Novi Mac Pro je made in USA dejansko.

lih pogledal Air Base 12 - ne zgledata sploh iz istega štosa.
na Dynaudiu sam neki "Denmark piše"...

verjetno bo to to.
Tale BX30 ma velik širok port spredaj (sem dobil celo roko noter, pa nisem suhec) ki ga sploh ne skriva. Pa ogromna krava je, še precej višja od BS Sub12.
Takole v retrospektivi sta bila pri Massive Attack - Angel (moj referenčni komad za lowend, respectable signal ima še pri 33hz) Bluesky sub12 in Dynaudio bx30 dost blizu... Kar se tiče transient responsa skoraj enako hitra, tud pri Daft Punk - Get Lucky funky bass je bil lep na obeh.
Pri Dynaudio je bil samo bol "exciting"

Lahk pa da je bil to moj bias ker Dynaudia lahk kupim Bluesky pa ne heh

Samo dynaudio je imel mogoče zvok basa bližje temu kar sem pri Massive Attack slišal na SM9kah, in kar slišim na solidnih sluškah z solidnim ampom. Sub12 kot da bi malo "choke"nil, BX30 pa kot da veliko bolj z lahkoto tisti blazni kick od "Angel" odpelje. Nekaj kar sem do zdaj slišal samo na SM9kah pa na K702, tak nek hecen sub after-echo. Tega tud bluesky ni spravil skozi.
Adam Sub10ka samo prdne, Focal Solo/Twin pač odletijo in tega ne odšpilajo sploh, ostale stvari ki sem jih poslušal pa itak ne pridejo blizu da bi ta kick zaropotal tako kot mora.
Meh, bom probal še v mojem placu s twini pa še kej pametnega napišem.
edit:
Recimo kaj še: Sub10 mi ni nikoli dal feelinga da poslušam eno zvočno sliko, bas je vedno skakal ven. In Bluesky in BX30 sta mi dala občutek da poslušam enotno sliko.
Res bi rad Sub12 od adama še slišal, ker Sub10ka me je vse kaj drugega kot prepričala... Lahko pišejo da gre do 25hz.. ampak zlorabljajo tisto malo škatlo.
Prispevek uredil/a: Ploki, 24 januar 2014 - 12:59 .