Zunanja Zvočna do 200 € - potrebujem pomoč
Začel
Roky
, jul 09 2007 09:46
25 odgovorov v tej temi
Objavljeno 09 julij 2007 - 09:46
Najprej LP vsem, sem nov pred kratkim odkril ta forum. Zakon da kaj takega sploh obstaja :wink:
No mam en problem (upam da trofo temo), kupujem zvočno kartico nekje v cenovnem razredu do 200 evrov. Kaj kupit? Zaželjeno je čimboljše za čimmanj denarja z podporo midi-a. Gledal sem Lexiconovo Lambdo za 169 € ki je trenutno v akciji a med čekiranjem foruma sem zasledil da je Lexicon kr neki (blemi z driveri itd). Kaj priporočate, cena res da naj nebi presegala 200 €. Kartica bi se uporabljala za snemanje vokalov & syntha na komp in da bi bila usklajena z FL (da bi delovala).Kartica je lahko rabljena ali nova. Upam za kako dobro priporočilo. Rok :wink:
No mam en problem (upam da trofo temo), kupujem zvočno kartico nekje v cenovnem razredu do 200 evrov. Kaj kupit? Zaželjeno je čimboljše za čimmanj denarja z podporo midi-a. Gledal sem Lexiconovo Lambdo za 169 € ki je trenutno v akciji a med čekiranjem foruma sem zasledil da je Lexicon kr neki (blemi z driveri itd). Kaj priporočate, cena res da naj nebi presegala 200 €. Kartica bi se uporabljala za snemanje vokalov & syntha na komp in da bi bila usklajena z FL (da bi delovala).Kartica je lahko rabljena ali nova. Upam za kako dobro priporočilo. Rok :wink:
Objavljeno 09 julij 2007 - 10:01
Čuj jst mam v mojem kompu E-MU 1212m, pa mi zakon dela!
Link:
http://www.thomann.d...audiosystem.htm
Lp.
Link:
http://www.thomann.d...audiosystem.htm
Lp.
Objavljeno 09 julij 2007 - 10:10
ja sem tud sam gledo tole emu sam mi ni všeč/neuporabna v mojem smislu kr ni zunanja :-? zunanjo bi želel imeti kr mam en problem, sicer komp (miza od kompa) je tko narjena da ko računalnik sede na svoje mesto,ni dovolj prostora da bi priklopil potem kable če bi bila zvočna vgrajena (preozko).zato bi rabil zunanjo-za na mizo.
Objavljeno 09 julij 2007 - 11:20
Vidim, da uporabljaš piratsko verzijo avatarja "Planet Audia"
:smt043
samoiniciativnost!
USB in FW externe imajo kar več latence, te to ne bo motilo?
Drugač pa probaj Echo AudioFire 2.
Echo kartice so že dolgo znane po kvaliteti zvoka konverterjev (tu nekje kot rme), stabilnimi driverji, nizko ceno in mogoče le malo slabšim routingom. Cena: sitnica:)
http://www.thomann.d...l?sw=echo audio
M audio ni na tem nivoju.
Bog ne daj lexicon grške abecede
Če pa bi lahko bila interna low budget varianta; sigurno emu 1212m.
:smt043
samoiniciativnost!
USB in FW externe imajo kar več latence, te to ne bo motilo?
Drugač pa probaj Echo AudioFire 2.
Echo kartice so že dolgo znane po kvaliteti zvoka konverterjev (tu nekje kot rme), stabilnimi driverji, nizko ceno in mogoče le malo slabšim routingom. Cena: sitnica:)
http://www.thomann.d...l?sw=echo audio
M audio ni na tem nivoju.
Bog ne daj lexicon grške abecede
Če pa bi lahko bila interna low budget varianta; sigurno emu 1212m.
Nenad Patkovic
Objavljeno 10 julij 2007 - 12:45
Ampak z echo AF2 boš na čistem z driverji, medtem ko za maudio ne bi mogel reči tega (imam kar izkušnje z njimi, obenem pa vem da spet drugim ne delajo težav...).
Tudi kvaliteta zvoka bo pri echo-u kar boljša (imajo tudi kar boljše adda chipe).
Tudi kvaliteta zvoka bo pri echo-u kar boljša (imajo tudi kar boljše adda chipe).
Nenad Patkovic
Objavljeno 13 julij 2007 - 09:58
Se ti zdi.... Recimo Shure SM7B je kar uporabljen (recimo vokal na novi Soilwork ter Arch Enemy je bil sneman na SM7B....) Devin Townsend (Strapping YOung Lad, Devin Townsend Band, Punky Bruster, Ocean Machine,... ) ga izredno veliko uporablja. Poslušaj si Strapping Young Lad (sicer zelo težka glasba) plato Alien - vokal je bil sneman samo na SM7B. Moje mnenje je, da se da z dobrim dinamičnim mikom super posnet ter lepše umešat vokal med inštrumentalije kot z kondenzatorcem (vsaj ta zvrst, ki jo delam jst - metal in slična jajca....
)
Amen.
Amen.
=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=
Objavljeno 14 julij 2007 - 07:48
Če imaš možnost sprobaj, primerjaj...
Če se ukvarjaš ljubiteljsko in postopoma vedno bolj profesionalno, potem ti bodo za začetek preampi na emu-ju dovolj, mislim namreč da ti presonusovi niso ne vem kakšne rakete in kaj boljši od emujevih.
Še vedno lahko dokupiš ko boš potreboval kakšne neve-je, api-je, toneluxe,...
Če se ukvarjaš ljubiteljsko in postopoma vedno bolj profesionalno, potem ti bodo za začetek preampi na emu-ju dovolj, mislim namreč da ti presonusovi niso ne vem kakšne rakete in kaj boljši od emujevih.
Še vedno lahko dokupiš ko boš potreboval kakšne neve-je, api-je, toneluxe,...
Nenad Patkovic
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov