Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

nov mic preamp

30 odgovorov v tej temi

#1 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 29 maj 2007 - 10:55

torej ,kupujem nov preamp, 250 do 300€ (max).
fajn je če ma input na sprednji strani..

v uč mi je padu Focusrite Trakmaster pro, če ma kdo izkušnje s tem na dan z besedo, če so pa še kašni predlogi, jih bom pa tud zelo vesel.
aja, pa NE nucam digital out.

hwala smile.gif

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 29 maj 2007 - 12:31

focusrite je za polprofi kar v redu, na radijskih postajah jih radi uporabljajo ker niso dragi in ker kvaliteta za eter ni tak "haklik" smile.gif

imaš jih kar nekaj v tem cenovnem rangu npr.:

http://www.m-audio.c.../DMP3-main.html

http://www.presonus.com/tubepre.html

pa od ART audio (zelo spodobni), studio projects, aphex, joeemek, SM Pro audio, dbx,... izogibaj se pač recimo behringeru.

pri preampih ni dobro biti "šparaven", sploh če si ITB-jevec...
Nenad Patkovic

#3 Tasko

Tasko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 294 prispevkov
  • Interests:Music, Science

Objavljeno 29 maj 2007 - 08:16

Tukaj mas rablen M-audio DMP3...

http://www.planetaud...topic.php?t=492

LP
I'm in loved with music...

#4 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 29 maj 2007 - 08:52

Ja v tem cenovnem razredu maš opcie:

Audiopro LJ:

FOCUSRITE PLATINUM TRAKMASTER PRO => 273€
ART DPS II PREAMP => 366€
PRESONUS BLUE TUBE => 179 €
PRESONUS BLUETUBE DP DUAL => 217€
JOE THREE Q CHANN STRIP => 167€
JOE SIX Q MONO CHANNEL => 338 €
JOE ONE Q MONO CHANNEL STRIP (zelo huda zadeva, sicer malo dražja, jo bom vzel čez par dni na test) => 450€

Jst bi se obrnil k Fcusrite-u ali Joe meek-u.
Focusrite sem uporabljal, sicer nič posebnega tko povprečna zadevica.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 Tasko

Tasko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 294 prispevkov
  • Interests:Music, Science

Objavljeno 29 maj 2007 - 09:06

cist tko off topic...a tele preampi k so relativno pocen..a se jih splaca kupit in pa kaj naj bi blo z njimi bols?--->upam, da ni prevec smesno vprasanje..

LP
I'm in loved with music...

#6 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 29 maj 2007 - 09:10

bistvo prempa je to da ti pojača signal in da ti pritem ne dodaja dodatnih šumov ipd.
dolčeni seveda vplivajo na sound s svojim karakterjem.
Vsak pream pa tudi n primeren za vsako stvar in tudi ne za kombinacijo z vsakim micom.

ogoče bi bilo dobro vedet kakšen mic imaš in zakaj misliš preamp uporabljat :wink:

#7 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 30 maj 2007 - 11:33

QUOTE (Tasko)
cist tko off topic...a tele preampi k so relativno pocen..a se jih splaca kupit in pa kaj naj bi blo z njimi bols?--->upam, da ni prevec smesno vprasanje..

LP

Meni se zdi tole zelo umestno vprasanje. Ce snemas ITB in imas preampe na konverterju ali mixerju se po moje ne splaca kupovat nic kar je poceni, ker ne bo nobene razlike, le ena skatla vec v racku. Kdor to rabi naj raje kupi eno ohisje za 30 evrov in ga da v rack. smile.gif
Ce pa hoces imeti preamp z vec barve, karakterja bo treba malo prisparat in kupit kaksnega lampasa ali kaj s feti. Edino to naredi slisno razliko. Alternativa so channel stripi iz starih mixerjev, ali pa kateri od diy projektov. En znanec prodaja MCI channel stripe iz starega mixerja, ki mislim da imajo se neke dinamcine procesorje (seveda analogne). To bi se splacalo precekirat.
Drugace so par Tlaudio preampi kar dostopni, a po moje tu spet ne bo kake velike razlike.

#8 bivr

bivr

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 53 prispevkov

Objavljeno 30 maj 2007 - 04:29

Kaj pa ce preprosto rabis vec inputov?Kaj pravite na joe meek oneQ pa twinQ.Oba sta tam nekje 650e.

#9 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 30 maj 2007 - 10:52

joemeek doda neko svojo simpatično barvo, pa teh firm je na pretek,... pridružujem se pač mnenju, da če je vse ITB (vse delaš digitalno na računalniku), bodi vsaj previden in "nešparoven" pri preampih. Le oni v kombinaciji s skrbno izbranim mikrofonom dajo določen zaželjen zvok s prijetno barvo koloracije. Torej tudi čimveč kvalitetnih mikrofonov.

Ta igrarija z zvokom, če se ga resno lotevaš ali že ukvarjaš, zna stat resne denarje, kje so še vse ostale čimbolj kvalitetne komponente in vsaj normalni prostori.

v principu; akustika prostora, dobri mikrofoni in dobri preampi so bolj pomembni kot vsa ostala oprema. Ostalo spada pod drugo, tretjo,... prioriteto.
To je tudi edina resna realna investicija (razen kakšnih odličnih EQjev in compov.) ki si jo natrpaš in, da boš lahko morebiti vse to prodal, v primeru da se ne izide tole s studijem. Tako boš vsaj nekaj povrnil nazaj, laugh.gif
Nenad Patkovic

#10 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2007 - 12:36

QUOTE (bivr)
Kaj pa ce preprosto rabis vec inputov?Kaj pravite na joe meek oneQ pa twinQ.Oba sta tam nekje 650e.

Ce rabis vec inputov si omislis mixer. To je danes poceni, pa preampi so na nivoju tistih ta poceni v racku. Tako lahko se mixas zunaj, nimas problemov z degradacijo zvoka ko na DAW-u znizas glasnost pod 0dB, bolje se slisi.................

#11 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2007 - 12:41

QUOTE (bivr)

TwinQ je super channel strip za ta denar.
Preamp je dosti dober in doda lep topel karakter, eq sicer ni bog ve kaj, vendar ni za nič(spet svojo barvo doda, na svoj način) kompresor dela zelo dobro vendar je opto, in se ga je treba malo navadit.

Jaz sem ga hotel kupit, pa se ga takrat ni dobilo, namesto twinQ-a sem vzel Mindtprint DTC.

#12 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 02 junij 2007 - 01:53

Jaz ti močno priporočam SPL Goldmike. Thomann jih ima še edini na zalogi za 385 eur. (malo čez tvoj budget, ampak se splača)
Prej je bila cena nekaj čez 1000 eur.
Hibrid solid state / lampaš, ampak ne starved plate dizajn. Full voltage.
72db gaina.
Meni služi odlično.

#13 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 02 junij 2007 - 08:51

spl :smt023
ampak malo izven budžeta?
Nenad Patkovic

#14 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 03 junij 2007 - 02:33

A je kdo od vas vse te krasote sploh primerjal s kakim mixerjem?
Goldmike po zvoku ni dalec od Soundcraftovih (novejsih).

#15 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 03 junij 2007 - 03:11

razen SPL-a ni bilo omenjanih neki krasot! smile.gif
pa še spl ni nek pojem peampov, zakaj potem soundcraftovi ne bi bili nekoliko primerljivi.
zdaj za nove soundcraftove mize ne vem, stare pa niso bile nit približno na takem nivoju kot ta standalone spl goldmike.
a to primerjavo si delal v studiu pod kontroliranimi pogoji kot A/B ?
Nenad Patkovic

#16 soundtrap

soundtrap

Anchko

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 03 junij 2007 - 04:10

mah kolikor vem, so spl kar dobre stvari.
Res da ne kolorirajo kot kak neve ali pultec ,ampak
mislim da prekosijo večina budget mixerjev.
V studiju imam npr ART Gold MPA pre, ki ni state of the art, samo če nardim A/B z mackie 32:8 mizo primerjavo, takoj veš da ni glih za v smeti smile.gif

PS:vem pa da je rotation mislil predvsem na koloracijo, ker spl ne doda nekega specifičnega tube sounda, ampak je signal clean in solid.

lp
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#17 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 04 junij 2007 - 03:55

NLP:
"Krasote" je bila zgolj cinicna pripomba. Cinicna zato, ker SPL Goldmike, BG1, M-Audio DMP3, stari LAB series Earthworks, Shure, nekateri Rane itd uporabljajo SSM2017 cip. Zato so zvokovno zelo blizu, nekateri pa slabsi od kakih Soundcraft Spirit ipd mixerjev.

Druga stvar so pa "lampasi" kot je SPL Goldmike. Na vhodu je SSM2017, sledi pa "lampaska stopnja", ki vecinoma sploh ni vezana zaporedno kot bi morala biti, ampak vzporedno, kot da bi bila efekt, Stos je v tem, da cip ni sposoben drajvati lampe, zato jo vezejo tako, da dobijo iz nje le nekaj distrozije, ki je dalec od lampaskega zvoka. V primerjavi z lampasi taksni preampi nimajo niti transformatorjev, ki so odgovorni za velik del zvoka.
Starved plate in "full voltage" tu ne igra kake pomembne vloge, ker lampa v obeh primerih ni vezana direktno na pot signala.
Vse to je zelo podobno Behringerjevem pristopu, s to razliko da te tu zavaja bolj spodobna firma.

Kakih znanstvenih testov s tem nisem nikoli delal, a vseeno znam dokaj dobro oceniti kako stvar spila.

Soundtrap:
Starejsi Mackiji mi zvenijo nekam zaprto, podobno kot stari Soundcraft (z izjemami seveda, nekateri so cisto ok). V postu sem imel v mislih Spirit serijo, ki ima cisto spodoben zvok ce zelis clean posnetke. Resda rack preamp lahko malo bolje zveni, a to po moje ne odtehta cene. Razlike so res zelo majhne.
Btw, v mislih nisem imel le koloracij ampak tudi prezenco, karakter, hitrost, fr. odziv, uporabnost in vse ostalo kar steje.
Imas pa prav o pravis da SPL nima lampaskega zvoka. Saj ga niti ne more imeti ce signal ne gre cez lampasko vezje.

Mah, reklama svasta dela.
Morda je cas da predstavim svojega Pultec MB1 lampasa 8)

#18 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 04 junij 2007 - 04:43

jaz se strinjam z rotationom; sem nepopravljiv cinik smile.gif

spirit serija je ok, mislim pa da je spl goldmike nekoliko boljši, to je vse.

Pultec MB1, čas je - pokaži nam hudiča :smt023 :twisted:
Nenad Patkovic

#19 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 05 junij 2007 - 04:08

QUOTE (rotation)
NLP:
Kakih znanstvenih testov s tem nisem nikoli delal, a vseeno znam dokaj dobro oceniti kako stvar spila.
)

pa si ti testiral GoldMike-a?

Bral sem namreč teste v katerih so ga razni freaki primerjali z Neve, Millenia in Manley preampi, pa je bilo zelo tight. V nekaterih stvareh se je obnesel celo bolje. Jaz lahko povem, da sem po uporabi presonus preampov na fireboxu, m-audio octane, spl channel one, joemeek VC6, preampov na EMU 1820m in preampov na Toft ATC2 bil totalno šokiran, ko sem snemal overheade in vokal skozi GoldMike. OGROMNA razlika. Zvok je zelo odprt, sičniki manj tečni, vse dokaj zaokroženo, lampa doda zelo prijetno distorzijo, FLAIR swithc pa je na vokalih zame postal nepogrešljiva stvar.

Tehnične podatke malo na stran, pa rajši poslušat sound. Jaz osebno ne dam kaj dosti na specifikacije in pa renome, ker so me "hi-end" stvari že dostikrat ne ravno navdušile. Pol stvari je samo placebo efekt, če mene vprašaš. Potem pa naredi en tip blind test in ga posta na forum. Prampi iz behringer mize posekajo Sytec preampe, ki jih vsi tako hvalijo, pa v enih zadnjih testov na prodigy forumu se je pokazalo da folk res ne loči med lampašem in solid state preampom. Pol jih je bilo mnenja da je JLM baby animal G9, haha.

Rajši sam slišim, stestiram, potem pa....

Lahko samo še enkrat rečem, da za takšen keš (385 eur) na tem planetu ne dobiš tako dobrega in tako vsestransko uporabnega preampa kot je GodMike.

#20 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 05 junij 2007 - 04:22

Tudi jaz sem delal z njim na SAE-ah.
Uporabljal sem ga kot preamp za tolkal, kot so šejker, tamburin, konge, zvonec,..
Tudi meni je bil vpliv lampe zelo všeč, čeprav je bil preamp neki zje**n, kajti nista oba kanala igrala enako. To sem pogruntal ko sem hotel snemat OH-e. Uporabil sem dva Shure SM81 mica in je bil gain in barva čist drugačna.(mikrofona sta bila vredu, ker sem ju nato priklopil na preampe od kontrolerja od PT.)

Čez Goldmic sem snemal tudi akustično kitaro v kombinaciji z AKG C414 in se mij stvar tudi obnašala zelo zelo dobro.

Toliko z moje strani z izkušnjami za SPL-om!

lpG

#21 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 06 junij 2007 - 01:02

QUOTE (Narayan FM)
QUOTE (rotation)
NLP:
)

pa si ti testiral GoldMike-a?

Bral sem namreč teste v katerih so ga razni freaki primerjali z Neve, Millenia in Manley preampi, pa je bilo zelo tight. V nekaterih stvareh se je obnesel celo bolje. Jaz lahko povem, da sem po uporabi presonus preampov na fireboxu, m-audio octane, spl channel one, joemeek VC6, preampov na EMU 1820m in preampov na Toft ATC2 bil totalno šokiran, ko sem snemal overheade in vokal skozi GoldMike. OGROMNA razlika. Zvok je zelo odprt, sičniki manj tečni, vse dokaj zaokroženo, lampa doda zelo prijetno distorzijo, FLAIR swithc pa je na vokalih zame postal nepogrešljiva stvar.

Tehnične podatke malo na stran, pa rajši poslušat sound. Jaz osebno ne dam kaj dosti na specifikacije in pa renome, ker so me "hi-end" stvari že dostikrat ne ravno navdušile. Pol stvari je samo placebo efekt, če mene vprašaš. Potem pa naredi en tip blind test in ga posta na forum. Prampi iz behringer mize posekajo Sytec preampe, ki jih vsi tako hvalijo, pa v enih zadnjih testov na prodigy forumu se je pokazalo da folk res ne loči med lampašem in solid state preampom. Pol jih je bilo mnenja da je JLM baby animal G9, haha.

Rajši sam slišim, stestiram, potem pa....

Lahko samo še enkrat rečem, da za takšen keš (385 eur) na tem planetu ne dobiš tako dobrega in tako vsestransko uporabnega preampa kot je GodMike.

Jaz sem ga probal v Kranju na Soundcraft Spirit mizi z M1 monitorji, SM58 in Adatom. Vokal smo najprej posneli z Goldmike, kasneje pa samo z mizo.
Goldmike je bil boljsi, a spet ne ne vem koliko. Pa prisotnosti lampe ni bilo toliko slisati; visoki so sicer bili malo lepsi, a manjkal je lampaski midrange, nekaj zaokrozenosti..Dobili smo obcutek da ima ta preamp uporabnost omejeno na vokale in instrumente ki imajo veliko visjih frekvenc. Kakega kicka, basa, kitare itd z njim ne bi ravno...
Na Prodigy pa tisti ki najmanj znajo najvec pisejo, pa taksni testi ne povejo kaj dosti, ker ne slisis samega instrumenta, niti ne uporabljas opreme dlje casa. Grem stavit da bi tu se manj ljudi locilo med lampasem in solid state preampom.
Ce verjames da je Goldmike v rangu Neve in Manley, potem ju se nisi slisal.
Aja, pa specifikacij jaz ne bi mesal z dizajnom vezij ki marsikdaj veliko pove, sploh pri firmah ki lazejo pri specifikacijah. V Goldmike sem se zapicil ravno zaradi par lazi v temle tekstu:
http://www.soundperf...e/in_short.html
Cisto mozno da je Goldmike svetla izjema, a ponavadi pri hibridih ni tako.

#22 kosta77

kosta77

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov

Objavljeno 21 september 2007 - 05:24

Evo malo od mene:

precej uporabljam starega Joe Meeka Studio Channel VC1Qcs in je super, ampak tko nekak srednjerazredna lepota, dovolj čist, malo obarvan. ok.

Nekako prijetnejši od preampov v Fireface800, ti sicer niso slabi, so pa malo nemški (ehem, grobi).

Nekako isti razred so mi bli preampi tud v firepodu, mogoče celo bolj ljubi kot ff800 preampi.

Tla Ivory 2 - hja, tud to sem imel in prodal. lampa sicer, ampak bolj pacanje kot kvaliteta. temnejši.

ko pridem do dnarja - en stereo Neve pa enga chandlerja.

k

#23 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 24 september 2007 - 11:31

Ce verjames da je Goldmike v rangu Neve in Manley, potem ju se nisi slisal.
Aja, pa specifikacij jaz ne bi mesal z dizajnom vezij ki marsikdaj veliko pove, sploh pri firmah ki lazejo pri specifikacijah. V Goldmike sem se zapicil ravno zaradi par lazi v temle tekstu:
http://www.soundperf...e/in_short.html
Cisto mozno da je Goldmike svetla izjema, a ponavadi pri hibridih ni tako.

hm, neve preampa nisem slišal, imam pa baby animal, ki dela čisto hudo in naj bi bil zelo podoben, če ne celo boljši. razlika med njim in goldmikom je precejšnja, vendar pa je daleč od tega, da bi bil goldmike slab. le precej drugačen. baby animal je bolj zaokrožen, temnejši, bolj kompakten, fat, če smem tako reči, visoki toni so zapeglani, basi pa zelo konkretni.
goldmike je bolj odprt, manj fat na basih, na visokih gre višje, malo bolj ošter je, čeprav daleč od kakšne tečnobe, zveni bolj "airy". Brez flair switcha ga baby animal sezuje, s flair switchem pa je GM klasa zase. Za overheade, vokale in akustično kitaro mi dela super. Baby animal pa je boljši na kicku, flooru, tudi za snare sna bit v redu, vendar je mogoče malce pretemen za to stvar, na hrapavih vokalih je absoluten zmagovalec, na akustični kitari mi ni bil najbolj všeč, drugje ga pa še nisem uporabi. Aja, pa za room od bobnov je bil super.

moje izkušnje pač. oba preampa sta super in daleč nad preampi na Emu 1820m kartici, Presonus Fireboxu, Art TPSII preampu, M-Audio Octane preampu in Joemeek VC6.

#24 pigs

pigs

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 12 prispevkov

Objavljeno 09 junij 2008 - 03:03

pozdravljeni usi!!
Odloču sm se d bi nabavu en preamp (okoli 1100e). U bistvu bi ga rabil za snemanje vokalov (akg perception 400), snemanje bass kitare in kitare (z sm 57). A bi mi lako kdo svetoval za kak preamp?

hvala!
čaw

#25 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 09 junij 2008 - 10:17

Nekaj smo na to temo že govorili, opravljen je bil tudi test, sicer niso vsi v istem cenovnem rangu, na voljo imaš pa še kak SPL, pa TL Audio če gremo po cenah dalje... odvisno tudi kaj zraven še potrebuješ, ker so si po lastnostih precej različni.
Mimogrede bi ti priporočal morda tudi kaj boljši mikrofon če že greš na takšne vrednosti....

#26 pigs

pigs

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 12 prispevkov

Objavljeno 10 junij 2008 - 06:21

pozdravljen!
Ja u bistvu jst bi rabu samo da ima predojačevalec brez kompresorjev. Preamp rabim pa za snemanje bolj ska, metal ,hc, punk muzike. Tako da če slučajno poznate kakšen soliden preamp lahko tudi za manjšo ceno. Zato ker mikrofona mislim da še nekaj časa ga ne bom menju.
hvala!
čaw

#27 Crocy

Crocy

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 249 prispevkov
  • Interests:music production

Objavljeno 10 junij 2008 - 10:43

kaj pa QuadMic ? cca. 350€?

http://www.rme-audio...cts_quadmic.php

lp
Crocy
www.crocy.si
www.facebook.com/crocy.si (Like)
www.soundcloud.com/crocy (Follow)
www.twitter.com/djcrocy (Follow)

#28 pigs

pigs

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 12 prispevkov

Objavljeno 10 junij 2008 - 08:33

Kaj menite o tem ART MPA GOLD PREAMP? (Me zanima ker ga prodaja eden iz italije)
Hvala!
čaw

#29 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 10 junij 2008 - 09:55

Dober mikrofon zasluži dober preamp. Koliko misliš da je akg perception 400 dober smile.gif
Probaj ga z različnimi preampi v tem cenovnem rangu in potem razmisli katera kombinacija ti je bila najboljša in/ ali menjavaj tudi mikrofon...
... tako kot zvočniki; kaj komu paše.
Nenad Patkovic

#30 pigs

pigs

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 12 prispevkov

Objavljeno 11 junij 2008 - 05:40

Še eno vprešanje. A se splača nabava preampa druge roke? Npr. če ima lampe? A je kaka možnost da se uničijo s časom?
Ne mi zamerit za vprašanje smile.gif
hvala!

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov