Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Deflected preview

12 odgovorov v tej temi

#1 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 06 avgust 2007 - 07:26

tak, kljub temu da je narejen samo en komad sem se odlocu da dam gor, morda mi zna kdo kaj uporabnega povedat oziroma skritizirat kar je za skritizirat smile.gif
ni se koncna! (koncne nebom delal dokler nebojo posneti vsi komadi)
hvalavnaprej
link removed

Prispevek uredil/a: Ploki, 13 april 2010 - 11:14 .

#2 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov
  • Interests:glasba, računalništvo

Objavljeno 06 avgust 2007 - 08:33

všečna zadeva, a se mi zdi preveč "suho" :wink:

#3 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 06 avgust 2007 - 10:06

Kar nekaj elementov, malo konfuzno, ampak prva asocijacija spet; evrovizija.
Posamezni elementi so kar v redu posneti in/ali obdelani ampak so med seboj prepleteni brez neke jasne rdeče niti. kompozicija...

Back vokali se ne "zlivajo" z leadom oz. prevzemajo koncentracijo.

Drugače pa - svaka čast! Dosti truda je to.

drugih besed nisem našel smile.gif
Nenad Patkovic

#4 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 07 avgust 2007 - 01:52

hvala smile.gif
lol biggrin.gif drugac si pa zadel u nulo.. komad je bil v osnovi poprock, misljen kot izziv " a lahko jaz neki za eurovision nardim ", pol sem pa zacel delat ta industrial projekt, sm pa tega predelu (krepko) in sel zgleda malo predalec.
drugi komadi ( se 6 jih je iz istega sklopa ) zvenijo malo bolj umestno biggrin.gif samo se ni voxov, bom dal ko bo.

z mixanjem vokalov mam pa nasploh malo problemov, tut lead vokali.
ze prvi problem je da je v idlu CPU na 80%, in mi je za vokale bore malo CPUja ostalo.

hvala za kritiko, komad je sicer predalec da bi kaj drasticnega v kompoziciji delal, sem pa defenitivno vzel na znanje, sploh ce se bo kaj na frisno snemalo smile.gif

#5 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 07 avgust 2007 - 07:40

Jaz bi malo več FX dal gor, vsaj reverb pa delay.
Poleg tega se mi vokal nedopade, ker moreš full napenjat ušesa da sploh razločiš kaj poje :-?
Vem, to je ponavadi problem plugin compressorjev, ki ti nočjo in nočjo vokal porint ven, kot HW.
Poleg tega bi jaz naredil v kitarah luknjo na frekvenčnem območju vokala, sej ne velik ampak par dB, da bi lahko vokal bolj ven splezal, pa ne mislim jakostno tem več razločnostno.
Tok mal na kratko. tongue.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#6 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 07 avgust 2007 - 12:06

Naredi kopije original posnetkov in zrendaj plugine (ali freezni) ter jih na novo vstavi v multitrack.
Tako boš lahko dodajal nove efekte, vsekakor pa če boš hotel spreminjat za nazaj boš moral od začetka...
Back vokali pa niso natančno "nastavljeni" (tudi odpeti) glede na lead, pa malo efektov (ala chorus in dupliranje ter nalaganje layerjev in pičanje do max +-1 in medsebojno blendanje dokler back in lead ni zadovoljiv).

Na skupnem busu/morda masterju (rad imam ločen skupen bus in master, čuden sem pač smile.gif ) pa še kak bus comp in eq, da se malo zlijejo med seboj. Saj tehnik je ogromno, to je le osnova.
Nenad Patkovic

#7 soundtrap

soundtrap

Anchko

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 07 avgust 2007 - 12:15

naredi močno paralelno kompresijo na lead vokal in boš videl kako se slišijo detajli v vokalu smile.gif
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#8 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 07 avgust 2007 - 06:38

kaj pa je to paralelna kompresija?
skupen bus mislis kot vsi vokali skup al vsi instrumenti skup? mastering delam v wavelabu Q4>linMB>L3

lih dans sem popravlal, sem sou z melodynom cez vokale pa je ze za eno stopnjo bols smile.gif pa se malo bolj sem "zmocil" cel lead.
plugine ze tak mam vse freezane, FXe bi moral cele.
dobro, mam se malo lufta pri CPU, samo se za enga doublerja ne smile.gif

backvoxe je treba na novo posnet komplet smile.gif

voxi so nasploh bolj bogo bli zmixani, sej ne da so zdaj super, samo so malo bolje vseeno.

#9 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 07 avgust 2007 - 07:43

voila:

http://www.planetaud...wtopic.php?t=20

paralelna je super zadevca
8)
Nenad Patkovic

#10 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 07 avgust 2007 - 08:29

Pitch nisem mislil dobesedno na melodyne, ampak dupliraš original vokal-3xkopije, ena je originalna brez pitcha, druga kopija ima +1, tretja pa -1. Vse tri v multitracku zložiš enega pod drugim brez zamikov!
Nato medsebojno uravnovešaš glasnosti po občutku/okusu, vsekakor je originalni najglasnejši, pitchan na -1 je ponavadi drugi, +1 pa ponavadi najtišji.
Probaj za foro, globina bo interesantna.
Potem pa dodajaj compe, eqje, choruse, delaye, reverbe, paralelne fore,...
Nenad Patkovic

#11 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 11 avgust 2007 - 07:47

QUOTE (NLP)
Pitch nisem mislil dobesedno na melodyne, ampak dupliraš original vokal-3xkopije, ena je originalna brez pitcha, druga kopija ima +1, tretja pa -1. Vse tri v multitracku zložiš enega pod drugim brez zamikov!
Nato medsebojno uravnovešaš glasnosti po občutku/okusu, vsekakor je originalni najglasnejši, pitchan na -1 je ponavadi drugi, +1 pa ponavadi najtišji.
Probaj za foro, globina bo interesantna.
Potem pa dodajaj compe, eqje, choruse, delaye, reverbe, paralelne fore,...

To pa paralelna kompresija --> It's real working!!!!!!!

#12 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 11 avgust 2007 - 10:45

:smt023
pokaži nam, ko končaš, kako se sliši 8)

pazi, da ne boš preveč FX-al vse, ker potem lahko glih tak izpade zmazek.Efekte je treba dodajat z občutkom, sploh če ni prostor akustično obdelan in dobrega monitoringa.
Nenad Patkovic

#13 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 12 avgust 2007 - 10:47

všečna zadeva ni kej ..bom pa napisal eno stvar ki me je iz prve zmotila ,brez analiziranja ...u bistvu je čist preprosto in bi po mojem popravl sliko (po mojem okusu) tele distoržn kitare (ali karkoli že to je smile.gif ) bi dal mal bl potiho in bi s tem že avtomatično povlekl vokal ven in bi s tem tud dobil maneverski prostor ,tko pa se mi zdi da omenjeno nekak zasiči komad.Včasih je bolje kaj odvzet,kot pa dodajat...
To je sam moje mnenje in tako pač jaz slišim ,itak 100 toncev 100 razlik.
probat ni greh biggrin.gif
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov