Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Izoliranje le ene stene

2 odgovorov v tej temi

#1 znkz

znkz

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 14 februar 2015 - 11:11

Pozdravljeni!

Sem kitarist in ljubiteljski bobnar, ki živi v večstanovanjski stavbi. Nevem kako je stavba zgrajena/izolirana, ampak moje preigravanje se sliši le skozi eno steno. Nad sabo imam podstreho, tako da tam ni težav, pod mano je hodnik, soba pa meji še na dve stanovanji, a sliši se le v eno. Stanovanje ni naše in zato sten ne smem prezidavati ali kakorkoli spreminjati (hkrati pa tudi nimam denarja za to). Površina stene je 6,6m^2 (3m v širino in 2,2m v višino).

Zanima me ali bi bilo smiselno sestaviti neke vrste panele, zgrajene iz zvočno izolacijskih materialov? Kolikor sem prebral teme po tem forumu (upam, da nisem zamešal akustike in zvočne izolacije) sem zasledil, da se za zvočno izolacijo uporablja kamena volna DP-5 ali DP-8 ter gips plošče?

Prosil bi vas za nasvet glede materialov, smiselnosti ter načina izdelave same (ena velika panela, tri manjše - 1mx2m). Kar se akustike tiče, perfekten mi ni prioriteta, saj ne izdelujem studia, rabim le izolirati steno, da zmanjšam prenos zvoka na najmanjšo možno raven ter da lahko normalno vadim brez motenja.

Hvala za odgovore :)!

EDIT: Budget je tam okrog 300€

Prispevek uredil/a: znkz, 14 februar 2015 - 11:19 .

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 16 februar 2015 - 07:24

Materjali so že pravi, kamena volna,.. DP-8,.. ect, tako kot vidiš pri gradnji studaja,...

Ne vem če se ti bo to obrestovalo, kajti stična površina so tudi tla, strop in ostale stene.

Če bi izoliral samo eno steno, ne boš omejil prenos zvoka popolnoma le delno.

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 znkz

znkz

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 16 februar 2015 - 02:59

Hvala za odgovor :). V najslabšem primeru bom pa bobne menjal za elektronske, kitaro pa prestavil na interface ter vadil na slušalkah. Ni isto, bo pa mir v hiši.

• ixi članom je to všeč

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov