Cubase sx 3 :S
Začel
funkgod
, jun 12 2007 08:31
103 odgovorov v tej temi
Objavljeno 12 junij 2007 - 11:32
a misliš crack verzijo :shock:
ne bi rad, da izpade da delam reklamo ampak, crack verzije večino programov so dokaj stabilne, ne kaj dosti manj kor originalne kopije.
BTW: če morebiti uporabljaš piratsko verzijo, zakaj potem ne bi probal novejše
daj malo še preglej driverje zvočne in jih kaj update-aj.
stare pred tem uninstalaj.
siecr pa bi bilo potrebno vedet kar nekaj stvari o tvojem problemu in "sistemu"...
ne bi rad, da izpade da delam reklamo ampak, crack verzije večino programov so dokaj stabilne, ne kaj dosti manj kor originalne kopije.
BTW: če morebiti uporabljaš piratsko verzijo, zakaj potem ne bi probal novejše
daj malo še preglej driverje zvočne in jih kaj update-aj.
stare pred tem uninstalaj.
siecr pa bi bilo potrebno vedet kar nekaj stvari o tvojem problemu in "sistemu"...
Nenad Patkovic
Objavljeno 22 junij 2007 - 11:51
Simple like f***** mic....
V mixerju kubasice maš nad vsakim drsnikom 2 polji - vrhnja je Input, spodnja pa Output - sej ti piše, recimo pri meni je SB Live! Stereo Out recimo - in tam po želji klikneš in izbereš bus - left ali right. Vendar pa ti jaz tega ne bi svetoval, ker potem ne boš imel lepe zvočne slike. Maš lih nad drsnikom eno polje z modro črto - Tisto je panner in uporabljaj raje tisto, ker boš lahko mel še zmeri pan-ano prav striktno levo ali desno, ampak raje ne pan-aj do kraja, jst recimo pan-am kitare nekje okoli 50-60 Levo ali Desno, tko da mi še zmeri del zvoka "uhaja" na nasprotni kanal. S tem je lepša slika. Recimo ti pa tisti recimo temu Hard L-R Pan pride prav recimo pri pan-anju samplov. Maš kak sample v določenem delu komada, kjer je recimo za sekundo ali dve tišina in ga nato na hitrem pan-aš večrat levo-desno. Za to stvar maš pa na vsakem track-u na levi strani v spodnjem levem kotu en plusek. Klikni tisto in nato na polju, kjer ti piše "Volume" klikni in izberi Pan. Nato klikni še "R" na track-u, kar pomeni "Read Enable" in nato rišeš pikice na tisto zeleno črto pod trackom. Ko maš željeno število pikic, si določene potegni ali gor ali dol. Predvajaj tisti del in boš slišal, kako zvok lepo skaklja iz enega monitorja na drugega - in to brez odskočne deske....
Moja 2 centa, sicer pa bi znal tud Ixi alpa NLP lepo "poljudno-znanstveno" povedat. Popravte me če sem kje za*****....
V mixerju kubasice maš nad vsakim drsnikom 2 polji - vrhnja je Input, spodnja pa Output - sej ti piše, recimo pri meni je SB Live! Stereo Out recimo - in tam po želji klikneš in izbereš bus - left ali right. Vendar pa ti jaz tega ne bi svetoval, ker potem ne boš imel lepe zvočne slike. Maš lih nad drsnikom eno polje z modro črto - Tisto je panner in uporabljaj raje tisto, ker boš lahko mel še zmeri pan-ano prav striktno levo ali desno, ampak raje ne pan-aj do kraja, jst recimo pan-am kitare nekje okoli 50-60 Levo ali Desno, tko da mi še zmeri del zvoka "uhaja" na nasprotni kanal. S tem je lepša slika. Recimo ti pa tisti recimo temu Hard L-R Pan pride prav recimo pri pan-anju samplov. Maš kak sample v določenem delu komada, kjer je recimo za sekundo ali dve tišina in ga nato na hitrem pan-aš večrat levo-desno. Za to stvar maš pa na vsakem track-u na levi strani v spodnjem levem kotu en plusek. Klikni tisto in nato na polju, kjer ti piše "Volume" klikni in izberi Pan. Nato klikni še "R" na track-u, kar pomeni "Read Enable" in nato rišeš pikice na tisto zeleno črto pod trackom. Ko maš željeno število pikic, si določene potegni ali gor ali dol. Predvajaj tisti del in boš slišal, kako zvok lepo skaklja iz enega monitorja na drugega - in to brez odskočne deske....
Moja 2 centa, sicer pa bi znal tud Ixi alpa NLP lepo "poljudno-znanstveno" povedat. Popravte me če sem kje za*****....
=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=
Objavljeno 25 julij 2007 - 11:22
Alora....
Step 1. -->Klikneš F2 (Transport Panel) in maš polje kjer ti piše "TEMPO - Track". Če imaš namesto track napisano "Fixed", klikni, da ti bo pisalo Track.
Step 2. -->CTRL-T --> Odpre se okno "Tempo Track"
Step 3. --> Izbereš svinčnik (oziroma pritisneš "8") in nato narediš par pikic na modro črto (tempo track).
Step 4. --> Pritisni "Play" in tempo veselo skaklja gor pa dol
Za več informacij pa F1 - Help, pa vpiši Tempo
Step 1. -->Klikneš F2 (Transport Panel) in maš polje kjer ti piše "TEMPO - Track". Če imaš namesto track napisano "Fixed", klikni, da ti bo pisalo Track.
Step 2. -->CTRL-T --> Odpre se okno "Tempo Track"
Step 3. --> Izbereš svinčnik (oziroma pritisneš "8") in nato narediš par pikic na modro črto (tempo track).
Step 4. --> Pritisni "Play" in tempo veselo skaklja gor pa dol
Za več informacij pa F1 - Help, pa vpiši Tempo
Objavljeno 05 avgust 2007 - 12:55
QUOTE (muzikant)
zelo hvala
Fant, vse kar sprasujes imas loceno od manuala v sekciji "getting started". Tko da 30-nekaj strani s slikcami ti res priporocam in nasel bos se marsikaj uporabnega...
Lp,
b.
Objavljeno 05 avgust 2007 - 04:34
verjamem da se vse najde v manualih, ampak zame je tudi forum neke vrste manual, kjer si izmenjavamo mnenja, in si pomagamo. Sam pač nimam še preveč pojma sigurno pa bom tudi jaz lahko delil nasvete črz kakšni dve leti.
imam še en problemčič:
zanima me, če se v cubaseu sx3 da neke sample sprogramirat, ker imam sample in bi rad sprogramiral bobne
imam še en problemčič:
zanima me, če se v cubaseu sx3 da neke sample sprogramirat, ker imam sample in bi rad sprogramiral bobne
Objavljeno 06 avgust 2007 - 07:23
Objavljeno 06 avgust 2007 - 08:34
... ali pa:
ToonTrack Drukit From Hell SUPERIOR
Če ne, maš pa manj obsežnega, ampak uporabniku prijaznejšega
ToonTrack EZ Drummer
:smt023 8)
P.s.: Komadi, ki jih najdeš tukaj, so bli narejeni z temi igračkami
. Prvi, Equality, je bil narejen z DFH Superior, ostali pa z EZ Drummer Expansion Pack Drumkit From Hell.....
My 2 cents...
ToonTrack Drukit From Hell SUPERIOR
Če ne, maš pa manj obsežnega, ampak uporabniku prijaznejšega
ToonTrack EZ Drummer
:smt023 8)
P.s.: Komadi, ki jih najdeš tukaj, so bli narejeni z temi igračkami
My 2 cents...
Objavljeno 14 avgust 2007 - 07:00
QUOTE (muzikant)
Mam en problemčič s cubase LE --> kako linkat kanale, pri sx3 si stisnu ctrl pa poklikou pa link chanels, tuki pa ne morš več skupi poklikat :roll: :roll:
LE je oskubljena verzija, mogoče to ni možno. Poglej v Manual od LE.
Objavljeno 14 avgust 2007 - 10:24
QUOTE (ixi)
QUOTE (muzikant)
Mam en problemčič s cubase LE --> kako linkat kanale, pri sx3 si stisnu ctrl pa poklikou pa link chanels, tuki pa ne morš več skupi poklikat :roll: :roll:
LE je oskubljena verzija, mogoče to ni možno. Poglej v Manual od LE.
Mislim da je LE oskubljena samo v tem pogledu, da imaš lahko samo do enih trideset špur. Pa kakor sem jaz porajtal maš manj placa za efekte dodajat...
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov