bi kdo omenjal zlate zvoke ker me bo kap smile.gif ) ala "dark side of the moon", ampak recimo o dobri plati.
Ja je možno, vse je možno, ampak je pa enostavneje dobit lep zvok iz dobre mešalke in težko iz budget (primer TL audio M4, ne se hecat s tem), celo takšna mešalka lahko izjemno popači zvok in doda svojo nevšečno patino, ter ovira kvaliteten monitoring in kvaliteten routing.
Če ti to paše "go for it".
Toft ne poznam, sem pa parkrat prebral da je zelo soliden izdelek, očitno dandanes v hudi konkurenci določeni proizvajalci z veliko iznajdljivosti zelo prijetno presenetijo.

Moja misel pa je, da je malo tak, da ima že vsak v vasi svoj studio, pa ne zna niti delat...se bom že naučil...prvo bom skuro par jurjev € pa potem videl kaj res rabim (ne jemat tega osebno, ker ne poznam tvoje zgodbe). Vsak je že tonski tehnik...ne! celo PRODUCENT. Dajte si malo pogledat kako delajo profesionalci, vsekakor jih dobro plačaš... a vseeno zapirajo vrata, ker se že vsak gre budget hokus pokus, z malo iznajdljivosti so vse vaške čage tvoje in to je to. SSLke ipd. pa zaprašene stojijo, pravi profesionalci pa zabluzijo nekje na xy radijskih postajah zapiti in uporabljajo 5% svojega znanja.

P.S.: malo sem zabluzil, ampak v bistvu je temu res tako.
peace :smt033
Nenad Patkovic

#46 magicfinger

magicfinger

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 85 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 09:51

S tole bi si verjetno lahko vsi gear junkie-ji kar fajn pomagali biggrin.gif pa niti tako draga ni.....

http://www.proaudioe...amp;entryId=677

samo potem bi moral diplomo takoj vrnit na faks.... tongue.gif

#47 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 12:54

Ja NLP tu ti dam prav, ampak tako je biggrin.gif Sam tudi nisem kakšen hard core profi, nekaj pa vendarle vem, ampak dobro.

Torej mogoče samo za primerjavo to z zlatimi zvoki?

#48 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 01:29

MMK - nima veze - če nimaš še nič opreme in rabiš dosti preampov in nameravaš tudi miksat analogno - te mize so kul.
Malo prebrskaj še pogovore na Gearslutz - pa boš videl, da celo kak tip z SSL-ko pove, da si je nabavil še Tofta, ker mu je včasih všeč malo drugačen EQ in da se da s to mizo naredit zelo kul mix...
S katerokoli od teh dveh miz boš lahko snemal narodnjake, akustiko, kar češ - če z Midasko v Cankarju ozvočujejo največje svetovne zvezde jazza, potem že ni tako napačna wink.gif

A manjkajo ti še kompresorji, res dobri konverterji, hardwarski reverb, itd.

Za kochobassa in ostale megalomanske sanjače (malo heca - saj mene tudi ne bi motil kak Neve 88R (sem bolj za akustiko in klasiko), hehe) - en GS thread, ki govori točno o tem - razlika je, da se tam pogovarjajo o tem ljudje, ki so dejansko preživeli nekaj več časa za SSLkami in Neve mizami in ne samo tu in tam doživeli stik z njimi - pa je res stvar okusa - nekateri zelo hvalijo Tofta in jim je tudi všeč legendarna Trident 80B miza po kateri je zasnovan (EQ, preampi...) drugi pa trdijo tako kot vi - samo SSL, Neve, API, itd, je dovolj dobro za res hud sound - uživajte v prebiranju:
http://www.gearslutz...d-consoles.html
// preberite si vsaj poste od Luceya (enega meni najbolj verodostojnih in objektivnih gearsluterjev) - najbolj realistična in down-to-earth ocena...//

peace

#49 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 01:59

Ja to sem razmišljal, da manjkajo še kompresorji, reverbi, o konverterjih bomo pa še kako rekli ko pride čas. :wink: Seveda pride še kaj za v rack, kakšen kompresor, reverb...

#50 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 02:14

QUOTE (MMK)
Ja NLP tu ti dam prav, ampak tako je biggrin.gif Sam tudi nisem kakšen hard core profi, nekaj pa vendarle vem, ampak dobro.

Torej mogoče samo za primerjavo to z zlatimi zvoki?

Ma kaj skoz te zlate zvoke omenjaš, tam nima nč druzga kot eno pošvedrano Mackie 32.8 in Alesis HD24 ter par DBX kompresorjev.

Drugače pa... pejd tja snemat pa je rešeno. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#51 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 05:55

Vsi ga imajo pa za enega boljših kar se nz posnetkov tiče biggrin.gif

#52 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 06:08

No, pol pa pejd tja snemat, pa boš mel ene boljših posnetkov. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#53 MMK

MMK

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 38 prispevkov

Objavljeno 19 december 2007 - 06:12

Sem rekel, da ga imajo, ne da ga imam :wink: .

#54 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 09:49

Ujej... uno SSLko sm meu jst u mislih in potihm ogledano... ampak bo še mal počakala...

bom šel prej v nekaj drugega... recimo apogee 16 kanalen DAC --> summing mixer ---> ssl kompresor ali neve 33609 --> Manley SLAM! s konverterjem
tak sistem pride okol 17k evrou... in se končno rešim ITB mixa oz. je pol napol ITB/OTB z semi avtomatizacijo in analognim summingom...
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#55 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 10:09

kochobass: lahko vprašam, kolk si star? laugh.gif

Pa brez zamere.

LP
www.mmedia.si

#56 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 12:51

Mlad wink.gif ... in poln zagona =)
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#57 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 12:59

Kochobass iz zrcalne Nirvane - mogoče pa kaj takega - http://atlanta.craig.../500584814.html

Imaš vse - summing, eq, integrirane dinamične procesorje (vsaj mislim, da je imel tale v MB tudi virtual dynamics), avtomatiko, preampe...

Pred časom je na Bolhi enako mizo za zelo zmerno ceno (podobno tejle v dolarjih) prodajal en studio iz MB...
Ne vem če so prodali ali si premislili ali zgolj umaknili oglas z bolhe... če si resen ti lahko posredujem njegovo številko. wink.gif

Vseeno pa se mi zdi malo prevelika, še zmeraj predraga - predvsem pa - to je tako kot če si kupiš drag avto - vzdrževanje je še dražje... pa poraba elektrike...

#58 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 01:16

ja to vam govorim, prepustite takšno tehniko večdesetletnim profijem, ki imajo resne kredite in vedo kaj delajo. Kje je še tu vzdrževanje (ki zna stat tudi par deset odstotkov nove mize) ali pa bog ne daj da kaj resnejšega crkne.
To ti ne bo prišel popravljat Ivan iz Spodnjega Kašlja, ker potem bo tako tudi zvenela:)
Dajte kupovat pametno in postopno in ne bit zaletav, sploh če nimaš vsaj 10-15 let izkušenj full time joba iz te branže.
Tale rabljen amek 15k$ vreden, je čudovit, bog ve v kakem stanju je realno, lahko ga pa menjaš za avto, tovornjak laugh.gif ...ali tudi za posest.

Toft sicer ni drag in izgleda privlačen (toda vseeno EQji za med snemanjem niso najbolj priporočljivi) in če res rabiš mizo, ki ti bo nudila za ta denar dober routing, monitoring, inpute/preampe in kasneje mix, kupi. Seveda prej jo dobro stestiraj. Tudi Toft bo čez nekaj let potreboval vzdrževanje...ahhh ti lepi reglerji... pa tako uničljivi in dragi.
Nenad Patkovic

#59 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 01:58

QUOTE (NLP)
Toft sicer ni drag in izgleda privlačen (toda vseeno EQji za med snemanjem niso najbolj priporočljivi) in če res rabiš mizo, ki ti bo nudila za ta denar dober routing, monitoring, inpute/preampe in kasneje mix, kupi. Seveda prej jo dobro stestiraj. Tudi Toft bo čez nekaj let potreboval vzdrževanje...ahhh ti lepi reglerji... pa tako uničljivi in dragi.

Imaš prav glede vzdrževanja čez nekaj let - samo v nekaj letih bi ga lahko amortiziral (Tofta namreč - ali Midasko)... Vprašanje pa je, če bi kdajkoli amortiziral mizo za 100.000 $.

Sicer sem bil nekoč tudi purist glede tega - nič EQja med snemanjem - danes pa ga po pratičnih izkušnjah uporabljam pogosto tudi med snemanjem - sicer subtilno - a tako da mi je surov posnetek kul, nato pa sledi še v miksu. Toftov EQ pač sede mojemu okusu in bi z veseljem miksal na tako mizo...
A če bi že našparal za mizo mi potem manjkata kakšna dva Lynx AES16 (ki ga mimogrede za zelo ugodno ceno prodaja bopsi) + pretvorniki Aurora 16 + 8 ali pa kak Apogee...

Zaključek: raje ostajam ITB z UAD-1, pa kmalu še kak Duende...

To bi sicer priporočal tudi MMKju - za teren pa raje kak Alesis HD24 + DAV BG2 - da ima štiri res hude preampe za akustiko + kak Presonus Digimax ali ADDA8000...

Aja - ko smo že pri narodnjakih - ITB miksajo tudi v studiu Alfija Nipiča - in to z UAD-1, hehe... Yamaho 02R pa uporabljajo samo za miks monitoringa...

Ima pa prav kochobass, ki pravi, da igra tak stil, ki ima drugačne zahteve - dobro posneto akustiko ni problem miksat ITB - ker itak ne smeš pretiravat s kompresiranjem, itd. Sodobna rock produkcija pa živi od pretiravanja s komprimiranjem, ekvaliziranjem in ostalim procesiranjem, ki je priganano do meje, kar je težje izvedljivo samo ITB po mojih izkušnjah...

#60 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 20 december 2007 - 02:10

Seveda, koliko albumov posnameš v najetih studijih, za denar ene velike mix mize, ki pa je pač samo tvoja.Miza pa niti približno ni vse.
Dandanes je že vse skoraj ITB in popestreno z malo OTB, pa je kvaliteta lahko boljša, izkušnje in domišljija pač.
Držim pesti za midasko ali tofta, nujno poročaj kako se bo kaj obnesla :smt023

Naš slogan: vsaj en tonc v vsako slovensko vas! 8)
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov