QUOTE (Narayan FM)
QUOTE (rotation)
NLP:
Kakih znanstvenih testov s tem nisem nikoli delal, a vseeno znam dokaj dobro oceniti kako stvar spila.
)
pa si ti testiral GoldMike-a?
Bral sem namreč teste v katerih so ga razni freaki primerjali z Neve, Millenia in Manley preampi, pa je bilo zelo tight. V nekaterih stvareh se je obnesel celo bolje. Jaz lahko povem, da sem po uporabi presonus preampov na fireboxu, m-audio octane, spl channel one, joemeek VC6, preampov na EMU 1820m in preampov na Toft ATC2 bil totalno šokiran, ko sem snemal overheade in vokal skozi GoldMike. OGROMNA razlika. Zvok je zelo odprt, sičniki manj tečni, vse dokaj zaokroženo, lampa doda zelo prijetno distorzijo, FLAIR swithc pa je na vokalih zame postal nepogrešljiva stvar.
Tehnične podatke malo na stran, pa rajši poslušat sound. Jaz osebno ne dam kaj dosti na specifikacije in pa renome, ker so me "hi-end" stvari že dostikrat ne ravno navdušile. Pol stvari je samo placebo efekt, če mene vprašaš. Potem pa naredi en tip blind test in ga posta na forum. Prampi iz behringer mize posekajo Sytec preampe, ki jih vsi tako hvalijo, pa v enih zadnjih testov na prodigy forumu se je pokazalo da folk res ne loči med lampašem in solid state preampom. Pol jih je bilo mnenja da je JLM baby animal G9, haha.
Rajši sam slišim, stestiram, potem pa....
Lahko samo še enkrat rečem, da za takšen keš (385 eur) na tem planetu ne dobiš tako dobrega in tako vsestransko uporabnega preampa kot je GodMike.
Jaz sem ga probal v Kranju na Soundcraft Spirit mizi z M1 monitorji, SM58 in Adatom. Vokal smo najprej posneli z Goldmike, kasneje pa samo z mizo.
Goldmike je bil boljsi, a spet ne ne vem koliko. Pa prisotnosti lampe ni bilo toliko slisati; visoki so sicer bili malo lepsi, a manjkal je lampaski midrange, nekaj zaokrozenosti..Dobili smo obcutek da ima ta preamp uporabnost omejeno na vokale in instrumente ki imajo veliko visjih frekvenc. Kakega kicka, basa, kitare itd z njim ne bi ravno...
Na Prodigy pa tisti ki najmanj znajo najvec pisejo, pa taksni testi ne povejo kaj dosti, ker ne slisis samega instrumenta, niti ne uporabljas opreme dlje casa. Grem stavit da bi tu se manj ljudi locilo med lampasem in solid state preampom.
Ce verjames da je Goldmike v rangu Neve in Manley, potem ju se nisi slisal.
Aja, pa specifikacij jaz ne bi mesal z dizajnom vezij ki marsikdaj veliko pove, sploh pri firmah ki lazejo pri specifikacijah. V Goldmike sem se zapicil ravno zaradi par lazi v temle tekstu:
http://www.soundperf...e/in_short.html
Cisto mozno da je Goldmike svetla izjema, a ponavadi pri hibridih ni tako.