Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Mix line signalov v živo - POMOČ prosim

26 odgovorov v tej temi

#1 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 11 maj 2007 - 12:46

Okej, zadeva je taka:

z bendom gremo vsak čas na oder. setup je sledeč:
2 syntha
hard disk recorder za playback
sampler
amp modeler za kitaro
4 vokali
2 efekt procesorja za vokale

zanima me, ka je bolje; mixat celo stvar na odru in potem mixman dobi samo 1 stereo mix, ali pa....???
hec je v tem, da rabim v živo šraufat delay send na vokalih in to lahko delam samo na odru.
razmišljal sem že o varianti, da bi vse peljal ločeno na mešalko od ozvočevalca on pa potem mix vokalov meni na oder, jaz potem na efekt....uh, kaj pa vem. bolj ko razmišljam, bolj je vse komplicirano.

kakšna ideja?

hvala.

#2 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 11 maj 2007 - 12:51

in pa, ali je sploh realno pričakovat, da bo imel nek ozvočevalec prostora za 4 stereo linije?
rad bi vse skupaj naredil čimbolj enostavno, ampak nočem, da bi potem sound zaradi tega trpel.
mogoče bi lahko linije zmixal na odru (vendar je potem problem z monitoringom. dobro se je malo bolj slišat. včasih igram kakšne baslinije in bi rabil svoj sint malo pojačat na monitorju,...)

??? helpl, please!

#3 majikal

majikal

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 11 maj 2007 - 01:00

Probej da se čim manj miksa na odru, ker ne slišiš foha.......
imel že iste težave-...

Edino če si 100% v svoj sound........

Ena rešitev je da maš kakšno manjšo mešalko na odru (najboljše z 4 grupami).... v katero napelješ mikrofone, pol pa vsakega skozi grupe pošleješ na FOH.... efekt pa tud posebej
Edino če si prepričan o jakostih vokalov, pol lahko na odru zmiksaš...

seveda pa to zahteva malce sodelovanja z toncem....

Pazi da te bodo pravilno nastavil levele na monitorjih ...

#4 majikal

majikal

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 11 maj 2007 - 01:02

4 stereo - vsaj 8 kanalno mizo pa že more imet tonc........

#5 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 11 maj 2007 - 06:21

ja, ja! fenx.
prav to sem tuhtal. eno mizo z vsaj 4 grupami. najbolje kar z 8. pa potem lepo vsak vokal posebej preko grup k njemu na mizo + sinti in efekti.

Uh, mi lahko kdo svetuje kakšno zanesljivo, solidno zvenečo mizo z vsaj 4 grupami, da ne udari preveč po denarnici?
Gledal sem TAPCO Blend 16 (400 eur). Nekako najceneje. Behringer odpade. Imam slabe izkušnje. Prav tako kakšen Phonic, Alto in podobna jajca.
Ampak sigurno je pa dobro imeti solidne preampe, da ne bodo ravno 3 klase slabši, kot če imam dol tonca z midas mizo, ali kaj takega.

Kakšna ideja?

#6 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 11 maj 2007 - 07:07

QUOTE (Narayan FM)
in pa, ali je sploh realno pričakovat, da bo imel nek ozvočevalec prostora za 4 stereo linije?

ta je mal tko 4 stereo linije ,če jih nima potem je zelo amater....
MORAM PA TE OPOZORITI NA ENO TEŽAVO !!
In sicer če boste sodelovali na festivalih in če je več bandov nujno morate napisat rider in ga poslat organizatorjem ali ozvočevalcu direkt,da se pripravijo kanali ,ker čene je štala in lahko pride do problema ... sem že večkrat čaral na koncertih,ker niso bili dostavljeni riderji in potem pride band z opremo,ki se je ni pričakovala.... (primer joksimovič z macom prleti in zvočno z 6 izhodi ) v riderju je pa pisal 24 kanalov,v bistvu jih je bilo pa 30
tko da nardite seb in toncom uslugo in sestavite rider in ga tudi pošiljajte okol
.... če ne ... PIVA ZA TON EKIPO biggrin.gif
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#7 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 12 maj 2007 - 03:19

ja, tole z riderji že zdaj počnem. obvezno. drugače so lahko v igri kakšna huda presenečenja.
kul, očitno bom šel s 4 bus mixerjem, pa bo.

hvala.

#8 majikal

majikal

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 12 maj 2007 - 03:39

recimo yamaha 16/6fx....

sicer je fx u k**** ampak ga maš lahko za 3 aux.....

v raider je dobro da napišeš tidi lastno postavitev in ne samo kaj rabiš....
ideja: naslov nove teme bi lahko bil "kaj mora vsebovati dober rider"

#9 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 12 maj 2007 - 04:47

hm, mogoče se bom kar malce stegnil in kupil Mackie VLZ3 1642. Še najbolj ustreza mojim potrebam. Pa robustna zadeva je.

okej, hvala za vse ideje.

zdej pa grem iskat, kje kaj najceneje dobim :wink:

#10 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 12 maj 2007 - 06:53

Vidim, da ste se ze razpisali, prilagam se svoj piskrcek - iz izkusnje sem ugotovil, da se v dolocenih situacijah splaca miksati na odru. Sploh ce je zadeva bolj progresivna in je live mix del acta - ce pravis da bos live sraufal delaye na vokalih in podobno... Tega ne mores pricakovati od tonca, ki ni del banda... Meni osebno se povsem solidno obnese Yamaha Promix01... Na slusalke nastavim sound, ki med sabo stima, na FOH preveris ce zveni ok - ce je potreben kak generalni EQ ali kaj - v glavnem mi nato razmerja tudi na FOH stimajo... Super je, ker lahko shranim nastavitev in nato na vsakem naslednjem nastopu samo malenkostno korigiram... Kaksna Yamaha 03D ali kaj podobnega bi bilo se bolj simpaticno... 01 ima samo en aux - dovolj za mojo Yamaho 1010 analogni delay, ce bi pa zelel se kaj vec, pa seveda drug mixer - za osnovne reverbe so tudi njeni interni procesorji zelo solidni...

Sicer pa 4 stereo linije niso nek problem - itak mora iti signal najprej na DI box, ce ga mislis peljat na neko razdaljo, tako da zna prej bit problem dovolj DI boxov. Zato si za masine vsekakor omisli lasten submixer.
Pa ce ti bodo razmerja vokalov stimala na slusalke in bos to preveril tudi FOH, potem ni bojazni - itak bos moral zaupat svojemu monitoringu glede kolicine efektov... Pa ce si omislis kaksno sexy mizico a la yamaha 03, potem lahko vsak vokal dobi tudi svoj kompresor, gate... Sploh ko se spila v kaksnih manjsih klubih lahko s takim set-upom dosezes dosti boljsi sound, kot ga omogoca njihova oprema...

#11 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 13 maj 2007 - 02:32

A gre tu za nekaksen live act? Jaz jih zadnje case kar veliko delam, tudi s podobnimi set-upi. Pravilo je (kar se mene tic), da nastopajoci mixa na odru in poslje stereo spuro v PA. Do sedaj s tem ni bilo problemov, ker dosti delamo na soundchecku, pa stage monitorji zvenijo zelo podobno kot PA monitorji.
Na zacetku sem se nekaj silil da bi jaz mixal na FOH, vendar se je to izkazalo kot neprakticno, ker se stvari prehitro dogajajo. Za spontanost pac reskiram malenkost slabsa razmerja.
Pri vsem precej pomaga kompresor na mastru, pa to da nastopajoci dobro razume monitoring.
Tudi drugod sem opazil, da se tako dela. Bi pa morda bilo res bolje, ce tonc mixa vokale.

Ali ni naloga organizatorja priskrbeti mixer za stage ce ga potrebujete? Mi bi ga ce bi band tako zelel. Dolgorocno je seveda bolje da imas svojega, ker ti ga ne bo zrihtal cisto vsak organizator.

#12 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 13 maj 2007 - 05:39

sigurno boljse, da imas svojega, da ga poznas. ker vsak mixer ima svoje finte wink.gif

#13 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 09:26

SATORATION, hvala za nasvet glede digitalne mize. Prav res, bom razmislil.
Včeraj smo ravno igrali na TLP, pa sem se zanesel na tonca glede razmerij, pa je bil obup. Vokali nesorazmerni in vsi povrsti preglasni, mojega sinta skoraj nič, drugega sinta preveč.....groza. Res je dobro pri digitalkih, ko vse lepo shraniš, pa še efekti so gor. Veri gut.
Edino vokale bi mogoče še vedno poslal ločeno dol, za morebitne popravke, seveda že skompresirane in ekvalizirane. To bi znalo bit super.
Pa če bi vokale poslal dol ločeno, bi še vedno ostale boljše možnosti za monitoring.

ROTATION, sigurno je najbolj praktično zmixat vse na odru, ker je potem manj problemov - samo ena stereo linija in čao. Ampak potem čao dober monitoring.

Sem pa razmišljal tudi o varianti, da bi oba, ki sva na sintih uporabljala svoj in-ear monitoring in si ga sama naštimala na naši mešalki.

hvala vsem.

#14 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 10:08

Zakaj bi pa imel tezave z monitoringom ce bi sam mixal? Mislim da bi jih imel precej vec ce bi delal s slusalkami, ker se slisijo popolnoma drugace kot FOH.
Mah, kaj pa vem. Ce bi vas jaz delal bi predlagal, da vokale peglam jaz, vi pa ostalo.
Ne vem na kaj vi delate, jaz na EV in moram reci da se monitorji obnasajo zelo podobno kot FOH. Sicer manjka nekaj basa, a to ze tonc zrihta. Ful sem zadovoljen, ker je vse od EV. Sistemi se zelo lepo dopoljnujejo, res profi.

#15 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 10:39

Čakaj, čakaj. Ti imaš s seboj svoje monitorje?
Prav razumem?

#16 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 11:17

AJA, še eno vprašanje.

Zdej je že gotovo, da bo digitalka.

Lahko dobim Yamaha 03D za 700 - 900 evrov,
Yamaha 01V za 700 evrov,
ali pa Behringer DDX3216 za manj keša.

O1V dobro poznam, ker nonstop delam na njej. Kul mizica, ampak EQji so čisto zanič. In malo nepraktično je, ker moraš uporabiti faderje za vse. Včasih ko nabiješ efekt send (distortion npr.), je treba potem zmanjšat channel level. To pa na tej mizi odpade. ne gre simultano.

Ima kdo kakšne izkušnje z Behringerjem?
Praktično izgleda super.

#17 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 14 maj 2007 - 12:03

Ya ta male yamahe imajo brezvezne EQje, mene to toliko ne moti, ker je naš act bolj eksperimentalen in pridejo notri zadeve že pripravljene v laptopu ali obdelano v samplerju ali pa so potrebne minimalne korekture ali pa je sound tako absurden ali ekstremen, da se z EQjem sploh ne ubadam, za kar so oni EQji dovolj. Imam celo ta staro mizo Promix 01, najbrz je 01V boljsa, 03D pa je konkretna, najbrz jo bom nekoc nabavil za ta live act...
Mogoce je dobra varianta tudi splittanje vokalov, kadar je konkretno ozvocenje in dober tonec - da jih posljes hkrati k toncu in na svojo mizo... nastavite razmerje na glavni mizi - pa vse kompresorje, eqje in reverbe; na svoji mizi pa dodajas specialne efekte (seveda vklopis prefade in das direkten signal na nulo)... recimo.

---- Behinger... enkrat nam je odpadel spil, ker je toncu, ki nas je ozvoceval crknil tocno tale Behringerjev mixer... Ceprav - dokler je delal, je zvenelo dobro, pa ce so preampi/pretvorniki podobni onim v ADA8000, je to za life zelo solidno...
Jaz bi glasoval za yamaho 03D, ceprav - vzemi Behringerja na test od Curina (mislim da gre tako, da placas polno ceno, a si vzames pravico, da ga vrnes, ce ti ne ustreza...)

#18 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 15 maj 2007 - 09:28

QUOTE (Narayan FM)
Ima kdo kakšne izkušnje z Behringerjem?
Praktično izgleda super.

NO BEHRINGER ON STAGE PLEASE !!!!

To sem dobil enkrat v riderju pod opombe od enga svetovno znanega banda
in se kar strinjam.Sicer firma dela par dobrih stvari,ampak sem že imel par
panik zarad njih ...enkrat mi je crknu kompresor , parkrat di boxi ...tko da so precej nezanesljivi... moje iskušnje...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#19 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 15 maj 2007 - 09:34

Ja pr beringerju je tko!
Če maš 15kw na FOH pa mizo beringer, dvigneš master fader gor in misliš da si na morju, ker tko šumi biggrin.gif 8)
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#20 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 15 maj 2007 - 09:42

bom šel kar z Behringerjem. našel sem enega ful malo rabljenega za dober keš. kar bo pa bo. moji Truth monitorji mi delajo brez problema že en lep čas. pa moj frend ima doma kup behringerjevih stvari, pa vse dela. najbrž je tud zelo pomembno KAKO delaš s temi stvarmi. bil sem priča tudi kako je TLaudio Classic preamp odpovedal sredi snemanja, pa kako ja ADL compressor odpovedal sredi snemanja, pa TubeTech Compressor, pa še bi se našlo.
Pa tudi kako Behringer škatla še vedno dobro dela po 15ih letih.

glede tega je vse zelo relativno.

Tale Behringer mixer mi ugaja zato, ker imaš na voljo 4 efekt procesorje, odličen routing in pa encoderje za razne funkcije.

#21 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 15 maj 2007 - 10:14

Ti si pač uprašal kake so izkušnje in jaz sem ti svoje podal...pač imam slabe,ne pozabit da gre zadeva u live in na dosti večjo moč kot doma ali v studiu ali na vajah...tam vsi šumi rastejo poporcionalno z jakostjo ozvočenja in verjem da ni fajn če ti ena miza na odru podre vse,sicer pa treba probat in vidt ... če bo teb kul bo tut možu na F.O.H.-u kul .. uglavnem ko bom vidu moža ki bo nosu beringerco na oder , bom vedu da si ti laugh.gif

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#22 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 15 maj 2007 - 12:55

Mini mikserčki Xenyx (802) od Behringerja so zelo simpatični, pa nič kaj noisy... (110db signal to noise...) Za to digitalko pa ne vem. Verjetno so stari Euromixi bolj noisy, tale pa najbrž ne tako... Pa tudi če nimaš ravno gainov do konca in odprtih vseh 32 kanalov se tudi ne nabere toliko šuma... Bolj bi me res skrbela zanesljivost - ker sem jo pač edinič v akciji videl, ko je crknila smile.gif A naj ti služi dobro!

#23 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 16 maj 2007 - 12:30

QUOTE (microsound)
Ti si pač uprašal kake so izkušnje in jaz sem ti svoje podal...pač imam slabe,ne pozabit da gre zadeva u live in na dosti večjo moč kot doma ali v studiu ali na vajah...tam vsi šumi rastejo poporcionalno z jakostjo ozvočenja in verjem da ni fajn če ti ena miza na odru podre vse,sicer pa treba probat in vidt ... če bo teb kul bo tut možu na F.O.H.-u kul .. uglavnem ko bom vidu moža ki bo nosu beringerco na oder , bom vedu da si ti laugh.gif

s 4 prempi na pol odprtimi in parimi linijami dvomim da bo kaj veliko šumelo.
vseeno pa hvala, ker sem zaradi tebe prej 5 krat premislil, preden sem se kaj odločil.

#24 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 16 maj 2007 - 12:33

QUOTE (satoration)
Mini mikserčki Xenyx (802) od Behringerja so zelo simpatični, pa nič kaj noisy... (110db signal to noise...) Za to digitalko pa ne vem. Verjetno so stari Euromixi bolj noisy, tale pa najbrž ne tako... Pa tudi če nimaš ravno gainov do konca in odprtih vseh 32 kanalov se tudi ne nabere toliko šuma... Bolj bi me res skrbela zanesljivost - ker sem jo pač edinič v akciji videl, ko je crknila smile.gif A naj ti služi dobro!

ma jaz sem imel en star eurowhatever in ni bil prav nič noisy. brez heca.
včeraj sem kupil tega digitalca. vse dela tip top. blazno enostaven za uporabo, dokaj kompakten....držim pesti, da bo vse ok. eno leto je že preživel in glede na to, da je bil zraven update cd sklepam, da je iz kakšne kasnejše serije, kar zna bit dobro. baje so pri behringerju bolj problematične začetne serije.

hvala za vse nasvete.

#25 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 16 maj 2007 - 02:03

QUOTE (ixi)
Ja pr beringerju je tko!
Če maš 15kw na FOH pa mizo beringer, dvigneš master fader gor in misliš da si na morju, ker tko šumi biggrin.gif 8)

Na teh novih Euro serijah je suma ZELO malo, oz je primerljiv z drugimi mixerji. Pa izdelava sploh ni tako slaba kot se govori. Zvok je kar ok, lahko bi bil veliko slabsi. Pa ne dogaja se da mixer kar "crkne". Ponavadi se zacne z malimi problemi kot so sumeci potenciometri, kak kanal crkne...

#26 Narayan FM

Narayan FM

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 17 maj 2007 - 08:08

ja, ne da kar crkne. recimo meni je včeraj nehal delati ventilator na DDXu. da malo popestri laugh.gif

moram zrihtat.

sicer je pa mixer čisto hud. 4 efekt procesorji res niso kar tako. odličen routing in nasploh blazno enostavna uporaba. navodila so čisto odveč.

#27 Gaber

Gaber

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 130 prispevkov
  • Interests:ena bjonda iz budve....

Objavljeno 15 september 2007 - 12:24

a) jaz ti tudi priporočam kako yamahco digitalno..in če imaš prenosni računalnik... prdeš na špil postaviš stage in preko wifija gres s prenosnikom na FOH in poštelaš kar ti ne štima z soundom....
cool.gif glede TV pa mislim da z svojim mixom nebi verjetno dosti rešu... ker stvari malo drugače potekajo

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov