M-AUDIO FAST TRACK PRO [kako snemati]
Objavljeno 09 marec 2007 - 02:14
danes je po pošti prišla kartica m-audio fast track pro, že prej pa sem dobil
mikrofone BEHRINGER C-2. edina težava je, da sedaj ne znam snemati.
poleg omenjene kartice sem dobil neko programsko opremo iz katere se definitivno ne znajdem, niti ne vem če je namenjena takšnemu delu. live lite 5 pa je njeno ime. sicer pa kater program mi priporočate. nekako mi najbolj diši cubase sx 4 vendar ne vem kako in kaj. upam, da mi boste znali pomagat.
p.s.
driverje in te stvari sem nasnel po navodilih, torej v tem ni problem!
Objavljeno 09 marec 2007 - 11:06
Objavljeno 10 marec 2007 - 03:53
mikrofona sta behriger c-2 kabla sta pa: XLR-XLR 6m
sam ni mi jasno zakaj ne zazna zvoka :?
a mi lahk pomagate?
Torej a :
1)dobis v kartico signal? (sicer jo ne poznam ampak na moji se da vidt...)
2)dobis v program signal?
3)Si probal mikrofona na navadnem ozvocenju s phantom power...sm kot preiskus?
Mislm, da bomo vec vedl o tezavi...
LP
Objavljeno 15 marec 2007 - 06:15
ker se mi niti sanja ne, kje ga naj dobim. sedaj imam opremo vredno
300 evrov al mal več pa mi stoji v kotu. dejte mi prosm natančno povedat
kaj še ra. trenutno mam:
m-audio fast track pro
behringer c-2 (par)
2 navadna kabla
2 navadni stojali
prosim če mi NATANČNO poveste kaj še potrebujem, ker ko ste mi takrat
naštevali kar potrebujem ni bilo omenjenega nobenega napajanja!!!!
pa hvala za odgovore!
Objavljeno 15 marec 2007 - 06:40
Jst mam tudi C2 mikrofona in za njiju rabis phantom power..drugace ne delata...kot sm ze prej omenil...tvoje zvocne ne poznam in ne vem ali ima phantom power al ne...(aha pa drgac je phantom power ze na karticah..)
torej najbrs je problem v tem da ga nimas...kaj pa bi lahko naredil v tem primeru pa jst ne vem :oops: ...ti bojo drugi povedal...
LP
Objavljeno 15 marec 2007 - 06:41
Evo sem prebral namesto tebe.
M audio fast track ima phantom power tako da poisci knof na karti kjer pise 48V.Tole mas vzadi na karti in premakni na ''ON''.
Klele mas pa se slikco:
natancno ti povem da trenutno ne rabis nic drugega kakor malo znanja.
Lp
Objavljeno 17 marec 2007 - 07:11
Brezno za denar!
Delajt dobro glasbo in produkcijo s tem kar imate :!: bi rekel "hans" ki se še ni vrnil s tujine :wink: 8)
Objavljeno 18 marec 2007 - 01:08
sedaj mam pa drug problem in sicer, snemam na cubase sx 3 (steinberg)
na mono način, sam mam 2 mikrota prkloplea in oba snemata, sam
ne znam pol obeh melodij skp zmixat, tko da npr. na prvem mikrotu se sliš
klavir, na drugem čelo, pa bi rad to skupi dal. hvala za pomoč!
Objavljeno 18 marec 2007 - 02:00
mogoče si povabi koga iz tvoje okolice, ki se malo spozna na te reči, da ti da en "šnelkurs", ker boš sicer dolgo rabil...
Na hitro pa - na mikserju od kartice seveda aktiviras kanale, ki jih nameravas snemat, preveri ce so leveli v redu, ce kaj ne klipa, v Cubaseu (oz. jaz delam v Nuendu 2 - najbrz je isto...) si pod "Devices" odpri "VST Connections" in definiraj inpute (izberes tiste kanale od kartice, na katerih sta mikrofona), ki jih zelis uporabljati...
Na kanalih (add audio track - ce je prazen projekt) si nato izberes tisti input, ki si si ga dolocil in je to to... Na mikserju (shortcut: F3) lahko nato miksas - posiljas na sende, vstavljas insert efekte, EQjas, pannas, nastavljas razmerje - vse to pa gre nato na master out ali stereo out ali kakor se pac imenuje tvoj master kanal... V "VST Connections" nastavis na katere izhode naj gre stereo out in snemas ali pa renderiras mix tako, da gres pod "File" in izberes"Export - Audio mixdown"... In tam nastavis vse tako, da ti mix ustrezno "zrenderira" v izbrano mapico. Zveni zapleteno, a ni. Lazje pa bi bilo, ce ti kdo pokaze.
Pa sprobaj snemat se stereo, ne bo ti zal...
Objavljeno 18 marec 2007 - 06:10
p.s.
ne morm it na vajo kakšnemu blžnjemu mojstru, ker ga v mojem kraju ni, niti v sosednjih, tako da žal nimam te možnosti!
Objavljeno 18 marec 2007 - 06:32
Imaš dva posnetka, torej dva track-a v Cubase-u... Ko klikneš play, b Li morala oba špilat, razen če imaš kakšnega na solo ali drugega na mute...
Nivoje nastavljaš v mixerju...
Mogoče bi kakšen screenshot pomagal...
Zakaj se ti zdi, da lahko poslušaš le enega naernkat?
Objavljeno 18 marec 2007 - 06:44
p.s.
ne morm it na vajo kakšnemu blžnjemu mojstru, ker ga v mojem kraju ni, niti v sosednjih, tako da žal nimam te možnosti!
Tudi mene si izgubil... Ne vem tocno kaj mislis.
Najboljse, da si preberes navodila programa - kaksno quick start varianto - kako snemati, itd.
Kot pravi Soulfood - ko kliknes play morata oba tracka spilat... Razen ce si izbral kak cuden template kjer ni samo en stereo out oz. ce imas kak mute ali solo vklopljen na posameznem kanalu...
Pa se butasto vprasanje z moje strani - saj si oba signala snemal hkrati ne? Torej sta dva kanala drug pod drugim - in ne zaporedno na istem kanalu?
Objavljeno 18 marec 2007 - 08:25
Objavljeno 18 marec 2007 - 09:08
http://www.maketunes...tutorial-videos
LP
Objavljeno 06 april 2007 - 06:22
Objavljeno 19 december 2007 - 10:56
Hvala za pomoč.
Imam morda preveč nasvinjan računalnik in bi bil potreben format? To bi raje izbral kot zadnjo možnost.
Objavljeno 19 december 2007 - 11:34
ah no
Winamp > Preferences > Output > Direct Output - izbereš audiomax
če mi že ne gre nuendo pa winamp :smt030
Objavljeno 20 december 2007 - 12:29
Vseeno imam občutek, da se računalnik sedaj zelo muhasto obnaša. V eni uri sem trikrat restartal zaradi bednega obešanja. Niti restartat noče normalno, ampak se obesi in je treba zadevo naredit ročno.
Še nekaj me zanima. V cubasu SX 3 izberem ritem mašino. Ko kliknem z miško na tipko, pod katero je sample, traja kako sekundo, da ga slišim, četudi se pokaže lučka nad tipko.
Objavljeno 20 december 2007 - 08:20
Si posodobil sistem in naložil najnovejše driverje fast tracka?
Če si vse to naredil, probaj s tem kar si sam predlagal: format in na novo.
Tako bi tudi bilo najbolje.
Fast track je usb interfejs kajne? Kar nekajkrat smo se pogovarjali da je fw zanesljivejši, pa tudi on zna srat, če ni pravega fw čipovja...
P.S.: drugače pa če vse odpove: dobrodošel v svet m-audia in ostalih nestabilnih sistemov (če te kaj tolaži, tudi jaz sem dal skozi od maudia do ostalih klimavih kartic, žal).
Objavljeno 08 december 2008 - 09:31
Objavljeno 08 december 2008 - 10:28
Mislim da na enem kompjuterju nemoraš uporbit obeh kart hkrat.
Objavljeno 08 december 2008 - 10:46
Kako pa se lahko združujejo enake karte ali različne karte istega proizvajalca pa je različno od proizvajalca do proizvajalca.
Podatke o tem, najdeš v Manualih/ navodilih, ki jih imajo skoraj vsi na spletu za snet.
Če slučajno nič o tem ne piše, kontaktiraš njihovo podporo/ Support, pa je to to!
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov