Zdravo
Mene pa zanima, če kdo kaj uporablja K-Metering in katere vrednosti za posamezen tip muske....
Kakršenkoli komentar dobrodošel....
Objavljeno 10 december 2014 - 02:07
Objavljeno 10 december 2014 - 05:07
thnx
saj v teoriji je vse več ali manj jasno,...najbolj me zanima kaj se potem z mixi (na različnih K-stopnjah) dogaja, ko pride do masteringa ? a je bolje miksati na K-20 in pustiti ful veliko headroom-a za mastering ali pa se je boljše že približevati končni jakosti (K-14 npr.) ?
Objavljeno 10 december 2014 - 05:12
Glede na današnjo borbo z glasnostjo ,... pač presodi sam, je pa res če pustiš nekaj headrooma za mastering je potem lažje kaj naredit..
Drugače pa komaj čakamo da prične uradno veljati standard, ki bo jasno določal kakana bo jakost.
Objavljeno 12 december 2014 - 11:05
TV je že... radio in ostalo pa v kratkem
))
Mah, pri nas je TV bolj na približno oz. niti ne. V nekaterih državah je sicer dejansko urejeno.
Jaz uporabljam, če delam za video in ko želim konsistenčnost med posnetki (zelo se mi zdi uporabno za mastering). Za normalno mešanje glasbe se mi ne zdi pretirano uporabno, ker bodo posnetki v masteringu dinamično obdelani in mi je bistveno bolj pomembno uloviti nivo, pri katerem zveni miza čim bolje in s čim manj šuma. Večina (mojih) odločitev glede dinamičnega procesiranja pri miksu ni posledica ciljanja h končni jakosti.
Objavljeno 16 december 2014 - 10:01
Tako kot za TV naj bi stopil v veljavo tudi za radio ... EBU R-128
Zelo dvomim, glede na to, da je AM še vedno v uporabi, velika večina poslušalcev pa uporablja VHF FM in so bili dosedanji poskusi digitalizacije (z izjemo ožičenih omrežji) dokaj neuspešni. Morda lahko pričakujemo neko normalizacijo glasnosti, vendar je EBU R-128 vsaj po mojem mnenju neprimeren, ker bi v praksi pomenil razmerje signal - šum od 20 do v najboljšem primeru 47 dB.
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov